15/11/17

Συρία: Ανενόχλητοι και πάνοπλοι έφυγαν οι τζιχαντιστές από τη Ράκα

Αποκάλυψη του ΒΒC
Ο διεθνής συνασπισμός που στηρίζεται από τις ΗΠΑ επέτρεψε σε 250 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να αποσυρθούν από τη Ράκα πριν την κατάληψή της, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, ο κουρδοαραβικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στηρίζεται από τις ΗΠΑ επέτρεψε σε περίπου 250 τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους και σε 3.500 μέλη των οικογενειών τους να φύγουν από τη Ράκα, τις παραμονές της κατάληψης της πόλης, όπως υποστηρίζει το BBC.

Την περασμένη Πέμπτη, η Μόνιμη Αποστολή της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ότι έστειλε επιστολές με τις οποίες υποστήριζε ότι ο συνασπισμός διασφάλισε την απόσυρση των μαχητών του ΙΚ από τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζορ.

Σύμφωνα με το BBC οι SDF προσέλαβαν οδηγούς για να οδηγήσουν τα οχήματα που θα μετέφεραν "εκατοντάδες οικογένειες" εκτοπισμένων από τις μάχες σε έναν καταυλισμό. Μεταξύ των οδηγών ήταν και ο Άμπου Φάουζι ο οποίος μίλησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι οδηγοί μετέφεραν περίπου 4.000 ανθρώπους έξω από τη Ράκα, με μια αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περίπου 50 φορτηγά, 13 λεωφορεία και περισσότερα από 100 άλλα οχήματα του ίδιου του ΙΚ. Οι τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και ξένοι μισθοφόροι από το Αζερμπαϊτζάν, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία, την Τυνησία, την Τουρκία και την Υεμένη, πήραν από την πόλη ό,τι μπορούσαν να μεταφέρουν, κυρίως όπλα και πυρομαχικά.

Η συμφωνία με την οποία επετράπη στους μαχητές του ΙΚ να αποσυρθούν από την πόλη επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση ντόπιων αξιωματούχων. Εκείνη την περίοδο οι εκπρόσωποι του διεθνούς συνασπισμού και των SDF δεν είχαν παραδεχτεί ότι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Τον Οκτώβριο, ο διεθνής συνασπισμός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τη Ράκα από τους τζιχαντιστές. Αμέσως μετά, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε, επικαλούμενο επίσημη κυβερνητική πηγή, ότι η Δαμασκός θα εξακολουθήσει να θεωρεί τη Ράκα κατεχόμενη πόλη, μέχρι να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο του συριακού στρατού.

3 σχόλια:

  1. Εχετε καμμια αμφιβολια για το θεατρο που παιζει η Δυση με τον ΙΣΙΣ????Ποιον νομιζουν πως δουλευουν "πολεμωντας κατα της τρομοκρατιας"!!!????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδεμία έκπληξη για τα καμώματα της νεοταξίτικης συμμορίας της Ουάσιγκτον. Απολύτως συμβατά τα καμώματα με την πολιτική της διάλυσης της Συρίας που επεδίωκαν εδώ και χρόνια, αλλά τους έκατσε ανάποδα.

    Το μόνο ερώτημα είναι ποιά μύγα τσίμπισε το BBC και έβγαλε στον αέρα την είδηση, που κανονικά έπρεπε να την κάνει γαργάρα, σύμφωνα με τους "καλούς τρόπους" που ισχύουν για την ενημέρωση στους υποτελείς της Αυτοκρατορίας.

    Είχε γούστο να μιμήθηκαν τον Παχατουρίδη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα είναι ενα θέατρο , πολύ με ανησυχεί το οτι δεν λογαριάζουν ούτε στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωη !!!! Ολα αυτά θα ξανά ζωντανέψουν σε πολύ λίγα χρόνια και θα ειναι πολύ χειρότερα απο αυτα που είδαμε !! Ο θεός να βάλει το χέρι του !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.