9/11/17

Ιστορική αμυντική συμφωνία Τουρκίας - Ιταλίας - Γαλλίας

Σε μια περίοδο που η Τουρκία ετοιμάζεται να αγοράσει εναάριο σύστημα άμυνας από την Ρωσία, μια εξέλιξη που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας της γειτονικής χώρας με τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους, η Άγκυρα πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα το οποίο έρχεται να αφήσει την σφραγίδα του στο προσκήνιο της επικαιρότητας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Νουρεττίν Τζανίκλι, ο οποίος επισκέπτεται τις Βρυξέλλες για μια σύσκεψη του ΝΑΤΟ υπογράφει μια ιστορικής σημασίας συμφωνία με τον Ιταλό και Γάλλο ομόλογο του.
Σύμφωνα με την νέα συμφωνία, Τουρκία, Ιταλία και Γαλλία εντατικοποιούν την συνεργασία τους στο πεδίο της άμυνας. Στην νέα περίοδο, οι τρεις χώρες θα συντονίσουν τα βήματα τους στα πεδία των ηλεκτρονικών συστημάτων, λογισμικών και συστημάτων παρομοιώσεων. Επίσης, θα πραγματοποιήσουν κοινά βήματα για την δημιουργία κοινών αεροπορικών πυραυλικών συστημάτων. Ακόμη, θα εντατικοποιηθεί η συνεργασία σε όλα τα πεδία της σύγχρονης αμυντικής τεχνολογίας.

για τη συνέχεια kathimerini

7 σχόλια:

  1. απλά ας συγκρίνουμε την Τουρκική ηγεσία με την Ελληνική !!! Εγω πιστεύω οτι οι δικοί μας ειναι για φτύσιμο !! Ετσι νοιώθω !!! ίσως κάνω λάθος ; Βλέπω τους Τουρκους μια με τους Ρώσους μια με τους άραβες μια με την Αμερική, τώρα με την Ευρώπη !!!! Και οι δικοί μας ενα μάτσο χάλια !! Αν κάνω λάθος μου λες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι πάντως ξέρουν να παίζουν τους συμμάχους στα δάκτυλα τους!εμείς αιωνίως δεμένοι στη ζώνη των αγγλοσαξονων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρεμειστε κυριοι...
    Οιτουρκογυφτοι ειναι 'μανουλες κατακαημενες' στο δουλεμα και στο τζαμπα μαγκες...οπως 'πηρανε' τα πυραυλικα συστηματα της ΚΙΝΑΣ ,οπως 'πηρανε' τους S400 απο την σκασμενη στα γελια Ρωσσια ετσι θα 'υλοποιησουν και την συμφωνια' με ΙταλοΓαλλους...
    Αμα διαβασετε ΟΛΟ το κειμενο της ειδησης λεει καπου ''Ως πρώτο βήμα της συνεργασίας, οι τρεις χώρες θα βολιδοσκοπήσουν τα περιθώρια της ενατικοποίησης της συνεργασίας σε ότι αφορά το σύστημα SAMP-T το οποίο παράγει η EUROSAM. Παρατηρητές τονίζουν ότι η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με αυτόν τον συνεταιρισμό για την εξασφάλιση νέου πυραυλικού συστήματος.'' ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ 'ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ' ΗΔΗ ΤΟΥΣ S400 ? ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗς ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ Η TOTAL και η ΕΝΙ που ειναι ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ ? Ποιος δουλευει ποιον ? Πως 'ΘΑ' υπογραψετε με Γαλλους και Ιταλους τοσο σοβαρη αμυντικη συνεργασια οταν θα τους απειλειτε οπως λετε με τις κανονιοφορους σας να φυγουν απο τα οικοπεδα που ΝΟΜΙΜΩΣ κατεχουν στην ανατολικη Μεσογειο επι της Κυπριακης ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΩΣ ΠΗΡΑΝ ΑΔΕΙΑ ? Καπου οι μπουνταλαδες τουρκογυφτοι το εχουν χασει το μετρο..
    Προσωπικη προβλεψη και εδω θα ειμαστε, ΟΥΤΕ S400 θα παρουν , ΟΥΤΕ συμφωνια θα γινει με Γαλλο-Ιταλους...και στο τελος (πιο κοντα απο οτι φανταζεσθε) θα ακρωτηριαστει το εγκληματικο τους κρατος υπερ του Κουρδισταν.
    Ναι του Κουρδισταν, πολλοι νομιζετε οτι ευκαιρια ηταν και παει, αλλα σε λιγο θα θυμηθειτε αυτο που σας λεω, το Κουρδισταν ειναι στο ΠΑΡΑ ΕΝΑ να γινει ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Νικηφορος Φωκας.
      Το κακο με εμας ειναι οτι τους ποθους και τις επιθυμιες μας τις πιστευουμε οτι ειναι πραγματικοτητα και δεν κουναμε ουτε το δαχτυλακι μας.

      Διαγραφή
  4. Νικηφόρος Φωκάς συμφωνώ μαζί σου. Είμαι ακριβώς αυτής της σχολής.
    Μιλάω με κάποιον απ'την Τουρκία( δεν θα πώ φίλος)και λέει λοιπον: ότι κάνει και λέει ο Ταγίπος είναι μόνο λόγια! Για σκεφτείτε το λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαστε μιά χώρα υποπολλαπλάσια του αντιπάλου μας. Χάσαμε και κερδίσαμε μάχες. Όλες όμως είχαν κοινό παρονομαστή. Την Επόμενη Μέρα. Ποιός θα είχε την στήριξη εκείνων των κρατών που είχαν/έχουν την δυνατότητα να εφοδιάσουν έναν από τους δυό μας με νέα όπλα. Η ιστορία μας γεμάτη τέτοια παραδείγματα. Κι αυτή τη στιγμή, παρά το κακό μας το χάλι, η Τουρκία δεν μπορεί να εξασφαλίσει αυτήν την Επόμενη Μέρα. Όσο είναι ο Ερντογκάν στην εξουσία. Αφού μπήκε στη μαύρη λίστα των Αγγλοσαξώνων, θα είναι μόνο ευχολόγια. Και αν θα ιδρυθεί Κουρδικό κράτος? Ναι, αν οριστικοποιηθεί η αγορά των S-400. Γιατί τότε πρέπει να επαναχαραχθούν τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.