24/11/17

Όχι Ευκλείδη!

του Πέτρου Λάζου
    Πριν λίγες μέρες είχαμε στο Κοινοβούλιο την συζήτηση και ψήφιση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου για την διανομή του "κοινωνικού μερίσματος".
    Όσοι παρακολουθήσαν την διαδικασία, έζησαν ένα συνταρακτικό σοκ, βίωσαν μια τεράστια έκπληξη. Όταν, αμέσως μόλις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τελείωσε την εισήγησή του, ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
    Ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφού εξίσωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ με Ευρωπαίους φασίστες, διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην αξιωματική αντιπολίτευση (και όχι μόνο), διότι τα μέλη της (από αρχηγοί μέχρι κλητήρες) αποκαλούν τα στελέχη της κυβέρνησης και των δύο κυβερνώντων κομμάτων, ψεύτες!
    Οφείλω να ομολογήσω πως η δίκαιη οργή του Euclid, συγκλόνισε την στήλη, μέχρι τα τρίσβαθα της   ψυχής. Αυτός είναι ο λόγος που ένοιωσε την ανάγκη να προσθέσει την φωνή της σε αυτήν του τσάρου της εθνικής… φοροκαταιγίδας και να του επιβεβαιώσει ότι:
    Όχι Ευκλείδη, δεν επιβάλατε εσείς €15 δισ. νέα μέτρα, μέχρι το 2020!
    Όχι Ευκλείδη, δεν αλλάξατε εσείς το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής, από (περίπου) 60% περικοπές δαπανών και 40% φορολόγηση που το είχαν μέχρι το 2014 οι κακοί προηγούμενοι, σε 93% φορολόγησης και 7% περικοπής δαπανών!

    Όχι Ευκλείδη, δεν έχετε ψηφίσει εσείς μείωση του αφορολόγητου από 1ης Ιανουαρίου 2020, χωρίς μείωση της φορολογικής κλίμακας για τα χαμηλά εισοδήματα!
    Όχι Ευκλείδη, δεν έχετε ψηφίσει εσείς (βαρβάτες) μειώσεις συντάξεων και για το 2018 και για το 2019!
    Όχι Ευκλείδη, δεν αυξήσατε εσείς τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, απ’ όπου τώρα βγαίνουν πλεονάσματα, ώστε να βρίσκετε και να μοιράζετε!
    Όχι Ευκλείδη, δεν κλείσατε εσείς τις τράπεζες, ούτε επιβάλατε εσείς capital controls!
    Όχι Ευκλείδη, δεν καθυστερείτε εσείς με κάθε τρόπο και μέσο οποιεσδήποτε επενδύσεις σ’ αυτόν τον τόπο, μικρές ή μεγάλες!
    Όχι Ευκλείδη, δεν είχατε εσείς "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" €12 δισ., χωρίς καμία αξιόπιστη πηγή χρηματοδότησης!
    Όχι Ευκλείδη, δεν ήσασταν εσείς εκείνοι που θα σκίζατε τα μνημόνια "μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο"!
    Όχι Ευκλείδη, δεν υποσχόσασταν εσείς ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, γιατί ήταν "ένας νόμος άδικος, που δεν διορθώνεται, καταργείται"!
    Όχι Ευκλείδη, δεν ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που γυρνούσαν τα στούντιο των καναλιών και διαλαλούσαν στις οθόνες ότι η ΕΚΤ θα υποχωρούσε στην "περήφανη διαπραγμάτευση" και θα τύπωνε ευρώ!
    Όχι Ευκλείδη, δεν ήσασταν εσείς εκείνοι που έκαναν τον ανθρώπινο πόνο της φτώχειας, της αυτοκτονίας και τόσων άλλων δεινών, πολιτικό εργαλείο!
    Όχι Ευκλείδη, είστε εντελώς άσχετοι με το γεγονός  πως, μετά το 2015 ξαφνικά, δεν υπάρχουν αυτοκτονίες, ούτε άνθρωποι που τρώνε από σκουπίδια, ούτε οι κάτοικοι αυτής της χώρας αντιμετωπίζουν κανενός άλλου είδους πρόβλημα! Ή, για να το πω σωστά, από εσάς και τις πράξεις σας μόνο, εξαρτώνται όλα αυτά. Αυτός είναι ο λόγος που τα ζείτε, μόνο εσείς!
    Πάνω απ’ όλα όμως Ευκλείδη, δεν ήταν η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (από πρόεδρο μέχρι θυρωρό), που "είχαν αυταπάτες" για όλα!
    Εκείνοι οι οποίοι τις είχαν, αυτοί που έκαναν και είπαν όλα τα παραπάνω, οι ψεύτες που επικαλείται η αντιπολίτευση, ήταν απλά αντίγραφα των εαυτών σας. Εσένα, του Αλέξη, του Γιώργου και "όλων των παιδιών". Αυτά τα κακέκτυπα σας, είναι οι ένοχοι.
    Αν φταίτε εσείς κάπου, είναι ότι τους δώσατε την ευκαιρία να δραπετεύσουν από το άλλο, το παράλληλο και αντιμνημονιακό Σύμπαν, στο δικό μας το μνημονιακό, όταν πήγατε εκεί για "επιμορφωτική επίσκεψη μετεκπαίδευσης στον ρεαλισμό"…
Πέτρος Λάζος
petros.lazos@capital.gr
Twitter: @Marketelf
Facebook: Peter Lazos
http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.