30/11/17

Στην Κύπρο έχουν πλεόνασμα και μειώνουν φόρους - Δεν έχουν καλούς συμβούλους στην κυβέρνηση, όπως εμείς εδώ!!!

Κύπρος: Προς μείωση των φόρων λόγω πλεονάσματος
Η κυπριακή οικονομία μετά την κρίση και το μνημόνιο ανέκαμψε σε τέτοιο βαθμό που σήμερα επιτρέπει στην κυβέρνηση να προααναγγέλλει μειώσεις φόρων.
Τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που ετοιμάστηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία για το πρώτο δεκάμηνο του 2017 καταδεικνύουν πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης της τάξης των 498,0 εκατ. ευρώ (2,6% στο ΑΕΠ), σε σύγκριση με πλεόνασμα 138,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (0,8% στο ΑΕΠ).
«Σήμερα έχουμε πραγματικό πλεόνασμα μισού δισεκατομμυρίου κάτι που μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους, να προωθούμε έργα και πολιτικές και να στηρίζουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:
«Τα αποτελέσματα των δημοσίων οικονομικών του δεκαμήνου, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την Στατιστική Υπηρεσία, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους βλέπουν υποτιθέμενο δημοσιονομικό εκτροχιασμό εν’ όψει εκλογών. Μέχρι πριν από πέντε χρόνια είχαμε έλλειμμα ενός δισεκατομμυρίου. Σήμερα έχουμε πραγματικό πλεόνασμα μισού δισεκατομμυρίου. Αυτό μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους, να προωθούμε έργα και πολιτικές και να στηρίζουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση, αποδίδοντας έτσι ένα χειροπιαστό κοινωνικό μέρισμα στους συμπολίτες μας.
Μειώνουμε επίσης το δημόσιο χρέος το οποίο είναι πλέον κάτω από το όριο του 100%. Και διευκολύνουμε την μείωση του ιδιωτικού χρέους, το οποίο από 72.5 δις που είχε φτάσει το , βρίσκεται σήμερα στα 52.5 δις, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του 2008. Με σταθερά βήματα και μέσα από την συλλογική προσπάθεια, διορθώνουμε αυτά που επιβαρύνουν την χώρα και τους συμπολίτες μας.   
Αύριο, εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, θα παρουσιάσω από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Προϋπολογισμό για το 2018. Πρόκειται για άλλο ένα προϋπολογισμό χωρίς ελλείμματα, αλλά με περιθώρια για αποφασιστική στήριξη της ανάπτυξης και για προώθηση του αμοιβαίου κοινωνικού συμφέροντος».
http://sofokleous10.gr/index.php/economy/item/110623-2017-11-30-12-37-04?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

4 σχόλια:

  1. Ας φέρουμε την κυπριακή κυβερνηση στην Ελλαδα η οποία κυβερνηση παγκοσμίως επιλέξουμε και αν βγούμε ποτε απο την κρίση με τη μέθοδο που μας λέγουν οι διεθνείς οργανισμοί και ακολουθεί κι η Κύπρος τους παραδίδω τα κλειδιά της οικίας μου άνευ πληστηριασμου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν εφαρμόζαμε μερικές μόνο μεταρρυθμίσεις απ' αυτές που μάς υπεδείκνυαν, θα είχαμε βγει από την κρίση. Εάν αλλάζαμε πλεύση, ακόμη καλύτερα, τότε που προειδοποιούσε ο Χαλικιάς, ο Μαρίνος και αργότερα ο Μητσοτάκης, δεν θα είχαμε πέσει καθόλου σε κρίση.

      Διαγραφή
  2. Μετά όμως κυβέρνησε ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο βλακοΓΑΠ, ο Σαμαράς, ο Παπαδημος με υπουργούς οικονομικών τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντινου και την κρεμ ντε λα κρεμ του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ, του ΟΑΣΕ και την Ξαφά αυτοπροσωπος.
    Όλα τα παραπάνω δεν μας εμπόδισαν να πέσουμε στα σκατα. .. Και κάποιοι Ακόμα και τώρα πιστεύουν ότι αυτό το συνοθελευμα θα μας βγάλει από τα σκατά...και κοροιδευεται εμάς που πιστεύουμε στον Αι Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Κυπριοι δεν ειχαν τη καταρα του Gang War (oficial name in UN Archives).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.