15/11/17

Ξοδεύοντας τα λεφτά των... άλλων!

Τα παράδοξα του κοινωνικού μερίσματος, οι κατά Φρίντμαν τέσσερις τρόποι για να μοιράζεις χρήματα και τα δυσάρεστα μηνύματα. Το κυνήγι της φοροδιαφυγής και η καλλιεργούμενη ετήσια προσδοκία για... μποναμά!

Παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό να μοιράζει χρήματα με την κωδική ονομασία «κοινωνικό μέρισμα», θυμήθηκα τον οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν που έλεγε ότι υπάρχουν τέσσερις τρόποι να διανέμεις χρήματα ανάλογα με την πηγή και τον προορισμό.
Μπορείς να ξοδεύεις δικά σου λεφτά ή ξένα, είτε για δικό σου όφελος είτε για λογαριασμό κάποιων άλλων. Από τον συνδυασμό των πιθανών εκδοχών προκύπτουν οι περιπτώσεις που φαίνονται παραστατικά στο παρακάτω σχήμα.


Για τη συνέχεια Euro2Day



3 σχόλια:

  1. Ειναι γνωστη η ευαισθησια του Μιλτονος για την μεσαια ταξη.Ειναι πραγματικα λυπηρο οι φοροι που πληρωνουν οι μισθωτοι να πηγαινουν στους φτωχους και οχι στις επιχειρησεις . Ειναι περα για περα αδικο αυτα τα λεφτα να χρησημοποιουνται για κοινωνικες δρασεις , για δωρεαν γευματα ,παρα για κουτρα κετερινγκ σε φορουμ επενδυτικα ή meetings τεχνοκρατων ή στο φιναλε μπονους μεγαλοτραπεζιτων. Αδικη ζωη αλλους τους ανεβαζεις ,κι αλλους τους κατεβαζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνεις βέβαια πως όσο ξοδεύονται αποκλειστικά σε συσσίτια θα αυξάνονται και οι ουρές για τα συσσίτια δεν με εκπλήσσει

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.