5/11/17

Απίστευτη "γκάφα" με τον μικρό Αμίρ. Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το τι ακριβώς συνέβη στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, όπου το αποτέλεσμα της κλήρωσης επιλογής σημαιοφόρου μαθητή δεν έγινε τελικώς σεβαστό. Δύο ημέρες μετά, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όσα αναληθή και συκοφαντικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας θεωρώντας πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και γι’ αυτό την καταδίκασε. Όμως ο μικρός Αμίρ δεν έπρεπε να είχε λάβει μέρος στην κλήρωση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τι έχει συμβεί με την κλήρωση του μικρού Αμίρ;

Τα περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Αμίρ πηγαίνει στην Ε’ τάξη. Αν ήταν μαθητής της Ε’ τάξης δεν θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στην κλήρωση, γιατί έτσι ορίζει ο νόμος, καθώς στην κλήρωση αυτή συμμετέχουν μόνον οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
Τονίζεται όμως, στο σημείο αυτό, πως ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής, μας διαβεβαίωσε πως το παιδί είναι μαθητής της ΣΤ’ δημοτικού.
Η Υπουργική Απόφαση Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1 του έτους 2017 καθορίζει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών, υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων και αναφέρει ρητά πως οι διατάξεις της παλαιότερης Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001 παραμένουν σε ισχύ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των αλλοδαπών μαθητών στη διαδικασία της επιλογής.
  
Σύμφωνα, λοιπόν, με την Υ.Α. Γ1/219/13-3-2001/ΥΠΕΠΘ ο μικρός Αμίρ δεν θα έπρεπε να μπει στην κλήρωση γιατί: «Στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνου μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστο δύο (2) χρόνια σε ελληνικό σχολείο.»
Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε η μητέρα του παιδιού στη Lifo, ο Αμίρ είναι μαθητής στο δημοτικό σχολείο Δάφνης εδώ και 7 μήνες, αφού πρώτα πέρασε ένα ολόκληρο χρόνο στο camp της Λέσβου. [Πηγή]
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,  ο Αμίρ έφτασε την άνοιξη στη χώρα μας. Πιθανότατα εννοεί στη Δάφνη, αφού έχει περάσει ένα χρόνο στο camp στη Λέσβο. [Πηγή]
Έτσι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο μικρός Αμίρ δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στην κλήρωση γιατί δεν έχει φοιτήσει τα δύο χρόνια που χρειάζονται. Βεβαίως, το μικρό παιδί δεν φταίει σε τίποτε για όλη αυτήν την απίστευτη περιπέτεια. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή κάθε είδους ρατσιστική και φυσική επίθεση εναντίον του ή της οικογένειάς του σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Αναφορικά με την αλλαγή στάσης από το σχολείο που τελικά δεν έδωσε τη σημαία στον Αμίρ, έστω και μετά από την παράτυπη συμμετοχή του στην κλήρωση, υπάρχουν δυο αντικρουόμενες εκδοχές: Η μία περιγράφεται στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της ΔΟΕ λέγοντας ότι «Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε το σχολείο ότι το παιδί δεν θα κρατήσει τη σημαία.» και η άλλη είναι η συνέντευξη της μητέρας του στη Lifo (20/10/2017 ) στην οποία είχε δηλώσει: «Χαρήκαμε πολύ που κληρώθηκε ο Αμίρ, έγινε κλήρωση χωρίς να το γνωρίζουμε αλλά είναι ωραίο, γιατί κάνει περήφανους όλους τους Αφγανούς. Συμβολικά είναι ο εκπρόσωπος όλων όσοι ζουν εδώ. Και θα πάει και στην εκκλησία να εκκλησιαστεί με τη σημαία, παρόλο που είμαστε μουσουλμάνοι. Φυσικά και θα πάμε στην εκκλησία μαζί του, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα»

Απάντηση στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται από τα παραπάνω αναμένεται να δώσει η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε το Υπουργείο.

Θοδωρής Δανιηλίδης

Ιδρυτής - Συντονιστής της ιστοσελίδας

31 σχόλια:

  1. Ο Αμίρ πάει στην Ε' Δημοτικού και δεν ξέρει καθόλου Ελληνικά ... είναι ευχαριστημένοι οι δάσκαλοι του και η διδασκαλική ομοσπονδία; ... για τον ξευτίλα τν υπουργό παιδείς δεν λέω ... στην διεθνιστική κοσμάρα του είναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή το θέμα είναι υψίστης σημασίας για τα Εθνικά συμφέροντα, πρέπει να συσταθεί αμέσως εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στο Κοινοβούλιο, και αμέσως μετά να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η ζημία που έχει προκληθεί είναι σαφώς τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και εγώ με βεβαιότητα ότι το θέμα στο οποίο ένας πρωθυπουργός αποδεικνύεται σε όλα ψεύτης, ακόμα και στο δημοψήφισμα, είναι ύψιστης σημασίας θέμα.

      Εκ συστήματος να μην εφαρμόζει δηλαδή αυτά για τα οποία οι ψηφοφόροι θέλησαν και τον ψηφισαν με βάση όσα έταξε, αλλά και να εφαρμόζει με ευλάβεια για όσα οι ψηφοφόροι δεν τον ψήφισαν.

      Αυτο και αν είναι απάτη... και δεν το γράφω για εσένα το "απάτη" αλλά για έναν τέτοιο πρωθυπουργό νομίζω πως του πηγαίνει γάντι. Συνεπώς εγκρίνω και επαυξάνω το σχόλιο σας ( χε-χε-χ )

      Διαγραφή
    2. >Η ζημία που έχει προκληθεί είναι σαφώς τεράστια<

      Όταν έχεις κυβέρνηση, που κυβερνά με τόσο φτηνά τερτίπια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και στην άνοδό της στην εξουσία συνέβαλες κι εσύ και συνεχίζεις να την στηρίζεις. Δεν πάει πολύ, αντί να βγάλεις τον σκασμό, να κάνεις και τον έξυπνο από πάνω;

      Διαγραφή
  3. Εγώ σαν αλλοδαπός στην Γερμανία δεν θα επέτρεπα το παιδί μου να σηκώσει την Γερμανική σημαία και οποιαδήποτε ξένη σημαία κ' ας ηταν ο καλύτερος μαθητής η ο τυχερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Οἱ Μουσουλμᾶνοι ἔχουν Θρησκεία καὶ ὄχι Πατρίδα,ἄρα σηκώνουν ὅ,τι σημαία τούς συμφέρει καὶ μὲ τὴν πάροδο τοῦ χρόνου,ὅταν θὰ εἶναι πλειονοψηφία θὰ μᾶς τὴν φορέσουν τὴν μπούργκα καὶ ἄν τολμᾶς φέρε ἀντίρρησι.

      Διαγραφή
  4. Ξυπνήστε συνέλληνες !!!!! Δεν υπάρχει τίποτε σωστό σε αυτόν τον τόπο ! Το υπουργείο Παιδιάς πάει κατά διόλου, το υπουργείο δικαιοσύνης παραπαίει , η μεσαία τάξη τείνει προς την φτώχεια , οι Έλληνες αναμίχθηκαν με ξένους αλλόθρησκους !!!!! Σε λίγα χρόνια ο δρόμος επιστροφής προς την Ελλάδα για τους Έλληνες θα είναι αδύνατος !!
    Εγώ η τελευταία τρύπα του ζουρνά νοιώθω οτι πνίγομαι !! Δεν θα πρέπει να υπάρχει έλεος για τους κυβερνώντες απο την δικαιοσύνη όταν θα έλθει η ώρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Το υπουργείο Παιδιάς<

      Αυτό είναι το σωστό! Είναι υπουργείο παιδιάς (παιχνιδιού) και όχι παιδείας, όπως το ονομάζουν κατ' ευφημισμόν.

      Η Ελλάδα είναι πια μία πολυπολιτισμική, πολυεθνική και πολυθρησκευτική χώρα. Έχει τουλάχιστον 3.000.000 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 500.000 εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντες (και όχι "νομίμους", όπως συνηθίζουν να τούς λένε). Το αν είναι αλλόθρησκοι, ή όχι, είναι δευτερευούσης σημασίας. Ή μήπως αν είχαμε αναμειχθεί με ομοθρήσκους, δεν θα πείραζε;

      Τα επεσήμαναν αυτά κατά καιρούς, αλλά ποιος τούς άκουγε; Εμείς, βυθισμένοι στην επίπλαστη ευμάρεια, ούτε που θέλαμε να μάς σκοτίζουν με τέτοια:

      Ελλάς τέλος;

      Finis Graeciae?

      Ας μην πούμε, λοιπόν, ότι δεν ξέραμε. Η Ελλάδα έχει τελειώσει προ πολλού. Δεν υπάρχει πια "δρόμος επιστροφής προς την Ελλάδα", διότι απλούστατα δεν υπάρχει Ελλάδα. Μονάχα σαν ανάμνηση.

      Διαγραφή
  5. Ιδού προδότες η βλάκες! Και μετά θέλουμε να διαβάζουν οι βουλευτές μας τη κάθε γραμμη των μνημονίων! Αφού οι δάσκαλοι και υπουργείο παιδείας τα εκαναν θάλασσα για μια σημαια πως περιμενουμε να πιάσουμε τους λύκους της τρόικας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευριπίδης Μπίλλης
    Ενώ ηρνήθη ο ίδιος μέσω της μητέρας του να κρατήσει τη σημαία, του έδωσε είπε ο Τσίπρας, τη σημαία που τη στέρησαν!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδωσε εξετασεις ο Αλεξης στα αφεντικα του πολυπολιτισμου και της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του κυριου Σορος (ισως για να μην ξανακαψουν την Αθηνα φετος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται περί αυτού. Απλώς, αφ' ενός εφαρμόζει την ιδεοληψία του, σαν λαθρομεταναστοπατέρας και αφ' ετέρου κάνει φτηνή και εμετική προπαγάνδα, επιπέδου προέδρου 15μελούς.

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      Ναὶ, ἔδωσε ἐξετάσεις στὴν Νεα Τάξι,ἀλλὰ ὄχι γιὰ νὰ μὴ ξανακάψουν τὴν Ἀθῆνα,ὅπως ἐγώ πιστεύω ἀλλὰ γιὰ νὰ τὸν βολέψουν κάπου σὲ μιὰ θέσι στὴν Εὐρώπη,ὅταν καταποντιστῆ ἐδῶ,ὥστε νὰ βολευτῆ ὅπως βολεύτηκε ὁ Ἀβραμό,καὶ τώρα πρόκειται νὰ βολευτῆ ὁ Μουζάλας.
      Πλήρωνε ἐσὺ Εὐρωπαῖε φορολογούμενε,βλάκα,γιὰ διαμερίσματα,αὐτοκίνητα καὶ γενικῶς γιὰ καλὴ ζωή ὅλων τῶν ἄχρηστων τἠς Εὐρώπης.

      Διαγραφή
  8. α ρε παπαδοπουλε......ποσο λυπεις........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς για τον εγκληματία και εθνοπροδοτη του 1974;

      Διαγραφή
    2. Ο Παπαδόπουλος κυβέρνησε μέχρι την 25η Νοεμβρίου 1973, οπότε ανετράπη πραξικοπιματικώς. Δεν είχε σχέση με την Κύπρο.

      Διαγραφή
    3. Αυτόχθονε,το περίμενα που θα διαμαρτυρηθεί κάποιος για τα όσα έγραψα.και εγω σου απαντώ, τα σχέδια προδοσεως δεν γράφτηκαν η εφαρμόστηκαν σε μια μέρα.ηταν και αυτός μέσα πριν αν όχι και ο ηγέτης του σχεδίου.

      Διαγραφή
    4. 1) Αν ήταν μέσα, τότε γιατί τον ανέτρεψαν; Εκτός τού ότι αρνήθηκε στους Αμερικανούς την χρήση ελληνικών αεροδρομίων, για να παράσχουν βοήθεια στο Ισραήλ στον πόλεμο τού Γιομ Κιπούρ, μήπως τούς αρνήθηκε και τίποτε άλλο; Διαφορετικά δεν βγαίνει νόημα.

      2) Δεν σού έδωσα το δικαίωμα να μεταφράζεις και δη λάθος το ψευδώνυμό μου. Αν το κάνεις, τουλάχιστον κάνε το σωστά. Ο αυτόχθων στα αγγλικά είναι native και όχι nativist. Για το δεύτερο κοίταξε σε καμιά εγκυκλοπαίδεια.

      3) Καλό θα ήταν να μάθεις επ' ευκαιρία και σωστά ελληνικά. Χρησιμοποιείς συνεχώς τον σύνδεσμο "που" αντί τού συνδέσμου ΟΤΙ. Δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα λέξη "πρόδοση". Προδοσία λέγεται.

      Διαγραφή
    5. Nativist, πες μας τι σημαίνει nativist;
      Και μη μας λες για το yom kippur που έγινε το 1973 πάλι πολύ κοντά στο κυπριακό!

      Διαγραφή
    6. Είσαι μάλλον απ' αυτούς, που στην "φορουμική" διάλεκτο, αποκαλούν forum-beggars. Θέλεις μασημένη τροφή, διότι βαριέσαι να την ψάξεις μόνος σου.

      Γιατί να μην λέω για τον πόλεμο τού yom kippur; Eίχε καμμία σχέση με το Κυπριακό; Δεν εκφράζεις κάποιο σκεπτικό, ενώ αντίθετα εγώ σού εξήγησα αυτό που όλοι ξέρουν.

      Διαγραφή
    7. Αυτόχθονε, κάθε φορά που αρχίζω να σε συμπαθώ κάνεις κάτι να σε αντιπαθεί ο κόσμος.

      Καλά θα ήταν να μάθεις τρόπους. Σου φάνηκε που δεν γνωρίζω τι σημαίνει nativist; Νομίζεις που έχεις μονοπώλιο στην γνώση αγγλικής; Έχω θα σε έλεγα που ο όρος nativist είναι νεολογισμος και γι'αυτό ασήμαντο.

      Σου πρότεινα να μας πεις εσύ για τι εννοεί nativist γιατί είναι δίκαιο σου φιλοσοφία και για μόνο αυτό τον λόγο.

      Όταν δεν γνωρίζω κάτι δεν ντρέπομαι να ρωτάω.οπως και σε ρώτησα για τα hyoerlink.


      Για το yom kippur δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε εδώ σήμερα γι'αυτό
      Ας το αφήσουμε για άλλη ημέρα.ας σχολιάσουμε άλλο τώρα.

      Διαγραφή
  9. Εύγε!
    Από τα αποκαλυπτκότερα άρθρα για τις προθέσεις και τις μεθόδους του Συστήματος & της Νέας Τάξης στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα προβλήματα τέτοιου είδους που συχνά ανακύπτουν προέρχονται από μία 5η φάλαγγα φασιστικού τύπου που άλλοτε εκπορεύεται από μισθοδοτούμενους πρακτορίσκους παγκόσμιων κέντρων πολτοποίησης των λαών και άλλοτε εκπορεύονται από τους ίδιους πολιτικούς συνήθως τέως "κομμουνιστές" - διεθνιστές οι οποίοι και δίνουν εξετάσεις στους ισχυρούς πάτρονες τους (το κομμουνιστές εντός πολλών - πολλών εισαγωγικών).

    Κατ' αρχήν απο που και ως που ένα παιδί από το αφγανιστάν εντάσσεται να παρακολουθήσει μαθήματα της 5ης τάξης του δημοτικού. Δεν θα έπρεπε να ενταχθεί σε μία πρώτη τάξη έστω και σε ένα ειδικότερο σχολέιο για πρόσφυγες και δεν είναι αυτό κοροϊδία για τους ίδιους τους πρόσφυγες και ξεφτίλα για όλους εμάς τους ίδιους;

    Και όλα τα άλλα προβλήματα εξ αυτού έπονται. Δηλαδή τι είναι το εθνικό σύμβολο ενός έθνους ή και κράτους (και όπως θέλετε πέστε το) να το δωρίζει ο κάθε σαλτιμπάγκος όπου αυτός νομίζει ΄καλό ή χρήσιμο να το δωρίζει. Είναι δηλαδή τσιφλίκι του κάθε καραγκιόζη - πρωθυπουργού μία ολόκληρη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέλληνες.
    Η βανδαλικού τύπου επίθεση στο σπίτι του 11χρονου παιδιού από το Αβγανιστάν έγινε από την οργάνωση Κρυπτεία-Εθνική αντιστασιακή.
    Όσοι γνωρίζετε τι ήταν η Κρυπτεία στην Λακωνία της Κλασικής Ελλάδας καταλαβαίνετε ποιοι ήταν αυτοί οι ευγενικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηγή; Εκτός κι αν συμμετείχες. Για να μιλάς με τόση σιγουριά, μάλλον αυτό συμβαίνει.

      Διαγραφή
    2. Εδώ φρόντισες να απέχεις των σχολίων, διότι η "επίθεση" δεν φαινόταν και τόσο .... επίθεση. Ή κάνω λάθος;

      Είναι η δεύτερη φορά, απ' όσο θυμούμαι, που καταθέτεις κάτι ως βέβαιο και μετά κάνεις τον ψόφιο κοριό όταν σού ζητούν στοιχεία/πηγές. Είναι ένδειξη σοβαρότητας αυτή;

      Διαγραφή
    3. Nativist. σε παρακαλώ να που πεις πως έκανες τα links π.χ. εδώ και θυμουμαι.

      Διαγραφή
    4. Τα μαθήματα πληρώνονται χώρια, όπως έλεγε και ο μεγάλος Nick the Greek :)

      Διαγραφή
    5. Χρήστο, εύγε!

      Παραγνωρίζοντας όλα τα άλλα, απέδωσες την ευθύνη στην ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ «εθνική αντιστασιακή οργάνωση Κρυπτεία», η οποία ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα iefimerida!!

      Για κάθε νοήμονα άνθρωπο είναι προφανές τι συνέβη. Αφού οι καραγκιόζηδες, που κατασκεύασαν την φάρσα, είδαν ότι ξεσκεπάστηκε, διότι τα έκαναν μαντάρα, τράβηξαν ένα τηλεφώνημα στην παραπάνω ιστοσελίδα, συστήθηκαν ως «εθνική αντιστασιακή οργάνωση Κρυπτεία» και ανέλαβαν την ευθύνη!!

      Διαγραφή
  12. Αυτόχθονε, ευχαριστώ για το μάθημα για hyperlinks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μου επιτρέψετε να σας κάνω μια υπενθύμιση:
    Αν καλώς ενθυμούμαι, πρίν από έντεκα χρόνια, ένας μικρός Αφγανός έψαχνε στους κάδους σκουπιδιών στα Πατήσια μαζί με τους γονείς του.
    ΄Ενας από τους κάδους είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά από κτήνη αριστερών απολιθωμάτων, που ακόμη και σήμερα υπάρχουν στην δόλια Πατρίδα μας.
    Τους βλέπουμε και εδώ μέσα να επιμένουν να μας πρήζουν με τα παντελώς σαθρά επιχειρήματά τους, κοπτόμενοι δήθεν για την δημοκρατία...
    Ο πιτσιρικάς αφγανός πλησίασε στον παγιδευμένο κάδο την ώρα που είχε προγραμματιστεί από τους "αγωνιστές" η πυροδότηση των εκρηκτικών.
    Η έκρηξη επέφερε τον θανάσιμο τραυματισμό του 13χρονου αφγανού...
    ΄Οσο για την υποκρισία τους, οι Φαρισαίοι είναι κολεγιόπαιδα μπροστά τους!!!
    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.