30/11/17

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο για τους πλειστηριασμούς

Τσακαλώτος: «H πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη»

Οι πλειστηριασμοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή.«Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ έδωσε διαβεβαιώσεις ότι «η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη». Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια».
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις» ενώ για τα εμπορικά δάνεια δήλωσε ότι έχει θεσπιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ταυτοχρόνως, ο κ. Τζανακόπουλος περιέγραψε τη διπλή ανάγκη, αφενός για βέλτιση λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αφετέρου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια για προστασία της λαϊκής κατοικίας. Η κυβέρνηση κατανοεί την αγωνία και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, κατέληξε επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική δέσμευση για απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στις δηλώσεις του είπε ότι «οι πλειστηριασμοί αφορούσαν ακίνητα «στρατηγικών κακοπληρωτών» περιγράφοντας ότι «αυτοί που διαμαρτύρονταν, διαμαρτύρονταν μπροστά σε ακίνητο ενός κακοπληρωτή που εμπλέκεται και στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου». Τα «απαράδεκτα επεισόδια δεν αφορούσαν πρώτες κατοικίες», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι πλειστηριασμοί αφορούσαν όσους χρωστούν πολλά εκατομμύρια ή χρέη ιδιωτών, του ενός προς τον άλλον. Κάλεσε δε, όσους διαμαρτύρονται να πάψουν να λειτουργούν ως «πολιορκητικός κριός» των μεγάλων οφειλετών. Τέλος, ερωτηθείς εάν κρύβονται από πίσω πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Οι πολιτικές δυνάμεις δεν κρύβονται. Είναι μπροστά».
BHMA

7 σχόλια:

  1. Άντε να δούμε και καμιά είδηση για "ΚΕΕΛΠΝΟ" "PANAMA PAPERS" "SIEMENS" "NOVARTIS" "Κίνημα Αλλαγής..ΑΦΜ"..
    Με τίτλους "δίκαιης αγανάκτησης"του στύλ "τί άλλο θα δούμε,τί άλλο θα ακούσουμε σε αυτή την χώρα!" "τον χαρακτηρισμό κάντε τον εσείς" ακούστε και βγάλτε συμπεράσματα"...
    Έ κυριε Καλλεντερίδη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/11/blog-post_763.html?m=1

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες βράδυ αποκάλεσε τον Τσίπρα ΑΠΑΤΕΩΝΑ, χωρίς εισαγωγικά.
    Κάτι θα ξέρει περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Όλως παραδόξως με το άρθρο αυτό το πάλαι ποτέ σοβαρό Βήμα εμφανίζεται ως εφημερίδα που παραθέτει γεγονότα , πολιτικές - κυβερνητικές θέσεις, χωρίς σχόλια.
    Ένα άρθρο που αναμφίβολα χαρακτηρίζεται από ουδετερότητα στην σημερινή εποχή της έντονης διαμομματικής αντιπαράθεσης.
    Ένα άρθρο του Βήματος που δεν μοιάζει με τίποτα σε σχέση με την γνωστή δημοσιογραφική τακτική της εφημερίδας από τότε που άλλαξε ιδιοκτήτη ο ΔΟΛ.
    Στο άμεσο μέλλον θα φανεί αν άλλαξε ή όχι ο προσανατολισμός της εφημερίδας αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα δεν αισθάνεσαι ντροπη που χαρακτιριζεις σαν θετικη εξελιξη
    την συμφωνια Τσιπρα - Μαρινακη.
    Αλλα που να βρεθει το φιλοτιμο δεν εχει περισεια ο αρχηγος ο Τσιπρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ. (1/12/17 2΄12 ΜΜ)
    Εξέφρασα την απορία μου για ένα ουδέτερο άρθρο του Βήματος.
    Έγραψα ότι στο μέλλον θα φανεί αν άλλαξε ή όχι ο προσανατολισμός της εφημερίδας αυτής.
    Με αυτά δεν εννοούσα ότι υπάρχει συμφωνία του πρωθυπουργού με τον γνωστό κουμπάρο και φίλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    Εσύ πως το συμπέρανες δεν γνωρίζω.
    Αν θέλεις να τα βάλεις με τον Τσίπρα εμένα μη με αναμιγνύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωριζει κανεις πως λεγεται ο βουλευτης του Συριζα που ειπε δημοσια οτι το συνθημα κανενα σπιτι σε χερια τραπεζιτη ηταν προεκλογικο παραμυθι ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ονομα θελεις ??
    Αυτοι ολοι εχουν ενα ονομα...""Φιρφιρια "" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.