28/10/17

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»: Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου του F-16

Εντυπωσιακή επίδειξη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης - Ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε στους Έλληνες απανταχού γης ότι το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι η ιστορική συνέχεια του «Μολών Λαβέ»

Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ο χειριστής του αεροσκάφους, σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, έστειλε το δικό του μήνυμα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες, όπως είχε κάνει και το 2015.
Από το κόκπιτ του F-16, ο ιπτάμενος μίλησε για το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, λέγοντας ότι αποτελεί συνέχεια του «Μολών Λαβέ». Υπενθύμισε, δε, το ρητό πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». «Χρόνια πολλά Ελλάδα» κατέληξε ο σμηναγός Θεοχαρόπουλος. 
«Κύριε Επισμηναγέ τα φτερά σας, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του Ανθρωπισμού και της Ειρήνης. Στέλνουν όμως, σε κάθε ιταμό εισβολέα, και το διαχρονικό μήνυμα των Προγόνων μας: "Μολών λαβέ". Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Και η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας» είπε στον πιλότο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Προηγουμένως, ο σμηναγός είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.

Πρώτο Θέμα

15 σχόλια:

  1. Το «Γεράκι του Αιγαίου», ο Λημνιός Λουκάς Θεοχαρόπουλος είναι ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ!!!

    Επισμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουκα μας πηρες απο το χςρι και μας ανεβασες ψηλα. Ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον έχει ο θεός καλά μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που κάθε μέρα λένε το δικό τους ΟΧΙ από τον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ωραίες και κολακευτικές φράσεις, καλά τα πήγαμε. Οι Έλληνες πολέμησαν σαν ήρωες, οι ήρωες σαν Έλληνες, ο Τσώρτσιλ βρήκε μία ακόμη ευκαιρία να πει το σχετικό ευφυολόγημά του, αλλά πέραν τούτων ουδέν. Λήξαντος τού πολέμου, μάς έφτυσαν κανονικότατα και προσεταιρίσθησαν την Τουρκία, η οποία είχε κρατήσει ευμενή προς την Γερμανία ουδετερότητα και δολίως έσπευσε να τής κηρύξει τον πόλεμο, όταν οι Σύμμαχοι πλησίαζαν πια το Βερολίνο. Τούς κατέταξαν, όμως, μεταξύ των νικητών, όπως κι εμάς, που είχαμε χάσει το 10% τού πληθυσμού μας και είχαμε καταστραφεί ολοσχερώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι οι τουρκοι ορθοδοξοι χριστιανοι, αγαπητε.
      Κιοι δυτικοι,ως γνωστον, ειναι σφοδρα αντιρωσοι.
      Το γιατι;
      Ειναι αποριας αξιον...
      Το προβλημα ομως ειναι, ο,τι μα ο,τι κιαν κανουν οι δυτικοι,εμεις εκει.
      Εις την δυσην...
      Μα ποσο μαμουχαλοι μπορει να ειμαστε.
      Ισως ομως το "προβλημα" να ειναι το οτι δεν μας θελει κανεις.
      Ουτε δυτικοι,ουτε ανατολικοι...
      Και βεβαια,εμεις ουτε το αντιλαμβανομαστε,ουτε θελουμε να το αντιληφθουμε.

      Διαγραφή

    2. Στον πόλεμο άνθρωποι πεθαίνουν πολλοί και γίνονται μεγάλες καταστροφές γι" αυτό λέγεται πόλεμος. Αν φύγει η πρώτη σφαίρα τελείωσε. Αυτά διορθώνονται και διορθώθηκαν μετά τον πόλεμο. Το θέμα είναι στο τέλος τι κερδίζεις ειδικά αν είσαι μικρομεσαία χώρα σε πολύ ευαίσθητη γεωστρατηγικά περιοχή.

      Η Ελλάδα έπρεπε να επιλέξει:

      1) Μαζί με τον Άξονα ως σύμμαχος του(εφόσον το δεχόταν ο Χίτλερ και έδινε εγγυήσεις για εδαφική ακεραιότητα) για να μην μπορεί η Ιταλία να μας επιτεθεί.

      2) Τυπικά ουδέτερη, προετοιμασία και την κατάλληλη στιγμή να μπει αμυνόμενη στον πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων (ναυτικών δυνάμεων).

      Ο Μεταξάς ως οξυδερκής στρατιωτικός (και δεν με ενδιαφέρει αν ήταν δικτάτορας, με ενδιαφέρει η απόφαση του στο συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα) επέλεξε σωστά το δεύτερο.

      Αν αποφάσιζε απλώς να μην αντισταθούμε και τους αφήναμε να περάσουν χαλαρά χωρίς να αντισταθούμε...πάλι θα χάναμε εδάφη και σε αυτό το σενάριο και μάλιστα και στον πόλεμο και μετά απ' αυτόν.

      Σκεφτείτε ποια θα ήταν η τύχη της χώρας με μια Τουρκία που θα έμπαινε έστω τυπικά στο πλευρό των Συμμάχων λίγο πριν το τέλος:

      1) Δεν θα απελευθερώναμε τα Δωδεκάνησα. Ο Ελληνικός τους πληθυσμός και η σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο ήταν οι λόγοι που τα πήραμε μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Η Τουρκία θα τα έπαιρνε κύριοι και θα εφάρμοζε πολιτική Κεμάλ. Ολόκληρο το Αιγαίο δεν το είχαμε εξασφαλίσει τότε χωρίς τα Δωδεκάνησα. Το κλειδί είναι τα Δωδεκάνησα...με τα Δωδεκάνησα σε Τουρκικά χέρια κόβουν στα δύο Ελλάδα με Κύπρο, συνδέουν τη γραμμή με βόρεια Κύπρο και την επεκτείνουν σε Βόρειο Αιγαίο και Θράκη. Ο χάρτης "μιλάει".
      Οι Βαλκανικοί πόλεμοι μας δώσανε Μακεδονία, Ήπειρο και νησιά Βορείου Αιγαίου αλλά το Αιγαίο δεν ήταν ολόκληρο δικό μας. Με την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων το Αιγαίο έγινε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ότι κι αν λένε οι Τούρκοι, όσα και αν είναι τα μίλια από τις ακτές. Οι Έλληνες είμαστε εκεί σε ολόκληρο το Αιγαίο από Βορρά μέχρι Νότο και μας κοιτάνε με τα κιάλια και σχεδιάζουν, σχεδιάζουν, σχεδιάζουν...όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου όμως πέφτει ο ίδιος μέσα.

      Οι Τούρκοι κάνανε κάποιες διπλωματικές κινήσεις(και κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου και μετά απ' αυτόν) τότε αλλά δεν τους βγήκε επειδή κήρυξαν τυπικά τον πόλεμο στον Άξονα λίγο πριν λήξει(ενώ εμείς ήδη είχαμε πολεμήσει πολύ) σε συνδυασμό με τον Ελληνικό πληθυσμό των νησιών.

      2) Η Κρήτη ή θα πήγαινε με Νότια Ελλάδα "πακέτο" ως μέλος του ΝΑΤΟ (και η Βόρεια Ελλάδα στο Ανατολικό μπλοκ) ή ολόκληρη Ελλάδα στους Ανατολικούς και Κρήτη ανεξάρτητη και μέλος ΝΑΤΟ.

      3) Με Κρήτη, Τουρκία (Στενά και Δωδεκάνησα) και Βρετανική Κύπρο(στην οποία θα φρόντιζαν να εξαφανίσουν εντελώς τους Ανατολικούς Έλληνοκύπριους και να τη δώσουν μελλοντικά ολόκληρη στην Τουρκία) η Ανατολική Μεσόγειος θα ήταν πάλι υπό Δυτικό έλεγχο. Το μόνο που θα έμενε θα ήταν να μοιραστεί το Αιγαίο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ανατολικούς. Για να γίνει αυτό θα "έπρεπε"(με συμφωνία Μεγάλων ή με τοπικό πόλεμο) τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να τα ξαναπάρει κάποια στιγμή η Τουρκία(ώστε το ΝΑΤΟ να ελέγχει το μισό Αγαίο πακέτο με Στενά και Κύπρο). Ακόμα και να μην τα έπαιρνε μέσα στον ψυχρό πόλεμο( ως τοπικός πόλεμος δύο κρατών "δορυφόρων" των δύο υπερδυνάμεων) η Τουρκία θα τα κέρδιζε με πόλεμο στη δεκαετία του 90...F16 block 50 εναντίον...MIG 29(όσων πετούσαν κιόλας). Επίσης, θα είχαμε κι άλλους πολεμους ταυτόχρονα με άλλα βαλκανικά κράτη...την τύχη της Σερβίας κύριοι...το ΝΑΤΟ θα μας ισοπέδωνε.

      Ξέρετε ήταν πολύ εύκολο σε ένα τραπέζι του 1944 με καλό φαγητό να συμφωνηθεί ότι στην Αθήνα στη θέση των σέρμαν θα ήταν τα Τ34 και οι “κακοί” της υπόθεσης οι δεξιοί και οι κεντρώοι.

      Διαγραφή
    3. Κύριοι,

      Δεν είμαστε Βυζαντινή αυτοκρατορία. Είμαστε μια μικρομεσαία χώρα.

      Μακάρι στο τιμόνι της χώρας να κρατούσαν ακόμα πιο έξυπνοι, πιο αποφασιστικοί, πραγματικά πιστοί χριστιανοί και μεγαλύτεροι πατριώτες πολιτικοί.
      Αυτά όμως πάνε και με το πολιτισμικό επίπεδο ενός λαού. Σκεφτείτε πόσοι πατριώτες δολοφονήθηκαν ή πήγαν φυλακή. Δεν φταίνε οι ξένοι κύριοι. Οι βαλκανοταλιμπάν φταίνε. Μην δουν κάποιον άξιο ορμάνε σαν τα άγρια θηρία πριν τους ξένους.

      Την μισή Κύπρο από τα μυαλά μας τη χάσαμε...δεν φταίνε οι ξένοι. Τους αφήσαμε, κάναμε εμφύλιο αντί μαζί με Δωδεκάνησα να παίρναμε και Κύπρο.

      Ακόμα και σήμερα οι Βαλκανοταλιμπάν αρπάζονται μεταξύ τους για τα κομματικά.

      Οι πρεσβείες και τα προξενεία μας περνάνε ακτινογραφίες.
      Στρατολογούν όπου μπορούν για τον ρόλο που επιλέγουν τον καθένα (αν τους βγει, είναι θέμα προσωπικότητας καθενός). Φταίνε οι ξένοι? Οι βαλκανοταλιμπάν φταίνε ασχέτως φύλου, ηλικίας, σπουδών, επαγγέλματος.

      Διαγραφή
  5. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη συγκίνηση από τα λόγια του πιλότου του F-16, (ο πιλότος είναι φοβερος, κι εγώ σήμερα θαύμασα στην παραλία της Θεσσαλονίκης τους ελιγμούς που έκανε στον αέρα), αλλά και βλέποντας τα πράγματα εκ τον έσω διακρίνω μια τάση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων να προσφέρουν ανούσιο θέαμα στο λαό. Δυστυχώς η ανύψωση του ηθικου του αδαή λαου δεν αρκεί για να σωθεί η πατρίδα. Κινήσεις εντυπωσιασμου που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως η συμμετοχή των ΕΔ στη ΔΕΘ, η επίσκεψη του Θωρηκτου Αβέρωφ, η προχθεσινή επίδειξη του ΠΝ στην παραλία, αλλά και άλλες φανφάρες όπως η μπάντα του ΠΝ να παίζει Despasito μπορεί να ενθουσιάζουν το λαό όμως δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι στην αποτροπή του εχθρού και στην πολεμική προπαρασκευή. Μου θυμίζει την κατάσταση "άρτος και θεαματα" πριν την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Επαναλαμβάνω δεν έχω κανένα σκοπό ούτε να χαλάσω τη γιορτινή διάθεση της ημέρας ούτε να μειώσω την αξία του πιλότου, ο οποίος κάνει το καθήκον του στο έπακρο. Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σ αυτό κ. Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Πετρακα έχεις δίκιο σε όλα μα όχι σήμερα. Η σημερινή ημέρα ανήκει σε όλους όσους έπεσαν για τη πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.