15/11/17

Υπόθεση Σώρρα και ελληνική δικαιοσύνη: Ισχύει η θετική απόφαση για τα 600 δις του Σώρρα

Ο απατεώνας Αρτέμης Σώρρας. Φωτογραφία via YouTube
Ο Αρτέμης Σώρρας. Φωτογραφία via YouTube
Απαράδεκτη κήρυξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, την δίκη του Αρτέμη Σώρρα και ενός συνεργάτη του στον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που αφορά τους ισχυρισμούς τους ότι διαχειρίζονται τεράστιο χρηματικό ποσό.
Το δικαστήριο κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση των 600 δισ. ευρώ, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για τον Σώρρα και τον συγκατηγορούμενο του. Τότε, το δικαστήριο είχε δεχθεί τους ισχυρισμούς του, καταζητούμενου πλέον, Αρτέμη Σώρρα, ότι διαχειρίζεται το εν λόγω ποσό.

Η απόφαση εκείνη είχε καταστεί αμετάκλητη, καθώς δεν ασκήθηκε εντός των νομίμων προθεσμιών έφεση υπέρ του νόμου από την Εισαγγελία, παράλειψη που επικαλέστηκε σήμερα το δικαστήριο για να μην δεχθεί την αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Ανάλογη θέση πήρε και ο εισαγγελέας Έδρας ο οποίος είπε: «Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησής τους, αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η υπόθεση αναιρέθηκε, μόνο προκειμένου να αφαιρεθεί από τη νομολογία της αθωωτικής απόφασης το σκεπτικό που αποδίδει διαχείριση του περίφημου ποσού στον Σώρρα και όχι για να εισαχθεί και πάλι σε δίκη.

Την δίκη παρακολούθησαν δεκάδες οπαδοί του φορέα, οι οποίοι όταν άκουσαν την απόφαση επιδοκίμασαν τον δικαστή και τον εισαγγελέα με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «άξιοι».

Μετά το πέρας της διαδικασίας και εν μέσω συνθημάτων υπέρ του καταζητούμενου αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο συνήγορός του, μίλησε σε συγκεντρωμένους που ανέμεναν την δικαστική απόφαση στην κάτω πλατεία του κτιριακού συμπλέγματος της Ευελπίδων.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Σώρρα είχε έντονο διαπληκτισμό με τον εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την απόρριψη ενστάσεων. Ο συνήγορος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα, μετά από πολύωρη διακοπή της δίκης, να ανέβει στην Έδρα άλλος εισαγγελικός λειτουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  Αθήνα
mignatiou.com/

8 σχόλια:

  1. Αναρωτιεμαι.

    Δήλωση στην εφορια εκανε ο κ.πΣωρρας για 600.000.000.000 $$ που κατεχη??
    Αναρωτιέμαι τι φορους πρεπει ο κυριος αυτος να καταβαλη στο Ελληνικο κρατος..

    φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σώρρας θέλει να ρίξει αέρα κοπανιστό στο μομισματικό σύστημα της χώρας.
    Σε αντάλλαγμα θέλει τόκο 1% Δηλαδή από τον αέρα να παίρνει τόκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αστείο είναι ότι έκανε δήλωση, του ήρθε ο φόρος κάπου 27.000.000.000 για τα οποία καλούσε ο ίδιος απο τα κανάλια την εφορία να δεχθεί την πληρωμή και η εφορία δεν δεχόταν την πληρωμή τους...Χοντρό δούλεμα για να χαζεύει ο κόσμος, μην το ψάχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλοι αυτοί οι περίπου δέκα χιλιάδες (!!!) που έγιναν μέλη του «κόμματος» του Σώρρα, δεν ζουν κάπου μακριά μας. Εδώ στην Ελλάδα βρίσκονται και ζουν ανάμεσά μας, έχουν δικαίωμα ψήφου, οδηγούν στους δρόμους, ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς κατέχουν (νομίμως) οπλισμό και ακόμη περισσότεροι εργάζονται σε τομείς που απαιτείται ευθύνη. Δηλαδή, τουλάχιστο δέκα χιλιάδες ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΒΛΑΚΕΣ που ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι την απάτη και νομίζουν ότι «…ο Αρτέμης πούλησε Ελλάνια τεχνολογία του Απόλλωνα στον Ομπάμα…» κι άλλοι τόσοι που λένε «…βρε, λες να τα έχει τα λεφτά ο Αρτέμης;…» βρίσκονται ανάμεσά μας! Προσθέστε τώρα και τους αντιεμβολιαστές, αεροψεκαστές, θρησκοταλιμπάν, προφητολάγνοι και υποστηρικτές κάθε λογής ανοησίας και θεωρίας συνωμοσίας κι έχουμε ένα μαγικό δείγμα Ελλήνο-κάτι ψηφοφόρων που έχουν δικαίωμα με τις επιλογές τους, να κρίνουν το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του Ελληνικού Έθνους!…

    …με τόσους διανοητικά ασταθείς να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, μετά μην κατηγορούμε τους κακούς Αμερικανούς, Γερμανούς κλπ ή τους «ξένους που μας ζηλεύουν», όταν πάμε κατά διαόλου σαν χώρα κι έχουμε πάρει επ’ ώμου ότι μνημόνιο και χρέος υπάρχει στο Σύμπαν! ΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Pointman.

      Συμφωνω απολυτα με καθε λεξει σου.
      Αυτη ειναι, ητε μας αρεση, ητε οχι, η σημερινη Ελληνικη πραγματικοτητα...!!

      φιλικα.

      Διαγραφή
  5. Sorras is like a stock; he is worth what the market says. If we apply the banking model of lending money we do not have, we would all be billionaires.
    Sorras is as real as Wall Street.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον θεωρω επιπολαιο και ανοητο αφου εφτιαξε δικο του κομμα ενω θα μπορουσε να γινει το μηλον της εριδος απο τα υπαρχοντα κομματα που θα του εδιναν γη και υδωρ για να τον παρουν μαζι τους.
    ΅Εδω αφραγκοι μας ταζουν πακτωλους παροχων,σκεψου αυτον με 600 τρις στην τσεπη,αιωνιος αντιπροεδρος θα γινοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σωρας επικαλειται το φαντασιακο των ανθρωπων και τους χειραγωγει κανονικα, προφανως με το αζημιωτο και με τις πλατες της Southern Jurisdiction.... Σιγα μην τον αφηναν ελευθερο αν δεν ηταν πιονι του συστηματος που κραταει αποχαυνωμενη μια μεριδα κοσμου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.