24/11/17

Η Τουρκία από τον Δεκέμβριο στη μαύρη λίστα της ΕΕ με τους "φορολογικούς παραδείσους"

Στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας αγώνας δρόμου και διπλωματικών επαφών για το αν τελικά θα μείνει η Τουρκία στην λίστα των χωρών που η αρμόδια επιτροπή, έχει συντάξει. 
Η Επιτροπή αυτή δουλεύει για τον εντοπισμό των χωρών που αρνούνται ή καθυστερούν την φορολογική συνεργασία με την Ευρώπη και έχει εντάξει την Τουρκία στις περιοχές που έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να συντονισθούν με τις προϋποθέσεις φορολογικής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Μεταξύ των χωρών αυτών και πέραν της Τουρκίας αναφέρονται χώρες όπως η Σερβία, η Τυνησία, κλπ. 
Στο κείμενο της Επιτροπής το οποίο έχει ήδη γίνει γνωστό στην Άγκυρα πολλαπλασιάζοντας την ένταση που έτσι κι αλλιώς είναι υψηλή την τελευταία περίοδο, αναφέρεται ότι και η Τουρκία δεν έχει προωθήσει τις προσαρμογές που έχει δεσμευθεί όσο αφορά την φορολογική διαφάνεια μεταξύ των δύο πλευρών. 
Το κείμενο θα συζητηθεί στο Ecofin της 5ης Δεκεμβρίου και εφ' όσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε θα γίνει η πλατφόρμα για να παρθούν "μέτρα” από την πλευρά των Βρυξελλών όσο αφορά την φορολογική συνεργασία που θα επηρεάσουν σημαντικά τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην χώρα. 

για τη συνέχεια capital

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.