14/11/17

“Δεν είναι ανήθικο” κατά τον Α.Γεωργιάδη το “παρκάρισμα” χρημάτων σε “παραδείσους”

Π. Καρβουνόπουλος
«Στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα» δήλωσε για την υπόθεση των Paradise Papers ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Σε ό,τι αφορά την περίληψη ονομάτων Ελλήνων πολιτών σε λίστες απόκρυψης εισοδημάτων και φοροαποφυγής εξήγησε: «Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».
«Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα πηγαίνει ο καθένας να γλιτώσει τα λεφτά του -γιατί στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθούν να γλιτώσουν τα λεφτά τους, αυτό είναι μία φυσική ανθρώπινη διεργασία- πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο καλύτερα: Πώς θα κάνουμε τη χώρα μας μία χώρα, η οποία θα έχει τέτοια φορολογία και τέτοια οικονομία, που θα συμφέρει στον άλλον να έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και διευκρίνισε: «Τα Paradise Papers δεν θα τα πολεμήσεις με το να γράφεις δημοσιεύματα σε μία εφημερίδα, αυτά είναι ανοησίες. Τα Paradise Papers, που εγώ θέλω να τα πολεμήσουμε στην ουσία τους -το να φεύγουν τα λεφτά- πρέπει να τα πολεμήσουμε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να μειώσουμε τη φορολογία, να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία, να συμφέρει στον άλλον να φέρνει τα λεφτά του στην Ελλάδα, να τα φέρνει στην Ελλάδα, γιατί θα πιστεύει ότι θα κερδίσει φέρνοντάς τα στην Ελλάδα και να γεννάμε θέσεις εργασίας και να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια».
Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ
«Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όριο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Ειδικότερα, αναφέρει ότι «προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers, o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ζητά να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα-φορολογικό παράδεισο, χαρακτηρίζοντας ως ηθική την πρακτική της σύστασης τέτοιων εταιρειών!».
Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρακτορείο fm”, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα να καταφύγει σε ένα ασύλληπτο κράμα ψεμάτων, προκειμένου να κουκουλώσει τις πρακτικές αυτές» και «ισχυρίστηκε πως οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις των Paradise Papers είναι θύματα της υπερφορολόγησης της παρούσας κυβέρνησης γι’ αυτό και έχουν το ηθικό δικαίωμα να παρκάρουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους!».
Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «είναι πλέον σαφές πως η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη λειτουργεί ως ένα λόμπυ, το οποίο έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ακόμα και των πιο ακραίων αιτημάτων μίας περίκλειστης κάστας διαπλεκόμενων συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών».
Εν είδει υστερόγραφου, σε σκωπτικό ύφος, το κυβερνών κόμμα σχολιάζει ότι «μετά από τα παραπάνω, το μόνο πράγμα που αναμένουμε είναι να καταθέσει αίτημα ο Άδ. Γεωργιάδης για μετονομασία δρόμου για τα Paradise Papers, όπως είχε ζητήσει και για τον Σταύρο Παπασταύρου για τα Panama Papers, αντίστοιχα».

66 σχόλια:

  1. Το καλύτερο στέλεχος του Τσιπρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε τι λες; Αρχικά όλοι οι συριζαιοι έχουν τα λεφτά τους έξω αφετέρου πες μας λίγο σε τι διαφωνείς με αυτό που είπε ο Άδωνις αν έχεις τη δυνατότητα να βάλεις τα λεφτά σου κάπου που οι τόκοι θα είναι αφορολόγητο εσύ θα τα βάλεις κάπου που φορολογούνται και μάλιστα αισχρά; Αν είχες επιχείρηση και σου έπαιρνε το 75% για να πληρώνει καρανικες και πολακηδες και μετακλητούς χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία εσύ δεν θα μετέφερες την εδρα; Μην τρελαθούμε δηλαδή τώρα

      Διαγραφή
  2. Που να δειτε τα KAZΑΚHAKSTAN PAPERS.Ετσι Μπουμπουκο? Ανεμομαζωματα-διαολοσκορπισματα. Ξερεις εσυ ... Αμα τα χρηματα εβγαιναν με κοπο, ολοι οι εργαζομενοι θα ηταν πλουσιοι .... θες και τα λες ή σου ξεφευγουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)Πες μου που διαφωνείς μ'αυτό που είπε ο Άδωνις

      2)Για πες τι έχεις μάθει από τα περίφημα Paradise Papers όσον αφορά την Ελλάδα;

      Διαγραφή
    2. 1. Στο Καζακσταν αναπαυθηκαν για ενα χρηματα οι αρπαχτες του Αδωνη απο την TEBA επι θητειας του στο Υ Υγειας και τελικα βουτηξαν αλλα μεγαλυτερα λαμογια παο την δημοκρατικη χωρα του Καζακσταν (αυτο θα πρεπει να το ξερεις). Ο τελευταιος που μπορει να κανει ηθικοπλαστικα κηρυγματα ειναι αυτος ο Ελλαδεμπορος.

      2. Εσυ δηλαδη τι περιμενεις να γινει με τα Paradise papers? Να παει φυλακη ο.... Σημιτης? Να σοβαρευτουμε ..... Απο κανενα ασημο πιθανον να του τα αρπαξουν, αλλα απο το αληταριο που τους εξυπηρετησε δεν νομιζω. Εχουν μια καποια ηθικη οι ανθρωποι .....

      Διαγραφή
  3. Ε ρε και να 'χαμε - Φίλιππος Νικολάου

    https://www.youtube.com/watch?v=OfnAfpUzr5M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας φανατισμενος ψυχασθενης, στη πολιτικη σκηνη. Ας το ψηφισουν οι ΝΔκρατες για να καταπολεμησει τη φοροδιαφυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καποτε υπηρχε ενα εργοστασιο στην Ελλαδα που εφτιαχνε φερμουαρ και το εμπορικο του ονομα ηταν ΖΑΜΑ. Το ονομα αυτο μπηκε στη γλωσσα μας για τις αναλογες περιπτωσεις. Προβλεπω για τους βολταροντες στο διαστημα η φραση να ειναι^ ρε συ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ εισαι^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμενει κιο αδελφος ερδογανης στην γωνια...
    Ετσι και κουνηθει κανεις να κοψει τον βηχα στον αδελφο γεωγιαδη & Σια ,παω στοιχημα,θα τον καλεσουν (τον ερδογανη) τα συριζονουδουσαϊνια να αποκαταστατησει την ταξη... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή για να καταλάβω εσείς αν μπορούσατε να βάλετε κάπου τα χρήματά σας όπου θα είχαν μεγαλύτερη απόδοση δεν θα τα βαζατε; Είναι ερώτηση προς όλους τους σχολιαστές ανοιχτή για συζήτηση. Δεν σχολιάζω καν για την φορολογια που είναι όντως ληστρική αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Έχετε βγάλει λεφτά και μπορείτε να τα βάλετε σε μια τράπεζα που οι τόκοι θα είναι αφορολόγητοι δεν θα το κάνετε όσο και αν είναι το ποσο. Για να δούμε δηλαδή μήπως εντέλει μας ενδιαφέρει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και ο στόχος εντέλει είναι να τρώνε όλοι συσσίτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον αλβανο μεταναστη,ειναι λογικοτατο και νομιμοτατο.
      Για τον υπερπατριωτη γεωργιαδη,οχι.
      Θα ηταν,αν αποποιηθει την ελληνικη υπηκοοτητα.

      Διαγραφή
    2. Με υποθετικούς λόγους του μη πραγματικού δεν μπορεί να αρθρώσει κανείς σοβαρό λόγο.Σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται με γεωμετρική πρόοδο και ολοένα και περισσότερες ομάδες συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας(αν όχι και της εξαθλίωσης)το ως άνω (ρητορικό) ερώτημα φαντάζει εξοργιστικά αφελές!Λυπούμαι που το παραλήρημα αυτού του αμόρφωτου και χειρίστου αισθητικής πολιτικού,γνησίου τέκνου της κρίσεως,βρίσκει ευήκοα ώτα σε σχολιαστές του ιστολογίου.Η ρηχή έως φαιδρά επιχειρηματολογία τους δεν προσμετρά το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις πρακτικές είναι μια εξαιρετικώς ευάριθμη ομάδα συμπολιτών μας,εξέχοντα μέλη της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου.Αυτές οι συμμορίες του χρήματος σε αγαστή συνεργασία με το εκμαυλισμένο πολιτικό κατεστημένο επιδίδονταν συστηματικά στην καταλήστευση,απομύζηση του τόπου μας με τις γνωστές συνέπειες.Είναι τα ίδια πρόσωπα που εμπλέκονται στις γνωστές αμαρτωλές λίστες τύπου Λαγκάρντ,νομότυπες πια και με την βούλα της δικαστικής εξουσίας!Άλλωστε,το'σπορ'της φοροδιαφυγής δεν είναι καινούριο γι'αυτούς.Κι αν ήταν συνεπείς και ευσυνείδητοι,ίσως ο ζυγός για τους υπόλοιπους να ήταν ελαφρύτερος.Αλλά κάτι τέτοιο ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας,οπότε εμείς οι πληβείοι δεν τα γλυτώνουμε τα συσσίτια...

      Διαγραφή
    3. Αλεξανδρε
      Πολυ απλοικοι οι συλογισμοι σου..Αποδοση....εε...? Για ποιον...? Για τον εχοντα...Ωραια...Αυτονοητο.Αυτος ο εχων....ειναι ..μονος .ενα κρατος..? Διοτι εδω εχουμε ενα κρατος.Οχι.?Ο εχων...ομως σκεφτεται σαν ναναι μονος ...κρατος .Αν επεκτινουμε τον συλογισμο του...ο καθε ενας εδω εχει δικαιωμα ιδιο...ναναι ενα κρατος μονος...αδιαφοροντας για τους αλλους...Αλλα αν ειναι ετσι...δεν εχουμε κρατος...κι αν ειναι ετσι..δεν ειμαι εγω υποχρεωμενος σε τιποτε για.τον εχοντα... ουτε στρατο να παω..ουτε να του δωσω δανειο να ξεκινησει μια δουλεια να πλουτισει...και αφου πλουτισει..να βγαλει τα λεφτα εξω..που εβγαλε με το δικο μας...δανειο...για αρχη.Διοτι δεν εβρεχε λεφτα εκινησης ο θεος πριν...σε κανεναν ..Μου ειναι αποδοτικοτερα επισης τα λεφτα μου που ...πληρωνω να παει σχολειο ο...εχων μικρος..αν τα παω στα νησια φιτζι...απ το να τον μορφωσω...Οχι...?!Και δεν συνεχιζω διοτι θα φρικαρεις..τι δεν θα κανω ...για την ...αποδωση...των δικων μου χρηματων....Ειναι φρικη να θεωρεις αυτονοητο να κανεις οτι γουσταρεις εσυ ..σε ενα κρατος...σαν νασαι κρατος μονος...και οι διπλα ναναι μαλακες...Τα λεφτα ειναι δικα του..οκ..κανεις δεν λεει οχι...αλλα αυτη η αντικοινωνικη εξυπναδα του ..κωλου...ειναι δικα μου και κανω οτι μου σηκωθει..και δεν σημαινει...οτι δεν μπορουμε να το πουμε κι εμεις....Παραμπορουμε...Ελευθερια..δεν θα πει...ελευθεριοτητα...Η εχουμε κρατος...η οποιος δεν εχει...αφηνει εδω διαβατηρια..ταυτοτητες..και παει ..κατασκηνωση στο κτηριο του ΟΗΕ απ εξω..να τον φροντησει ο ΟΗΕ...

      Διαγραφή
  8. Δεν είναι μυστικό το ότι το άμεσο λαϊκό ύφος τού Αδ. Γεωργιάδη και ο τρόπος ανεπεξέργαστης προβολής των απόψεών του παρέχουν έδαφος για σχόλια ειρωνικά και καυστική κριτική. Κανείς δεν ασχολείται με την ουσία αυτού που λέει στην προκειμένη περίπτωση , που παριστά την νόμιμη (ή αν θέλετε νομότυπη) πρακτική εκατομμυρίων ανθρώπων απανταχού τής γής που προσπαθούν να περιορίσουν το φορολογικό ψαλίδισμα νομίμων εισοδημάτων τους .
    Γιατί να είναι ανήθικο αυτό;
    Επειδή παρέχει διαφυγές από την κρατικές δαγκάνες που αντίθετα επιχειρούν να μεγιστοποιήσουν τον θησαυρισμό τού κρατικού κορβανά με τον φορολογικό στραγγαλισμό πάσης παραγωγικής δράσεως ; Και γιατί δεν είναι ανήθικη η υπέρμετρη φορολόγηση από πλευράς κράτους, αλλά είναι ανήθικη η προσπάθεια άμυνας σε αυτήν; Επειδή τεκμαίρεται ότι η φορολόγηση από το κράτος αποβλέπει τάχατες σε κάλυψη κοινωφελών δράσεων; Αλλά αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο: η αναλογικότητα μεταξύ φορολογικής είσπραξης και ευεργετικής κρατικής δράσης . Και κανείς έντιμος συζητητής δεν μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά ότι η κυβερνητική ευεργετική δράση υπέρ τής κοινωνίας είναι ανάλογη τής φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών. 'Όταν μάλιστα πριν λίγες ημέρες απερίφραστα μάς είπαν ότι υπερφορολογούνται εσκεμμένως τα μεσαίας κατηγορίας εισοδήματα, επειδή ευκολότερα συλλαμβάνεται σε αυτά οποιοσδήποτε φόρος. Όταν γνωρίζουμε ότι δεν γίνεται (ή έστω δεν μπορεί να γίνει) διάκριση στην απόλαυση των κρατικών παροχών μεταξύ συνεπών φορολογουμένων και κακοπληρωτών ή και υπότροπων φοροκλεπτών.
    Επομένως η φορολόγηση είναι πάντα νομίμως αυθαίρετη και κατά το μέρος που δεν δικαιολογείται η αντιστοίχιση ανάμεσα στα φορολογικώς εισπραττόμενα από τούς πολίτες προς τα παρεχόμενα σε αυτούς από το κράτος, είναι ανήθικη.
    Αυτό προφανώς έστω και εμμέσως, συμμερίζεται εμπράκτως σημαντικό μέρος των υπουργών τής κυβέρνησης που επίσης τηρεί εκτός Ελληνικής φορολόγησης (πάντα νομιμότατα) εισοδήματά πού ανεξάρτητα από το πολύ τα έχουν αποκτήσει, τα απολαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό και εντός Ελληνικής επικράτειας . Αλλά κανείς δεν ρωτά τέτοιες "λεπτές" ερωτήσεις τον π.χ. Σταθάκη ή Τσακαλώτο (για να μείνουμε στα οικονομικά υπουργεία). Αν βέβαια τούς ρωτούσε κανείς είναι βέβαιο ότι δεν θα μετέρχονταν τρόπους και εκφράσεις λαϊκού βιβλιοπώλη που λέει τα σύκα, σύκα και την σκάφη σκάφη. Π.χ. αντί για σύκα πιθανόν να μάς έλεγαν για καρπούς τού μεσογειακού δικοτυλήδονου φυτού - οπωροφόρου δένδρου, γνωστού ως συκέη καρική ή και κοινή κατά την διεθνή δε ονομασία του Ficus carica οι οποίοι καρποί ως γνωστόν είναι προϊόντα ιδιαιτέρου τρόπου καλλιέργειας και γονιμοποίησης . Και δεν θα λέγανε την μπανάλ χοντροκομμένη λέξη "σκάφη", αλλά θα μίλαγαν για ειδικό βοηθητικό οικιακό κυρίως σκεύος πλυντικής καθαριστικής επεξεργασίας, κατά κύριον λόγον υφασματίνων ειδών ρουχισμού, κλινοστρωμνών και συναφών .
    Αυτά τα έγραψα με προσπάθεια αντικειμενικής αποστασιοποίησης προς πρόσωπα τού πολιτικού χώρου και παρά την ενδόμυχη αντιπάθειά μου προς την θεμιτή και ηθική ενασχόληση τής συζύγου τού κου. Κυριάκου Μητσοτάκη με την διαχείριση νομίμως διακινουμένων ανά τον κόσμο κεφαλαίων.
    Αν "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε", είναι πριν και μετά από αυτό η ελευθερία
    σύντροφοι.
    Άλλωστε η υποκειμενική (και ίσως εν τέλει και αδικαιολόγητη) αντιπάθεια μου προς την επαγγελματική ενασχόληση τής ως άνω κυρία συζύγου είναι απόλυτα σύστοιχη προς την απέχθειά μου προς την δίψυχη υποκρισία ενός άλλου πολιτικού ζεύγους , στο οποίο ο μεν σύζυγος είναι οικονομικός υπουργός διαφοροποιούμενος και συχνά σφόδρα αντιμαχόμενος προς τον "κεντρικό τραπεζίτη" τής χώρας, ενώ η σύζυγός του είναι αδρώς αμειβομένη σύμβουλος τού τελευταίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί δεν κρίνουμε την δήλωση και το περιεχόμενό της και κρίνουμε ποιός την έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ο γεωργιαδης ειναι ο ηθοπλαστης.
      Μας ταυτιζει τους γραπτους με τους αγραφους νομους θαρρω.

      Διαγραφή
    2. επειδή δεν είναι σκεπτόμενοι πολίτες με παιδεία που να του επιτρέπει να κρίνουν με λογική, επιχειρήματα και ηθική, αλλά μηρυκαστικά ζωντόβολα που είχαν την ατυχία να "παιδαγωγηθούν" κατά την μεταπολίτευση, στα σοσιαλιστικά δόγματα και την κομμουνιστική σαπίλα.

      Διαγραφή
    3. Α. λέει : "εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%"
      1. Ποιός δεν συμφωνεί;
      Ποιός υγιής και παραγωγικός άνθρωπος θα ανεχτεί ποτέ να ζει σε μια χώρα σαν σκλάβος, να του αρπάζει τον κόπο του; Αν δίνεις το 75% των εισοδημάτων σου στο κράτος γιατί να δουλέψεις και να μην κάτσεις σπίτι να δηλώσεις άνεργος ή να φύγεις από την χώρα;
      2. Ποιός διαφωνεί;
      Μόνο ο κρατικοδίαιτος και ανίκανος για κάθε τι παραγωγικό κηφήνας μπολσεβίκος που θέλει να δουλεύουν οι άλλοι και από τις εισπράξεις του κράτους να γλεντάει αυτός σαν να μην έχει χρεωκοπήσει η χώρα.
      3. Τα είπαμε και πριν : Απέναντι στον ηθικό ευνουχισμό καμμία πράξις δεν είναι ανήθικος...

      Β. λέει : "-το να φεύγουν τα λεφτά- πρέπει να τα πολεμήσουμε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να μειώσουμε τη φορολογία, να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία, να συμφέρει στον άλλον να φέρνει τα λεφτά του στην Ελλάδα, να τα φέρνει στην Ελλάδα, γιατί θα πιστεύει ότι θα κερδίσει φέρνοντάς τα στην Ελλάδα και να γεννάμε θέσεις εργασίας και να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια»

      1. Ποιος το καταλαβαίνει;
      Όποιος δουλεύει ελεύθερα και παράγει προϊόντα χρήσιμα και παρέχει υπηρεσίες χρήσιμες και παίρνει ρίσκα με τα λεφτά του
      2. Ποιός δεν το καταλαβαίνει;
      Αυτός που νομίζει πως δουλειά του κράτους είναι να ελέγχει το χρήμα και την επιχειρηματικότητα να εισπράττει τα πάντα με το ζόρι και μετά να τα μοιράζει σύμφωνα με την κομμουνιστική ιδεολογία της δικτατορίας των αχρήστων, των οκνηρών, της πλέμπας, των τελευταίων... Επειδή είναι κι αυτός μέσα στη νομενκλατούρα του κόμματος, οκνηρός, πονηρός και ανίκανος να σταθεί στον κόσμο αυτό αυτόνομος και να προσφέρει κάτι καινούργιο χρήσιμο και όμορφο.

      Γ. Θάψτε επιτέλους τον μουχλιασμένο λένιν σαν πασοκ έγινε...

      Διαγραφή
    4. Μα νομιζω οτι αυτοι οι λογικοτατοι ηθοπλαστες οπως ο βουλγαρακης π.χ.ειχαν καταφυγει στην τακτικη της νομιμης φοροδιαφυγης και επι εποχης διακυβερνησης Σαμαρα.
      Ελατε τωρα,προκειται για τιποτενιους τυχοδιωκτες...ποια λογικη,ποια κομμουνιστικομεταπολιτευσιακη λογικη και μπουρδες τσαμπουνατε αδερφε...ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΦΙΛΟΙ,ξενοι παντελως προς οτιδηποτε πατριωτικο,οπως και αυτοι που υπερφορολογουν.ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΧΩΔΙΩΚΤΕΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ,γκομενακηδες,ανηθικοι και αλητες.

      Διαγραφή
    5. Υπάρχει νόμιμη φοροδιαφυγή ξέρετε τι γράφετε ή είστε παντελώς ανοητοι; υπάρχει νόμιμη δολοφονία ή νόμιμη ληστεία τράπεζας έχετε χαζέψει ή είστε μετακλητοι; Στην Ευρώπη λοιπόν όλες οι τράπεζες δίνουν λογαριασμούς στους οποίους μπορεί κάθε χρόνο κάποιος να βάζει χρήματα και να είναι αφορολόγητοι οι τόκοι ωστόσο σε μερικά αλλά μέρη υπάρχει και υπεραποδοση τόκων για αυτό πολλοί βάζουν τα λεφτά τους εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτούς τους παραδείσους βάζουν πολλοί και χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. Η ιστορία λοιπόν αυτή έχει αξία για την Ελλάδα αν υπάρχουν Έλληνες που έχουν βάλει χρήματα οι προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. Λυπάμαι που το λέω αλλά οι υπόλοιποι που κατακρίνετε την επένδυση νομιμων χρημάτων είστε παντελώς ανόητοι λειαν επιεικώς. Όσο για τις μπούρδες με το αμερικανικό χρέος που είναι τα λεφτά από την εφορία των πολυεθνικών η αληθεια ειναι πολυ δοαψορετικη. Οι πολυεθνικες χρησιμοποιουν καθε μεσο για να πληρωσουν λιγοτερο φορο ωστε να επενδυσουν και να αναπτυχθουν αν δεν θα είχαν χρήματα να επενδύσουν δεν θα υπηρχε αναπτυξη ουυε για αυτες ουτε για την οικονομισ και πιθανότατα το αμερικανικό χρέος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Αν πάμε στο παράδειγμα της Ελλάδος συγκεκριμένα η χώρα έχει ληστρική φορολογία χωρίς να προσφέρει απολύτως καμία υπηρεσία με παιδεία και υγεία να καταρρέουν με άμυνα να καταρρέει ακόμα δηλαδή και τα όλη βασικά οπότε ειδικά σε αυτή την περίπτωση το τι είναι ηθικό αφήστε το καλύτερα. Δεν υπάρχει όμως τίποτα πλέον ανήθικο από το να κυβερνά ένας άχρηστος καταληψίας με τη βοήθεια ενός αγράμματου μπαροβιου όποτε καλά θα κάνετε να μη μιλάτε μερικοί. Αλλά με τα μυαλά που κουβαλάτε και ήταν καλή η κρίση γιατί βγήκατε και μιλήσατε και καταλάβαμε τι κουβαλάτε είναι θαύμα το ότι υπάρχουμε και είμαστε μόνο με μνημόνια

      Διαγραφή
    6. Ηλια
      Εξοχο σχολιο...λιτο...γεματο ουσια..εντελως σωστο..Αλητες και συμμοριες ειναι ολοι...ουτε αριστεροι ..ουτε δεξιοι...κοινοι κσκοποιοι.σπειρες ανηθικων παπαρολογων...ταχα ιδεολογοι..αδικα κουραζονται ολοι με περιπλοκες αναζητησεις...σικελικες μαφιες συμφεροντων...ομοκεντρες σπειρες..οι γιατροι ..αλλη σπειρα...οι δικηγοροι αλλη.. οι πολιτικοι αλλη...οι αριστεροι αλλη...τα ακρα αλλη...οι δεξιοι αλλη...Σαν τους δακτυλιους του Κρονου...ομοκεντρες απο μικρη εως ευρητερες...μεγαλες...με ..εσωτερικους κυκλους...Ολα ειναι θεμα ηθικης...τιποτε δεν ειναι πολιτικο...Ανηθικοι κυκλοι ανηθικων σνθρωπων.. Μπορει ενας εναρετος ανθρωπος η ομαδα ..να κυβερνησει αδικοντας..κλεβοντας...πατωντας σε πτωματα..ψευδομενος..κλπ...?? Οχι... Αρα ολα ειναι ηθικη....οχι πολιτικη...

      Διαγραφή
    7. Ακριβως.
      Νομιζω δε,οτι στην ψευδοχριστιανικη μας κοινωνια η ηθικη λειπει παντελως.
      Και ενω η ανθρωπινη ιστορια κατα την πολιτισμενη της τουλαχιστον περιοδο,χαρακτηριζεται κυριως απο την παλη του ηθικου εναντια στο ανηθικο,κατα την τρεχουσα φαση,το ανηθικο αιφνης θωρακιζεται απο τον νομο και καθισταται καθολα ηθικο...
      Ζουμε δηλ. την αντιστροφη των εννοιων.
      Ητοι,η ανθρωποτητα ηδη ζει σε καιρους πρωτογονισμου.

      Διαγραφή
    8. Ηλια
      Ειμαι αφωνος...καταπληκτος...σε θαυμασα...μπηκες με ταχυτητα φωτος..στον πυρηνα των παντων...ευγε...Μην λεμε αηδιες...εισαι πολυ καλυτερος απ ολους μας εδω... ετη φωτος μπρος...σε παρακολουθω...ξεχωριστος τυπος...αστερι...ευγε..

      Διαγραφή
  10. Σωστά τα λέει ο Αδωνης οι της κυβερνησεως τι ακριβώς προσπαθούν να μας πουν.Θα μπορούσαν να μιλούν για ηθική όταν όλοι οι μεγαλοσχημονες του κυβερνωντος κόμματος είχαν φέρει τα χρήματα τους εντός Ελλάδος.
    Κυβέρνηση είναι έχουν την πλειοψηφία γιατί δεν φέρνουν προς συζήτηση στην βουλή έναν νόμο που να λέει ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά θα πρέπει να έχουν τα χρήματα τους εντός Ελλάδος και όχι στο εξωτερικό.Τοτε μπορούμε να μιλάμε για ηθική διαφορετικά ας μην μιλάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν χρειάζεται να σχοληθεί κανείς με την ουσία των δηλώσεων του Αδώνιδος. Προσβάλουν την νοημοσύνη γενικώς το 99% των κατοίκων του πλανήτη. Προφανώς διαφεύγει του ποιητού το απλούν.

    Ότι οι φορολογικοί παράδεισοι έχουν σχεδιαστεί από την παγκόσμια κλεπτοκρατία για τον ευατόν της, τα δε υποτελή στην κλεπτοκρατία "κράτη", αποφεύγοντας να διαλύσουν το αδιαφανές βασίλειο των "offshore" παραδείσων (απολύτως εφικτό), παρέχουν το άλλοθι τύπου Γεωργιάδη.

    "Τι να κάνω εγώ ο φτωχός κλεπτοκράτης, που κινδυνεύω να φορολογηθώ ; Να μην βγάλω τα λεφτά μου έξω, και ας πληρώσουν τους φόρους τα κορόιδα που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον παράδεισο."

    Δημοσιευμένη μελέτη στις ΗΠΑ, δείχνει ότι η αποφυγή φορολογίας των 500 μεγαλύτερων εταιρειών τους, των τραπεζών συμπεριλαμβανομένων, ξεπερνά το ποσόν των 350 δις δολλαρίων τον χρόνο, όσο είναι και το ετήσιο λειτουργικό έλλειμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

    Θα άξιζε τον κόπο ο Άδωνις να εξηγήσει στα 350 εκ. των Αμερικάνων πόσο επωφελές είναι για τα συμφέροντα τους η "ηθική" συμπεριφορά της Αμερικάνικης κλεπτοκρατίας, με την σφραγίδα του κράτους.

    Συνεπώς κ. Αντιπρόεδρε, το σύστημα δουλεύει έτσι, διότι έτσι σχεδιάστηκε από τα κουμάσια που εσείς υμνύετε, και προφανώς αντιγράφετε.

    Παρόλα ταύτα, η είδηση είναι ότι ο σώγαμπρος βάλλει πλέον ευθέως και απροσχημάτιστα και βάσει σχεδίου εναντίον του ασθενούς Κούλη, ο οποίος μέσα στο οικογενειακό δράμα λόγω της αδηφάγου Γκραμπόφσκι, πρέπει να έχει καταλάβει πλέον πόσο είναι το κόστος της κολλεγίας με τον Αντωνάκη και που ακριβώς τον σπρώχνουν.

    Εκτός εάν δεν κατάλαβε, οπότε ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη αυτήν την .... εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τους φορολογικούς παραδείσους, ο Σταθάκης σας την έδωσε;
      Και εγώ πάντως στην απίθανη περίπτωση περίππτωση που εξοικονομούσα κάποια χρήματα, θα προτιμούσα να τα βγάλω στο εξωτερικό, παρά να μου κλέβουν τον κόπο μου για να πληρώνονται αργόμισθοι, γκεμπαιλίσκοι προπαγανδιστές του διαδικτύου, πρόωρες συντάξεις κλπ.

      Διαγραφή
    2. Τα παραπάνω στοιχεία κ. Γεωργιάδη δημοσιεύτηκαν με σειρά άρθρων στο rt.com. αναπαρήχθησαν από άλλους ιστότοπους εναλλακτικής πληροφόρησης και ουδείς από τους επωνύμως καταγγελθέντες (APPLE, IBM, FACEBBOK, GOOGLE, CITYBANK, GOLDMAN SACHS κ.α.) έβγαλε άχνα.

      Επίσης δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε συνεχώς την απατεωνίστικη αντίληψη σας για τα κοινά. Σας γνωρίζουμε και κυρίως σας πιστεύουμε.

      Διαγραφή
    3. Ίωνα, μην ασχολείσαι. Η τύπισσα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μας λέει να εμπιστευόμαστε το rt.com
      Αν παρατηρήσεις προσεκτικά την διατύπωση των σχολίων της, είναι λες και γράφει κάποια χαμηλόβαθμη υπάλληλος της ρώσσικης πρεσβείας, προωθώντας (με πατερίτσες) τις θέσεις που συμφέρουν την μόσχα.

      Διαγραφή
    4. Ντιμιτρι
      πολυ σωστα τα λες...ευστοχα...μονο τα τελευταια...τα εσωκομματικα δεν σχολιαζω...γιατι δεν τα ξερω...δεν με ενδιεφεραν ποτε..

      Διαγραφή
    5. Εκτροπος
      Τελικα εισαι αστειος...ελαφρο αερακι...πιο ελαφρο και απο ευγενες αεριο... και αν ησουν ευγενες...να παει.....αεριο ομως εισαι σιγουρα... σιγουρα η λεξη ρωσικο...ρωσια...θαναι η πρωτη λεξη που ψελισες μωρο...οταν ειδες τον πρωτο εφιαλτη ...σαν ρομποτ πεταγεσαι ..του Ασιμωφ....αν και κανονικα επρεπε νΠαιφιαα σε συμπεριλαβει ο ασιμωφ στο εργο ""ο πιθηκος και η αληθεια...""...Παιδια μην ξαναπει κανεις λεξη απο Ρ........δεν θα προλαβει....ο εκτροπος θα συμπληρωσει τα ...αλλα....

      Διαγραφή
  12. Η μαυρη αληθεια ειναι οτι ο Αδωνις εχει πονεσει και τσαλακωσει ολη την Ελληνικη αριστερα...Και φυσικο ειναι να του επιτιθενται με μενος, αφου δεν μπορουν να τον αντιμετωπισουν στο πεδιο της αληθειας...Οι συνηθισμενοι φανατικοι κρατικοδιαιτοι αριστεροι...Τωρα ποιος ασχολειται μαζι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή τι μας λέει, ότι όλες οι offshore έγιναν από το 2015 πού ήρθαν οι ακατανομαστοι και αντιεπιχειρηματικοι που αύξησαν τούς φόρους;
    Μήπως οι καημένοι τίμιοι επιχειρηματιες πήραν τα χρήματα του ιδρώτα τους(150 δις μόνο την περίοδο των capitalcontrol σε συνεργασία τα άλλα καλά παιδιά των τραπεζών) και τα πήγαν στα παραδεισένια νερά μόνο και μόνο γιατί αυτό το ληστρικό Κράτος τρώει το ψωμάκι των παιδιών τους; Δηλαδή πριν πχ 2000-2014 που κυριαρχούσε η ελεύθερη οικονομία και οι κανόνες των αγορών χωρίς ιδεολειψιες και καρανικες τα λεφτά τους(τα τίμια βεβαίως-βεβαιως) τα τοποθέτησαν στην Ελληνική αγορά και έφτιαξαν εργοστάσια , βιομηχανίες, Ναυπηγεία όπως ο Τουρκομογγολος δίπλα;
    Ας μας πει τουλάχιστον ο πωλητής αρχαιας βιβλίογραφιας τι έλεγαν οι πρόγονοι μας για τούς κυβερνήτες διαχρονικά και την πολιτική τους και εάν εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.
    Για το παλληκάρι που μας λέει ότι όλοι το ίδιο θα έκαναν, να του πει κάποιος ότι δεν είναι όλοι ίδιοι,δεν είναι όλοι λαμογια δεν είναι όλοι" Φτωχογλειμουτσες" και αυτοί που είναι και θέλουν να μας σώσουν τώρα ,θα έρθει η ώρα πού θα τους στείλει ο ααγανακτησμενος και φτωχοποιημενος λαός να πάνε να "κουρευτουνε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν είχαν πάρει τα λεφτά τους επί καπιταλ κοντρόλ δε θα είχε να φάει κανένας στην Ελλάδα αλλά τόσο μυαλό...οποτε πως θα πληρώναν οι επιχειρήσεις με καπιταλ κοντρόλ τις υποχρεώσεις τους στο εξωτερικό έχεις καμία ιδέα ή πιστεύεις ότι θα τους έκαναν πίστωση.... τι ζούμε ρε ; Ρε μην είστε χαζοί ρε κάντε μια χάρη στον εαυτό σας μην καταπίνετε τα πάντα αμάσητα

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή τα 150 δις€ σε ομόλογα επί capitalcontrol και συνολικά 500 και κατά άλλους (ξένους) 800 δις € που βρίσκονται σε Ελβετία, λίστες όλων των αποχρώσεων είναι των νόμιμων!!! επιχειρηματιών για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις των;
      Τα θέλεις και τα λες,όταν το χρέος είναι 300 δις€ , εξαφανίστηκε όλο το δημόσιο χρήμα από τα λαμογια και τους κρατικοδιετους επιχειρηματίες (πχ Λιακουνακους, Χριστοφοράκους,κλπ) και μιλάς για επιχειρηματίες στην Ελλάδα; Πες τα στην οικογένεια του Μαλκότση,τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που κατασκεύασε τα αυτοκινητα pony κλπ.
      Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό αυτό που λένε οι Ναπολιτάνοι ότι εσείς δεν χρειάζεται να έχετε Μαφία έχετε το Κράτος σας.
      Το έχω ξαναπεί εδώ ότι εάν δεν κατασχεθούν και δεν μπούν στα ταμεία τα κλεμμένα αυτών των Αλητών θα έρθουν άλλοι να το κάνουν (με χρυσές ενδεχομένως επικεφαλίδες).

      Διαγραφή
  14. Πάντος ένα είναι το σίγουρο. Αν κυβερνούσε η Ν.Δ. τώρα δεν θα έσκουζε το Σούργελο. Αλλά κάποιοι έχουν ξεχάσει επι Αντωνάκη τους έκλειναν φυλακή για 500€!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι; Το ψέμα βλέπω δεν έχει όριο είναι μάλλον ηθικό αρκεί να κρατάει την καρέκλα η αριστερά και να τρώνε συσσίτια

      Διαγραφή
  15. Ας το υπενθυμίσουμε ακόμη μιά φορά:
    Η φορολόγηση με οποιοδήποτε ποσοστό είναι πάντα νομίμως αυθαίρετη και κατά το μέρος που δεν δικαιολογείται η αντιστοίχιση ανάμεσα στα φορολογικώς εισπραττόμενα από τούς πολίτες προς τα παρεχόμενα σε αυτούς από το κράτος, είναι ανήθικη!! Ανήθικη.-
    Βέβαια εάν ήμουνα κρατικός λειτουργός σε οποιαδήποτε θέση και με οιαδήποτε ιδιότητα επιφορτισμένος με την είσπραξη ή την κατοχύρωση κρατικών εσόδων από οποιοδήποτε νόμιμο φόρο, (βεβαίως,εννοείται) θα το έπραττα οδηγούμενος από την νομιμότητα και ζητώντας εκ των υστέρων, ενδόμυχα "συγγνώμην" από την ηθική μου συνείδηση .
    Ας συνεχίσουν να θορυβούν και να κορυβαντιούν οι "υπέρμαχοι τής ηθικής" για την ανηθικότητα των "παραδείσων καταφυγής νομίμως φοροδιαφευγόντων" .
    Ποιός Γεωργιάδης, ποιός Σταθάκης , ποιός Σαμαράς, ποιός Τσακαλώτος, ποιός Μητσοτάκης και ποιές σύζυγοι των δύο τελευταίων ;
    Η πραγματικότητα είναι αδήριτη:
    Οποιαδήποτε φορολογία, κατά το μέρος που δεν δικαιολογείται η αντιστοίχιση ανάμεσα στα φορολογικώς εισπραττόμενα από τούς πολίτες προς τα παρεχόμενα σε αυτούς από το κράτος, είναι ανήθικη.
    Ανήθικη . -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ, οι 62 πλουσιοτεροι ανθρωποι του κοσμου να εχουν τοσα χρηματα οσα ο μισος πληθυσμος της γης δηλαδη 3.000.000.000 (διαβασε το αργαααα, μπας και το συνειδητοποιησεις) ανθρωποι , ειναι ηθικο εεεεεεεεεεεεεεεεεε ?
      ζητα συγγνωμη απο την ηθικη σου συνειδηση που εισαι οικονομολογικα αστοιχειωτος. τετοιες απιστευτες σαχλαμαρες γραφουν στην καλλιτερη περιπτωση τριτοκλασσατοι ανθυπολογιστουληδες τει κατω περαχωρας που το μονο που μαθανε ειναι εσοδα,εξοδα,αποτελεσμα.η χειροτερη περιπτωση ειναι να ακους γιατρους,δικηγορους,αντισυνταγματαρχες,φιλοσοφους στυλ Ραμφου και λοιπους παρομοιους να εκφερουν γνωμη,εκει τρελαινεσαι. το λεω αυτο γιατι ενω το συντακτικο και η γραμματικη δειχνουν ανθρωπους κατα τα αλλα μορφωμενους,η οικονομολογικη τους αποψη ειναι παντελως για τα μπαζα.

      Διαγραφή
    2. Και θα λύσει ο Τσίπρας το παγκόσμιο πρόβλημα της ανισοτητας; τι συζητάμε ρε ;

      Διαγραφή
    3. 1.Όποιος ξέρει έστω και λίγα οικονομικά, έχει ακούσει για τον νόμο του pareto. Άρα μάλλον εσύ είσαι ο άσχετος από οικονομία.
      2.Το να αποστεώνεις την ηθική, που αποτελεί ολόκληρο φιλοσοφικό κλάδο και να επιχειρείς να συναρτήσεις την ηθική ενός ατόμου, ποσοτικά με το μέγεθος της περιουσίας του, αγνοώντας τα στοιχεία που καθορίζουν το ήθος, τις ηθικές αρετές του χαρακτήρα ή τον τρόπο ζωής του, αγνοώντας ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους υπήρξαν εθνικοί ευεργέτες και πως οι σύγχρονοι κροίσοι συντηρούν στην συντριπτική πλειοψηφία τους ευαγή ιδρύματα που προωθούν την πρόοδο και τον άνθρωπο, είναι χυδαίο και άκρως κομμουνιστικό.
      3.Θάψτε επιτέλους τον λένιν, βρε κόκκινα κοράκια... πρασίνισε και μοιάζει της φωφης.

      Διαγραφή
    4. 1.οντως θεικο. 60/3.000.000.000 = 0,2 !!!!!!!!!!!!!!!
      πισω στην τριτη δημοτικου.
      2.ναι ρε γαμω τη. ναρκοεπιχειρηματολογια του κερατα.κοινωνικο και εθνικο εργο προσφερουν και οι ναρκεμποροι στη Κολομβια.και ολοι οι κολομβιανοι πινουν κρασι στο ονομα τους.αφου αλλες δουλειες δεν υπαρχουν.ετσι και οι κατσαπλιαδες και πειρατες αφου διασφαλιζουν τα μονοπωλιακια τους και τα καρτελακια τους,τους φορολογικους παραδεισους τους και τα θαλασσοδανεια τους το ριχνουν μετα στα ευαγη ιδρυματα και κατι προβατα αναμασουν τις μπαρουφες τους περι ηθικης.
      αν τυχον δε κατσει και καμμια στραβη(ορα 2008) ας ειναι καλα οι μαριονετες τους που διασφαλιζουν την μετακυλιση των χρεων τους στους κρατικους προυπολογισμους.
      3.ποιος λενιν και πρασινοκοκκινα κορακια,ρε κακομοιρηδες.25 χρονια ασχολουμαι με τικερακια ΑΝ σου λεει κατι ο ορος.

      Διαγραφή
    5. Εκτροπος
      Σε μεγαλη υποληψη εχεις την οικονομια...περιεργο...διοτι πολλοι αλλοι δεν βλεπουν ναχει...τοση...αν..αν...αν....ειναι και επιστημη.....αν.... σαν να μας τα επρηξαν με ...αυτην....και οι αριστεροι...και οι αλλοι...δεξιοι ανεγκεφαλοι....σαν μεγαλο καλαμι καβαλησε...μια διαδικασια που δεν υπαρχει στην φυση...αλλα την κατασκευασαμε εμεις...ταχα για το καλο μας ... αν δω την ετοιμολογια της....θα πει απλα ...οι νομοι του σπιτιου...οχι της φυσης...ενταξει βαζουμε καποιους για λειτουργικους λογους...αλλα εως εδω... τους βαζουμε...τους συμφωνουμε..τερμα...Δεν θα μας καβαλησουν σε ολα αυτοι...οχι επιστημη δεν ειναι...αλλα ενα συμβολαιο ειναι...μεταξυ μας... για το καλο της οικιας....οχι να σηκωθει το συμβολαιο...εναντιον μας...να μας κανει τον μαγκα......

      Διαγραφή
    6. Για να διαβάσεις και να καταλάβεις τι λέει ο νόμος του pareto πρέπει να διαθέτεις λίγο παραπάνω από ένα κομπιουτεράκι, και προπάντων να μην ασχολείσαι με τριπάκια και τρικάκια. Έμαθαν τα τρολ και τα τικεράκια σαν τον ντούνη που μου καταρίζει το παμπρίζ στα φανάρια και φωνάζει 10 χρόνια τώρα : α ρε τικεράκια!

      Διαγραφή
    7. Αυτο το σκαταληπτο σχολιο εκτροπε ...ποιον αφορα...?? Εχεις δικη σου γλωσσα..?? Αν εννοεις εμενα...οχι τον νομο του παρετο δεν τον ξερω...εσυ ξερεις ...τους μετασχηματισμους Λορεντς...?? Ξερεις το φωτοηλεκτρικο φαινομενο...??Ξερεις το δευτερο θερμοδυναμικο αξιωμα...?? Σου τα ειπαν...στα φαναρια...?? Τι θα πει τικερακια....?? Δεν το βρηκα στο λεξικο...ουτε των αρχαιων Σουμεριων...ισως ειναι ...πιο παλιο...απο 7000 ετη πριν....

      Διαγραφή
    8. σπινιάρει ο μήτσος στη λακκούβα με τα πτυχία, φυλαχτείτε...

      Διαγραφή
    9. Βρε εκτροπε
      αυτος ο ..ελευθερος μοναδικος..ανυπερβλητος..εξωτικος..κοσμος της ελευθερης..οικονομιας..και του διαφωτισμου...πως παραγει τετοιους μαλακες ανυπερβλητους..σαν τον Σωρος.....που ιδιωτικως πρηζουν τα αυτα του κοσμου...ολη μερα απ το πρωι που ξυπνανε...???Αυτο ..δεν το προβλεψε ο νομος του...Παρετο εεε ??? Ετσι λεω να ξαναγραψεις τον νομο...καπου ο ..παρετο ..εχασε λαδια...ισως διασχιζοντας την λακκουβα που λες....

      Διαγραφή
    10. Ο νομος του παρετο λεει ::πως οτι ειναι μετρησιμο ειναι διαχειρισιμο..""" Ομως ο υπερβολικος πλουτισμος καποτε..κανει μερικους ανθρωπους ...απροσμετρητα μαλακες...μη διαχειρισιμους δηλαδη...Σε αυτην την περιπτωση ενεργει ενας αλλος νομος της φυσης....Ο νομος της...πατουσας...""Αρπαζεις τον μαλακα και τον πατας απο κατω...""...πως σου διεφυγε αυτο...??

      Διαγραφή
  16. Ο αδωνιδας σε ενα κρεσεντο βλακειας ξεπερασε κατα πολυ την εως τωρα γνωστη και καταγεγραμμενη ανθρωπινη βλακεια ,εθεσε νεο συνορο !
    Μετα απο αυτη τη δωλωση εθεσε εαυτο στο πανθεο των μεγαλων βλακων του τοπου σε καδρο πλαι απο αυτο του ΓΑΠ . ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έχουν καταλάβει τα ορφανά του λένιν, πως ο καπιταλισμός, η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο νόμιμος πλουτισμός, μαζί με το σύστημα των αξιών του δυτικού πολιτισμού, είναι η μόνη κινητήρια δύναμη της ελευθερίας του ατόμου, της επιχειρηματικότητας, της εφευρετικότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προόδου. Οι γελοίοι κομμουνιστές που τρέχαν για συμβουλές, στον μαδούρο που κατάφερε να χρεοκοπήσει την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Ν Αμερικής, μιλάνε για προσέλκυση επενδύσεων την ώρα που φεύγουν τρέχοντας από την Ελλάδα και οι τελευταίες πολυεθνικές και φωνάζουν κι από πάνω οι πειναλαίοι : φέρτε και τα λεφτά που αποκτήσατε στο εξωτερικό να τα φάμε κι αυτά, επειδή μιλάτε ελληνικά.
    Μα η ζωή είναι απλή. Πιο εύκολο δεν είναι να κρατήσεις την περιουσία σου σε μέρος ασφαλές, να μεταναστεύσεις και να αλλάξεις υπηκοότητα; Κι όταν πια χρεωκοπήσει το Ελλάντα, τότε έρχεσαι πίσω σου στρώνουν κόκκινο χαλί, παίρνεις μπιρ παρά ότι ξεπουλάει η χώρα και προσλαμβάνεις τους άνεργους πια χαφιέδες και τα τρολ των μπολσεβίκων στα εργοστάσια σου για να έχεις την ευχαρίστηση να τους καρπαζώνεις εν ώρα εργασίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω πως βλεπω ολα αυτα τα γλυκαναλατα, ιδιωτικη πρωτοβουλια,νομιμος πλουτισμος, δυτικες αξιες κ.λ.π. να γιγαντωνουν τους καμηλιερηδες και τους κιτρινους σοβιετικους και ολοι οι αλλοι να γιγαντωνουν το δημοσιο και ιδιωτικο τους χρεος ?(με εξαιρεση βεβαια την Γερμανια χαριν και μονο στην Κινα)
      η ζωη ειναι οντως απλη.και τα παραμυθια καποτε τελειωνουνε.οπως τελειωσε το παραμυθι της κρατικιστικης οικονομιας θα τελειωσει και αυτο της αχαλινωτης ιδιωτικης νομοτυπης κλεπτοκρατιας.ολοι οι οικονομολογοι και οι περι την Wall Street μιλουν οχι για το εαν, αλλα για το ποτε και πως θα σκασει η αδιανοητη φουσκα των 230 τρις χρεους.και τοτε θα σου μεινει να θυμασαι το ονειρο με το κοκκινο χαλι και τις καρπαζιες στα κοκκινα τρολ,γαλαζοπουλι μου.

      Διαγραφή
    2. Μα με το χρέος κινείται η αγορά και μεγαλώνει η οικονομία μέχρι και ο Μαρξ το έγραψε αυτό κοπάνα έκανες σε εκείνη την ημέρα προπαγάνδας ή το κόμμα σας μαθαίνει το μισό κεφάλαιο και αφήνει έξω το άλλο μισό που θαυμάζει τον καπιταλισμό

      Διαγραφή
    3. Σαφώς και υπάρχουν τρόποι να πλουτίσεις νομότυπα και παράνομα, αν αυτό εννοείς, μα αυτό δεν είναι αποκλειστικότητα της ελεύθερης οικονομίας, αντιθέτως. Ο νομότυπος αχαλίνωτος πλουτισμός, ευδοκιμεί σε ολοκληρωτικά και ανελεύθερα καθεστώτα όπου η διαπλοκή και η διαφθορά σπρώχνει τις δουλειές σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και ο παράνομος πλουτισμός κυρίως λαθρεμπόριο, εκεί που υπερφορολογούνται τα προϊόντα.
      Στην κλεπτοκρατία προφανώς δεν περιλαμβάνονται οι νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Περιλαμβάνεται όμως ο κάθε αργόσχολος και κάθε δημόσιος υπάλληλος που θέλει από λαδάκι έως "και μια ανεμογεννήτρια" για να υπογράψει, καθώς και ο αδιάφορος δάσκαλος που ενώ πληρώνεται κανονικά, δεν κάνει μάθημα στα παιδιά.
      Όσο για το παγκόσμιο χρέος... να σου υπενθυμίσω πως ο χρυσός να είναι καλά και κείνος που τον κουβαλά την εποχή του ρημαδιού, είναι αυτός που και θα επιβιώσει για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και θα θέσει την ελεύθερη οικονομία ξανά σε κίνηση, με κόκκινο χαλί, μαντινάδες και κλωτσοπατινάδες. (κι ας τον ντουνιά να καίγεται)

      Διαγραφή
    4. Ντουνις
      Καλα τα ειπες...δεν βλεπω γιατι ο αλεξανδρος σουριξε μομφη...εγω αλλα διαβασα πως ειπες...ειπες και για την στραβη αριστερα...και για την στραβη δεξια...καλα τα ειπες ...

      Διαγραφή
    5. γιατι δεν ξερει τι του γινεται.
      μας λεει ο Θεος οτι αντρεας,σημιτης,κωστακης,γαπ που απογειωσαν το δημοσιο χρεος τα'καναν μια χαρα.
      εμ βεβαια ηταν η εποχη που θησαυριζαν ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ οι εργολαβοι,οι ελευθεροι επαγγελματιες,οι εισαγωγεις καθε ειδους απο κινεζικα μεχρι λεμονια και πατατες απο τριτοκοσμικους και λοιποι αεριτζηδες.
      οταν επαψε να μπορει να δανειζεται ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ολα τα παραπανω μπουμπουκια πηγαν ακλαφτα.
      ΛΟΙΠΟΝ οικονομολογικα αστοιχειωτοι
      ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.
      σε μια εθνικη οικονομια τον πλουτο τον παραγει ΜΟΝΟ ο ιδιωτικος τομεας.
      στην Ελλαδα ο ιδιωτικος τομεας ειναι
      1.κρατικοδιαιτος(απειροελαχιστες οι μεγαλες επιχειρησεις που δεν νταραβεριζονται με το δημοσιο)
      2.εσωστρεφης(μηπως δεν το ξερετε ?) και
      3.αντιπαραγωγικος(η συγκριση του ιδιωτικου τομεα, αγραμματοι, γινεται με τους συναφεις κλαδους στο εξωτερικο οπου και πατωνουμε πανηγυρικα και οχι με το ελληνικο δημοσιο.)

      Διαγραφή
    6. Εκτροπε
      Ο λενιν ..ο τενεκες του καυκασου...εχει .κανει στο μυαλο σου την ιδια ζημια που εκανε στους αριστερους...και στα δυο μερη ..προκαλεσε μεγαλες ζημιες.. ειναι προφανες οτι εισαι υστερικος...φαινεται οτι σε χτυπησαν ισχυρα επαγωγικα ρευματα...απο τον κεραυνο που χτυπησε τους αριστερους....

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ Δημήτρη Κ. με πέτυχες σε μεγάλα κέφια σήμερα και πράγματι έβγαλα καλά αποτελέσματα από τα επαγωγικά ρεύματα που δημιούργησε ο λενινιστικός κεραυνός που χτύπησε την Ελλάδα, κατά πως λες. Μιλάμε για ψωμόλυσσες που λύνουν και δένουν φίλτατε! Μα που είχα το μυαλό μου όλα αυτά τα χρόνια; Σε ταινία του Ξανθόπουλου έπαιζα;
      Λοιπόν, εσύ έχεις πολύ μεγάλο δίκιο και εγώ πολύ μεγάλες προσδοκίες για μπίζνες με τους αριστερούς διεφθαρμένους, τους οποίους πρέπει να τους εκμεταλλευόμαστε κι όχι να τους πολεμάμε, γιατί οι βλάκες είναι αήττητοι. Αφού δεν γλιτώνει η Ελλάδα από αυτούς, ας κοιτάξουμε την δουλειά μας και την τσέπη μας κι όταν χρεοκοπήσει η χώρα βλέπουμε τι το καλύτερο θα κάνουμε με όσα μαζέψαμε.
      Τώρα που το σκέφτομαι θα τους βάλω να προτείνουν στους ρώσσους να βάψουν τον λένιν κόκκινο και να τον στείλουν για προσκύνημα στην Ελλάδα.
      Θα φροντίσω να τους βρω και χορηγούς...

      Διαγραφή
  18. Γενικά εγώ νομίζω πείστηκα είναι ανήθικο να κάνεις τα λεφτά σου ο,τι γουστάρεις αλλά είναι ηθικό να παίρνεις 15 δις σε φόρους και να επιστρέφεις 735 μύρια σε όποιον γουστάρεις χωρίς κανένα κριτήριο αφού συνήθως αυτοί που έχουν χαμηλό εισόδημα είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν εκτός απ άνεργοι και εφόσον η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή όπως οι ίδιοι είπαν θα πάρουν ακόμα και αυτά τα ψίχουλα σίγουρα και απατεώνες. Είναι επίσης ηθικό τα λεφτά που έκλεψε το κράτος από τους πολίτες να τα δίνει για να ξεπληρώσει τα χρέη της καλής διαχείρισης της ΔΕΗ και να βγάλει λάδι τους απατεώνες της διοίκησης. Είναι επίσης ηθικό να δημιουργεί δουλειές μονο δτο δημοσιο 390 ευρώ μεπροοπτική 380 για να αγοράζει ο ηγέτης φθηνά ψηφαλακια είναι επίσης ηθικό ο ηγέτης να φέρνει τη σαρία και μα δημιουργεί παράλληλες δομές στο κράτος και επίσης είναι παντελώς ηθικό ο ηγέτης αντί να δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης να δημιουργεί προοπτικές συσσιτιων και είναι μέρος αυτής της ηθικής να του λέτε ευχαριστώ γιατί σας έδωσε 200 ευρώ ενώ σας πήρε και θα σας τα πάρει πάλι πίσω στο εικοσαπλασιο για να κάνει στρατηγικό σχεδιασμό ο καρανικας και να διορίζει ιστορικά στελέχη αριστεράς με μισθο 5 χιλιάρικα και άνω ενώ εσείς ψωμολυσατε. Αφού αυτή ειναινη ηθική σας να τη χαίρεστε αλλά δε θα πάρω επίσης να σας πω ότι η ηθική σας αυτή σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περιτομή είναι θέμα χρόνου να παρακαλατε να γίνετε Τούρκοι θέμα χρόνου ο ηγέτης ήδη παρακαλαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oooo.k. αρχηγε...παρτα και φυγε...εσυ ειναι σιγουρο οτι θα σωθεις.

      Διαγραφή
    2. Αλεξανδρε
      Κοψε κατι στο...κανω οτι γουσταρω στα λεφτα μου...δεν ειναι τοσο γενικο οσο φανταζεσαι....διοτι εσυ με αυτα μπορει να γουσταρεις...να σκοτωσεις...να βασανισεις...να βομβαρδισεις...να βιασεις...να κανεις εγκλημα...οποτε...κοψε το γενικο...που τα πιανει ολα...με δυο λογια σε μια οργανωμενη πολιτεια...δεν κανεις οτι γουσταρεις...αλλα οσα σου επιτρεπει να γουσταρεις...αφου συμφωνησουν ολοι τι δεν πρεπει να γουσταρεις...Αυτο το ...ανταρτικο ..γενικο ..οτι γουσταρω...ισχυει αν εισαι μονος στον πλανητη...πραγμα που δεν συμβαινει... η αποψη κανω οτι γουσταρω...ειναι τοσο αρχαια...πιο πισω και σπ την εποχη του χαλκου...εκτοτε η κοινωνια οργανωθηκε... σε οικισμους...πολεις...κρατη... μπηκσν κανονες συμβιωσης..βελτιωθηκαν...με τον καιρο... εσυ γιατι θελεις επιστροφη στις σπηλιες..??

      Διαγραφή
  19. Προσπαθώ χρόνια να καταλάβω που σφάλει ο Γεωργιάδης και τον βρίζουν τόσοι πολλοί.

    Δεν είδα κάτι το παράλογο στο λόγο του. Πόσοι παρακολουθήσατε την συνέντευξη του και πόσοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει πραγματικά offshore εταιρεία;

    Είμαι πλέον σίγουρος ότι παίζουν πολλά τρολ σε αυτό το παιχνίδι και πολλά δεξιόπουλα τρώνε σανό. Τα ίδια δεξιόπουλα που ψηφίσαν Ζύριζα για αλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι,εχεις δικιο.Ειναι παντα βαθυστοχαστος ο αδωνουλης και οπωσδηποτε λαβυρινθωδης ο λογος του.

      Διαγραφή
  20. Εγω παντως δεν καταλαβαινω πως ενας ελληνοφωνος επιχειρηματιας που εκλεψε τους εργαζομενους και την εφορια εν Ελλαδι(νομιμα παντα),μπορει να θεωρηθει ευεργετης, εαν και εφοσον επανεπενδυσει τα χρηματα που εκλεψε απο την χωρα του σε αυτην ,σφαλιαριζοντας επιπροσθετως τους "κοκκινους δουλους" που καταληστεψε...
    Πως να το πει κανεις,φανταζει λιγουλακι κομπλεξικος κεμπελε(απτο Κεμπελς) γκομενιαρης με μικρο μοριο και μεγαλη φερραρι...
    Αντιθετα,καποιος Ελληνας που ληστεψε τους ξενους ασφαλιστικους οικους ή επενδυσε σε οντως "χρυσοφορους" οριζοντες στο εξωτερικο και το κερδος του το επενδυσε στην Ελλαδα,ναι ειναι οντως ενας Ευεργετης.Αυτος ομως,δεν προκειται να υπεραμυνθει οσων υπεραμυνεται ο γιωργιαδης.
    Τι τα μπερδευουμε κυριοι τοσο πολυ;
    Πιστευω λοιπον,οτι ο πρωτος αξιζει ενα γερο εξοστρακισμο και υφαρπαγη της όποιας περιουσιας του,για να τελειωνουμε με τους τυχοδιωκτες που παριστανουν και τους εθνικους ευεργετες συν τοις αλλοις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ντράγκα ντρούγκα, ο καβαδάς στο ντέρτια του ο μπαγλαμάς, άτιμη κενωνία, άμα δεν έχει η γαβάθα τι να φας, απλήρωτος μένει κι ο δοσάς, μηδέν εις τα ταμεία...
      Αν σε πείραξε η φερράρι και αν νιώθεις πιο μικρός, πήγαινε πάρε μία σε κλίμακα 1:20 να σου φύγει κι ο καημός, καημένε.

      Διαγραφή
  21. Λαμπρος νεος.
    Αν αφιερωσεις χρονο να διαβασεις τις δηλωσεις του κ τα οσα εχε πει σε δυο δεκαετιες θα καταλαβεις πως πρεπει να οριζεται πλεον ο ορος γκαιμπελισμος απ τη μια και ψυχασθενης απ την αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.