10/11/17

Μαθητής ύψωσε σε στύλο ελληνική σημαία και αποβλήθηκε - Αν αναρτούσε μια κόκκινη ή παρδαλή σημαία, θα τολμούσαν να τον αποβάλουν;

Απίστευτο: Μαθητής στην Κρήτη πήρε αποβολή γιατί ύψωσε σημαία στο σχολείο του
Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να παίρνει σήμερα αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ταν επικίνδυνη.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο Flashnews.gr, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια,  παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.
Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.
Η πράξη του όμως αυτή φαίνεται ότι θα του στοίχιζε...
Σήμερα η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.
Το Flashnews.gr ρώτησε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη αν εχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει. Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι "Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει."
Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και όλες τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση.
http://flashnews.gr/post/331740/mathhths-sthn-krhth-phre-apobolh-giati-ypswse-shmaia-sto-sxoleio-toy

21 σχόλια:

  1. Εύγε στο παλικάρι!
    Απλά έμαθε νωρίς ότι το να πολεμάς για την Πατρίδα απαιτεί θυσίες και βρίσκει εμπόδια απ'τους προσκυνημένους.
    Να τον χαίρονται οι γονείς του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο και η διεύθυνση του σχολείου παρανόμησε τότε να γίνει ότι πρέπει. Να γίνει δηλαδή ΕΔΕ και εφόσον αποδειχθεί να γίνει απόλυση του διευθυντή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μια καλή απάντηση στους εραστές της ανεξάρτητης Κρήτης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. r+w, στό θέμα τῆς ἐπάρσεως τῆς Ἑλληνικῆς σημαίας σέ Ἑλληνικό σχολεῖο ἐπί Κυβερνήσεως ἀθέων, ἐσύ γιατί θίγεις ἕνα τελείως ἄσχετο θέμα;
      Μήπως νομίζεις ὅτι ἡ ἔπαρση τῆς Ἑλληνικῆς σημαίας στήν Κρήτη ἔχει καταστῆ κάτι τὀ ἀμφιλεγόμενο πού θά ἔχρηζε ἀπαντήσεως;
      _Σφάλλεις.

      Διαγραφή
  4. που ειναι ο κατεξεφτελισμενος αστικος κοσμος να αντιδρασει που κρυβεται?????
    που ειναι η χαζοδεξια το κεντρο οι εθνικοπατιωτες οι φιλελευθεροι να βγουν στους δρομους τωρα σε ολη την ελλαδα ουρλιαζοντας για την καταφορη ρατσιστικη διωξη του παιδοιυ μας επειδη ειναι ελληνας?
    που κρυβονται ολα αυτα τα δειλα ανθρωπακια που βλεπουν αριστερο απο χιλιομετρα και τα κανουν πανω τους??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πολύ στην ελληνική Νεολαία κι ας λένε ότι θέλουν μερικοί.
      Παιδεία χρειάζεται και οργάνωση και θα κάνουμε θαύματα.
      Το πιστεύω.
      Εύγε και στους συμμαθητές του!

      Διαγραφή
    2. Στον παραπάνω σύνδεσμο, βλέπω ένα σχόλιο, το οποίο συμμερίζομαι:

      "Αντί να κάνουν το παιδί αποβολή, μήπως θα έπρεπε να διαταχθεί ΕΔΕ, για ποιον λόγο δεν υπήρχε σημαία επί 4 χρόνια;"

      Ίσως θα έπρεπε ο Ινφογνώμων να το βάλει σαν υπότιτλο.

      Διαγραφή
  6. Οσο σκεπτομαι την οικογενια Αμιρ στο Μαξιμου και την μητερα της Μυρτω στα αζητητα ΦΡΙΤΤΩ. Υποκλινομαι στους γονεις του μικρου μαθητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύγε νεαρέ μου, θα ένιωθα εξαιρετικά υπερήφανος αν το ίδιο έπραττε και ο δικός μου ιός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι απιθανη η εφευρετικοτητα της εθνοκτονου αγελης.
    Στην προσπαθεια τους να αποδομησουν τα παντα αλλα χωρις να αναφερονται ευθεως στην σημαια,δικαιολογηθηκαν οτι τον τιμωρησαν γιατι αν επεφτε απο την κολωνα και χτυπαγε θα ειχαν ευθυνη.
    Ουτε τα παντελονια να πουν την αληθεια δεν εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΓΕ στο παλλικάρι αλλά και στους συμμαθητές του που αντέδρασαν στην ποινη που επιβλήθηκε στο παλλικάρι
    Επιτέλους αντίδραση: Γέμισαν ελληνικές Σημαίες το σχολείο που απέβαλε τον μαθητή που την ύψωσε στην 28η Οκτωβρίου
    10/11/2017 - 13:41
    ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Επιτέλους αντίδραση: Γέμισαν ελληνικές Σημαίες το σχολείο που απέβαλε τον μαθητή που την ύψωσε στην 28η Οκτωβρίου
    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/645243_epiteloys-antidrasi-gemisan-ellinikes-simaies-sholeio-poy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρωτον, επρεπε η σημαια να ειναι ηδη αναρτημενη στο σχολειο - οπως και σε καθε δημοσιο καταστημα - την ημερα της εθνικης επετειου. Δευτερον, αν οι συγκεκριμενοι καθηγητες ηταν πατριωτες, θα οφειλαν να διαχωρησουν την πραξη του μαθητη απο το γεγονος οτι εκτεθηκε σε κινδυνο για να την εκτελεσει. Θα μπορουσαν να τον συγχαρουν μεν για το φρονημα του, να τον επιπληξουν δε για την "αντιπειθαρχικη" συμπεριφορα του. Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για ορισμενους δηθεν προοδευτικους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απορία: Αν υπήρχε Σημαία στον ιστό του σχολείου (ως όφειλε να υπάρχει) και την κατέβαζε θα τον απέβαλαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχήν εύγε στον μαθητή για την λεβεντιά του.
    Εάν προβλέπεται να υπάρχει αναρτημένη η Ελληνική σημαία στο προαύλιο του σχολείου,θα πρέπει να ελεχθεί ο διευθυντής του σχολείου γιατί δεν εμερίμνησε να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τωρα να αναρτησουνε και τον διευθιντη του σχολειου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να καλέσει ο Τσίπρας το παλληκάρι στο μέγαρο Μαξίμου για να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της πολητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν ηταν σημαια με σφυροδρεπανο...τι θα γινοταν...?? Οτι και με....μπλακ εντ ντεκερ...?? Αν ηταν η σημαια του ...Σωρος...οπεν...(...οπως τα μπουτια της χηρας..)...σοσαιτυ.....τι...? Κι αν ηταν σημαια του διαφωτισμου...με την υποστολη θαπευτε...σκοτος...?? Κι αν ηταν σλιπακι απο τραβεστι...θαριχναν κανονιες....??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι, που θέλουν να έχουν τον τίτλο του δασκαλου, με την συμπεριφορά τους αποδεικνύουν ότι απλά δεν κάνουν γι' αυτή τη θέση.

    Στη Θεσσαλονίκη το 2006, μαθητής Λυκείου τότε, κάναμε ολόκληρη "μυστική επιχείρηση" για να καταφέρουμε να πάμε σε μια έκθεση του πολεμικού μουσείου. Η διευθύντρια(κομμουνίστρια, φεμινίστρια, δύο φορές χωρισμένη, γατόφιλη) ήθελε να μας πάει σε μια ηλίθια έκθεση ζωγραφικής(που αν αυτό ήταν ζωγραφική εγώ είμαι ο Ρούμπενς).
    Έπρεπε να βλέπατε πως αντιδρούσε και μόνο στην ιδέα να πάμε στην έκθεση του πολεμικού μουσείου! Έβρισκε ένα σωρό δικαιολογίες για να το αποφύγει.Την πιέζαμε(ευγενικά) 3-4 μαθητές, επί ένα μήνα, κάθε μέρα να πάρει τηλέφωνο στο μουσείο και τηλεφώνησε επίτηδες σε αργία(ημέρα ενόπλων δυνάμεων 21 Νοεμβρίου). Όταν την ξαναρωτήσαμε απάντησε νευριασμένη ότι τηλεφώνησε και δεν απάντησαν και θα πάμε τελικά στην έκθεση ζωγραφικής.

    Ανεπιτυχείς διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Καταστρώθηκε το ίδιο απόγευμα με καφέ σχέδιο μυστικής δράσης και τελικά έμεινε να φωνάζει έξω από την έκθεση ζωγραφικής με 7 μαθητές και μαθήτριες και δυο συνάδελφοι της να τρέχουν προς το πολεμικό μουσείο για να κανονίσουν την ξενάγηση. το 90%+ πήγαμε στο πολεμικό μουσείο και περιμέναμε απ'έξω να έρθουν οι δύο καθηγητές(ο ένας δεν την συμπαθούσε καθόλου, το χάρηκε...με το χαμόγελο ήρθε ο άνθρωπος).

    Την άλλη μέρα ήθελε να μοιράσει κι αυτή αποβολές αλλά....δεν την έπαιρνε. Μόνο ούρλιαξε υστερικά λίγο στο μικρόφωνο και εμείς ούτε σημασία της δίναμε. Να ουρλιάζει "Μην μιλάτεε! Μην μιλάτεεε!". Ήρθε στην Τούμπα το 50χρονο "γατάκι" να πουλήσει τσαμπουκά στους 17χρονους "καταδρομείς" του ΠΑΟΚ? Θα γινόταν το λύκειο Κούγκι. Το 1/3 των μαθητών του Λυκείου άναβαν καπνογόνα στο γήπεδο :)


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.