19/11/17

Έντι Ράμα: Η Ελλάδα κακόμαθε, δεν θα σιωπήσουμε στα ιστορικά ζητήματα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Εντι Ράμα, σε συνάντηση που είχε με διπλωμάτες και εκπροσώπους της αλβανικής Διασποράς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κακομάθει και ότι η Αλβανία δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.
Αλλά από την άλλη, η Τράπεζα της γυναίκας του αγοράζει την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην Αλβανία, δίνοντας έτσι την εικόνα ότι δεν παύει να κάνει ‘μπίζνες’ με την Ελλάδα…
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η τράπεζα για την οποία μιλούν πάρα πολύ στην Αλβανία, η ABI, η οποία ανήκει στη σύζυγο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αγοράς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος- NBG και είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός- μπίζνεσμαν της Αλβανίας, από τη μία πλευρά εκτελεί εθνοκάθαρση στους Έλληνες της Χιμάρας και από την άλλη κάνει επιχειρήσεις με το ελληνικό κράτος, αγοράζοντας την εθνική τράπεζα.

Υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στη διάσκεψη της Διπλωματίας και της Διασποράς στα Τίρανα, για άλλη μια φορά κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να μην αποσυρθεί χωρίς να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα και θέματα τα οποία είναι ανοιχτά μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι συζητήσεις αυτές γίνονται ανάλογα με τις πολιτικές διαθέσεις της Αθήνας. Πρόσθεσε ότι εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα εξαπατά τους Αλβανούς συνομιλητές και κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν το παιχνίδι τους.

«Οι στρατηγικές μας και οι σχέσεις μας με την Ελλάδα έχουν μεγάλη σημασία, όχι άσκοπα υπήρξε και παραμένει μια σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά από την άλλη πλευρά, είναι εξίσου αληθές ότι οι σχέσεις μας πρέπει σήμερα να αυξηθούν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια …εναπομείναντα ζητήματα.

Έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά για το μέλλον, που θα είναι βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές, στα θέματα αυτά», είπε ο Ράμα.

Θα σημειώσει ακόμη ότι έχει καταστήσει σαφές στη γείτονα (Ελλάδα) ότι αυτά τα ζητήματα που είναι ανοικτά, δεν έχει την πρόθεση να τα ξεπεράσει, αφήνοντας εκκρεμότητες, που θα ξαναεμφανισθούν, αλλά ζητά την επίλυσή τους βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας.
(Στοιχεία από SManalisis)
--
The Hellenic Information Team

9 σχόλια:

  1. Έχουμε και λέμε.

    Εάν θέλετε να διαστρεβλωσουμε την έννοια της εθνοκαθαρσης τότε αυτό που έγινε με τις πλημμύρες και τους 20 Έλληνες Νεκρούς αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα θα πρεπε να ήταν στα παγκόσμια μίντια και ο Τσιπρας να είχε οδηγηθεί στην Χάγη. Και όχι αυτό που έγινε στην Χιμάρα με τους 0 νεκρούς και με την κατεδάφιση 10 οικοδομών χωρίς ιδιοκτήτη που δεν είχε καμία σχέση ούτε με εθνοκαθαρση και ούτε με οτιδήποτε άλλο διαβολικό λένε κάποιοι που ακόμη και το φτερνισμα του Πρωθυπουργού Ραμα το εκλαμβανουν ως εθνοκαθαρση εναντίον των Ελλήνων (sic). Ανοίξτε κάνα λεξικό Ρε γιατί έχετε ρεζιλευτει μαυτα που λέτε.

    Δεύτερον η τράπεζα δεν ανήκει στην γυναίκα του Ραμα. Απλά είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το αν ανήκει σε αυτήν δεν το ξέρουμε και τα στοιχεία που έχουμε λένε το αντίθετο.

    Τα θέματα με την Ελλάδα πρέπει να λυθούν αλλα αν συνεχίζουμε και τα θάβουμε κάτω από το χαλί απλά θα χειροτερυουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εθνοκάθαρση δεν σημαίνει απαραίτητα σκοτώνω,σημαίνει εν προκειμένω τον διωγμό των Ελλήνων της περιοχής.

      Ας σου γκρεμίσουμε το σπίτι με το έτσι θέλω και μετά θα λέμε ότι δε σε σκοτώσαμε κιόλας...

      Διαγραφή
    2. Και έχεις στοιχεία ότι διωχτηκαν οι Έλληνες τις περιοχής? Βρες μου τα νούμερα. Ποιοι και πόσοι έχουν φύγει ως αποτέλεσμα αυτών των δέκα οικοδομών? Μην κουράζεσαι το νούμερο είναι μηδέν. Διότι πολύ απλά ήταν ακατοικητα κτίρια και παραγκες ή αυλές και τοίχοι σπιτιών.

      Διαγραφή
  2. Γεμισε μακακες η γειτονια...και καπου χρειαζεται μυγοδκοτωστρα.Δεν ξερω τι λενε οι αμερικανοι αλλα το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται κι ο θεος.Και θελει δυο μυγοσκοτωστρες...μια απ την Σερβια και μια απο μας για το τακα τακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει καλό αφεντικό, (Ταγίπ) δηλαδή πλάτες γι αυτό έχει πάρει ο ποπός του αέρα και δε ξέρει τι κάνει και τι λέει. Είναι και λίγο κουνημένο το ταλέπορο....δεν θέλει και πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί? Επειδή λέει πως η Ελλάδα έχει πάρει λίγο αέρα στην συμπεριφορά εναντίον της Αλβανίας? Δίκιο έχει. Εξάλλου Δεν σας απείλησε και με πόλεμο. Πολύ λεπτό δέρμα έχετε και θιγεστε διότι κατά κάποιο περίεργο τρόπο έχετε δει την σχέση Αλβανίας-Ελλάδας σαν σχέση Υπηρέτη-Αφεντικου. Σεβασμό και ισότητα ζητάει η Αλβανία και τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    2. Αν αισθάνεσαι υπηρέτης είναι δικαιωμά σου. Και εκτός από 'σένα ποιος μίλησε για πόλεμο; Όσο για το αν θιγόμαστε λίγο η πολύ για φαντάσου να σας έβαζε η Ελλάδα να πληρώνετε εισιτήριο σε ιερούς χώρους στην Ελλάδα; Θα σου άρεσε Aris Beqo; Σίγουρα όχι, όσο χοντρόπετσοι κι αν είστε!

      Διαγραφή
  4. Προ ετων ακουγσ ραδιο Τιρανα .Αρχιζαν την εκπομπη καθε μερα ως εξης :Καλημερα.Μην ξεχνατε ποτε οτι εμεις και η Κινα ...ειμαστε οκτακοσια ενα εκατομμυρια....Τα χρονια περασαν.Η Κινα εγινε 1.2 δις.Τα χρονια περασαν επισης στην Αλβανια.Η κινα ...αποκοληθηκε απ την ..Αλβσνια.Η Αλβανια ορφανη σπο 800 εκατομμυρια...εψαξε για αλλα εκατομμυρια.Βρηκε τα 75 απ τα 800.Της τουρκιας.Ετσι πια Αλβανια και τουρκια ειναι 76 .Ομως ο αριθμος φοβων επεσε.Στο μελλον ...μετα απο αλλο ψαξιμο.ισως ξαναπεσει.Καποτε θα μεινει σκετη Αλβανια.Τοτε μπορει οι αλλοι να ξεχασουν αυτο που πριν δεν ..επρεπε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τραγικο δεν ειναι να εχεις καταντησει φερεφωνο,το τραγικο ειναι να μην το εχεις καταλαβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.