9/11/17

Απίστευτοι ψεύτες - Ο υπουργός Δικαιοσύνης λέει ψέματα και παραπληροφορεί ενσυνειδήτως τον ελληνικό λαό χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα

Χθες έβγαλε ανακοίνωση με την οποία έλεγε ότι ο δολοφόνος της Δώρας δεν βγήκε από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου.
Σήμερα, μόλις στριμώχτηκε, μας λέει: Μπορεί να βγήκε και με το νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά αυτό είναι ήσσονος σημασίας
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει με ποια διάταξη αφέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος
Κοντονής: Ο δολοφόνος της Δώρας μπορεί να βγήκε και με το νόμο Παρασκευόπουλου, είναι ήσσονος σημασίας!
Xρήστος Μπόκας
Άδωνις: «φέρτε την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών να δούμε αν βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου»
Με το νόμο Παρασκευόπουλου απελευθερώθηκε ο δολοφόνος της νεαρής εφοριακού σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής τόσο από τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή όσο και από τον τέως υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.
Ο κ. Κοντονής  έσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι η «πατρότητα» των διατάξεων που οδήγησαν πρόωρα εκτός φυλακής των 58χρονο τοξικομανή αποτελούν «τυπικό» στοιχείο καθώς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και ούτως ή άλλως θα απελευθερωνόταν με βάση τον Ποινικό Κώδικα που ισχύει τις τελευταίες δεκαετίες.

Επίσης, ο κ. Παρασκευόπουλος - απαντώντας και στον κ. Κοντονή που τόνισε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου καταργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και αντικαταστάθηκε με δικό του πιο αυστηρό - είπε  πως «το σύνολο των απολύσεων κρατουμένων γίνεται υπό τη βάση των ισχυουσών διατάξεων. Γίνεται με τον εκάστοτε νόμο. Άρα δεν σημαίνει τίποτα η μνεία του νόμου του 2015 ή 2016». 
Η αρχή έγινε όταν το θέμα τέθηκε από τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή είπε: «Υποστηρίξατε κ. υπουργέ ότι ο δολοφόνος πληρούσε τις προϋποθέσεις με παλαιότερο νόμο αντίστοιχο του νόμο Παρασκευόπουλου. Όμως ο παλιός νόμος απαιτεί απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών και αυτό το αποκρύψατε».

«Τυπικό» απάντησε ο κ. Κοντονής από τα υπουργικά έδρανα με τον κ. Γεωργιάδη να επανέρχεται λέγοντας: «Άρα βγήκε με νόμο Παρασκευόπουλου. Θα μπορούσε να έχει βγει και με παλαιότερο αντίστοιχο νόμο αλλά η πραγματικότητα είναι ότι βγήκε με νόμο Παρασκευόπουλου».

Παρασκευόπουλος: Ο νόμος μου οδήγησε σε μείωση της εγκληματικότητας

Απαντώντας επί προσωπικού ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε: «Η στοχοποίηση που επιχείρησε ο κ. Γεωργιάδης στο πρόσωπό μου δεν είναι νέο φαινόμενο. Με βίαιο, βάναυσο τρόπο στοχοποιούμαι ως άνθρωπος που έβαψε με αίμα τα χέρια του. Από το 2005 υπάρχουν αποσυμφορητικοί νόμοι. Δυστυχώς στην χώρα μας υπάρχει μετά το έγκλημα η υποτροπή. Δεν σημαίνει ότι φταίει ο νόμος για τις απολύσεις».

Ωστόσο, μετά την έντονη διαμαρτυρία του προς όσους του χρεώνουν τις αποσυμφορητικές διατάξεις και τα εγκλήματα που προκαλούνται ο κ. Παρασκευόπουλος έσπευσε να «πανηγυρίσει» για την μείωση της βαριάς εγκληματικότητας που παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω, όπως είπε και του δικού του νόμου! «Τα τελευταία 2 χρόνια η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί. Άρα αν κάποια επίδραση μπορεί να δοθεί στον νόμο είναι η επίδραση της μείωσης του αριθμού ακόμα και των ανθρωποκτονιών. Την στιγμή που η εγκληματικότητα υπάρχει η απομόνωση των αποκρουστικών περιπτώσεων και η απόδοσή τους σε ένα πρόσωπο είναι όχι μόνο λαϊκισμός και συκοφαντική δυσφήμηση που θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτή» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής είπε: «Αν Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εκλεγεί κυβέρνηση και δεν είχε πάρει τα μέτρα αποσυμφόρησης φυλακών με πρωτοβουλίες 2015-16 θα ίσχυαν όσα ψηφίσατε εσείς και η διάταξη του 105 του Ποινικού Κώδικα. Ο συγκεκριμένος λοιπόν θα είχε εξέλθει των φυλακών; Οποιοδήποτε όργανο αρμόδιο να αποφασίσει θα έκανε την εκτίμηση ότι έκτισε τα 3/5 ποινής και θα τον άφηνε ελεύθερο».

Ωστόσο από τα κοινοβουλευτικά έδρανα ο κ. Μάκης Βορίδης εξήγησε ότι το άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα εξατομικεύει τις περιπτώσεις ενώ ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι οριζόντιος. 

«Οντως εξατομικεύει» παραδέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Και πρόσθεσε ο κ. Κοντονής: «Κάνει όμως και διαπιστώσεις όπως η έκτιση της ποινής στα 3/5. Η υπηρεσία με ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος είχε εκτίσει τα 3/5 ποινής, 6 πραγματικά και 3 πλασματικά λόγω ημερομισθίων και πληρούσε προϋποθέσεις ελευθερίας. Δεν ξέρω με ποια διάταξη αλλά ο συγκεκριμένος αφέθη ελεύθερος. Αυτοί οι κρατούμενοι είτε υπήρχαν νόμοι Παρασκευόπουλου είτε όχι θα είχαν βγει γιατί ο Ποινικός Κώδικας τα προβλέπει από το 1950. Αυτό το φαρμάκι σπέρνετε στην κοινωνία λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώνει εγκληματίες. Αυτοί οι κρατούμενοι σε λίγο χρονικό θα απελευθερώνονταν με νόμο του 1950. Συμφωνούμε ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε εκτίσει τα προβλεπόμενα όχι από νόμο Παρασκευόπουλου αλλά από Ποινικό Κώδικα και ως εκ τούτου η αποφυλάκισή του ήταν βεβαία». 

Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Κοντονής τόνισε: «Ζητήσατε και εσείς και ο κ. Μητσοτάκης να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου. Μα δεν το ξέρετε ότι η διάταξη αυτή τελείωσε στις 31.8.17 και τον Σεπτέμβριο ψηφίσαμε νέα που έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη γιατί είχαμε την δυνατότητα να βάλουμε ασφαλιστικές δικλίδες;  Ζητάτε την κατάργηση μιας διάταξης που έχει ήδη καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί με άλλη. Πού ζείτε;».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Κύριε Κοντονή είστε πραγματικός θεατρίνος και το λέω με καλή έννοια. Με στόμφο είπε: «Μα ο Γεωργιάδης και Μητσοτάκης ζήτησαν την κατάργηση νόμου Παρασκευόπουλου χωρίς να ξέρουν ότι έχει λήξει». Μα εγώ είπα ότι ο Παρασκευόπουλος ζήτησε την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο Παρασκευόπουλος στο Κανάλι της Βουλής είπε ότι έχει δίκιο ο Μητσοτάκης και πρέπει να καταργηθεί ο νόμος του».
Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει ξεκάθαρα: «Ο δολοφόνος της Δώρας ποιο νόμο χρησιμοποίησε για να αποφυλακιστεί; Του Παρασκευόπουλου ή προηγούμενου; Αν πείτε τον προηγούμενο φέρτε την απόφαση συμβουλίου πλημμελειοδικών γιατί δεν ήταν αυτόματη η αποφυλάκιση όπως σε νόμο Παρασκευόπουλου αλλά εξατομικευμένη ώστε να λένε ότι είναι επικίνδυνος κάποιος και δεν βγαίνει».

Κοντονής: Ήσσονος σημασίας με ποιο νόμο αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος της Δώρας

«Επανέρχεστε εκ νέου σε ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας. Σας το είπα και το τονίζω. Είναι ακραία υποκρισία να θέλετε εδώ να πείτε ότι ένας κρατούμενος που υπέπεσε κατά την αποφυλάκισή του σε νέο αδίκημα όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις να μας λέτε ότι ευθύνεται ένας νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση. Να είστε ειλικρινείς» ανταπάντησε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Πείτε στο λαό ότι είτε υπήρχε είτε όχι (σ.σ. ο νόμος Παρασκευόπουλου) αυτός ο άνθρωπος θα είχε βγει την ίδια ημέρα. Λέτε ψέματα, σπέρνεται το φόβο, το δηλητήριο αυτής της κατάστασης . Δεν θα περάσει και η αλήθεια θα λάμψει και η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος θα είχε αποφυλακιστεί αφού έκτισε τα 3/5 της ποινής του».
Πρώτο Θέμα

14 σχόλια:

 1. Παρασκευοπουλος ........ ενα ΒΟΔΙ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρέπει να δουμε την ουσία του ζητήματος ! Γιατι υπήρξε η ευεργετική τροπολογία Κοντονή ? Διότι υπήρχε υπερ συμφόρηση των φυλακών ! Και γιατι υπάρχει υπερ συμφόρηση ? Διότι συντρέχουν δυο λόγοι.Πρωτοι οι Έλληνες μνημονιακοί δικαστές αθωώνουν τους μεγαλοπαρανομους και φυλακίζουν με εξοντωτικές ποινές κατατρεγμένους μετατρέποντας τους σε φονικές μηχανές και διότι έχουμε λαθρομετανάστευση και τρομερό ξένο έγκλημα.Ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ ουτε η Χρυση αυγη ουτε η κυβερνηση ουτε κανένα κομμα του κοινοβουλίου δεν μπορούν να δουν την αλήθεια.Αλλοι δεν μπορούν νοητικά να τη δουν λόγο ιδεοληψίας και άλλοι διότι δεν συμφέρει να τη δουν.Ευθυνη για το νόμο Παρασκευόπουλου εχει το σύστημα και οχι ο ίδιος,Απόδειξη αυτού θα ειναι η τυχούσα κατάργηση του που δε θα θεραπεύει το πρόβλημα...Ολα τα αλλά ειναι για τηλεθεατές επιπέδου Τατιάνας και Σκαι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ευεργετικές διατάξεις θεσπίσθηκαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
   Καλόν είναι όταν δεν γνωρίζουμε κάτι να προσέχουμε όταν σχολιάζουμε.

   Διαγραφή
  2. Ειναι η άποψη σας ! Άποψη άλλων ποινικολόγων ειναι οτι έγιναν για αποσυμφόρηση φυλακών,Δέχομαι να εξετάσω και τις δυο απόψεις ! Το βασικό κατ εμε που κανεις στη Βουλή δεν έθιξε ειναι πως βγαίνουν οι αποφυλακισθέντες και αφήνονται στο δρόμο ουσιαστικά άνευ ασφαλιστικών δικλίδων κυρίως για τος ίδιους ! Ο συγκεκριμένος άνευ εργασίας ,οικίας και με προβλήματα υγείας αφέθηκε στη μοίρα του ελεύθερος στο δρόμο και ... όποιον πάρει ο χάρος,Τι περιμένουμε όμως απο κράτος που εφαρμόσει την πολιτική αυτή και στους ελευθερους πολιτες του ?

   Διαγραφή
  3. Δεν είναι "άποψή μου".
   Είναι τα γεγονότα.
   Διάβασε τις συνομιλίες μεταξύ Λάμπρου και ποινικών και θα καταλάβεις κι εσύ, χωρίς να χρειαστεί να προσφεύγεις σε "απόψεις".

   Διαγραφή
  4. Όσοι δηλαδή έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων ειναι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Λάμπρου ή δε θα έπρεπε να υπήρχε κάποια διάταξη ευεργετική ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές ?

   Διαγραφή
  5. Αναζήτησε τις συνομιλίες στο διαδίκτυο, διάβασέ τες και θα καταλάβεις.

   Διαγραφή
 3. Το πρωτο βημα ειναι να πιστεψεις εσυ το ψεμμα σου,πραγμα πολυ ευκολο για αυτους που βλεπουν σαν πραγματικοτητα μονον την ιδεοληψια τους.
  Κατοπιν η ισχυς της θεσης σου να μετατρεψει αυτην σου την ιδεοληψια σε νομο.
  Τελος,να εισπραξεις τα ευσημα απο τον στενο κυκλο των ομοιδεατων σου που θα σε επαινεσουν οτι εκανες το πολιτικα ορθον.
  Μετα ερχεται και ονειρωξη σου οτι περασες στην ιστορια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή το απίστευτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε συμβεί με την Porsche, ο γνωστός πρώην οδηγός αγώνων Μαρκουίζος «Ιαβέρης» Αναστάσιος, είχε πει (πολύ σωστά κατά την προσωπική μου άποψη) «…είμαστε ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ λαός του πλανήτη». Με αφορμή την δήλωσή του αυτή, είχε δεχθεί πολύ αυστηρή κριτική, θυμό και φυσικά βρισίδι από πολλούς νέο-ραγιαδ…. συγνώμη νέο-Έλληνες που ένοιωσαν να θίγονται.

  Με αφορμή λοιπόν τις δηλώσεις του υπουργάρα της Δικαιοσύνης (;) Σταύρου Κοντονή όσο και του τέως υπουργάρα Νίκου Παρασκευόπουλου, ας εμφανιστεί ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να με επιχειρήσει να με πείσει ότι δεν είμαστε πράγματι «ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ λαός του πλανήτη»! Διότι τέτοιοι «Κοντονήδες», «Παρασκευόπουλοι», «Καμμένοι», «Τσίπρες», «Μητσοτάκηδες», κλπ, κλπ, κλπ δεν φύονται από μόνοι τους ξαφνικά! Κάποιος τους επιλέγει δια της ψηφοφορίας και της δημοκρατίας να έχουν την θέση και την συμπεριφορά αυτή! Κι επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, «σωστός» λαός να γεννά σκάρτους πολιτικούς… ΣΥΝΕΧΩΣ εδώ και χμμμ 30, 40, 50 χρόνια και να μην βάζει μυαλό, τότε δια της επαγωγικής μεθόδου συμπεραίνουμε ότι ΚΑΙ ο λαός είναι σκάρτος! Με λίγα λόγια, ο Ιαβέρης, είχε απόλυτο δίκιο. Ναι, μπορεί να μην μας αρέσει αλλά «είμαστε ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ λαός» και μας αξίζουν μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος. Δυστυχώς, είμαστε η ντροπή των άξιων και αρίστων προγόνων μας. Δυστυχώς...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επι 7 έτη γερμανικής επιδιαιτησίας και ακομα να φτιάξουμε κράτος ! Αλλά εδω σήμερα με Γερμανό προπονητή και φάγανε 4 γκολ στο Ζαγκρεμπ...

   Διαγραφή
 5. Είναι οι πιο άθλιοι και εθνοβλαβείς κυβερνήτες της μεταπολίτευσης, θα τους στείλει ο λαός στον αγύριστο σύντομα αλλα θα μετράμε για χρόνια τις πληγές που άφησαν στο εθνοκρατικό μας σώμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παιδια με εντυπωσιασατε..ολοι μιλησατε σωστα.Συγχαρητηρια σε ολους.Αν πολλαπλασιαστητε σαν αριθμος..η χωρα εχει μελον καλο...πρεπει να γινετε πιο πολλοι..ειναι εθνικη αναγκη..
  Προτεινω οταν φυγουν ολα τα ρεταλια απ την πολιτικη..καποιος προικισμενος ηγετης..γιατι οχι ενας απο σας...να κανει κατι απλο και καιριο...Να καταργησει με ενα νομο...καθε νομο του αηδιαστικου παρελθοντος...και να κανει 20 νομους μονο...ξεκαθαρους..χωρις δικαιωμα παραγραφων..υποσημειωσεων..επρξηγησεων...ειδικων εξαιρεσεων..τροπολογιων...και καθε ..πουστιας και κολπου πσραθυρων..για να δουλευουν οι δικηγοροι..οι παρατρεχαμενοι .κι ολος αυτος ο οχετος..παρασιτικως εργαζομενων τεμπελοσκυλων που ζουν πλουσια ..μη παραγωγικα εργαζομενοι..γυρω απο εναν ωκεανο νομων..κολπων..τρυκ..και πουστιας...20 νομοι καθαροι..να καταλαβαινει καθε πολιτης..χωρις βοηθεια απο κανεναν ειδικο...Και με εντολη ξεκαθαρη μεσα στον ιδιο ..ενα...νομο..να μην μπορει κανεις να τον αλλαξει...για 100 χρονια.. .Και να τελειωνουμε οριστικα απο τοση σπαταλη φαιας ουσιας..χρηματων...και ατελειωτης κουβεντας..χωρις λογο...Συμφωνει κανεις.....???.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στην Νομικη πρεπει να μπει ..πλαφον φοιτητων.Αποφασιζουμε σαν χωρα οτι χρειαζομαστε..πχ. 1000 για να λειτουργησουν ολα...και εκατο πχ..για αντικαταστασεις πασης φυσεως...εε τοσοι θα εισερχονται...κσι τελος.Δεν ειναι δυνατον να μπαινουν οσοι γουσταρουν..και μετα να λενε..βρητε μας..δουλεια ..μονο νομικη...και πλουσια αμοιβομενη..διοτι εχετε ..υποχρεωση να μας βρητε ...Ειναι αδιανοητο...Οι νομικοι εχουν καταστρεψει την χωρα..Κυβερνανε 200 χρονια..ασχετοι απο αλλες επιστημες...παρασιτικα...και μρ νομικα κολπα..παραθυρακια...κλπ...εχουν κανει την χωρα παραναγαζο..συντεχνιας...και ωκεανο νομων..παρανομων..και λεπτομερειων πονηρων..που δεν μπορει ο πολιτης να παρει μυρουδια τι γινεται..και γιατι...Δεν ειναι δυνατον...δημοκρατικο..νσ μην μπορει ο πολιτης να καταλαβει νομους..και βα θελει...ταχα..ειδικους συμβουλους...Αυτο δεν ειναι πολιτεια πολιτων...ειναι πολιτεια συντεχνιας...ολογαρχια καραμπινατη..δικτατορια μιας ταξης.. Πλαφον...ναι...κι οποιος θελει παει...οποιος δεν θελει μην σωσει και παει...υπαρχουν κι αλλες επιστημες.. ας παει εκει...Κι εκει εχουμε πτοβλημμα...κυριο....οχι στην Νομικη...παραγωγης προβλημμα εχουμε...οχι αεροκοπανισμου....και παρασιτισμου....υ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.