19/11/17

Κόκκινα δάνεια και Τουρκία - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην Τουρκία ο ένας στους 8 είναι αντιμέτωπος με κατασχέσεις

Η Hayat Varlık, η μεγαλύτερη από τις εταιρίες που έχουν αγοράσει ¨κόκκινα¨ δάνεια από τις τράπεζες, ανακοίνωσε πως οι άνθρωποι που σε βάρος τους τρέχουν κατασχέσεις είναι 7 εκατομμύρια. Το νούμερο αυτό αφού οι ενήλικοι είναι 55 εκατομμύρια, δείχνει πως ο ένας στους 8 έχει κατασχέσεις σε βάρος του.
Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Μιλλιέτ ο Γενικός Διευθυντής της Hayat Varlık-Χιλμί Γκιουβενάλ δήλωσε πως το προφίλ του χρεωμένου είναι άντρας 25 έως 35 ετών και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια της Τουρκίας υπάρχουν 25 εκατομμύρια υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ο Γκιουβενάλ ανέφερε πως δεν πρέπει όλα τα χρέη να βλέπονται από μια οθόνη και πρόσθεσε πως ¨Εάν προσθέσετε και αυτούς δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη που έχουν για ενοίκια, ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο και ψηφιακέ εκπομπές, τότε μπορεί άνετα να ειπωθεί πως για 5 έως 7 εκατομμύρια άτομα υπάρχουν κατασχετήρια. ¨

Ο Γκιουβενάλ αναφέρει πως αναμένει αύξηση σε αυτά τα χρέη και δηλώνει: ¨Το σύστημα είναι ανοιχτό σε αυτό. Δεν υπάρχει μια οθόνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που να δείχνει όλα τα χρέη. Τα άτομα τα οποία διακρίνονται στο Γραφείο Καταγραφής Πιστώσεων (ΚΚΒ) είναι αυτά που έχουν πάρει δάνεια από τράπεζες. Εκεί δεν βλέπετε όμως τα χρέη που έχουν σε ενοίκια, ρεύμα, νερό και φυσικό αέριο.

Ο Γκιουβενάλ είπε πως λίγοι είναι οι υπάλληλοι που χρωστάνε, ενώ οι περισσότεροι που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στις κατασκευές, όπως και οι εργαζόμενοι σε εποχιακές αγροτικές εργασίες.

Ο Γκιουβενάλ λέει πως νέοι από 25 έως 35 ετών δεν διστάζουν να πάρουν δάνεια, ενώ βλέποντας τα στοιχεία ταυτότητας των δανειοληπτών, διακρίνεται πως γενικά είναι άντρας 37 ετών.

Πρόσθεσε πως λίγες είναι οι γυναίκες που χρωστάνε και αυτό οφείλεται και ότι λίγες είναι οι γυναίκες-επιχειρηματίες αλλά και στο ότι φοβούνται περισσότερο να πάρουν δάνεια. Είπε πως ¨Η γυναίκα ανησυχεί από τα δάνεια. Οι περισσότερες γυναίκες δανείζονται για τον σύζυγο, τον πατέρα η τον αδερφό τους. Και όχι για να κάνουν δικές τους δουλειές¨.

http://www.diken.com.tr/turkyiede-sekiz-kisiden-biri-icralik/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.