18/11/17

Εννέα Έλληνες και επτά αλλοδαποί, με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Διαδηλωτής πετά βόμβα μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων με άνδρες των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια.  ΑΠΕ ΜΠΕ /ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Διαδηλωτής πετά βόμβα μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων με άνδρες των ΜΑΤ, στα Εξάρχεια. ΑΠΕ ΜΠΕ /ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 16 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός απο την δικηγόρο που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα
mignatiou.com/

5 σχόλια:

  1. Τόσο βαριές που θα τους αφήσουν ελεύθερους σε καμιά ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς τους αλλοδαπούς πρώτα ποια ΜΚΟ τους πληρώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδικημα ξενου πολιτη στην χωρα με προσωρινη αδεια παραμονης θα πει ...αμεση...ακαριαια απελαση.Αμεση.Τωρα.Κατ ευθειαν αεροδρομιο σε μιση ωρα..κι ας τον ριξουν στην Αλασκα οπου θελει ...οπου τον θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα αυτο ειναι σκληρο χτυπημα στην ελευθερη διαδοση των ιδεων. Η Δικαιοσυνη ειναι (τοσο) τυφλη, μαλλον θα "ριξει" απο δυο μηνες με αναστολη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Κρήτη δεν γίνονται, συνήθως, πολλά παρατράγουδα. Παρακολουθούσα προχθές πορεία καμιά δεκαπενταριά ατόμων που φώναζαν διάφορα, μέχρι που άκουσα έναν να φωνάζει για τον ... Γρηγορόπουλο! Τον σταμάτησα (στην αρχή ψιλοφοβήθηκε, αλλά τον καθησύχασα) και τον ρώτησα: "Γιατί πράγμα ακριβώς είσαι στους δρόμους και φωνάζεις;". "Για το Πολυτεχνείο" μού είπε αγριωπός. "Και ο Γρηγορόπουλος, που λες, τι δουλειά έχει μ' αυτό;". Με κοίταξε σχεδόν περιφρονητικά και μού είπε "Εκεί δεν ήταν κι αυτός; Ήρωάς μας δεν είναι;" (!!!!)

    Τα σχόλια δικά σας.

    Αν είναι δυνατόν ένα κράτος να μην μπορεί να κάνει καλά, εδώ και 43 χρόνια, μία δράκα ηλιθίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.