19/11/17

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ: Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, Ο ΣΑΔΙΚ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ…

Καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ: ¨Η δυτική Θράκη είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους¨

Ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ δήλωσε πως η Δυτική Θράκη είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί¨.
Στο Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Θράκης οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Ο Σαδίκ Αχμέτ και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης¨

Κατά την εκδήλωση που έγινε στην συνεδριακή αίθουσα Δρ Φεχμί Γιλντίζ, ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ, είπε πως η πρώτη δοκιμή τουρκικής δημοκρατίας έγινε στα Βαλκάνια με την Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης.

Ο Οκσούζ ανέφερε πως είναι ανάγκη το τρίποδο Κύπρος, Τουρκία και Δυτική Θράκη να γίνει καλά γνωστό και συνέχισε λέγοντας: ¨H Δυτική Θράκη έφυγε από τα χέρια μας 104 έτη πριν. Είναι μια τουρκική περιοχή στην οποία επί 104 έτη δόθηκε μεγάλος αγώνας. Είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί¨.

Στην Λωζάννη που μπήκαν τα θεμέλια της Τουρκικής Δημοκρατίας και καθορίστηκε η παρουσία της στην διεθνή αρένα, η μόνη μειονοτική κοινότητα που έμεινε με την βούληση μας και υπό την εγγύηση μας εκτός των συνόρων μας είναι αυτή στην δυτική Θράκη.: ………………….

O Οκσουζ περιέγραψε πως στην περίοδο του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ξεσηκώθηκαν δυνατά και είπε ¨Ότι και αν έκαναν όμως οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την ισχύ της τουρκικής μειονότητας. Στις 24/7/1995 -αυτήν την ημερομηνία να την χαράξουμε- με μια επιχείρηση που εμφανίστηκε σαν ατύχημα ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ έγινε μάρτυρας. Ευχόμαστε να έχει το έλεος του Αλλάχ¨.

Η Ισίκ Σαδικ –σύζυγος του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, ανέφερε πως ο ο συζυγος της μέρι την τελευταία του αναπνοή αγωνίστηκε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Στο πανελ μετείχαν από το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης η βοηθός κοσμήτορα Νιλουφέρ Ερντέμ, από το Πανεπιστήμιο Θράκης ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλ Χουσείνογλου και ο ερευνητής και συγγραφέας Οζκάν Χουσείν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντινομάρχης Αδριανούπολης Γιουσούφ Γκιουλέρ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου.

https://www.haberler.com/prof-dr-hikmet-oksuz-bati-trakya-turk-milletinin-10249041-haberi/

8 σχόλια:

  1. Τι λες τωρα σαυτο το τουβλο που τεχνες κατεργαζεται εξ ου του πολυτεχνειου.Απλα του λες στην γλωσσα του αι σιχτιρ κι ελα να την παρεις..πριν ερθω εγω να παρω τα δικα μου που ειχα εκει πριν ελθεις απ την Ουλαν Μπατορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας τα πρηξατε μακακες,αμα εχετε κοχονες ελατε να την παρετε,εκτος αν ξερουν κατι που εμεις δηλ.ο λαος,δεν ξερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παλικαριές τού πληκτρολογίου μόνο θυμηδία προκαλούν. Όταν οι τουρκικές φρεγάτες κόβουν βόλτες στο Σούνιο, κάνομε ότι δεν τις βλέπομε...

    Αυτά τα λόγια τα παχιά είναι χαρακτηριστικό ημών, των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν παχυ ειναι ναχεις υπηρετησει επανω στο οριο του Εβρου 20 μηνες χωρις αδεια..χωρις μεσο για θητεια πολης..και χωρις παμπερς...απο καφετερια της Γλυφαδας...ισως ναναι κι ετσι..Αλλα αυτο που ειπες πρεπει να το πεις στην βουλη ..στην ηγεσια..Εκει ισως βρεις κσι την βιομηχσνια παμπερς την ιδια.Φανταζομαι εσυ θασαι μαζι μσς αν χρειαστει η πατριδα φυλακες.Ετσι δεν ειναι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι από το προηγούμενο σχόλιό σου για τούς Γερμανούς, καταλαβαίνω ότι καταλαβαίνεις ... λίγο δύσκολα. Δεν είναι προφανές αυτό που λέω; Δεν είναι η πραγματικότητα; Συνεχώς καρπαζιές δεν τρώμε; Τι τον θέλεις τον Έβρο και τούς 20 μήνες και πράσσειν άλογα;

      Διαγραφή
    2. Γράφεις να τα πω στην Βουλή. Εγώ τα λέω γενικώς, διότι η Βουλή από μάς προέρχεται. Όταν προ 20ετίας έδωσε ο Σημίτης τα Ίμια, η πλειονότητα συμφώνησε μ' αυτήν την σωστή επιλογή και τον αντάμειψε κάνοντάς τον 8 μήνες αργότερα πρωθυπουργό. Δεν άκουσα και πολλούς πρόθυμους να ξεβολευτούν για μια βραχονησίδα.
      Ίσως είσαι πολύ νέος ακόμη κι ενθουσιώδης, πάντως καλό θα ήταν να δεις την πραγματικότητα. Κι αυτή είναι μάλλον θλιβερή.

      Διαγραφή
    3. Ναι τρωμε.Αλλα οχι γιατι ο σβερκος ολων ανεχεται να τρωει αλλα διοτι πολλοι απο μας πολλα χρονια πριν για πολυ φτηνα πραγματα εμαθαν πως ολοι ιδιοι ειναι στον πλανητη Κι αυτο το κραυγαλεο ψεμμα ( η φυση ουρλιαζει γυρω μσς πως ειναι αλλιως) το πιστεψαν με ανταλλαγματα φτηνα.. Για την θητεια το ειπα γιατι αν χρειαστει δεν χρειαζομαι παμπερ.Ουτε..κι εσυ φανταζομαι.Ο Ερτογαν ειναι τρελος.Ολα ειναι πιθανα.Αλλα δεν θα φοβηθουμε κιολας αν τρελαθει.Εδα απο κοντα τους τουρκους ...δεν ιδρωσα καν.

      Διαγραφή
  5. Αφου αρχισαμε να λεμε αληθειες, παιδι μου δοκτορα Χικμετ Οκσουζ...εισαι γιος μου, ναι πηγα με τη μανα σου. Ειμασταν δυο νεοι και ανοητοι. Συχωραμε ΓΙΕ μου που τοσα χρονια δεν ημουν πλαι σου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.