22/11/17

Πρωτοφανής ανακοίνωση - προειδοποίηση με επίκληση του ποινικού κώδικα: Το ΥΠΕΞ απειλεί με 10ετή κάθειρξη όποιον δημοσιεύσει απόρρητα έγγραφα για την Υπόθεση της Σ. Αραβίας!

Μάκης Πολλάτος
Έμμεση απειλή στον Ανδρέα Λοβέρδο που έδωσε στη Βουλή απόρρητα έγγραφα για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία
Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μετά την κίνηση του υπουργείου Εξωτερικών να απειλήσει όσους δημοσιεύσουν απόρρητα στοιχεία για την εκποίηση αμυντικού υλικού στο Ριάντ ότι θα κατηγορηθούν για... κατασκοπεία αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο 10ετούς κάθειρξης!
Με μία μεθοδευμένη προσπάθεια να δώσουν τέλος στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας που λόγω των χειρισμών, πράξεων και παραλείψεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απειλεί τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, το πρωθυπουργικό γραφείο αρχικώς ζήτησε τη μετάθεση της κοινοβουλευτικής αναμέτρησης των κυρίων Καμμένου και Μητσοτάκη για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. 

Αφού μάλιστα προανήγγειλαν ότι στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ θα λάβει το λόγο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Κοτζιάς και το υπουργείο Εξωτερικών που με αφορμή την κατάθεση απορρήτων εγγράφων από τον Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή προειδοποίησε ότι θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί κατασκοπείας!
Αφού αυτοαποθεώνεται ότι μέχρι τούδε έχει τηρήσει στάση σιωπής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υποστηρίζει ότι γνώμονας των κινήσεών του είναι «η διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία» όπως υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών «δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».
Για το λόγο αυτό ο κ. Κοτζιάς -εννοείται εξ ονόματος ολόκληρης της κυβέρνησης- προειδοποιεί όποιον πολιτικό ή δημοσιογράφο δημοσιεύσει απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ότι κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι 10 ετών!

Η πρωτοφανής ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών
«Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».
Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.
Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».

Άδωνις: Δεν μου επέτρεψαν να δω τα απόρρητα έγγραφα
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταγγείλει μέσω του Twitter πως οι υπηρεσίες της Βουλής δεν του επέτρεψαν να μελετήσει έγγραφα που είχε καταθέσει χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.
«Πριν λίγο προσπάθησα να δω τα Απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε χθες για τους βουλευτές ο @a_loverdos οι Υπηρεσίες της Βουλής δεν μου τα έδωσαν. Ακόμη ψάχνουν λένε τρόπο....ελπίζω να μην θέλουν να τα κουκουλώσουν...», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. 
Πρώτο Θέμα

50 σχόλια:

  1. Μ' αυτήν ακριβώς τη δικαιολογία ο Τσοχατζόπουλος θα ήταν ακόμη ελεύθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκρι ως ετσι πραγματικά απορώ με τα παλληκαριά από κάτω τι διαβαθμισμένη πληροφορία εμπεριέχει μια πώληση βλημάτων που ειναι πλεονασματικά μέσω μια διακρατικής συμφωνίας εκτός από το ποιος παει να φαει η να ξεπλύνει λεφτα; Έλεος δηλαδή τι μυαλό κουβαλάνε ορισμένοι;

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ "ΕΜΦΥΛΙΕΣ" ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ (Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με αυτούς)
      Ο κατοχικός Λοβέρδος.
      Του “ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια Έλληνες”.

      Που στην πραγματικότητα και εν γνώσει του ήταν λιγότεροι από 600 χιλιάδες, μαζί με τις ένοπλες μας δυνάμεις μας, τα σώματα ασφαλείας, την πυροσβεστική κτλ, τους δασκάλους, καθηγητές και λοιπό προσωπικό, λυκείων, γυμνασίων και ΑΕΙ, τον κλήρο της εκκλησίας, το προσωπικό των νοσοκομείων κτλ, το προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης κτλ

      Κατηγορεί τον κατοχικό Καμμένο.
      Των «νησιών» (ΦΠΑ κτλ), των «εθνών» κτλ, και ακολούθως των Χοτ Σποτ "εθνικού σκοπού", του ΟΧΙ στην υποδούλωση που το έκανε (με όλους) ΝΑΙ, του ξεπουλήματος (μαζί με όλους) της Ελλάδας, της δολοφονίας (μαζί με όλους) του Ελληνισμού κτλ.

      Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με αυτούς τους κατοχικούς που τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος θα γίνει ο ευνοούμενος της κατοχής

      Διαγραφή
  2. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Εκείνο που αγνοεί ή σκοπίμως «αγνοεί » το Πρώτο Θέμα , είναι ότι ο κ Λοβέρδος παρέδωσε στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ Κακλαμάνη Νικήτα διαβαθμισμένα έγγραφα που είναι σχετικά με την υπόθεση της Σ.Αραβίας και ο κ. Κακλαμάνης αρνήθηκε να τα παραλάβει καθότι αυτά μόνο μετά από τριάντα χρόνια μπορούν να δημοσιοποιηθούν και όχι τώρα.
    1)Συμπέρασμα . Ο κ. Κακλαμάνης με την άρνησή του ορθώς έπραξε για την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων, όμως παράλληλα αποδεικνύεται άλλη μια φορά δυστυχώς ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί ένα αλαλούμ σε μια υπόθεση που προβάλει κατά κόρο ο κ. Μητσοτάκης και την ίδια ώρα ο κ. Κακλαμάνης (ΝΔ) παραβλέπει τα μικροκομματικά συμφέροντα και εφαρμόζει την νόμιμη διαδικασία, αποδεικνύοντας ότι λειτουργεί πρώτιστα για το εθνικό συμφέρον και σύμφωνα με τον Ποινικό κώδικα (ΠΚ 283) άρθρο 146(Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας).
    2)Συμπέρασμα Καλό θα είναι προκειμένου να προπαγανδίσουμε υπέρ του κόμματος μας ή να προπαγανδίσουμε κατά του αντιπάλου κόμματος να μη βασιζόμαστε σε άρθρα από το Πρώτο Θέμα.
    3)Συμπέρασμα Δεν γνωρίζω αν απειλείται η συνοχή του κυβερνητικοί συνασπισμού όπως γράψατε,σίγουρα όμως διασαλεύεται η συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    4) Συμπέρασμα. Όταν επικαλείται κάποιος τον ποινικό κώδικα είναι κατά την άποψη σας «πρωτοφανής ανακοίνωση»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες ένα σημαντικό συμπέρασμα, η κομπίνα είναι προφανώς πολύ μεγάλη και είναι πολλοί οι μπλεγμένοι Χρήστο μου. Τι είδους εθνικό συμφέρον επιβάλει διαβαθμισμενα έγγραφα σε διακρατικές συμφωνιες. Μιλάμε για την απόλυτη δικτατορία και με τη βούλα πλέον έτσι είμαι σίγουρος αντιμετωπίζει τις διακρατικές συμφωνίες ο μαδουρο ο μουγκαμπε ο Κιμ Γιονγκ ουν και άλλοι μεγάλοι αριστεροί ηγέτες

      Διαγραφή
    2. Ειναι πολλα τα λεφτα Χρήστο μου....και από ο,τι φαίνεται στις λοβιτούρες Καμμένου έχουν πολλοί συμμετοχή

      Διαγραφή
    3. Χρηστο το μονο πτωτοφανες ειναι σε ενα κρατος γενικης ανομιας στα παντα να ψαχνουμε τον νομο.Ειναι σαν να ψαχνεις ...Αγιο σε λημερι ληστων. Και δεν νομιζω να ειμαστε πια ηλιθιοι οι πολιτες.Αυτο ..αλλαξε πια.

      Διαγραφή
    4. Δημήτρης Κ. (23/11 12.41 πμ)
      Για τους νόμους του κράτους και για τον άγραφο νόμο γράψαμε τις απόψεις μας.
      Αλίμονο στην κοινωνία που παραβλέπει την υφιστάμενη νομοθεσία προκειμένου να «αθωώσει» κάποιους παράνομους ημέτερους πολιτικούς.
      Ο ποινικός κώδικας ισχύει από τις 31/5/1985., εδώ και 37 χρόνια.Κανένα κόμμα κυβερνητικό δεν άλλαξε τίποτα, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε την τροποποίηση του.
      Είναι δυνατόν τώρα (επιλεκτικά, ευκαιριακά, μικροκομματικά) να ζητάμε την μη εφαρμογή του νόμου επειδή έτσι συμφέρει στο κόμμα μας;
      Σε ένα κράτος της γενικής ανομίας θα πρέπει όχι απλά να ψάχνουμε τον νόμο αλλά να εφαρμόζουμε τον νόμο΄
      Σε ένα κράτος της γενικής ανομίας θα πρέπει να ζητάμε την τροποποίηση του νόμου όταν κρίνουμε ότι είναι άδικος. Έτσι θα έχουμε κράτος δικαίου.
      Ας αναλογιστούμε τι κοινωνία θα είμαστε χωρίς νόμους όπου ο καθένας εκλεγμένος ή πλούσιος έπραττε όπως ήθελε, όπως τον συμφέρει κάθε φορά.

      Διαγραφή
    5. Καλύτερα να μην γράφουμε για πράγματα που αγνοούμε.

      Διαγραφή
    6. ΟΚ.Δεν εχεις αδικο ..απλα υπαρχει κοπωση στον κοσμο απ την ανομια..

      Διαγραφή
  3. Απλη ερωτηση
    Τα απορρητα εγγραφα ειναι η δεν ειναι απορρητα?
    Μπορουν να κυκλοφορουν?
    Αν ναι τοτε...μη φωναζετε για ρουβικωνες κ ιουλιους καισαρες.
    Καντε τα ολα ισωμα.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι απόρρητη μια διακριτική συμφωνία μήπως για να καλύψει κομπίνες;

      Διαγραφή
    2. Αρνητής΄
      Απόρρητο έγγραφο είναι αυτό που δεν δημοσιοποιείται

      Διαγραφή
    3. Αρνητη
      Αυτη η ερωτηση σου αφορα αλλες χωρες..Εδω και ειναι....και δεν ειναι. Η ελλαδα ειναι σαν το ..ηλεκτρονιο.Αλλοτε ειναι υλη...κι αλλοτε κυμμα...αναλογα με το οργανο μετρησης.Αν μετρας απο δεξια προς αριστερα ειναι υλη.Αν απο αριστερα προς τα δεξια ειναι κυμμα.Αν πας να δεις ποια θεση εχει στον χωρο η απροσδιοριστια Χαιζενπεργκ δειχνει απειρο. Αν το εκτοξευσεις σε ενα τοιχο αφηνει σημαδι πσνω του σαν υλικο σωμα.Αν το εκτοξευσεις σε τοιχο με δυο τρυπες κοντα κοντα πολυ ...περναει κι απ τις δυο !!!!Διοτι αλλαζει μορφη.Γινεται κυμμα. Αν βλεπεις καποια αναλογια με τους οπαδους των κομματων ...ειναι εντελως τυχαια...

      Διαγραφή
  4. Α και κατι αλλο.
    Εκεινος ο υψιστος προστατης της νομιμοτητας διαμαρτυρεται γιατι δεν διαβασε τα ...απορρητα εγγραφα η γιατι δεν του τα δινουν για...τηλεπωληση ???
    Γεια σου ρε αδωνη με τα ωραια σου και τους ρουβικωνες.
    Σε παω.
    Γνησιος εκπροσωπος του γκαιμπελς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητής.
      Ακόμα και στα πιο σοβαρά θέματα μπορούμε να βρούμε και την διάσταση εκείνη που μας κάνει να χαμογελάμε

      Διαγραφή
  5. Το θέμα είναι όντως πολύ σοβαρό και απόρρητο. Ας το σταματήσουν. Δεν χρειάζεται να μαθαίνονται όλα. Εκτός εάν δεν εμπιστευόμαστε τους αρμόδιους υπουργούς.
    Κύριε Μπαλακτάρη, δείξτε μου εμπιστοσύνη, υπάρχει λόγος: το θέμα πρέπει να κλείσει.
    Μη βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.
    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη το συζητατε, καντε το. Μεσα ο καθε αθλιος που δε μπορει να ελεγξει το στομα του και το μυαλο του. Ολα για να κανει εντυπωση το κομματου, που θα επρεπε να ηταν, ολο, στη φυλακη. Επιτελους δραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι έχετε σχολιάσει είστε απολύτως ζωντοβολα για να μην πω τίποτα άλλο. Γιατί είναι απόρρητη μια διακριτική συμφωνία; Ξέρετε τι σας γίνεται; παράνομο είναι η διαβάθμιση διακρατικών συμφωνιών αλλά πως αλλιώς να κρύψεις κομπίνες βάζεις μπροστά το εθνικό συμφέρον που στο κάτω κάτω ξέρουμε ότι οι συγκεκριμένοι το έχουν απολύτως γραμμενο. Έλεος δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καθόλου ζωντόβολα. Το παχυλό τους μεροκάματό, βγάζουν τα στελέχη του καθεστώτος Αλέξανδρε. Έτσι βιοπορίζονται, πετώντας λάσπη και λέγοντας χονδροειδέστατα ψέματα. Η πλάκα είναι ότι ανταλάσσουν και πασούλες μεταξύ τους, για να μας μπερδεύουν ότι λειτουργούν καθένας αυτόνομα.

      Διαγραφή
    2. Αλεξανδρε
      Μπορει ναναι κομπινα...αλλα μπορει και κατι χειροτερο.Που δεν φανταζομαστε.Ισως τοτε ναναι απορρητο.Χμμμμ πχ...λεω...μπορει κι οχι....μπορει μερος της υποτιθεμενης αγορας μεσω ιδιωτη ..και μιζας..να ηταν πχ....χμμμ για τον ΙΣΙΣ..η για τους κουρδους...η ..ποιος ξερει .Οποτε ας μην λεμε πολλα ακομη.. Δεν ξερουμε ποιος μηχανισμος υπηρξε. Ισως μσθουμε ...ισως οχι.Αν ειναι να γινεις ρομπα δημοσια ..ειναι απορρητο.Το χαλι ειναι οτι κι αλλα ηταν .αλλα εκει δεν υπηρξε νομος.Αυτο ειναι το χαλι στην χωρα.Η επιλεκτικη εφαρμογη νομων .σε ολα .

      Διαγραφή
    3. @Ίων Δραγούμης είναι προφανές αλλά όλοι ια αντιμετωπίζονται.
      Δημήτρη εχεις δικιο δυστυχώς εδώ φοβάμαι πρόκειται για πολύ μεγάλο βόθρο μιλάμε για μαφιόζους πλέον κανονικούς θα δουμε τι αλλο θα βγει από αυτή την υπόθεση και με τους νονους της νύχτας που μπλέξαμε

      Διαγραφή
  8. Από πότε έχει καταστεί "πρωτοφανής" η επίκληση του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα;

    Και, κυρίως, από πότε οι βουλευτές μπορούν να τον παραβιάζουν ασυστόλως αδιαμαρτυρήτως και εν πλήρη ατιμωρησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλεξανδρε
    Διακρατικη δεν ηταν μαλλον.Ασε τι λενε.Ηταν μεσω ιδιωτη. Ο αγοραστης μετα ειπε πως ηθελε διακρατικη.Οταν εμαθε για ιδιωτη. Κι εδω καταταλαβε οτι αλλο ηθελαν οι ντοπιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γελάνε και οι πέτρες μαζί μας! Κάθε φορά που λέω «έχουμε πιάσει πάτο», κάτι συμβαίνει και αναπτερώνονται οι ελπίδες μου - εφόσον συνεχίζουμε να κατρακυλούμε, σημαίνει ότι δεν φτάσαμε ακόμη στον πάτο. Και μέσα σε όλα, πετάγεται και ο τηλεπωλητής των μασαζοκολάν και των νανομπαϊόνικς γιλέκων να μάθει τι παίχτηκε όσο αυτός πουλούσε 50 κιλά βιβλία…

    …Ως ΚΡΑΤΟΣ, έχουμε καταντήσει (σε όλα τα επίπεδα), περίγελος, αναξιόπιστοι, μια κωμική καρικατούρα του βαλκάνιου Αλβανο-Βουλγαρο-Ρουμανου γύφτουλα. Εντάξει, δεν έχουμε καταντήσει (ακόμη) να φοράμε χρυσαφένιους χαλκάδες στο λαιμό και φόρμα γυμναστικής με ρίγα Adidas & μυτερό σκαρπίνι βγαίνοντας από τη Μερτσεντέ, αλλά σίγουρα θυμίζουμε διεφθαρμένο Τούρκο τελωνειακό στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν!

    Όσο για τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ βόμβες που πουλήσαμε στους μαυριδερούς κι όσες ακόμα θέλει ο στρατάρχης μπουχέσας να πουλήσει, έχει σκεφτεί κανείς τους ΠΩΣ θα τις αντικαταστήσει με νέες, τώρα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ εργοστάσιο παραγωγής; Αν γίνει καμιά στραβή, τι θα ρίχνουμε; Μήπως φυλλάδια για τις θερινές κατασκηνώσεις της ΚΝΕ;

    …α, ξέχασα! «…στρατηγέ, μην ανησυχείς, δεν θα γίνει πόλεμος…»! Έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιντ μαν
    Λενε πως ειναι ληγμενες βομβες.Λενε επισης οτι ηταν απ τα κορσερ που αποσυρθηκαν και δεν μπαινουν σε αλλο σκαφος.Λενε πως οι οβιδες τανκ πλησιαζαν στην ληξη σε λιγους μηνες.
    Αυτα λενε.Τωρα ποια ειναι η αληθεια σε μια χωρα που ....ολοι λενε οτι ναναι ολη μερα...ειναι χαος.Σε δυο χωρες δεν μπορεις να μαθεις αληθεια ...στην Ιαπωνια κι εδω.Στην πρωτη γιατι κανεις δεν μιλαει οταν ρωτας και στην Ελλαδα διοτι πριν καν ρωτησεις ..ολοι μιλανε απο μονοι και δεν ξερεις ποιος λεει αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ

      - «Ληγμένες οι Mk 83»; Αν ναι; Άρα, τα ΗΑΕ που ήδη αγόρασαν 1000 κομμάτια και οι Σαουδάραβες που επείγονται να αγοράσουν ακόμη περισσότερες, πρέπει να είναι πολύ κουτορνίθια για να αγοράζουν σκαρταδούρα από τον στρατάρχη μπουχέσα…

      - «πλησίαζαν στην λήξη σε λίγους μήνες»; Και τι είναι αγαπητέ το πυρομαχικό για να «λήγει» σε λίγους μήνες; Προτηγανισμένο κοτόπουλο ή μαγιονέζα από το ράφι των Lidl;

      - «Δεν μεταφέρονται από άλλο αεροσκάφος πλην των A7 που αποσύρθηκαν»; Ρε παιδιά, αλήθεια τώρα, ΠΟΥ τα διαβάζετε αυτά; Και τα πιστεύετε κιόλας;…

      ...και μην πει κανείς (το επίσης γελοίο) ότι δήθεν «…οι βόμβες που πωλήθηκαν ήταν πλεόνασμα και περίσσευαν…», διότι υπάρχει ένα αξίωμα που ισχύει σε κάθε πολεμική αναμέτρηση από την εποχή που οι πίθηκοι κοπανούσαν ο ένας τον άλλο με ρόπαλα, μέχρι σήμερα: «Τα διαθέσιμα πυρομαχικά, ΠΟΤΕ δεν είναι αρκετά»!

      ΗΠΑ, Ρώσσοι, Τούρκοι και Ισραηλινοί έχουν ξοδέψει σε μερικές εκατοντάδες εξόδους αεροσκαφών, ΧΙΛΙΑΔΕΣ βόμβες (30-40 χιλιάδες βόμβες), στραγγίζοντας τα αποθέματά τους και δίνοντας μετά δις δολάρια για νέες παραγγελίες, εναντίον αντιπάλων τους (ISIS & Χεσμπολά). Η Πολεμική Αεροπορία μας, διαθέτει σήμερα περίπου 2000 κατευθυνόμενα όπλα αέρος εδάφους και μερικές ακόμη χιλιάδες μη-κατευθυνόμενες βόμβες Mk 82, 83, 84 σαν αυτές που πωλήθηκαν. Πόσες δεκάδες χιλιάδες χρειάζονται λοιπόν για να συντριβεί μια χώρα όπως η Τουρκία, που συμπεριλαμβάνουν το 2ο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ; Θα έχει η ΠΑ απόθεμα να ανταποκριθεί; Θα έχουμε αρκετά CBU-58, -71 και Mk 20 όταν θα τα χρειαστούμε, σε περίπτωση που δεν απαιτούνται ή όταν θα έχουν τελειώσει τα κατευθυνόμενα όπλα; Με μειωμένο το διαθέσιμο απόθεμα πυρομαχικών, θα μπορούμε να έχουμε τις προϋποθέσεις για να ελέγχουμε τον πόλεμο τις πρώτες 4-7 ημέρες. Μετά τι; Αν δεν έχουμε βόμβες απλά θα τους κοιτάμε μέχρι να αναπληρώσουν υλικά και απώλειες (η ισλαμική κοινότητα να είναι καλά) και να έρθουν ανανεωμένοι για να μας τσακίσουν σε έναν πόλεμο φθοράς που θα χρησιμοποιούμε τα πυρομαχικά με δελτίο. Επαναλαμβάνω! Δεν θεωρώ κακό να πουλάς όπλα στους υποανάπτυκτους μαμελούκους - έστω και ληγμένα. Κακό είναι να πουλάς το δικό σου στρατηγικό απόθεμα και να μην έχεις σκεφτεί πως θα το αναπληρώσεις άμεσα.

      Εκποίηση οπλισμού μήπως και βρούμε λεφτά να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα. Koutroulis wedding, you are all invited. Και να λέμε ευχαριστώ στην καλή μας Τύχη που οι Κροάτες αρνήθηκαν την προσφορά που τους έκανε ο στρατάρχης του σπληνάντερου για να τους πουλήσει τα Ελληνικά F-16 Block 30, λες κι έχουμε την πολυτέλεια να μας περισσεύει κάτι.

      Διαγραφή
    2. Ποιντμαν
      Αυτοι τα λενε.Οχι εγω.Αυτα λενε .Τωρα σν ισχυουν...ψυχη βαθια..

      Διαγραφή
  12. Δυστυχώς ακόμη και ο Πρόεδρος της Βουλής περιορίστηκε σε συστάσεις.

    Γιατί δε κάλεσε τον Φρούραρχο της Βουλής να πακετάρει τον υπασπιστή του Βενιζέλου δια τα περαιτέρω όπως προβλέπει ο Νόμος ;

    Θα μου πείς "συμφέρει" πολιτικά να τον έχεις μόνιμα στα μανταλάκια ώς "αντεθνικώς δρώντα", αλλά τι θα σκεφτεί ο απλός πολίτης ; Ότι φυσικά η μαφία των πολιτικών έχει ειδική ασυλία έναντι του νόμου. Επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην γελοιοποιείστε.
    Ο Καμμένος καταθέτει απόρρητο έγγραφο στη βουλή, για όλους δημοσίου συμφέροντος.
    Τα απόρρητα για έναν λαθρέμπορο όπλων, γαργάρα.
    https://www.youtube.com/watch?v=ShH39D5sN9A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υπενθυμίσω (πρός αποφυγή γελοιοποίησης βεβαίως) ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία ιδιωτική Τράπεζα με μόνο κατοχυρωμένο δικαίωμα βάσει νόμου να κρατάει μυστικό το Μετοχολόγιο της. Λοιπές γενικεύσεις περί απορρήτου στην ΤΕ είναι λάθος.

      Επιπλέον το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει δικαίωμα να κατέχει παραπάνω από το 35% των μετοχών, ασχέτως αν σήμερα έχει μόνο κάτι δέκατα πάνω από το ελάχιστο του 5%, ώστε να έχει δυνατότητα η Κυβέρνηση να "διορίζει" το ΔΣ, το οποίο φυσικά έχει επιλεχθεί από το Δ΄ Ράιχ και μας κοινοποιείται μέσω της ΕΚΤ.

      Και βέβαια το περίφημο απόρρητο πόρισμα εκ του Χαρτοφυλακίου της Δνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος που πάνω κάτω κυκλοφορεί υπηρεσιακώς εντός της ΤΕ σαν φέιγ βολάν, σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το βάρος ενός εγγράφου ΕΤΝΑ και δή πρακτικού του ΚΥΣΕΑ.

      Συνεπώς ουδεμία σχέση η μία περίπτωση με την άλλη.

      ΥΓ. Μετά το αποχαρακτηρισμό των εγγράφων από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την ενημέρωση των βουλευτών (κακώς κατά την άποψη μου) πιθανόν να πληροφορηθούμε και κάτι για το περιεχόμενο τους, για να δούμε άν άξιζε όλη η φασαρία.

      Διαγραφή
    2. Σάββα μου, ως πρωην στρατιωτικός και όχι μόνο, ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι το "απόρρητο" ενός εγγράφου αίρεται υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με συγκεκριμένες διαδικασίες. Όποιος τις αγνοεί / παραβιάζει, όπως και αν λέγεται, όποια ιδιότητα κι αν έχει και όπου κι αν ανήκει ιδεολογικά ή πολιτικά, είναι αξιοκατάκριτος και κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ. Το ότι κάποιος το έκανε πριν και τώρα κατηγορεί άλλους που κάνουν τα ίδια σήμερα μπορεί μεν να τον καθιστά γελοίο, όμως σίγουρα δεν δικαιολογεί κανένα άλλο να επαναλαμβάνει την ίδια παρανομία.
      Από κει και πέρα, πιστεύω ότι για να αποφανθούμε αν είναι ή δεν είναι σκάνδαλο η συγκεκριμένη υπόθεση,πρέπει να απαντηθούν πειστικά δυο βασικά ερωτήματα:

      1ον Αν η Σαουδική Αραβία είχε ορίσει τον φερόμενο μεσάζοντα ως επίσημο εκπρόσωπο της για την αγοραπωλησία ή όχι
      2ον Αν υπήρξε οποιαδήποτε παρατυπία που θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του συμφωνηθέντος τιμήματος σε βάρος του δημοσίου.

      Αυτά περιμένω να απαντηθούν κυρίως από την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε και όχι τόσο από την κοκκορομαχία που θα διεξαχθεί στη βουλή προς άγραν εντυπώσεων (από όλες τις πλευρές)

      Διαγραφή
    3. Παναγιώτη
      τα πράγματα είναι απλά.
      Την Κυριακή έγινε σύσκεψη και ο ενδιαφρόμενος είπε ή με καλύπτετε ή τα τινάζω όλα στον αέρα.
      Σας παίρνω μαζί μου.
      Μετά από αυτό, έγινε το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, μέρος του οποίου είναι η απαγόρευση δημοσίευσης απορρήτων εγγράφων.
      Αυτό γίνεται για να καλυφθεί μια καραμπινάτη παρανομία και όχι για να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα.
      Να πάψουμε να καλύπτουμε παρανομίες, απ' όπου κι αν προέρχονται.
      Ειδικά εκείνοι που έκαναν πολιτική καριέρα αποκαλύπτοντας απόρρητα έγγραφα.

      Διαγραφή
    4. Αυτο ακριβως λεω Σαββα. Καμια ανοχη σε παρανομιες απο οπου κι αν προερχονται. Οι εισαγγελεις θα εχουν οση προσβαση θελουν για να ξεσκεπασουν την υποθεση (αν υπαρχει υποθεση). Ο Λοβερδος ομως παρανομησε η οχι? Γι αυτον δε θα πουμε τιποτα?

      Διαγραφή
  14. Όταν λέμε "απόρρητο" εννοούμε απόρρητο. Δεν μπορεί ο καθένας για μικροπολιτικά-κομματικά οφέλη να τα βγάζει στην φόρα. Και ποιος; Αυτός που ως υφ.εξ. επέτρεψε στους εξωμότες ψευτο-"μακεδόνες" να κάνουν συνέδριο στην Έδεσσα. Κάποιοι το να σκάβουν τον λάκκο στην Ελλάδα τους είναι εξαρτημένο αντανακλαστικό, ψυχαναγκασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσοι κόπτεστε για το απόρρητο σήμερα, με αποκλειστικό σκοπό φυσικά να καλύψετε το επικίνδυνο τσίρκο που κυβερνάει, φαντάζομαι ότι επιχειρηματολογούσατε κατά της χρήσης της λίστας Λαγκάρντ, μια και ήταν μη νομίμως κτηθέν αποδεικτικό μέσο.
    Τί;
    Οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτης Μπαλακτάρης (23/11/17 2.53 μμ)
      Εγώ δεν κόπτομαι για το απόρρητο.
      Εγώ είμαι βέβαιος για το απόρρητο.
      Εγώ εκτιμώ την στάση του ΄κ. Κακλαμάνη που αρνήθηκε να παραλάβει τα χαρτιά από τον Λοβέρδο.
      Εγώ ποτέ δεν επιχειρηματολόγησα κατά της χρήσης της λίστας Λαγκάρτ.
      Ξέρετε γιατί;
      Γιατί πολύ απλά δεν υπηρετώ κανένα κόμμα και δεν έχω λόγο θα αποσιωπώ καμιά παρανομία.

      Διαγραφή
    2. Το εάν υπηρετείτε το κόμμα που κυβερνά ή όχι και το εάν επιχειρείτε να αποσιωπήσετε παρανομίες φαίνεται στα σχόλιά σας.
      Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον.

      Διαγραφή
    3. Όποιος κόπτεται γιά την χρήση ή όχι της λίστας Λαγκάρντ, απλώς σκορπάει θολούρα και τίποτα άλλο, επειδή δεν έχει κάν τον απλό νού να σκεφτεί :
      - Η Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει εξ υπαρχής το δικαίωμα να ελέγξει τον οιονδήποτε, χωρίς να προβάλει ΚΑΜΜΙΑ αιτιολογία. ΑΝ ΗΘΕΛΕ, λοιπόν, θα χρησιμοποιούσε την λίστα χωρίς να την επικαλεσθεί φανερά ποτέ.

      Συνεπώς, η ανάμιξη της λίστας Λαγκάρντ στο παρόν θέμα είναι παντελώς άσχετη με την συζήτηση περί απορρήτου. Προφανή σκοπό έχει, την απόπειρα απαξίωσης μιάς ορισμένης άποψης που εκφράσθηκε εδώ σχετικώς με το απόρρητο, μη αρεστής-προφανώς-με υποχθόνιο τρόπο.
      Ήτοι, αμιγώς δημοσιογραφικό !

      Διαγραφή
  16. Τελικα τι εγινε ρε παιδια?
    Δεν εγιναν γαργαρα τα εγγραφα?
    Τα δινουν προς αναγνωση?
    Νομιζω οτι ο μητσοτακης κουβαλα μια ...καταρα κ εκεινο το συφοριασμενο ..ο αδωνις ντε...θα τα...διαβασει.
    Συμπερασμα.
    Νδ κ πασοκ πασχουν απο τοσο ισχυρο στερητικο συνδρομο εξουσιας που θα καταφερουν παλι ...τσιπρα να βγαλουν.
    Ειναι τοσο το αγχος κ η ανοησια που εκπεμπουν που τα ματακια τους θα τα βγαλουν μονοι τους.
    Θα μου πεις εδω τιναξαν τη χωρα στον αερα τα ματακια θα γλυτωσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κ. Σάββα Καλεντερίδη (23/11/17 4.04 μμ)
    Αυτά που γράφετε για μια καραμπινάτη παρανομία μπορείτε να τα τεκμηριώσετε;
    Έχετε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σύσκεψη της kυριακής;
    Που έγινε η σύσκεψη;
    Ποιοι συμμετείχαν στην σύσκεψη;
    Πόσο πειστικός μπορεί να είσθε με αυτά που γράψατε;
    Αν αφορούσε «η καραμπινάτη παρανομία» ανθρώπους του κόμματος σας θα την είχατε καταγγείλει;
    Τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ) που αρνήθηκε αιτιολογημένα να παραλάβει τα χαρτιά από τον Λοβέρδο τον κρίνετε ως παράνομο;
    Αναμένω πληροφορίες για να πεισθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο
      δεν έχω καιρό για χάσιμο.
      Η παρανομία είναι καραμπινάτη.
      Ο Παπαδόπουλος είναι μεσάζων της Ελλάδας και σε άλλες περιπτώσεις.
      Δεν είναι αντιπρόσωπος της Σ. Αραβίας.
      Πολύ απλά.
      Δεν θέλεις να δεις την πραγματικότητα και ζητάς απο μένα να σου παρουσιάσω αποδεικτικά στοιχεία.
      Δεν είναι δικαστήρο εδώ μέσα.
      Διάβασε προσεκτικά τι λεέι ο ταξίαρχος Παπαδάκης.
      Σκάνδαλο πρώτο
      Ήλθαν οι Σαουδάραβες αξιωματικοί, επίσημη αντιπροσωπεία, στο υπουγείο Άμυνας και είπαν ότι δεν τον ξέρουν τον Παπαδόπουλο, για τον οποίο έστειλε ο Καμμένος την αρμόδια επιτροπή να υπογράψει μια συμφωνία πατσαβούρα, στη Θεσσαλονίκη.
      Σκάνδαλο δεύτερο
      Οι Σαουδάραβες είπαν ότι έχουν εγκεκριμένη πίστωση για 100 χιλιάδες βλήματα των 105 χιλ. και όχι για 300 χιλιάδες, που έγραφε η συμφωνία πατσαβούρα.
      Ζήτησαν να γίνει διακυβερνητική σύμβαση και να βγει απο τη μέση ο Παπαδόπουλος.
      Ζήτησαν να κάνουν επιθεώρηση τα βλήματα και μεταφορική για να τα μεταφέρουν.
      Ο Ταξίαρχος έδωσε στους Σααουδάραβες τον κατάλογο με τις εγκεκριμένες από την Υπηρεσία μεταφορικές εταιρείες.
      Την επόμενη μέρα είχαν ραντεβού για την επιθεώρηση κλπ
      Σκάνδαλο τρίτο
      Το βράδυ πήρε στο τηλέφωνο ο Παπαδόπουλος τον Ταξίαρχο και τον απείλησε "να δεις τι θα πάθεις", επειδή έδωσε τον κατάλογο με τις εγκεκριμένες μεταφ. εταιρείες.
      Την άλλη μέρα το πρωί, ο Ταξίαρχος έπαθε αυτό που τον απείλησε ο Παπαδόπουλος.
      Ο Καμμένος διέταξε -παρανόμως- τη σύλληψή του και μετά τη μετάθεσή του σε νεκρή θέση.
      Θέλεις κι άλλα;
      Δεν ντρέπεσαι να υπερασπίζεσαι μια απάτη σε βάρος της πατρίδας μας.
      Ένα σκάνδαλο που εξευτελίζει τη χώρα.
      Αν δεν μπορείς να το καταδικάσεις, σώπα.
      Εδώ η σιωπή είναι χρυσός.
      Και σταμάτα να ζητάς συνέχεια αποδείξεις με ολόκληρα σεντόνια.
      Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις, δεν φταίω εγώ, να χάνω το χρόνο μου.

      Διαγραφή
  18. Όσοι αγωνίζεστε για το επικίνδυνο τσίρκο που κυβερνά, δεν θα θυμάστε ότι ο Τσίπρας κατήγγειλε, ως αντιπολίτευση, την τραγωδία που προκαλεί η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη.
    Τότε, θα συμφωνούσατε μαζί του, τώρα υπερασπίζεστε το αντίθετο για λόγους φιλοκυβερνητικούς.
    Οι υποστηρικτές έχουν προσωπική γνώμη, οι κολαούζοι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα παπαγαλάκια του κομιστή μάλλον διαψεύδονται. Τελικά ο Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων ή εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.