30/10/17

Κάρλες Πουτζδεμόν: Δίχασε την Ισπανία και «δραπέτευσε» στο Βέλγιο - Μετά την «kolotumba»... όπου φύγει-φύγει

Υπό το βάρος των ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία της Μαδρίτης, ο έκπτωτος ηγέτης της Καταλονίας «απέδρασε» για τις Βρυξέλλες - Οι βελγικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο, εάν το ζητήσει.
Κατάφερε να διχάσει την Ισπανία, υποκινώντας το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Καταλονίας, και τώρα, αφού το σχέδιο δεν του... βγήκε, ο αποπεμφθείς ηγέτης της περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν, την... έκανε για το Βέλγιο.
Oι εισαγγελικές αρχές της Μαδρίτης του άσκησαν νωρίτερα την Δευτέρα δίωξη για τάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα. Σε περίπτωση καταδίκης οι ποινές κάθειρξης προβλέπονται πολυετείς.
Ο εισαγγελέας Χοσέ Μανουέλ Μάτσα δήλωσε ότι, εκτός από τον Κάρλες Πουτζδεμόν, οι κατηγορίες αποδίδονται και στον πρώην αντιπρόεδρο, Οριόλ Ζουνκέρας, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ, τίθεται υπό έρευνα. 
Την ώρα, όμως, που του ασκείτο η δίωξη, η ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia» έγραφε ότι ο Κάρλες Πουτζδεμόν είναι... άφαντος τις τελευταίες ώρες, τόσο από το γραφείο του προέδρου όσο και από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.
Σύμφωνα, δε, με την ισπανική εφημερίδα «El Periodico», ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνομιλίες με Βέλγους αξιωματούχους. Την είδηση επιβεβαιώνουν και αξιωματούχοι της ισπανικής κυβέρνησης.
Την Κυριακή, ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης, Τέο Φράκεν, είχε δηλώσει πως δεν είναι απίθανο να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον Πουτζδεμόν από το Βέλγιο, εάν το ζητήσει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο κ. Φράνκεν δήλωσε σε συνέντευξή του σε βελγικό τηλεοπτικό κανάλι πως «δεν είναι απίθανο, αν κοιτάξετε την κατάσταση. Αναφέρονται ήδη σε ποινή φυλάκισης. Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό θα υπάρξει μια δίκαια δίκη».
«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ισπανία να εκδοθεί ο Πουτζδεμόν» συμπλήρωσε ο Βέλγος υπουργός.
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Δεκαπέντε μέρες πριν το δημοψήφισμα, προβλέψαμε ακριβώς την εξέλιξη του καταλανικού ζητήματος όπως ακριβώς εξελίχθηκε. Ένα πράγμα δεν προβλέψαμε. Την δειλία αυτού του πανίβλακα καταλανού να το σκάσει σαν ποντίκι, αντί να κάτσει να κάνει το παιγνίδι ενδιαφέρον.
    Θα μπορούσε η καταλονία να πάρει την ανεξαρτησία της από την ισπανία;
    Σίγουρα ναι, αλλά φυσικά, όχι με φτερά και πούπουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Let us hope he will not seek help at the International Court. If Catalonia achieves independence and wins a case against Spain, EU is in trouble.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.