17/11/17

Ανατροπή-βόμβα στο σκάνδαλο των υποκλοπών κατά Καραμανλή

Μια ανατροπή-βόμβα καταγράφεται στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Δημοκρατία” στο βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα σε αποζημίωση προς την οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, “δείχνοντας” ουσιαστικά στην κατεύθυνση της δολοφονίας του τότε στελέχους της Vodafone, και όχι της αυτοκτονίας του, όπως ήταν η επίσημη εκδοχή.

Στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αφήνονται αιχμές και για την ελληνική Δικαιοσύνη, που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, αντί να διατάξει την περαιτέρω διερεύνησή της.

Το 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή βρέθηκε θύμα σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών, του ίδιου του τότε Πρωθυπουργού, καθώς και υπουργών. Μια μέρα προτού αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, ο Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του.

3 σχόλια:

  1. Αν δούμε το ζήτημα στις σωστές διαστάσεις του, το ΕΔΑΔ δεν έκρινε την ουσία τής υπόθεσης, ούτε άλλωστε και θα μπορούσε. Επεδίκασε μεγάλη αποζημίωση στην οικογένεια τού απαγχονισθέντος για λόγους που αφορούν μεν την πλημμελή δικαστική διερεύνηση, χωρίς όμως να παρεμβάλλεται κρίση περί δολοφονίας. Η ζημία έγκειται στο ότι ένας θάνατος, ο οποίος πιθανόν να οφείλεται σε φόνο, δεν ερευνήθηκε στο βάθος και την έκταση που επιβάλλει η σοβαρότητα τού θέματος: πιθανή δόλια αφαίρεση ζωής.

    Υ.Γ. Θυμάται κανείς ποιός εισαγγελικός λειτουργός χειρίστηκε το ζήτημα τού τόσον ύποπτου αυτού θανάτου;; Παπαγγελόπουλος http://www.athensvoice.gr/politics/403476_kataggelletai-o-ypoyrgos-papaggelopoylos-gia-eythynes-stin-ypothesi-tsalikidi .
    Κάποιαν "ανάμειξη" είχε και ο άλλος αστήρ τής "δικαιοσύνης" Ιω. Διώτης.
    "προσάπτουν στον κ. Παπαγγελόπουλο ότι επί μήνες διενεργούσε έρευνα για τετελεσμένο αδίκημα, ενώ εξαρχής θα έπρεπε να έχει ασκήσει τη σχετική ποινική δίωξη. Τρωτά σημεία της «λευκής» έρευνας, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς καθώς δεν κατέληξε στον εντοπισμό των υπευθύνων, ήταν η μεγάλη διάρκεια, η εξέταση μικρού αριθμού μαρτύρων, η μη διενέργεια επιστημονικής πραγματογνωμοσύνης και, κυρίως, η αποφυγή συσχέτισης της υπόθεσης με την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη". (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=171219).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια λοιπον, ολοι οι παρεπιδημουντες στην Ιερουσαλημ γνωριζουν οτι η CIA καθαρισε τον Τσαλικιδη. Τι περιμενουμε τωρα δηλαδη? Να τους τιμωρησουμε? η θα εγκαλεσουμε τους Αμερικανους? Ειμαστε σοβαροι??? Τι νοημα εχει η ειδηση αυτη δεν καταλαβαινω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει νοημα για αυτους που την προωθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.