29/11/17

Τσίπρας-Καμμένος: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη - Οι χαρακτηρισμοί δικοί σας

14 σχόλια:

  1. Εντυπωσιακό οτι η κυβερνηση της αριστεράς στηρίζει τους τραπεζίτες εντυπωσιακότερο όμως οτι εχει την στήριξη απο όλη τη Βουλή και οχι μονο απο την κατ όνομα νεοφιλελεύθερη αντιπολιτευση πλην ορισμένων πραγματικά αριστερών που αγωνίζονται στο δρόμο ! Και να πω και κατι χιουμοριστικό η κυβερνηση της αριστεράς άρχισε τους πληστηριασμους ποια κυβερνηση θα τους σταματήσει ? Αυτά για τον ελληνικό λαό που ψηφίζει Δυστυχως με αυταπάτες ... Να σκεφτεί καλα τι θα ψηφίσει μετα τους αποτυχημένους του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως να μη ψηφίσει νέον συριζα είτε αριστερό είτε δεξιό ,πατριωτικό...Μεγάλο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορει ευκολα να παμε σε ανακεφαλαιοποιηση τραπεζων.η και κλεισιμο.
    Οτι θελουμε με συναινεση των κομματων.
    Ειναι τοσο απλο και τοσο ξεκαθαρο που μολις τεθει στο τραπεζι θα τρεχουν οι λαγοι να κρυφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεγεται οτι εως εδω ...ανακεφαλαιοποιησαμε με 240 δις αυτες...Ολες οι καταθεσεις τωρα ειναι 130 δις.
      Ερωτηση : και γιατι δεν τις κλεισαμε τις τραπεζες ολες ...να κανουμε μια..δυο νεες ..να εγγυηθουμε ολες τις καταθεσεις 130 δις...και να γλυτωσουμε 110 δις ...????!!!! Προφανως διοτι ειμαστε ηλιθιοι...ολοι... Και αυτα τα λενε στα μουτρα μας οι τυποι αυτοι ολοι...Εεε καπου εδω ...αν θα σπασουμε καποια μουτρα ...πιτα..δεν θαχουμε αδικο.Το ωραιο ειναι οτι στο γενικο χαβαλε που ηταν ολα πριν...αυτοι λενε με αυτοπεπιθεση μεταξυ τους..."" ελα μωρε...αυτα δεν γινονται εδω..λογια ειναι..." ..Μεχρι ναρθει η πρωτη μπουνια στην μουρη τους...και αρχισουν τα αιμματα ποταμι..Εεε τοτε θα γινονται...και τα Καγιεν ..δεν ξερω αν τρεχουν τοσο...

      Διαγραφή
  3. Σχετικά με τους δυο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.
    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανώλη, μην εκτίθεσαι

      Πλέον, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός το πλαφόν των 300.000 ευρώ κάτω από το οποίο είχε απόλυτη προστασία η πρώτη κατοικία και δεν μπορούσε κάποτε να βγει στο σφυρί. Χθες, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί διαμερισμάτων, αποθηκών κ.λπ., σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, ακόμη και για οφειλές των 30.000 ευρώ...

      Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν πρώτες κατοικίες στις περιοχές της Αθήνας, της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας, του Χαλανδρίου, της Νίκαιας και του Μοσχάτου. Οι πλειστηριασμοί έγιναν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω των Ειρηνοδικείων και παρά τις αντιδράσεις από οργανώσεις και πολίτες.

      Στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, εκπλειστηριάστηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραώροφο, ενώ στο Μοσχάτο, χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών, για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ.

      Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν χθες το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.

      Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν στην Αθήνα στους 14.

      Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα. Για οκτώ ακίνητα αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Οι πλειστηριασμοί αυτοί κηρύχθηκαν άγονοι και αναμένεται να επαναπροκηρυχθούν. Επίσης, οι υπόλοιποι εννέα δεν ξεκίνησαν καν.

      Τέλος, χθες ολοκληρώθηκαν στην πρωτεύουσα δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε πέντε αποθήκες που εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει ο "Νομος Κατσέλη" που προστατεύει την πρώτη κατοικία μέχρι ενός ποσού..μήπως συμβαίνει κάτι άλλο λοιπόν-άν είναι αληθές το ρεπορτάζ-με τις πρώτες περιπτώσεις??Η μήπως περιμένεις να λυπηθώ αυτούς που χρωστάνε 500 000 στο κράτος??
      Όσο για το ποιός έχει εκτεθεί εδώ...ας μήν ανοίξουμε κουβέντα καλύτερα....

      Διαγραφή
    3. Για «παραπληροφόρηση και ακραίο γκεμπελισμό» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989 σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών.
      Όπως είπε ο κ. Κοντονής, «στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έγιναν δεν υπήρχαν ακίνητα των οποίων η αξία ήταν κάτω από τις 300.000 ευρώ».
      «Χθες είχαμε τον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Είδατε χθες ποια ακίνητα τέθηκαν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για οφειλή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτή είναι η 'λαϊκή κατοικία', που προστατεύουν ο κ. Λαφαζάνης και οι άλλοι που κάνουν δηλώσεις για την 'χούντα'» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Αυτή είναι η λαϊκή κατοικία ή θα πρέπει τα χρήματα αυτά, τα οποία θα πρέπει να καταβάλει κάποιος για αυτά τα ανάκτορα, τις βίλες με τις πισίνες που φτιάχνανε, να τα πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών».
      Σημείωσε ακόμη πως στους δημόσιους πλειστηριασμούς «είχαμε 29 πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και από αυτούς ματαιώθηκαν οι 9, ενώ 10 από τους 20 που έγινε πλειστηριασμός, ήταν άγονοι». «Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα. Πρώτες κατοικίες για οφειλές από δάνεια σε τράπεζες για αυτούς που είναι κατοχυρωμένοι με τον νόμο Κατσέλη- Σταθάκη, δεν υπήρξαν. Μπορεί να υπήρξε πρώτη κατοικία, διάβασα στο Μοσχάτο για μια κατοικία αξίας 30.000 ευρώ, αλλά αυτό ήταν οφειλή μεταξύ ιδιωτών. Δεν είναι δάνειο τράπεζας» διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
      Υποστήριξε επίσης ότι «η λαϊκή κατοικία προσδιορίζεται από αποφάσεις δικαστηρίων» και πρόσθεσε ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι οι πλέον ελεγχόμενοι και διαφανείς». «Ο υπόκοσμος πήγαινε στους πλειστηριασμούς και απέτρεπε πλειοδότες απ' το να πάρουν μέρος. Αυτά τελείωσαν», κατέληξε.

      Διαγραφή
    4. Διάβασε προσεκτικά την Εφημερίδα των Συντακτών
      Ποιος κάνει γκαιμπελισμό, ο σύντροφος Λαφαζάνης;

      http://www.efsyn.gr/arthro/minyei-toska-kontoni-kai-elas-i-laiki-enotita

      http://www.efsyn.gr/arthro/kyvernitikes-exigiseis-kai-aihmes-ek-ton-eso

      Διαγραφή
  4. Βρε Μανωλη ..εχουν υπογραψει...οτι θα κανουν εκατονταδες χιλιαδες..για πλακα υπεγραψαν ??Τι ελπιζεις...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πήρα ποτέ δάνειο και δεν χρωστάω ούτε σεντς σε κανέναν!!!
    Όμως με τον ρυθμό που συρρικνώνουν διαρκώς το μοναδικό εισόδημά μου, είναι βέβαιο ότι θα με καταστήσουν σύντομα οφειλέτη του Δημοσίου, αφού δεν θα μπορώ να πληρώνω τους φόρους μου.
    Τι θα γίνει λοιπόν τότε;
    Δεν θα «πουλήσουν» την οφειλή μου στα διεθνή κοράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μαθηματική ακρίβεια ! Και εκει ειναι το πονηρό.Αρχιζουν απο τους κακοπληρωτές και τα λαμόγια (αν και δεν θεωρώ μονο υπεύθυνο το δανειολήπτη αλλά ισοτιμως και τον δανειοδότη για τη μη πληρωμή του δανείου , και αυτός θα πρέπει να πληρώνει ) για μα συνεχίσουν με μαζικό τρόπο την ... ανακεφαλαιοποίηση.Με τέτοιο ΕΝΦΙΑ ,ανεργία κια λοιπά δε θα μείνει σπιτι οπως παμε.Ειναι πολυ λεπτά τα θέματα και πρέπει να κάνουμε μεγαλη ανάλυση

      Διαγραφή
  6. Παλιά, οι "γερμανοτσολιάδες" κρύβονταν.
    Τώρα βγαίνουν και ζητάνε και τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς κυβερνητικούς υποστηρικτές και λοιπούς "άκαρδους":

    http://www.protothema.gr/politics/article/736680/tzanakopoulos-den-niotho-apomakrusmenos-apo-to-sunthima-kanena-spiti-sta-heria-trapeziti-/

    Στη συνέντευξη αυτή ο Τζανακόπουλος λέει επί λέξει:"το 70% της πρώτης κατοικίας προστατεύεται επαρκώς".
    Και το 30% ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χαζη ερωτηση
    Δωσαμε 240 δις στις τραπεζες.Ποτε θα τις εκπλειστηριασουμε εμεις ?? Δεν μας χρωστανε ??Ποτε θα τις πουλησουμε στα φαντς ...εμεις να τους κατασχουν και το βρακι τους ?? Κι εδω δεν μιλαμε για 500.000 που καποιος ..δεν λυπαται αν βγουν....Μιλαμε για δις.... οποτε ουτε εμεις λυπουμεθα...απολυτως καθολου...Μην πει κανεις και τι θα γινουν οι καταθεσεις...Θα τις εγγυηθουμε ολες...και θα μας φερουν πισω 110 δις...αλλιως θα φανε το ξυλο της αρκουδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.