20/10/17

Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την Αλ Μπαμπ - Για ποιον είναι το μήνυμα;

Δημοσιεύθηκαν σήμερα στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν ρωσικά ελικόπτερα να υπερίπτανται της πόλης Αλ Μπαμπ, που κατέχουν οι Τούρκοι από το 2016 και πάνω από την πόλη Τελ Ριφάτ, που κατέχουν οι Κούρδοι του YPG, επίσης από το 2016.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το λόγω της πτήσης των ελικοπτέρων στη συγκεκριμένη περιοχή, πάντως η Ρωσία σε κάποιον θέλει να δώσει το μήνυμα για το ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει σχέδια για την ένωση των περιοχών Ιντλίμπ και Αλ Μπαμπ, μέσω μιας επιχείρησης εναντίον των Κούρδων του Αφρίν, για να πετύχει την πλήρη περικύκλωσή τους αλλά και για να δημιουργήσει συνθήκες για την ενσωμάτωση ολόκληρης της ΒΔ Συρίας στην τουρκική επικράτειας, στα πρότυπα του σαντζακίου της Αλεξανδρέττας.

Russian and Turkish delegations visit the Kurdish-held air base in Northern Syria

October 20th, 2017 - Fort Russ News -
- Al Mayadeen - - translated by Samer Hussein -
        

Three Russian helicopters have reportedly landed at the Menagh Air Base, located in the northern countryside of Aleppo province. 

The air base, which used to belong to the Syrian Army, is now under control of the US-backed and Kurdish-led so-called Syrian Democratic Forces (SDF) who captured the base from the so-called “moderate rebels” last year, while receiving support from the Russian Air Force.

According to the sources close to the Russian military, members of the Russian and Turkish delegations were on board the helicopters. 

The two delegations are said to have met with the Kurdish military leaders at the base.

This comes days after the Syrian Democratic Forces announced full liberation of the northern Syrian city of Raqqah, the former de-facto capital of ISIS.

1 σχόλιο:

 1. Δεν είναι δυνατόν να συνάγονται σοβαρά συμπεράσματα από τρεις πτήσεις ελικοπτέρων που αναφέρονται στα conflict maps και να αγνοείται η λογική. Περάσαν τρεις καβαλαραίοι και τρέχανε στα γύφτικα.
  Σε κάθε περιοχή κουμάντο κάνει αυτός που είναι πιο κοντά και έχει τοπική υπεροπλία.
  Οι τούρκοι έχουν και εγγύτητα και υπεροπλία στα σύνορα τους, μπήκαν φρεσκαδούρες και τελευταίοι στον εμφύλιο της συρίας και ελέγχουν, ατιμώρητοι χωρίς σοβαρό κόστος και απώλειες, ένα κομμάτι της.
  Βλέπουν στο αφριν το τελευταίο και πιο επικίνδυνο τμήμα του κουρδικού διαδρόμου και μια σφηκοφωλιά του PKK που πρέπει να εξαλειφθεί.
  Οι ρώσσοι μετά από χρόνια εμπλοκής είναι κουρασμένοι και οικονομικά και στρατιωτικά.
  Όσο άχρηστοι και μπουνταλάδες κι αν είναι οι τούρκοι θα ισοπεδώσουν το αφριν με την σύμφωνη γνώμη ή την σιωπηρή ανοχή της ρωσσίας η οποία επιδιώκει τον σύντομο τερματισμό της συριακής κρίσης, εφόσον έχει καταφέρει όλους τους αντικειμενικούς της στόχους. Αυτό που απομένει στους ρώσσους είναι να διαπραγματευτούν γιατί τους τούρκους τους έχουν από κοντά.
  Όσο για την λεγόμενη προσάρτηση εδαφών, η τουρκία μάλλον θα επιδιώξει τουλάχιστον την αυτονόμηση τους και την διοίκηση τους από σουνίτες και τουρκμένους.
  Την Ελλάδα την συμφέρει η όσο βαθύτερη και μαξιμαλιστική εμπλοκή της τουρκίας στον εμφύλιο της Συρίας και αυτό σημαίνει ένα πράγμα : Σφαγή στο αφριν και στο βάθος επεμβάσεις σε Ιεράπολη και κομπάνι, για να εξουδετερώσει το PKK. Όσο η τουρκία αποκομίζει κέρδη χωρίς πολυεπίπεδο κόστος και φθορά, πρέπει να ανησυχούμε. Έτσι όπως πάει θα παρουσιαστεί σαν ειρηνευτική δύναμη στο τέλος. Άντε ξεκινήστε τις σφαγές βρωμότουρκοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.