22/11/17

Σ' αυτή τη χώρα η σήψη έχει διαλύσει τα πάντα - Δικηγόροι κολαούζοι εγκληματικών οργανώσεων

«Το Βήμα» αποκαλύπτει σκοτεινή πτυχή της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Γνωστοί δικηγόροι του ζητούσαν 2.000.000 ευρώ για να μεταπείσουν τους Αλβανούς δολοφόνους - Τι προκύπτει από την άγνωστη δικογραφία της υπόθεσης - Οι «μαγνητοφωνήσεις», οι παρεμβάσεις στις φυλακές και οι καταθέσεις γνωστών νομικών
«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε δεχθεί πιέσεις από γνωστούς δικηγόρους προκειμένου να καταβληθούν 2.000.000 ευρώ στους Αλβανούς κακοποιούς που κατηγορούνται ότι τελικώς οργάνωσαν την εν ψυχρώ δολοφονία του
Αυτή η νέα σημαντική διάσταση της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, φαίνεται να προκύπτει από την άγνωστη δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα».
Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο πελάτης του - βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa- Αρης Φλώρος δέχονταν διαρκείς οχλήσεις από τους Αλβανούς ποινικούς για να τους καταβληθούν 5.000.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν σε ευνοϊκές καταθέσεις για «συμβόλαιο θανάτου». Όμως στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης περιέχονται αναφορές ότι υπήρχαν και δικηγόροι που πολιορκούσαν τον δολοφονηθέντα και τον πελάτη του για να πάρουν μεγάλα χρηματικά ποσά και οι οποίοι εμφανίζονταν σαν μεσάζοντες των Αλβανών μεγαλοκακοποιών.
Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να μιλούν για «μια σκοτεινή πλευρά της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω από τις δικαστικές αρχές. Και ίσως όχι μόνο αφού φέρεται να αναδεικνύει και παράνομες πρακτικές στον χώρο της Δικαιοσύνης…».

Ο 52χρονος, δραστήριος, ποινικολόγος δολοφονήθηκε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του. Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορήθηκαν -ο ένας συνελήφθη, ο άλλος διαφεύγει στην Αλβανία- δύο Αλβανοί ποινικοί ηλικίας 30 και 32 ετών ενώ ως ηθικοί αυτουργοί εμφανίζονται τρεις ομοεθνείς τους κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για σωρεία αιματηρών επιθέσεων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δύο δράστες είχαν προγραμματίσει να πυροβολήσουν, πιθανόν εκφοβιστικά, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσουν -με αυτόν τον τρόπο-  τον πελάτη του Αρη Φλώρο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της «Energa», από τον οποίο ζητούσαν 5.000.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.
Οπως προκύπτει αρχικά από τον δικαστικό φάκελο, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού δύο Αλβανοί κρατούμενοι -οι οποίοι δεν κατονομάζονται- είχαν έλθει σε επαφή με τον κ. Φλώρο, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, και του είχαν ζητήσει τα 5.000.000 ευρώ. Χωρίς ωστόσο συνέχεια…

Ομως η δικογραφία της υπόθεσης περιέχει σημαντικές εκπλήξεις αφού αποκαλύπτει ένα άγνωστο, μέχρι σήμερα, παρασκήνιο.

Αρχικά αποκαλύπτεται -από καταθέσεις του Φλώρου όπως και νομικών - ότι ο δικηγόρος κ Γ. Αντωνόπουλος με την παρουσία άλλου δικηγόρου είχαν «συμβιβαστική» συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση της Energa προκειμένου «να λυθούν οι παρεξηγήσεις». Με τον κρατούμενο στο ψυχιατρείο να υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν είχε δώσει εντολή στους Αλβανούς κακοποιούς να τον σκοτώσουν κι ότι όλα είναι ψευδή». Με τον Αντωνόπουλο που είχε τραυματισθεί στην ενέδρα της Πεντέλης να συμφωνεί ότι δεν θα παραστεί σαν πολιτική αγωγή στην δίκη που έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες για την επίθεση σε βάρος του το 2014.

Ομως, ενώ φαίνεται να υπάρχει αυτή η άτυπη συμφωνία μεταξύ των Φλώρου και Αντωνόπουλου υπήρξε εμπλοκή άλλων προσώπων στο παρασκήνιο. Από καταθέσεις στον φάκελο για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμφανίζονται λοιπόν να απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για το συμβάν της Πεντέλης και γνωστοί δικηγόροι.

Οπως κατέθεσε αρχικά ο κ. Φλώρος «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος προσεγγίσθηκε από τους συγκεκριμένους ποινικολόγους (σσ ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Energa αναφέρει μόνο τα αρχικά τους όμως το πλήρες όνομα τους προκύπτει από άλλες καταθέσεις). Εκείνοι του είπαν να μου μεταφέρει να τους δώσω 2.000.000 ευρώ και εκείνοι θα αποσύρουν τις κατηγορίες και θα φροντίσουν οι Αλβανοί να υποχωρήσουν».
Ο κ. Φλώρος σημειώνει στην κατάθεσή του ότι «έμεινε άναυδος και εξέφρασε απορίες πως δικηγόροι τέτοιας αναγνωρισιμότητας κάνουν τέτοιες ανήθικες συναλλαγές». Ακόμη καταθέτει ότι ο δολοφονηθείς δικηγόρος είχε εκπλαγεί κι αυτός. Επιπλέον συμπληρώνει ότι «είχε προτείνει στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να μαγνητοφωνήσει νομίμως την επόμενη συνάντηση τους». Όμως ο άτυχος νομικός φαίνεται να του είπε «κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε» …

Ομως υπάρχει και εντυπωσιακή συνέχεια. Ο κ Φλώρος σημειώνει στην κατάθεσή του ότι οι εν λόγω δικηγόροι συνέχιζαν να πιέζουν τον Μ. Ζαφειρόπουλο και έριξαν στην πορεία τις απαιτήσεις τους στα 1.500.000 ευρώ και στην συνέχεια στο 1.000.000 ευρώ λέγοντας διαρκώς ότι «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς»!

Μάλιστα σε άλλο σημείο της δικογραφίας φέρεται να υπάρχει ανάλυση του υπό απαίτηση ποσού των 2.000.000 ευρώ ως υποτιθέμενα έξοδα ασφαλείας του κ. Αντωνόπουλου κλπ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις συγκεκριμένες συναλλαγές και τις σχετικές εκμυστηρεύσεις του άτυχου Ζαφειρόπουλου αναφέρθηκε και ένας άλλος δικηγόρος που είχε αναλάβει κι αυτός τη νομική εκπροσώπηση του Αρη Φλώρου. Όπως κατέθεσε ο ίδιος στην Ασφάλεια Αττικής «όπως μου είχε μεταφερθεί από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και από τον Αρη Φλώρο δια στόματος… (σσ κατονομάζει τον γνωστό ποινικολόγο που φέρεται να ζητούσε χρήματα) είχαν εγερθεί οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των 2.000.000 ευρώ και υπήρχε μάλιστα πρόθεση από την πλευρά τους διακανονισμού του ποσού».

Ο δικηγόρος που φέρεται να ζητούσε κυρίως τα προαναφερόμενα χρηματικά ποσά αρνήθηκε στις καταθέσεις του οτιδήποτε.
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

 1. Οι «βλάκες» (κατά Ευάγγελο Λεμπέση), μας νίκησαν κατά κράτος γιατί απλά είναι περισσότεροι. Δεν ήταν πάντα, αλλά με μεθοδική δουλειά και εκμεταλλευόμενοι την αφασία μας, μας υπερκέρασαν εδώ και πολύ καιρό.
  Οι της μειοψηφίας ή θα πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα και να πίνουμε το κώνειο γουλιά γουλιά ή να περιμένουμε τον «από μηχανής θεό» να αλλάξει την κατάσταση ή να κάνουμε τον ύστατο αγώνα να ενωθούμε, να γίνουμε πλειοψηφία και να ανατρέψουμε την αντίστροφη πορεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστα μιλησατε.Βλακας ειναι ενας που αναθετει σε αλλους να σκεφτονται γισυτον.Αυτο συμβαινει ειτε γιατι ειναι τεμπελης στο μυαλο..,ειτε γιατι εχει βλαβη
  στον νου...,ειτε γιατι εβαλε πιο ψηλα απ το μυαλο που ειναι πρωτο κατι αλλο που δεκατο στην σειρα..πχ.τα λεφτα...πχ την διασκεδαση..πχ την αγορα σντικειμενων κλπ. Βλακας επισης ειναι οχι ενας που δεν μπορει να δει αλλα ενας που δεν θελει να δει.Συχνα ο βλακας βλεπει ονειρα για το πως ..θαθελε ναναι ο κοσμος οταν ο κοσμος
  ειναι παντου γυρω του αλλιως.Ο βλαξ δεν αποδεχεται το φυσικο.Οντας ο ιδιος αφυσικα βλαξ θαρρει πως φυσικο εναι το αφυσικο και αφυσικο το φυσικο. Τελικα οταν ο αριθμος των βλακων περασει ενα κρισιμο οριο...αυτο το λεμε ...φαινομενο κατωφλιου..η αντιστροφης ποσοστων..τοτε ο λαος αυτος παρακμαζει ραγδαια.Επειδη δεν ειναι δυνατον να επανεκπαιδευσεις αστραπιαια τετοιο πληθος...η πας στα θυμαρακια...ολοι πανε εκει..η αν σε λυπηθει η φυση...σου δινει μια στο κεφαλι γερη τοσο γερη οσο πρεπει να συνελθεις...αν συνελθεις.Δυστυχως οταν εισαι εκει που εισαι και αναγκαστει να επεμβει ...αυτο εχει ενα τιμημα ευθεως ανσλογο της βλακειας σου .Μεγαλη βλακεια ισον μεγαλο χτυπημα.Δυστυχως το σοκ το τελικο εχει αιμμα...διοτι μονο συτο τρεμουν ολοι. Ο θεος να μας λυπηθει...οι βλακες ναι μας νικησαν.Τον θεο ομως αδυνατον.Τωρα απλα εχουν να κανουν μ Αυτον..Εμας μας νικησαν.Αλλα εδω τα ψεμματα τελειωσαν...Αν ακουσετε ενα μπαμ ..ερχεται θυελα και η παρασταση τελειωσε...με δακρυα.Ενα τραγουδακι ακουγεται στο βαθος : μια του κλεφτη..δυο του κλεφτη...τρεις και η ..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δε νομίζω ότι μας νίκησαν οι βλάκες γιατί είναι περισότεροι, απεναντίας θαρω ότι έχουν προβάδισμα οι σεσυμασμένοι, άλλως οι θεωσεΒουμενοι της υποτέλειας των διαπλεκόμενων στη διαφθορά, αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι κάποιος που καταγγέλει ένα σκάνδαλο και ερωτά στη Βουλή, λ.χ. Βιστωνίδα η Σκύρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εννοει, μπορεί να είναι η να γίνει πρωθυπουργός και το θέμα να εξατμίζεται στη ξεγνασιά του λόγου της πολιτικής μνήμης.
  Άλλωστε άκουσε κανείς από το Δήμο Μάντρας ή τη Δήμαρχο οτι θα ξηλωσει το μηχανοστασιο του απο το μπαζωμένο ρέμα ώστε να μη έχουν οι άλλοι καταπατητές των καταπατημένων ρέματων αντίλογο πολιτικου εκβιαμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.