16/11/17

Αυτό κι αν είναι θράσος! Ενώ η Δούρου έχει εκ του νόμου ευθύνες για τους θανάτους, κάνει μήνυση γενικώς σε άλλους

Μήνηση της Δούρου για τους θανάτους στη δυτική Αττική
Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στη κρατική τηλεόραση είπε ότι «για αυτές τις ανθρώπινες ζωές που θρηνούμε και για αυτές τις περιουσίες που καταστράφηκαν, επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες».  
Σημείωσε ότι υπέβαλε στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου αναφορά «έτσι ώστε κι εγώ με τη σειρά μου, να συνδράμω ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν«.
«Αυτή την ώρα δεκάδες συμπολίτες μας θρηνούν την απώλεια ζωής των πιο κοντινών τους προσώπων. Και θρηνούν μέσα στη λάσπη. 
Ένα τεράστιο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, δοκιμάζει τους συμπολίτες μας, κι εμείς στην ΠΑΤΤ, πράττουμε ό,τι οφείλουμε εκ του νόμου με συναίσθηση ευθύνης. Έχουμε κλείσει τα σχολεία για να μην δοκιμαστούν ζωές μικρών παιδιών, έχουμε κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη τους δοκιμαζόμενους δήμους ώστε να μπορέσουν να λάβουν από το αρμόδιο υπουργείο αποζημιώσεις. Έχουμε προσφύγει στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρ. Επιτροπής για περαιτέρω συνδρομή. Και συνδράμουμε με μηχανήματα την Πυροσβεστική. Όμως την ίδια στιγμή, εκ του θεσμικού μου ρόλου, αισθάνομαι την ευθύνη να αναζητήσω τις ευθύνες και τις αιτίες που αυτές τις ώρες συμπολίτες μου θρηνούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Θα ήθελα να μην είμαι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα παθοεγενειών όπου τα μπαζωμένα ρέματα, τα σπίτια που έχουν παράνομα κτιστεί στις κοίτες ποταμών, με μια νομοθετική ρύθμιση, κάποια στιγμή, νομιμοποιούνται. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας κρίκος στην αλυσίδα δεκαετιών στρεβλώσεων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που προσπερνά τη μία βιβλική καταστροφή μετά από την άλλη, χωρίς να αναζητήσει τα αίτια. Θέλω λοιπόν να συνδράμω ως επικεφαλής της ΠΑΤΤ ώστε για αυτές τις ζωές που θρηνούμε και τις περιουσίες που καταστράφηκαν να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες.

Υπέβαλα στην κα Δημητρίου αναφορά ώστε κι εγώ να συνδράμω ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους δεν επιχειρούν αυτή τη στιγμή κανενός είδους τυμβωρυχία και, πρωτόγνωρο, ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν επιδοθεί στη λασπολογία και την μικροκομματική λογική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού σώματος καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς όπως τον κο Ζαγοραίο και την κα Δημητρίου που έχουν επιδείξει αντανακλαστικά που έχουμε όλες και όλοι ανάγκη» δήλωσε η κ. Δούρου.

18 σχόλια:

  1. http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/i-fysi-eihe-proeidopoiisei-gia-tin-tragodia-sti-d-attiki-ti-leei-enas-eidikos
    Ο φανατισμος εχει και τα ορια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα στον Ευαγγελάτο μία κυρία που μιλούσε του είπε ότι και το 1999 είχαν ξαναμιλήσει για το ίδιο θέμα. Είχε ξανακαταστραφεί το σπίτι της και η επιχείρηση της από πλημμύρες στην ίδια περιοχή ακριβώς!
    Εκείνη πιο νέα τότε, ο Ευαγγελάτος κι εκείνος πιο νέος, 32 ετών στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ τότε...ακόμα και ο ρεπόρτερ ήταν ο ίδιος! Κι εγώ παιδάκι δημοτικού τότε έπαιζα με τα αυτοκινητάκια μου στο σαλόνι και έβλεπα Ευαγγελάτο ειδήσεις.

    Και οι τρείς τους ήταν τριαντάρηδες το 99 και μετά από 18 χρόνια, 50 αρηδες πια ξανά τα ίδια σε διαφορετικό κανάλι(έψιλον) και εγώ λίγα χρόνια μικρότερος από την τότε ηλικία τους, να τους παρακολουθώ έχοντας αυτή τη φορά τον βαφτισιμιό μου στην ηλικία περίπου που ήμουν το 99 !!!

    Ποιες ευθύνες?! Τίποτα δεν θα γίνει. Χρειάζονται κατάλληλα έργα και φυσικά θα χρειαστούν και απαλλοτριώσεις(υπολογίστε και διαμαρτυρίες κατοίκων και δικαστήρια σε τέτοια περίπτωση).

    Όσοι οικοπεδούχοι και εργολάβοι μπάζωσαν και όσοι προϊστάμενοι πολεοδομίας, δήμαρχοι και νομάρχες/περιφερειάρχες που πέρασαν τόσα χρόνια από τη δεκαετία του 60 και έδιναν άδειες είναι υπεύθυνοι γι' όλα αυτά. Στα πλάνα είδα τα περισσότερα σπίτια να είναι χτισμένα από 1970 μέχρι 2000. Οι μισοί και παραπάνω από τους υπεύθυνους παίζει να έχουν πεθάνει αν ήταν πχ 50 ετών το 1985 κι αν δεν έχουν πεθάνει θα είναι 80αρηδες παππούδες. Θα βάλουν παππούδες στη φυλακή?!
    7 χρόνια δικαστήρια μέχρι να βγει τελική απόφαση, αν ζουν, θα έχουν πεθάνει από γεράματα αλλά και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να έχουν μοιάσει σε σωματική αντοχή, η ποινή τους έτσι κι αλλιώς θα είναι εξαγοράσιμη.

    Βαλκανική μπανανία.

    Αυτά σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη γίνονται πείτε μου? Αν δεν υπήρχαν νεκροί άνθρωποι θα ήμασταν για γέλια μόνο. Τώρα είμαστε για γέλια και για κλάματα.
    Ευτυχώς ο Θεός μας έδωσε ένα από τα καλύτερα σημεία του πλανήτη και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τυφώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεσκίστηκαν να διορίζουν τους δικούς τους και να τρών τα λεφτά και του ελληνικού κράτους και της εε παρεά με τις μκο 3 χρόνια τώρα κι ο κοσμακης πεθαίνει κυριολεκτικά.Στον αγύριστο σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Μη δως ύδατι διέξοδον μηδέ γυναικί πονηρά εξουσίαν''

    Ιδού η έξοδος των υδάτων Ιδού και η πονηρά γυνί !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχουμε τρελαθεί τελείως.........

    φανταστείτε τι έχει να γίνει σε μεγαλύτερο σεισμό ή επιστράτευση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ταϋγέτη.

    Ἡ Ἀττικὴ πάντα προϊστορικῶς καταστρεφόταν ἀπὸ κατακλυσμοὺς.
    Κάποτε ἔμεινε ἀκατοίκητη γιὰ 100 χρόνια πνιγμένη στὴ λάσπη.Γιὰ προϊστορία πάντα μιλᾶμε.
    Τώρα κάποια στιγμὴ ἴσως συμβῆ τὸ ἴδιο,διότι ἡ Ἀττικὴ ἔχει δύο ποταμοὺς μεγάλους καὶ πέντε παραποτάμπους·τοὺς ἔχετε δεῖ; Ὄχι βεβαίως διὸτι ὅλοι μπαζώθηκαν καὶ ἔγιναν δρόμοι ἤ οἰκόπεδα.
    Ὅταν ἤμουν παιδάκι,πρόλαβα τὸν Ἰλισσὸ καὶ Κηφισσὸ,καὶ οἱ δύο ἔγιναν δρόμοι.
    Κάψαμε καὶ τὰ δένδρα ποὺ τραβούσαν τὰ ὅμβρια,τώρα;
    Ἡ φύσις ἐκδικεῖται κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να με συμπαθάτε, αλλά θα γίνω χυδαίος .. αυτό το άτομο είναι το σίχαμα προσωποποιημένο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Πράγματι,εἶναι ἄκρως ἀντιπαθητικὴ.

      Διαγραφή
    2. @ Ektropos.
      Για να ειμαστε ειλικρινεις,αν η Κα Δουρου πρεπει να τιμωρηθει,αλλοι προηγουμενοι πρεπει να κρεμαστουν.

      Διαγραφή
    3. Δεν κατηγόρησα της δούρου-γαϊδούρου, αντιθέτως. Δεν μπορείς να ζητάς από τους ανθρώπους τα αδύνατα, ειδικά όταν δεν πιστεύουν σε Θεό και δεν έχουν τον Θεό τους. Όσο να 'ναι με την μητέρα και ενίοτε Μήδεια Φύση δύσκολα τα βγάζεις πέρα και οι όποιες χθεσινές αμέλειες της περιφέρειας φαντάζουν σημερινά κακουργήματα. Αν πάμε προς τα πίσω, θα πρέπει να τιμωρηθούν πρωτίστως οι χθεσινοί ψηφοφόροι και σημερινοί συνταξιούχοι που ψήφιζαν πασοκ και ρήμαξε η χώρα από την αριστερά.
      Μας ρήμαξε η αριστερά του δήθεν "κοινωνικού κράτους", τόσο πολύ που μέσα στα αιώνια μνημόνια να μην υπάρχουν τα ελάχιστα κεφάλαια για τα στοιχειώδη έργα πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα.
      Για αυτό ίσως και να τιμωρούνται οι συνταξιούχοι με υποδιπλασιασμό της σύνταξης τους και μένουν οι χήρες χωρίς σύνταξη χηρείας, από την ίδια την αριστερά που κακόμαθε με δανεικά και κλοπιμαία μερίσματα τον ψηφοφόρο του.
      Θεία Δίκη; Ποιός ξέρει... Δεν ξέρω αν ο Θεός παίζει ζάρια, αλλά σίγουρα διαθέτει λεπτό χιούμορ, όταν μας επιστρέφει αυτό που Του προσφέρουμε.

      Διαγραφή
    4. Εκτροπε
      Αφου δεν ..υπαρχουν ρωσοι....γινεσαι αρνακι... σε χαρηκα...ωρσια τα λες...καπου καπου.....νομιζω μπορεις να στρωσεις...αν θελεις...καθε φορα που σε πιανει το ...αμοκ...να σκεφτεσαι οτι εχεις απεναντι αμερικανους...ετσι θα ηρεμεις...

      Διαγραφή
    5. σύμφωνα με μελέτη, ο αριθμός των αποσιωπητικών που χρησιμοποιεί κάποιος στην γραπτή επικοινωνία του είναι αντιστρόφως ανάλογος της ψυχικής του υγείας (και του περιεχομένου της εγκεφαλικής του κοιλότητας, θα προσέθετα). Οπότε αποφάσισα να μην σου απαντώ κυρίως για ανθρωπιστικούς λόγους, μήτσο. Γίνε πρώτα καλά και τα λέμε πάλι. Περαστικά σου, φίλτατε.

      Διαγραφή
    6. Εσυ την εγραψες την μελετη..?? Δεν ειδα συγγραφεα...θαναι ισως απ τα....αμελετητα που λες. Προφανως η δικη σου υγεια ειναι αστερι.Ακομη κι αν η υστεριες το αμοκ...ειναι συμπτωμα απο εγγαυμα στον ηλιο.Δεν θα χασει η Βενετια βελονι αν δεν απαντας.Ισως αυτο επιδιωκα μιλωντας με ηλιοψημενους.

      Διαγραφή
  9. Προς κα Ρ. Δούρου:
    Εν πρώτοις να σας εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας για το πολύτιμο έργο σας σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα στην "υπερπεριφέρεια".
    Να σας τονίσουμε αφετέρου ότι συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε ψυχή τε και σώματι.
    Τέλος, θα σας προτείνουμε να σφραγίσετε τα ώτα σας στις προβοκάτσιες που ενδεχομένως θα εκτοξευθούν εναντίον σας από την οπισθοδρόμηση της δεξιάς ιντελιγκέντσιας όπως π.χ. ότι "σε τόσο σύντομο χρόνο καταφέρατε εσείς και το συνάφι σας να μας μπαζώσετε τα μυαλά". Αυτά είναι αντίδραση στο λαικό κίνημα...
    Πάντα νικηφόρους αγώνες για το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις προαλλες ενας σχολιαστης μας σδωσε ακριβως το μηνυμα που διαδασε σε τοιχο περνωντας εξω απο τα γραφεια του ΠΑΣΟΚ. Το παραθετω με μια αλλαγη στην κλιση του ρηματος ΠΑΙΖΩ. ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ (Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ0) ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΧΤΩ ΜΠΟΦΟΡ ΑΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ahoy.
      Το crash test του 'παιξιματος' θα γινει μαλλον την Παρασσκευη που συμφωνα με την ΕΜΥ θα εχει 10-12 μποφωρς.
      Αν αντεξει η 'διοικηση' θα μας κανει ολους υπηρηφανους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.