26/11/17

Πού θα πήγαιναν τα πυρομαχικά, κ. Καμμένε;




Του Ειδικού Συνεργάτη
Είναι τόσο πολλά τα όσα σκανδαλώδη σε καθημερινή βάση αποκαλύπτονται για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, που φυσικά η υπερπαραγωγή λεκτικών τεχνασμάτων και η επιλεκτική χρήση της μισής αλήθειας από τον κ. Καμμένο δεν μπορεί να εξωραΐσει την αδυσώπητη για αυτόν πραγματικότητα.
Τα πάμπολλα ζητήματα νομιμότητας που προκύπτουν για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) κατ’ εντολή του κ. Καμμένου είναι βέβαιο ότι θα ελεγχθούν από την εισαγγελική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Υπάρχει όμως ένα εξαιρετικά κρίσιμο στοιχείο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επισημανθεί, και είναι κάτι που «βόλεψε» τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, αλλά είναι αρκούντως σοβαρό!
Ο υποτιθέμενος «αντιπρόσωπος» και ουσιαστικά μεσάζων κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με όσα έγγραφα έρχονται στη δημοσιότητα, εξ αρχής μιλάει για 300.000 βλήματα ΠΒ 105 χιλιοστών, ενώ η σαουδαραβική πλευρά, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, αναφέρεται επισήμως σε 100.000. Αυτές τις ποσότητες αναφέρει και η παράνομη, και τονίζεται, μη διακρατική (καθόσον άκυρη) συμφωνία που υπογράφτηκε το απόγευμα της 13 Μαΐου στο Α/Δ Μίκρας από τον ΓΔ της ΓΔΑΕΕ, απόστρατο αντιναύαρχο Κυριάκο Κυριακίδη, έπειτα από εντολή του ιδίου του κ. Καμμένου.

“Άπρακτος”
Κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ο «αντιπρόσωπος της ΣΑ» κ. Παπαδόπουλος έφυγε «άπρακτος» από τη ΓΔΑΕΕ καθόσον ο ταξίαρχος κ. Παπαδάκης, μετά το e-mail της πρεσβείας περί άγνοιας των Σαουδαραβών για τον υποτιθέμενο αντιπρόσωπο, αρνήθηκε να προβεί στη διαδικασία υπογραφής, κάτι στο οποίο συμφώνησε αρχικά και ο προϊστάμενός του, κ. Κυριακίδης. Βέβαια, ο «αντιπρόσωπος», όταν στις 29 Αυγούστου παρουσιάστηκε η επίσημη σαουδαραβική αντιπροσωπεία για τις τελικές διαπραγματεύσεις και για ποσότητα 100.000 βλημάτων, απλώς δεν... εμφανίσθηκε!
Γιατί λοιπόν αυτή η διαφορά από τις 300.000 στις 200.000; Πού θα κατευθύνονταν αυτά τα πυρομαχικά; Και φυσικά, πώς θα μεταφέρονταν;
Στο θέμα της μεταφοράς γίνεται η «έκρηξη»! Ο ταξίαρχος Παπαδάκης προτείνει πιστοποιημένη και διαβαθμισμένη εταιρεία που κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος, που επανεμφανίζεται στο προσκήνιο, επιδιώκει η μεταφορά να γίνει με δική του εταιρεία. Γιατί άραγε;
Η συνέχεια έχει γίνει γνωστή στην ελληνική κοινή γνώμη, που όσο και αν θέλει να την μπερδέψει ο κ. Καμμένος, έχει πλέον κατανοήσει τι έχει συμβεί! Ο ταξίαρχος μπορεί να κατηγορήθηκε λεκτικά από τον πολιτικό του προϊστάμενο ότι «υπονομεύει διακρατική συμφωνία», αλλά το υπουργείο δεν μας έχει πληροφορήσει αν έλεγξε τη νομιμότητα του τελικού χρήστη αλλά και τον σκοπό της χρήσης; Γιατί μας παρουσίασε ένα «παλιόχαρτο» ως Πιστοποιητικό Τελικού Χρήστη (End User Certificate) με αραβικά και... παράξενα αγγλικά, υπογεγραμμένο από κάποιον συνταγματάρχη Mohhamed Aleniazi).
Μάλλον δεν θα ρώτησε ο κ. υπουργός κάποιον σύμβουλο του ή τον ΓΔ της ΓΔΑΕΕ πριν το δείξει στην τηλεόραση! Αλλιώς πιστεύουμε ότι θα τον ενημέρωναν ότι το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται από τον... εξαγωγέα και όχι από τον... εισαγωγέα, περιέχει στοιχεία που καθορίζονται από τον σχετικό νόμο (που δεν υπήρχαν) και, το πιο βασικό, υπογράφεται από κάποιον στο επίπεδο του γενικού διευθυντή της ΓΔΑΕΕ (ανώτατο επίπεδο) και όχι από κάποιον... συνταγματάρχη!

Η Εθνική Φρουρά
Από τη στιγμή που οι Ενοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας δεν διαθέτουν πυροβόλα αυτού του διαμετρήματος, αλλά μόνον η Εθνική Φρουρά, που χρησιμοποιείται για «ειδικές αποστολές» και λογοδοτεί απευθείας στον βασιλιά, δεν θα έπρεπε να εξασφαλισθεί ποια θα ήταν η χρήση αυτών των πυρομαχικών αλλά και των βομβών ΜΚ82 για τα αεροσκάφη, που και αυτή είναι μια υπόθεση που όζει! Κάτι που θα μπορούσε να εκθέσει τη χώρα σε περίπτωση που παραβιάζονται διεθνείς υποχρεώσεις και κανονισμοί και όταν εδώ και μήνες έχει τεθεί το θέμα αναστολής πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία σε επίπεδο Ε.Ε. και λοιπών Διεθνών Οργανισμών.
Η εκτίμησή μας είναι ότι τα 100.000 που η σαουδαραβική πλευρά επίσημα ζητούσε θα χρησιμοποιούνταν στην Υεμένη, όπου τα παλαιά ρυμουλκούμενα πυροβόλα 105 χιλιοστών της Εθνικής Φρουράς της ΣΑ μπορούν να αναπτυχθούν ευχερέστερα σε ορεινό έδαφος.
Για τη μεγαλύτερη όμως ποσότητα, που θα διαχειριζόταν ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος, εάν δεν φρόντισε να μάθει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος κόπτεται ακόμα και σήμερα για την απώλεια εσόδων από τη «συμφωνία» που χάλασε, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα μάθουμε αργά ή γρήγορα, από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΥΓ.: Μιας και πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν από προχθές για τα διαβαθμισμένα έγγραφα και τον… «αποχαρακτηρισμό» τους από τον κ. Καμμένο, θα έπρεπε να του έχουν πει οι σύμβουλοί του ότι δικαίωμα αποχαρακτηρισμού έχει μόνο ο εκδότης-υπογράφων το έγγραφο. Πως θα μπορούσε να το κάνει αυτό για ένα έγγραφο της πρεσβείας ή της ΓΔΑΕΕ που δεν εκδίδει ο ίδιος.
*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», Αρ. Φύλλου 5, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Liberal

8 σχόλια:

  1. Αν υπήρχε κράτος αυτός ο πολιτικάντης ο Λοβέδρος θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη φυλακή. Και όσοι βλακωδώς προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση αναρτώντες απόρρητα ή εμπιστετικά κρατικά έγγραφα.

    Το πρόβλημα δεν είναι το αν ο Καμμένος έχει ή όχι δίκαιο. Το πρόβλημα είναι ότι διακρατικές σχέσεις και μάλιστα που έχουν σχέση με πώληση όπλων σε τρίτη χώρα δεν γίνονται σε μια σοβαρή χώρα θέμα του κίτρινου τύπου.

    Και της φαιδρής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ρωτήσανε όλοι αυτοί οι ηλίθιοι τη Σαουδική Αραβία αν έπρεπε να βγαίνουν στον κίτρινο τύπο απόρρητα έγγραφα που την αφορούσαν και μάλιστα για όπλα;.

    Ποιος είναι αυτός και αυτοί που υποκλέπτουν απόρρητα εθνικά έγγραφα και αντί να οδηγούνται στη φυλακή ηρωοποιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς η διαφορά από 300.000 βλήματα στις 100.000 βλήματα ήθελε τον ειδικό στα βλήματα για να εντοπιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άγνωστος του 02:06, πρέπει να το κοιτάξει λίγο το θέμα. Όταν ανώτατοι Αξκοί εναντιώνονται σε κάτι που αφορά τα Εθνικά Συμφέροντα, λίγο παραπάνω μυαλό από άτομα σαν του πολιτικάντη καμμένου και το δικό του , το'χουν σίγουρα. Πόσο μάλλον ευαισθησία και σθένος στην υπεράσπισή τους. Ξαναδιάβασε άγνωστε την αναφορά, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλλον δεν θελαμε να δωσουμε τα πυρομαχικα για να μην εμπλακουμε σε μια διαμαχη που δεν μας αφορα...και πολυ σωστα...γιαυτο κιολος αυτος ο τραγελαφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με δημοσιότητα αλλά σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Τον "στριμώχνεις"-βομβαρδίζεις σε ερωτήσεις, με απόρρητα έγγραφα(που δεν θα τα δει κανένας δημοσιογράφος και δεν θα μείνουν στο αρχείο της Βουλής) και καμία κάμερα για να κάνει "σόου".

    Δεν υπάρχει νοοτροπία Εθνικής Ασφάλειας στην Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο τραγικό και επιβεβαιώνεται κάθε φορά στον χώρο των αμυντικών ειδήσεων και όχι μόνο.
    Ο καθένας "ότι του κατέβει" (κυριολεκτικά), απόρρητα έγγραφα στη δημοσιότητα, επιτροπές, "σόου" στην κάμερα και στο τέλος κανένας πολιτικός στον Εισαγγελέα.

    Και μετά θέλουμε και αμυντική βιομηχανία σε αυτό τον τόπο.

    Με τέτοιους πολιτικούς και κομματικές παρατάξεις σε σημαντικές υπηρεσίες δεν έχεις κράτος αλλά τσίρκο και μάλιστα κακής ποιότητας.

    Για την καρέκλα αυτοί πουλάνε και τη μάνα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο
      Απολυτο δικαιο εχεις... εδω εβγαινε ο στολος στα Ιμια...και ο ευαγγελατος σε απ ευθειας συνδεση ζουμαριζε στα πλοια...χωρις να συλληφθει αμεσως απ την ΕΥΠ....και να τον σπασουν στο ξυλο..καπου.Ασε που νομιζε οτι εκανε....εθνικο εργο.. κι οχι μονο αυτος...αλλα και ολοι στο καναλι...και ο ιδιοκτητης ο γελοιος...

      Διαγραφή
    2. Τι μου θύμισες τώρα!!!

      Εγώ τότε ήμουν παιδάκι δημοτικού και ενώ βλέπαμε τηλεόραση, ρώτησα τους γονείς μου αν αυτό επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας. Φαντάσου ένα μικρό παιδί και το σκέφτηκε και οι δημοσιογράφοι για μια αποκλειστικότητα στην κάμερα κάνουν εγκλήματα.

      Την επόμενο καλοκαίρι είχαμε πάει Ρόδο για διακοπές και στο λιμάνι ήταν ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού και με το που το είδα χαρά εγώ. Ήθελα να βγω φωτογραφία. Η μητέρα μου "Να ρωτήσουμε Γιώργο" και γύρισε να το πει στον πατέρα μου να ρωτήσει εκείνος έναν αξιωματικό και κάτι ναύτες που ήταν εκεί αν επιτρέπεται κτλ. Ελάχιστα δευτερόλεπτα έκανε που γύρισε το κεφάλι της και εγώ..είχα εξαφανιστεί..τρέχανε από πίσω μου και οι δυο τους :)

      Πήγα δίπλα σε έναν νεαρό αξιωματικό "Κύριε" χαμηλόφωνα εγώ, μιλούσαν αυτοί δεν με άκουσαν, του έπιασα με τσατίλα το παντελόνι "Κύριε!". Γύρισε αυτός(βασικά όλοι τους..ένας μικρός "στρατηγός" τσατισμένος επειδή δεν τον άκουσαν) με είδε και πριν μιλήσει, εγώ: "Μπορώ να βγω φωτογραφία με το πλοίο σας?". Τελικά τη φωτογραφία την έβγαλα μπροστά στο πλοίο του στόλου και πρόσεξε...με κιάλια και καπέλο παρακαλώ. Όχι παίζουμε :)

      Σε αυτό που είπες δεν χρειάζεται να τον έσπαγαν στο ξύλο. Είμαι κατά της βίας...μόνο σε υποχρεωτική εμπλοκή που δεν μπορείς να την αποφύγεις.
      Μία πολύ ευγενική σύσταση για λόγους Εθνικής ασφάλειας αρκεί. Τώρα αν δεν καταλαβαίνει και βάζει μόνο την προσωπική του φιλοδοξία, μπορείς να τον στριμώξεις με σχολαστική παρακολούθηση.
      Μία υπηρεσία πληροφοριών δουλεύει με πολλά αλλά τρία πράγματα είναι βασικά: χρήμα, σεξ, εκβιασμός.

      Διαγραφή
  6. Παντως δεν θα εκπλαγω αν τα οπλα πηγαιναν σε κουρδους με εντολη αμερικανων...και οι ερασιτεχνες εδω τιναξαν τα παντα για τις μιζες..και τον τυφλο κομματικο ανταγωνισμο..Απλα δεν θα ξαναπαρουν δουλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.