4/11/17

Δείτε ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρτζηλίκια-επιδόματα και την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης

του Σάββα Καλεντερίδη
Από την κρίση η Ελλάδα θα βγει με την αναδιανομή του παραχθησόμενου πλούτου και όχι με την αναδιανομή της φτώχειας, για τη δημιουργία απελπισμένου ακροατηρίου
Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και του παραληρηματικού προεκλογικού οίστρου που είχε καταλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρο μας προειδοποιούσαμε για τα εξής: «Η Ελλάδα καλωσορίζει το 2015 με τους πιο αμφίσημους οιωνούς. Μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας χρησιμοποίησε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να εκβιάσει εκλογές, πράγμα το οποίο πέτυχε. [...] Θα μπορούσε δε να πει κανείς ότι η τακτική που ακολουθήθηκε από τις δυνάμεις κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν τακτική πολιτικού ανταρτοπόλεμου, με στόχο την έφοδο και την κατάληψη της εξουσίας. Όσον αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δικαιολογούσε τη συνταγματική εκτροπή και τον πολιτικό ανταρτοπόλεμο, αν όντως μπορούσε να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο τις σοβαρότατες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα χρόνια, πέραν των μαξιμαλιστικών στόχων του, που είναι η σοσιαλιστική αλλαγή της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου, δεν απαντά στο εξής απλό ερώτημα:
  • »Τι θα κάνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η ΕΚΤ, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν αποδεχτούν το πρόγραμμά της και συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις που είχαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, για να συνεχιστεί η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της πατρίδας μας;
  • »Ποια είναι η εναλλακτική λύση στο τρομακτικό αδιέξοδο που δημιουργείται;
»Η απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι από τη στιγμή που θα εγκριθεί το πρόγραμμα από τους Έλληνες ψηφοφόρους, οι δανειστές και οι εταίροι μας είναι υποχρεωμένοι να το σεβαστούν και να το αποδεχτούν!
»Όμως εδώ υπάρχει ένα άλμα λογικής – ή, για την ακρίβεια, ένα άλμα στο κενό, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της ίδιας της χώρας. Από πού προκύπτει ότι είναι υποχρεωμένοι οι εταίροι και οι δανειστές μας να αποδεχτούν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε προεκλογικά από τους ψηφοφόρους μιας χώρας;».
Τη συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι μας.
Πήραν την εξουσία μετά από έναν ανταρτοπόλεμο που συχνά κινούνταν εκτός των ορίων της νομιμότητας, έκαναν αυτόν τον τραγέλαφο που τον ονόμασαν «διαπραγμάτευση», έσπασαν τα μούτρα της χώρας –και όχι τα δικά τους–, οδήγησαν την Ελλάδα σε ένα δημοψήφισμα-απάτη, έκλεισαν τις τράπεζες, υπέγραψαν το χειρότερο μνημόνιο, υποθήκευσαν την εθνική περιουσία για 99 χρόνια, έφεραν capital controls και διέλυσαν την επιχειρηματικότητα, παρέλαβαν μια Ελλάδα με ανάπτυξη 0,7% και κατάφεραν να φέρουν και πάλι την ύφεση (-0,3 το 2015, -02% το 2016).
Και τώρα, μετά από δυόμισι χρόνια απίστευτων πειραματισμών, διαπιστώνουμε ότι και πάλι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση, αλλά υπάρχει συνταγή για τη συνέχιση της καταστροφής.
Ενδεικτική είναι η κυνική ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου ομολόγησε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν η φοροεξόντωση της μεσαίας τάξης για να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα, όσοι διαθέτουν....

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

39 σχόλια:

  1. Δεν σου κάνει εντύπωση με την τόσο ηλίθια κυβέρνηση , να μην υπάρχει σοβαρός αντίλογος από την εν γένη αντιπολίτευση ; Ούτε από τον πρόεδρο Δημοκρατίας μια κουβέντα ; Ούτε από σοβαρούς μορφωμένους Έλληνες ; Όλοι οι Ελληνες αυτόν περιμένουν ... τον ΗΓΕΤΗ αλλά που είναι αυτός ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις δίκιο σε αυτό πολύς κόσμος μιλάει αλλά δεν έχει βημα. Μην ακούς τον Τσίπρα όσον αφορά τα κανάλια και τα ΜΜΕ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με όλα για αυτό και δεν ακούγεται κανένας απολύτως και αν προσπαθεί να ακουστεί κανείς μέσω εφημερίδων είναι δώρον άδωρον πλέον αφού ο κόσμος ενημερώνεται σε εισαγωγικά μόνον μέσω 4ης τηλεόρασης και αν...Το πρόβλημα της κοινωνίας και της απολιτικ μόδας είναι πολύ βαθύ πολύ επικίνδυνο και φυσικά ο Αλέξης είναι ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να το αλλάξει

      Διαγραφή
    2. Ζουμε τον ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΜΟ οπου ολα τα κομματα ΔΡΟΥΝ σαν ΕΝΑ,ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΚΚ

      Διαγραφή
  2. Εκτελούν τα σχέδια που αρέσει στο Brookings Institute & CFR, και οι Αμερικανοί στην πρεσβεία των Αθηνών θεωρούν τον Τσίπρα καλύτερο και ποιό επιθυμητό γιατί εκτελεί της εντολές τους χωρίς πολλά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η κυβερνηση Σαμαρα εξαπατησε πριν ερθει στην εξουσια.Παρουσιασε ζαππειο 1 και 2 και το χαρατσι της δεη το βαπτισε ενφια,γκρεμιζοντας τη μεσαια ταξη στερωντας μεσω ενφια τουλαχιστον 5 τοις εκατο απο τον εαυτο της.Δυστυχως η εξαπατηση υπαρχει στην πολιτικη ειναι η δευτερη φυση της και αυτο ισχυει παγκοσμιως.Απο που βγαζετε το συμπερασμα οτι θα διαφωνησουν οι ξενοι με τον Τσιπρα?Μεχρι τωρα τον γλειφουν απο πανω μεχρι κατω.Μεγαλυτερος μενουμε-ευρωπη δεν εχει υπαρξει απο το Σεπτεμβρη του 15 και επειτα.Επισης οι Αμερικανοι δεν θα μπορουσαν να βρουν καλυτερο.Η στρστηγικη ηττα της δεξιας κ του πασοκ ειναι οτι ο τσιπρας τους πηρε τη θεση του εξυπηρετητή.Αν πηγαινε πραγματικη κοντρα στους εξω,ο μητσοτακης θα ηταν απο καιρο πρωθυπουργος.Και με ολο το σεβασμο δεν νομιζω οτι κανενας απ αυτους νοιζεται για πατριδα,εκτος αν η πατριδα ευθυγραμμιζεται με τα προσωπικα τους συμφεροντα.Καρεκλα κ παλι καρεκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναλογα με τη κατασταση που παρελαβε καλα τα παει.
    Το σκηνικο που περιγραφεις στηθηκε κ το στηριξαμε 40 ολοκληρα χρονια.
    Μαζευτηκε πολλη σαπιλα.
    Εξαερωθηκαν οι ριζες σ ολα τα επιπεδα.
    Εργαλεια δεν υπαρχουν σαββα.
    Μη γελιομαστε.
    Εργαλεια δεν προτεινει κανεις.
    Αοριστες δηθεν οδηγιες για αναπτυξη.
    Σπασμωδικα και αναρχα σε μια κοινωνια που αντιδρα για τα επερχομενα.εστω σιωπηλα.
    Με μια τουλαχιστον ανικανη κ αναξιοπρεπη αντιπολιτευση.
    Θα κρατησει καιρο η κυηση η θα εχουμε γεννητουρια με εκρηξη.
    Διαλεξτε.
    Οι δηθεν προφανεις λυσεις ειναι πυροτεχνηματακια εντυπωσεων.
    Εξεταστε αναλυτικα καθε προταση κ θα δειτε οτι δεν εχουμε ουτε τους παιχτες ουτε τα εργαλεια.
    Ειμαστε ακομη στη φαση της συνειδητοποιησης.
    Θα κρατησει καιρο κ εχει κ θα εχει πονο.
    Σ αυτη τη φαση βρισκομαστε.
    Παρτε το αποφαση.
    Θελει χρονο.
    Μεχρι τοτε προετοιμαστε το εδαφος.
    Αμβλυνετε τα ακρα.
    Διωξτε καθε τι σαπιο.
    Ειναι η πιο καλη υπηρεσια που μπορειτε να συνεισφερετε.
    Οι κραυγες αποπροσανατολιζουν κ καθυστερουν καθε προοπτικη.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΑΡΝΗΤΗΣ στη φάση της συνειδητοποίησης είμαστε πολύ καιρό τώρα και κουτσά-στραβά όλοι ξέρουμε τι πήγε τόσο λάθος κι αυτό είναι η εκχώρηση της εξουσίας από τον ελληνικό λαό - λόγω της τραγικής άγνοιας του - σε ένα πολιτικό κατεστημένο που διαχειριζόταν τις τύχες του αλλά το έκανε διαχρονικά ως τοποτηρητής των ξένων με στόχο την ικανοποίηση των προνομίων που εξασφάλιζε το κατεστημένο αυτό για τον εαυτό του, το ζήτημα είναι τι κάνουμε και πως πορευόμαστε παρακάτω χωρίς ηγεσία πολιτική που να το λέει η καρδιά της, όσο και αν ψάξεις δεν πρόκειται να βρεις μια τέτοια ικανή ηγεσία, να διώξουμε κάθε τι σάπιο, φυσικά αλλά πως; με ποιο λαό; Στα ευχολόγια θα μείνουμε πολύ φοβάμαι και σε μια ατέρμονη αναμονή νέας πορείας...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνουμε σε πολλα.
      Για να γεννηθει κατι νεο πρεπει να πεθανει το παλιο.
      Το παλιο παραμενει και κυριαρχει ακομη.
      Οσο πιο πολυ καταλαβαινουν την αναγκαιοτητα θανατου του παλιου τοσο πιο πολλες ελπιδες υπαρχουν.
      Ομως γινεται τοσος αγωνας και τοση προβολη του παλιου που η διαδικασια θα κρατησει πολυ κ ισως δεν οδηγησει πουθενα.
      Δυστυχως προβαλλουν συνεχεια τους κυριολεκτικα "ΤΙΠΟΤΑ".

      Διαγραφή
    3. @ Αρνητης.
      Συμφωνω,αρκει αυτο που θα γεννηθει να μην ειναι τερατογεννεση.

      Διαγραφή
  5. Ὄντως, σχέδιο ἐκτελοῦν, ἀλλά ἐκπονημένο ὄχι μόνο γιά τήν Ἑλλάδα, ἀλλά καί γιά ὅποια χώρα δημιουργεῖ πρόβλημα μέ τίς ἀξίες της καί τήν ἱστορία της, σέ αὐτό πού ἄστοχα λέγεται "καπιταλισμός".
    [Θά λέγαμε ὅτι πρόκειται γιά κάτι πολύ πιό συγκεκριμένο καί δόλιο : Δἐν εἶναι μηχανιστική δομή τῆς οἰκονομἰας ὁ "καπιταλισμός", δέν εἶναι δηλαδή ἕνα στρεβλό σύστημα, ἀλλά κυρίως εἶναι ἐξουσιομανής πολιτική χειραγώγηση (μέ βάση μία ἐναλασσόμενη καί ἐλισσσόμενη βούληση), στό ὄνομα εἴτε ρεαλιστικῶν συμφερόντων, εἴτε ἰδεῶν].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Επειδή στο άρθρο σας αναφέρεσθε μεταξύ άλλων σε «συνταγματική εκτροπή» εκτιμώ ότι θα πρέπει κάπως να μας εξηγήσετε σε τι συνίσταται αυτή η συνταγματική εκτροπή, πια άρθρα του συντάγματος παραβιάσθηκαν και σε πιο από τα ανώτατα δικαστήρια προσέφυγαν αυτοί που εκτίμησαν ότι όντως είχαμε συνταγματική εκτροπή.
    Η φράση «έφοδος και κατάληψη της εξουσίας» σε συνθήκες δημοκρατίας και νόμιμων εκλογών παραπέμπει σε στρατιωτική ορολογία «έφοδος και κατάληψη του στόχου». Είναι ο όρος σας τουλάχιστον ατυχής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκφάνσεις συνταγματικής εκτροπής:
      1. Προσπάθεια ελέγχου της δικαιοσύνης με παρακολουθήσεις δικαστικών και αποκάλυψη προσωπικών τους δεδομένων μέσω φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.
      2. Προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, μέσω φιλικών επιχειρηματιών και με κρατικό χρήμα (Καλογρίτσας-Σαββίδης κ.ά)
      3. Προσπάθεια ελέγχου του διαδικτύου μέσω κεντρικού μηχανισμού προπαγανδιστών - γκεμπαιλίσκων (πχ. Χρήστος, Dimitri, Αρνητής, Αναζητητής, Ahoy κλπ)
      4. Προσπάθεια καταστολής της ενδεχόμενης κοινωνικής αντίδρασης στην πολιτική των ολετήρων Τσιπροκαμμένων με εκτελεστικό βραχίονα τους αναρχοφασίστες παρακρατικούς (τραμπουκισμοί εις βάρος δικαστικών, μη φιλικών ΜΜΕ, εις βάρος πολιτών που διαδηλώνουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική κλπ).
      Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους εκτρέφετε το νέο "αυγό του φιδιού", μόνο που αυτό έχει πορτοκαλί απόχρωση.
      Όσο για την ουσία του άρθρου διαφωνώ στην επισήμανση για απόπειρα φτωχοποίησης όλης της μεσαίας τάξης.
      Ο στόχος είναι η εξαθλίωση του τμήματος εκείνης της μεσαίας τάξης που παράγει πλούτο, ήγουν μικροεπιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κ.ά.
      Αυτό γίνεται προκειμένου να βιοπορίζονται παρασιτικά οι αργόμισθοι του κομματικού πελατειακού κράτους. Το βάρος των 80+ δις του Α' εξαμ 15, που επέφεραν οι οικονομικοί δολοφόνοι της χώρας, το επωμίζεται καθ' ολοκληρίαν η μεσαία τάξη που παράγει και δημιουργεί καθώς και οι συνταξιούχοι. Οι πελάτες ψηφοφόροι ΔΥ, δεν υπέστησαν καμία περικοπή. Και το τραγικότερο όλων είναι ότι οι κυβερνώντες έχουν στήσει βιομηχανία διορισμών από το παράθυρο, αποτελειώνοντας έτσι την πατρίδας μας.
      Επειδή οι καραδοκούντες γκαιμπελίσκοι θα διαστρεβλώσουν τις θέσεις μου, ξεκαθαρίζω ότι δεν χαρακτηρίζω όλους τους ΔΥ αργόμισθους. Όμως δυστυχώς τέτοιοι είναι, μεγάλο μέρος εξ' αυτών.
      Φιλική συμβουλή προς τους συνταξιούχους αναγνώστες του ιστολογίου.
      Προετοιμαστείτε για να βιοπορίζεστε με συντάξεις που η αγοραστική τους αξία, θα είναι το 50% της σημερινής σας σύνταξης. Εκεί θα φτάσετε με τα πλεονάσματα 3,5% που υπέγραψε το καθεστώς των οικονομικών δολοφόνων.
      Εάν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, εμείς που βιοποριζόμαστε εργαζόμενοι σκληρά και πολλάκις απάνθρωπα στον ιδιωτικό τομέα, στα 40+ και 50+, θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε. Όποιος έχει καλά παιδιά, μπορεί να ευελπιστεί, ότι δεν θα τον πετάξουν στον δρόμο, όταν δεν θα μπορεί να εργαστεί.

      Διαγραφή
    2. Ίων Δραγούμης (4/11/17 8.59 πμ)
      1)Υποθέτω ότι λειτουργείς ως αυτόκλητος εκπρόσωπος τύπου του κ Καλεντερίδη γιατί έχει την δυνατότητα ο ίδιος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση ή τοποθέτηση
      2) Καλά θα κάνεις να μάθεις τι σημαίνει ο όρος συνταγματική εκτροπή. Ρώτησε , ψάξε σε λεξικά, και θα διαπιστώσεις τότε ότι αυτά που γράφεις
      χαρακτηρίζονται ως πάμφθηνη πολιτικολογία που προκαλεί σε πολλούς αναγνώστες την εκδήλωση του εμετικού συνδρόμου.
      3) Η συνήθης πρακτική κάθε φασίστα συνίσταται στην στοχοποίηση κάθε πολίτη που εκφράζει ελεύθερα και έξω από κρατικούς και κομματικούς μηχανισμούς απόψεις διαφορετικές από τις φασιστικές λογικές του.
      4) Αν ψάξεις λίγο την ναζιστική ιστορία θα μάθεις ότι ο Γκαίμπελς ήταν ο υπουργός προπαγάνδας του ναζιστικού γερμανικού κράτους. .

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε ιωννα δραγουμη αν με θεωρεις τρολλακι εισαι πολυ μακρια νυχτωμενος.
      Δεν υπηρετησα ποτε κανενα αφεντη.
      Ξερεις γιατι:
      Για να κοιταζομαι ανετα στο καθρεφτη κ για να λεω οτι θελω χωρις ορια.
      Αν με κατεταξες λοιπον στη κατηγορια των δουλων δικαιουμαι να σου πω οτι αυτο οφειλεται στη δουλικοτητα κ εξαρτηση της σκεψης σου.
      Δηλ απλα στα κοληματα σου.
      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΑΒΒΑ ...Κάθε λαός, εκπροσωπείται απο τους αρχηγούς που του αξίζουν… Ή όπως έλεγε ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ : -«Κάθε λαός είναι άξιος της ηγεσίας του». Όσοι δε ... περιμένουν ότι θα έλθει κάποιος ... σαν ΗΓΕΤΗΣ για να μας σώσει, τέτοιοι που είμαστε, μάλλον πλανάται πλάνην οικτρά... και καλό θα ήταν ν' αλλάξει πλευρό. Δυστυχώς η συναίνεση και η ανοχή ενός λαού, ξεκινούν από τα πιο ΑΠΛΑ ζητήματα, αλλά ΔΕΝ υπάρχει τέλος στο που μπορούν να οδηγήσουν... και ήδη αυτό συμβαίνει...Ευκολόπιστος ή απελπισμένος μέσα στο δράμα του, ο Έλληνας εμπιστεύεται την τύχη του σε όποιον του υπόσχεται Παραδείσους και Λεφτά υπάρχουν ...Δεκαετίες τώρα συντηρούμε, με την ψήφο μας και με μια καλοστημένη ραδιοτηλεοπτική αγυρτεία, ένα κομματικό σύστημα ανίκανο και φαύλο. Eξωφρενικά ανίκανο να ανταποκριθεί στις θεμελιώδεις ανάγκες του συλλογικού μας βίου. Άρα ΔΕΝ ζουμε στιγμές οικονομικής κρίσης, αλλά παρακμής. Πνευματικής κυρίως και κατόπιν ηθικής μας παρακμής σαν λαός. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χαρά την ξεκίνησαν την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης οι κυβερνήσεις που εισήγαγαν την Ελλάδα στο αποικιοκρατικό καθεστώς των μνημονίων, οι κυβερνήσεις του πασοκ και κατόπιν της νέας δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πολύ καλός μαθητής τους όπως φαίνεται, καμία έκπληξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ! Καμια διαφορά δεν εχουν σε κανένα τομέα πολιτικής απο τα εξωτερικά θέματα,τους μετανάστες ,την οικονομία η την ασφάλεια τα μνημονιακά κόμματα. τότε και τωρα τα ίδια φαινόμενα ! Ίδια και απαράλλακτα ! Τους έχουμε δει πλέον όλους να κυβερνούν η μαλλον να νέμονταν το κομμάτι της εξουσίας που δεν νέμονταν οι ξένοι ! Δεν εικάζουμε...Αλλωστε κανεις πολιτικός δεν ειναι παρθένο γεννημένος ...Υπήρχε και τότε και ολοι εχουν την διαδρομή τους,..

      Διαγραφή
    2. @ Ολα για ολα.
      Σωστα το λες αλλα ρε γαμωτο,αφου με πηδ.@%ς ,οταν βογγυξω μην με λες φασιστα.Τουλαχιστον τα προηγουμενα ρεμαλια ειχαν και λιγη βαζελινη προς ανακουφιση.

      Διαγραφή
  9. Προφανώς, δεν αποτελούν εκτροπές, οι φραστικές επιθέσεις σε δικαστές (θυμάστε την διαρροή προσωπικών δεδομένων ακέραιου δικαστικού λειτουργού που δεν έκανε τα χατήρια των συριζαίων) και στο Συμβούλιο της Επικρατείας που τόλμησε και εναντιώθηκε στην αντισυνταγματικότητα του νόμου παππά που προσπαθούσε να εξευτελίσει τους καναλάρχες να στραγγαλίσει και να χειραγωγήσει την ελεύθερη τηλεόραση και την μετατρέψει σε υπάκουο υποχείριο της (θυμάστε εκείνον τον αγεωγράφητο αντάρτη της... μπαρτσελονέτας τον υβριστή πολάκη, που καλούσε ανοιχτά σε κατάργηση του ΣτΕ και άλλα γραφικά).
    Μετά όμως το κράξιμο οι μπολσεβίκοι του σύριζα ανασυντάσσονται ύπουλα αφήνοντας τον χρόνο να διαβρώσει τις δημοκρατικές αντιστάσεις του κόσμου, ανοίγουν τις πόρτες του δημοσίου σε κάθε καρυδιάς καρύδι, νομίζοντας ότι μοιράζοντας καραμέλες το 2019 θα βγουν πάλι πρώτο κόμμα. Δεν θα 'πρεπε καν να το επιθυμούν γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός της χώρας έτσι κι αλλιώς μαζί τους. Η χώρα θέλει νοικοκυριό και δυνατή μεσαία και αστική τάξη. Θέλει βιομηχανίες και παραγωγή. Δουλειές αντί για επιδόματα. Δεν ξέρω αν το 19 θα θάψουν στην ρωσσία τον λένιν αλλά το 19 θα θάψουμε ότι απέμεινε από τα ιδεολογικά απολιθώματα του κομμουνισμού στην Ελλάδα, μια και καλή.
    Ένας χρόνος απέμεινε στα απομεινάρια της σοβιετίας
    Ποιας σοβιετίας θα μου πεις, οι αριστεροί που μιλούν για εργατική τάξη 'ξεχνούν' πως η Ελλάδα έχει ξεμείνει εδώ και καιρό από εργατική τάξη και την έχει αντικαταστήσει η δημοσιοϋπαλληλική νομενκλατούρα, αλλά σαν μηρυκαστικά συνεχίζουν ακάθεκτα τα τσιτάτα όσο υπάρχουν βόδια που κάθονται και τους ακούνε! Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος για την καταστροφή της παιδείας και της στοχοποίησης των φοιτητών από την αριστερά. Μην τυχόν μειωθεί το ακροατήριο των ηλιθίων, ημιμαθών και ανίκανων που τους ακολουθεί (τρανή απόδειξη περί αυτού ο διεθνούς φήμης και σοβιετικής κοπής ηγέτης που χαρίζει γέλιο στον πλανήτη, ο Αλέξης Τσίπρας των 360 μοιρών).
    Ένας χρόνος τους απέμεινε λοιπόν και έναν χρόνο κάτω από την αριστερά θεσμική, πολιτική και κοινωνική εκτροπή έχει να υπομείνει αυτή η υπέροχη χώρα.
    Μετά, επιτέλους, θα ανασάνουμε δημοκρατία και καπιταλισμό ξανά (ούτε μπούρδες περί κοινωνικά ισόρροπης επιχειρηματικότητας, ούτε 4 χρόνια να πάρεις άδεια για εργοστάσιο). Όποιος είναι χρήσιμος και παράγει χρήσιμα προϊόντα βγάζει λεφτά, οι υπόλοιποι ακολουθούν. Νόμος είναι το δίκιο του Πελάτη και κανενός εργάτη, τελεία και παύλα.
    Η χώρα αυτή ανήκει στους άριστους και όχι στους άχρηστους και σίγουρα η χώρα δεν ανήκει στους κοπρίτες, στους αγράμματους, ούτε στους εγκληματίες και αλλοδαπούς που πολιτογραφούνται αθρόα και διορίζονται στο δημόσιο για να τους ψηφίσουν το '19.
    Εντάξει, γελάσαμε μαζί τους, πλερώσαμε και κατιτίς παραπάνω, για να βγάλουν το άχτι τους μιας και ο μπαμπάς τους πήγε γυάρο, να δούνε και οι γειτόνοι τι κουμάσι γίνεται ο αριστερός όταν πάρει εξουσία.
    Μυρίσαμε την ναφθαλίνη και την πτωμαϊλα τους, όσο κι αν υποδύθηκαν το νέο και το ζωντανό, αλλά κάθε παράσταση έχει και ένα τέλος.
    Η ζούγκλα τους, με τα τάγματα εφόδου και τις αυτοδικίες και τις εξαγορές συνειδήσεων, έχει ημερομηνία λήξης και η κονσέρβα του κομμουνισμού έχει λήξει από το 1990.
    Σε ένα χρόνο, θα αφήσουν τις καρεκλίτσες, θα ανεβούν στο καδρόνι με την πίσσα και τα πούπουλα και θα πάνε για δουλειά ή θα ψοφήσουν της πείνας.
    Βγήκαν με ψέμματα αλλά παρέμειναν αναπόφευκτα επειδή λόγω γενικής έλλειψης αντίληψης και δεξιοτήτων, γρήγορα γίνανε χρήσιμοι ηλίθιοι και υποχείρια της τρόϊκας. Το έχουν ομολογήσει κιόλας. Κάναν τα ακατανόμαστα θελήματα της τρόϊκας και του Σόϊμπλε, κάνανε όσα δεν μπορούσε να περάσει μια δημοκρατική κυβέρνηση και τώρα, οι μικροί αριστεροί σαλτιμπάγκοι, σαν χρησιμοποιημένη λεμονόκουπα, οδεύουν για τα σκουπίδια.
    τους συμφέρει να κάνουν στην μπάντα φρόνιμα και ήσυχα και δημοκρατικά, γιατί σκεφτείτε, αν ένας άχρηστος ροχάλας σερβιτοράκος κατάφερε και έκανε μερικά εντυπωσιακά τρομοδέματα, τι μπορεί να γίνει αν τελικά επιχειρήσουν κόκκινο πραξικόπημα και επικρατήσουν ακραίες καταστάσεις. Εδώ δεν είναι βενεζουέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με πολλά μόνο που με φαίνεται που δεν συμπαθα τον εργάτη, αν και θέλεις γερη αστική και μεσαία τάξη.

      Διαγραφή
    2. Μη με κρίνεις λάθος. Δεν έχουμε εργάτες στην Ελλάδα. Δεν έχουμε βιομηχανία και σοβαρή παραγωγή. Ο εργάτης είναι ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας και της οικονομίας. Είναι ο άνθρωπος που επειδή έχει σταθερή δουλειά θα παντρευτεί και θα κάνει οικογένεια και παιδιά, θα προκόψει και θα τα σπουδάσει για να ανεβούν κοινωνικά να γίνουν μεσαία τάξη, να πληρώσουν φόρους και συντάξεις να δυναμώσει δημογραφικά το κράτος και το έθνος.
      Όταν δεν έχεις επιχειρηματία, όταν εμποδίζεις την επιχειματικότητα δεν έχεις εργάτη, έχεις άνεργο, ναρκομανή, άνθρωπο δυστυχή και οργίλο, εγκληματία, έρμαιο των αριστερών που τάζουν επιδόματα και κουραφέξαλα.
      Αυτοί που κόπτονται για τα εργατικά δικαιώματα και τον συνδικαλισμό είναι οι καταστροφείς της εργατιάς και οι βρικόλακες του έθνους.
      Πριν ένα χρόνο είχα επισκεφθεί ένα φίλο βιομήχανο στο εργοστάσιο του. Στο πάρκινγκ του είδα συγκεντρωμένους κάτι εργάτες που κοιτούσαν καχύποπτα γύρω τους. Όταν ρώτησα το αφεντικό τους, μου είπε ότι είχε έρθει στέλεχος του ΚΚΕ να μιλήσει στους εργάτες και κάποιοι τσίμπησαν και πήγαν να συζητήσουν στο διάλειμμα τους. Αν μου κάνουν κάποιο πρόβλημα θα τους απολύσω είπε. Απέξω περνάνε καθημερινά άλλοι που παρακαλάνε για μεροκάματο κι αυτοί που τους έχω εδώ χρόνια γκρινιάζουν και είναι και οι χειρότεροι στη δουλειά. Θα δουν την γλύκα και θα παρακαλάνε, αλλά εγώ θέλω ησυχία στην βιομηχανία μου και όχι σκοτούρες.
      Κοινώς, ο καθένας στη δουλειά του και ο εργάτης δεν μπορεί να είναι και ο επαναστάτης, εκ του ασφαλούς.

      Διαγραφή
    3. Ελευθερη τηλεοραση?απ αυτο κ μονο αγαπητε αντιλαμβανομαι πολλα.
      Σε συννεφακι ειστε .
      Ευχομαι καλη συνεχεια κ ατελειωτο ταξιδι.

      Διαγραφή
    4. Σωστά γενικά αλλα ο φίλος σου πολύ τραμπούκος!

      Διαγραφή
    5. Ο φίλος μου, λοιπόν, ο βιομήχανος όταν τον είχα πρωτογνωρίσει για να κάνουμε μαζί δουλειά, είχα πάει παρέα με ένα λεχρίτη περιβαλλοντολόγο σαπιοκοιλιά, λέτσο σκέτο (πασόκ τότε, σύριζα τώρα). Στο πάρκινγκ του λοιπόν είδαμε μια πόρσε καρρέρα. Γυρίζει ο λέτσος ο περιβαλλοντολόγος μου λέει : κοίτα, έχει λεφτά ο τύπος. Τέλος πάντων, ανεβήκαμε, μιλήσαμε και πριν θίξουμε το οικονομικό, για να κάνει ατμόσφαιρα ο άπλυτος ο περιβαλλοντολόγος / οικολόγος, πέταξε την ατάκα του. Ωραία πόρσε έχετε κάτω τι μοντέλο είναι;
      Ο βιομήχανος έσκασε στα γέλια, μαζί με τον αρχιμηχανικό. Ο άπλυτος πρασινοφρουρός, απόρησε και κοίταζε με κείνο το βοδινό βλέμμα των αριστερών και έφαγε κατάμουτρα την απάντηση :
      Το δικό μου αμάξι είναι το φιατάκι δίπλα. Η πόρσε δεν είναι δική μου είναι ενός παλαβού εργάτη του Ιάκωβου που έβαλε υποθήκη το σπίτι του για να την αγοράσει ο φουκαράς για εφέ και είναι και μεταχειρισμένη. Όταν κατεβήκαμε στην παραγωγη είδαμε και τον γραφικό Ιάκωβο ψιλομαστουρωμένο από τους διαλύτες να κράζει άσματα Καζαντζίδη. Τον κρατάω από λύπηση μου ψιθύρισε ο βιομήχανος, δεν βάζει μάσκα σαν τους άλλους είναι τρελλός.
      Λίγο πιο πάνω από το εργοστάσιο σε μια μισοτελειωμένη οικοδομή ένα σύνθημα του κκε έγραφε για τα μέσα παραγωγής που ανήκουν στους εργάτες.
      Και γέλασα και τότε όπως γέλασα και με τον λέτσο περιβαλλοντολόγο που τον συντηρούσε η γυναίκα και ο πεθερός του για να κάνει τον χομπίστα και τον λομπίστα στα περιβαλλοντικά έργα και που τώρα κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του με κυβέρνηση συριζα.
      Τελικά, είμαστε προϊόντα των επιλογών μας. Άλλοι αφεντικά, άλλοι έργάτες και άλλοι παράσιτα που ομιλούν για συννεφάκια με ή χωρίς παντελόνια.

      Διαγραφή
    6. Εκτροπε, με συγχωρείς αλλά ακούγεται σαν να είσαι σνομπ και μισάνθρωπος. Αυτός ήσαν περιβαλλοντολόγος .είσαι γιατί ήσουν εκεί; είσαι τραπεζίτης ;
      είπες βοδινό βλέμμα των αριστερών; Νομίζεις που είναι μονοπώλιο των αριστερών αυτό το βλέμμα; Έχω και εγώ να σου δείξω πολλούς τύπους των δεξιών και δοσίλογων αν θέλεις.

      Διαγραφή
    7. Πάντως, Πολύ ωραία αφηγηση.τα έβλεπα όλα μπροστά μου σαν να ήμουν εκεί.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να λέει ΟΧΙ ακόμη και στον λαό του (και δεν αναφέρομαι στο Μεταξά που ήταν και επίκαιρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σάββα Καλεντερίδη. Η κυβέρνηση διαπρέπει στην αναδιανομή της φτώχειας
    Εισ. σημ. Π. Ήφαιστος, … ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΑΣΤΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΜΗ ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΟΡΑ ΚΙΝΗΣΗΣ …
    Συμφωνώ με τον ΣΚ ότι έτσι κινούμαστε όπως τα περιγράφει στο κείμενο που ακολουθεί. Όσον αφορά πολλούς πολίτες, όμως, υπάρχει κάτι που πρέπει να τονίζεται. Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) ο εξ Εξαρχείων ορμώμενος Σύριζα και τα στελέχη του αλλά όλο το «ηγετικό» μορφικά πανομοιότυπο μεταπολιτευτικό σύστημα, για να μην πω όλο το τσούρμο ξενόδουλων κυβερνητών μετά την δολοφονία του Καποδίστρια πριν δύο αιώνες. Στην παρούσα συγκυρία οι μορφικές ομοιότητες που συγκροτούν ένα άθλιο άχρωμο, άοσμο και αντί-δημοκρατικό τσούρμο εγχώριων πραιτοριανών των ξένων συμφερόντων συνίστανται, μεταξύ άλλων, στα εξής: …
    https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/897668500389963/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν πως ο Κουλης θα κανει τους επενδυτες να στριμωχνονται στην εισοδο της χωρας. Κουνια που τους κουναγε. Εδω που τα λεμε τι επενδυσεις να γινουν στη χωρα? Να παραξει τι? τα 2/3 της παραγωγης ερχονται απο την Ασια και μονο οριμενοι υψηλη εξειδικευεσεως τομεις εχουν μεινει στη Δυση. Απο αυτους κανεις δεν προκειται να ερθει εδω. Για να αναποτυχθει ελληνικη βιομηχανια θα επρεπε να γυρισουμε το ρολοι μερικες 10ετιες πισω γιατι η υψηλη τεχνολογια απαιτει παραδοση, υποδομες και αριστη εκπειδευση. Πραγματα που δεν προκειται να υπαρξουν εν Ελλαδι. Το παιχνιδι εχει χαθει πριν απο πολλα χρονια.... Απο τοτε που εγινε ο νομος των πανωτοκιων του Εβερτ κατ εντολη των εταιρων ωστε να κλεισουν οι ελληνικες βιομηχανιες προκειμενου να μπουμε στην ΕΕ για να μας ταισουν προφανως!

      Διαγραφή
    2. Σωστά Χασάν.αυτος ο ξενοδουλος Έβερτ και από πιο πριν το 1980.

      Διαγραφή
  13. Οι πάντες αντιλαμβανόμεθα ότι τα της Πατρίδος, βαίνουσι κατά κρημνόν, πάντες καταρόμεθα τους αιτίους του κακού, αλλά και πάντες ευρισκόμεθα αθώοι αφ΄ημών εαυτών.
    Διότι, ημείς, ο Λαός, επιρρίπτομεν τα κακά εις τους βουλευτάς ως δουλεύοντας την συναλλαγή, αυτοί επιρρίπτουν εις ημάς, ως βιάζοντας αυτούς ίνα παραβαίνουσι τους νόμους.
    Και ούτως αμφότεροικαι ο Λαός και οι βουλευταί, υπούλως και πανούργως, καίπερ ένοχοι,αθωούμεν εαυτούς. Η αλήθεια όμως επιβάλει, ίνα ομολογήσωμεν, ότι πάντες πταίομεν. Ο μεν Λαός δια της εκλογής κακών βουλευτών, οι δε άρχοντες δια της καταπατήσεως των νόμων.
    Διότι, η ασέβεια προς τον Θεόν υπερπλεόνασεν παρ΄ημίν, και όπου αυτή επικρατήσει, εκεί η καταπάτησις των νόμων, η κλοπή του δημοσίου, η λαθρεμπορία και τα τούτοις όμοια.
    Διότι ο άνθρωπος μη φοβούμενος τον Θεόν, πως θέλει εκτελέσει τον νόμον νεκρόν γράμμα;
    Και δια τούτο, εκλογείς:
    Εάν θέλωμεν το καλόν της Πατρίδος και ημών αυτών, ήδη ότε εκαλούμεθα εις εκλογάς φροντίσωμεν ίνα πέμψωμεν εις την Βουλήν ουχί αθέους και τέκτονας (μασσώνους) ως μέχρι τούδε επράττομεν, αλλά άνδρας ομολογουμένως Χριστιανούς και κατά τα έργα!!!

    Διάγγελμα Βασιλέως Κωνσταντίνου Β΄ (1914)
    Υ.Γ.: Οιαδήποτε αντίρρησις δεκτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το 2009 ειχαμε το 36 δις ελλειματα που ενα μερος απο αυτα ηταν απο το γεγονος οτι μονο ενας στους 4 συνταξιουχους ειχε πληρωσει την συνταξη του , οι υπολοιποι επαιρναν συνταξη με τρποποιηση νομου ΟΧΙ ΑΠΟ καταβληθησες εισφορες.!!
    Αυτα τα χρηματα δεν ηταν χαρτζιλικι αλλα ηταν δανεικα και συντηρουσαν ενα σαπιο πολιτικο κατεστημενο στη θεση του.
    Αυτο που τωρα θελει να επιστρεψει πιστευωντας οτο εχουμε μνημη χρυσοψαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπογράφω ως ένας φορολογούμενος: 1. θα πρέπει να είναι κάποιος κακούργος αν δεν συνηγορούσε με τις καταχρήσεις και υπερβολές του πελατειακού κομματικού συστήματος επί 4 δεκαετίες. 2. Οι περισσότεροι όμως συνταξιούχοι έχουν καταβάλει εισφορές συχνά επί πολλές δεκαετίες και αυτό θα πρέπει να συντηρήσει τις συντάξεις τους. 3. Το γεγονός πως με χρηματιστηριακές φούσκες τίναξαν πολλά στον αέρα αν και δεν είμαι νομικός νομίζω είναι κάτι που φτάνει στα όρια του ποινικού αδικήματος. 4. Το γεγονός: ότι ειπώθηκε "λεφτά υπάρχουν" με αποτέλεσμα να τιναχθούν όλα στον αέρα, ότι στην συνέχεια δεν έγινε διαπραγμάτευση αλλά χαβαλές, ότι αντί λελογισμένων μέτρων μετά από σκληρή διαπραγμάτευση άλλαξε το δίκαιο των ομολόγων και ότι στην συνέχεια αφού ... "σχίστηκαν τα μνημόνια" έγιναν κάθε είδους κωλοτούμπες, είναι κάτι που ελέγχεται πολιτικά και ενδεχομένως και ποινικά. 5. Ακόμη και οι υπερβολικές "δια νόμου συντάξεις" είναι ψίχουλα μπροστά στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έτσι και άλλους παρόμοιους τρόπους εξανεμίστηκαν. Ας μη γινόμαστε μαζοχιστές το μεγάλο κακό είναι άλλο και όχι κάποια ψίχουλα υπερβολικών συντάξεων. 6. Αυτές οι αναφορές θεωρώ ότι είναι αχρείαστες όταν εδώ και τώρα αυτή την στιγμή τα χρηματοοικονομικά συστήματα (ποιοι τα ελέγχουν;;;;, μήπως τοκογλύφοι και κερδοσκόποι; ερωτώ!) είναι εισαγγελείς, δικαστές και εισπράκτορες καταθέσεων των πολιτών που κατάσχονται, δείχνει την κατάντια μας και την ανάγκη αντίστασης και αντιστροφής της αποκτήνωσης του κράτους.
    Ένας Φορολογούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι εκπληκτικό πόσο δικτατορική- ολοκληρωτίστική νοοτροπία αναδύεται από τα σχόλια που στηρίζουν τον Συριζανελικό τραγέλαφο. Εύκολα εντοπίζει κανείς σε κάποια την πιό κυνική ομολογία που με περισσή προκλητική θρασύτητα την απλώνουν ανενδοίαστα:
    «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυγιαίνει και αλλάζει την Ελλάδα προς την κατεύθυνση που έχει επιλέξει. Σύμφωνα με τούς προφήτες και αποστόλους του (καρανίκες, παπάδες, “αρνητές”, βαξεβάνηδες, πεχλιβάνηδες κ.ά.) οι απόψεις των αντιτιθεμένων είναι λάθος και δεν επιτρέπεται να χάνουμε χρόνο με αυτές . Ο ασθενής πρέπει να δεχθεί την κατάλληλη θεραπεία. Διώξτε τα σάπια και βάλτε την “κυρία μετά τρούλου” άμισθη-αργόμισθη στο κέντρο αποφάσεων, αμολήστε καρατσεκαρισμένους κακούργους ελεύθερους, γιατί έχουμε συνωστισμό στις φυλακές, σπάστε στο ξύλο τον κάθε Συρίγο που τολμά να διαφοροποιείται και σιγά - σιγά θα έλθει το καινούριο και τότε θα σπάσουμε τον γύψο από το χέρι (ή το πόδι) τού ασθενούς. Η διαδικασία αυτή θα έχει και πόνο, αφού κάθε τοκετός είναι οδυνηρός, αλλά βέβαια ο πόνος θα είναι δικός σας και το γλέντι θα είναι τής κυβερνώσας ομάδας και των δικών της. Μιά νέα Ελλάδα γεννιέται και θα έπρεπε “να χαίρεται ο κόσμος, θά ’πρεπε και να χαμογελάει πατέρα” . Ετοιμασθείτε ˙ “αμβλύνετε τα άκρα, χαμηλώστε τούς λόφους, και τα βουνά, ας γίνουν προσχώσεις στα φαράγγια, οι τραχείς δύσκολοι δρόμοι ας εξομαλυνθούν” και ας ετοιμαστούμε όλοι για το καινούριο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ˙ τι ακριβώς είναι αυτό “το νέο” δεν χρειάζεται να διευκρινιστεί, εννοείται ότι είναι για το καλό μας. Το εγγυώνται τα πρόσωπα: Σπρίντζης, Καμένος, Καλφαγιάννης, Παπαγγελόπουλος, Καλογρίτσας και ένα σωρό άλλοι ˙ ακόμα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι είδε το Φώς και υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ .Ετοιμαστείτε. Το παράγγελμα είναι ολοκάθαρο, με μπότες γυαλισμένες και σπιρούνια αιχμηρά : «Πάρτε το απόφαση» . Αλλιώς “θα σάς πάρει και θα σάς σηκώσει” . Η απειλή είναι ξεκάθαρη: “αν δεν το δεχθείτε, τότε θα εμφανισθεί η μαμή τής ιστορίας με έκρηξη” . Πιό ωμή κυνική φασιστική διακήρυξη μονότροπου ολοκληρωτισμού δύσκολα θα βρεθεί.
    Άντε και με το καλό ο Αλέξης στο ΚΕΒΟΠ να χορέψει καλαματιανό και τσάμικο με τούς τσολιάδες ˙ σαν εκείνον τον πεντοζάλη που θα χόρευαν οι αγορές όταν θα τούς έπαιζε την λύρα ο Αρχηγός Αλέξης .
    Ειλικρινά εκπλήσσομαι με το τι ξετρυπώνει από τα λαγούμια σαν τούς ρίχνει καπνό ο Σάββας Καλεντερίδης. Το "νέο" τού Συριζανελικού καρνάβαλου ήλθε και για να μείνει και θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσία και να παγιώσει τα αιχμηρά ερείσματά του αντί οιουδήποτε κόστους. Και το “ηθικό πλεονέκτημα” τής μεσσιανικής αριστεράς αναδύεται και αποδεικνύεται απροκάλυπτος και αναίσχυντος ολοκληρωτισμός της ως “κυβερνώσας αριστερά”, με κεκράκτες και παπαγαλάκια που κάνουν τον γνωστό εκείνο προπαγανδιστή τής χουντικής κυβέρνησης Γ.Γεωργαλά να μοιάζει μπροστά τους σχεδόν σαν αθώο και απονήρευτο μαθητούδι. Ειλικρινά αν δεν τα διάβαζα δεν θα το πίστευα ότι έχουμε φτάσει τόσο μακρυά , τόσο βαθιά στο φαιό τού ολοκληρωτισμού.
    Πολύ κοντά, ήδη απίστευτα κοντά στην άκρη τής νύχτας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ολοκληρωτισμος αγαπητε εκφραζεται με τον πιο σαφη τροπο απο την ασβεστη κ αχορταγη επιθυμια για εξουσια τν νδουλαςπασοκ που θεωρουν τη καρεκλα προεκταση των οπιαθιων τους.
      Να τους χαιρεστε κ να εργαζεστε αοκνως για την επιστροφη της σαπιλας που διεφθειρε βαθυτατα τη χωρα.
      ΕΥΓΕ

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.