17/11/17

Μύδροι για την Ξαφά που «κάρφωσε»... τραπεζίτες!

Οι προβλέψεις της για την οικονομία και οι πηγές με άρωμα Στουρνάρα

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά της πολιτικά ανεκδιήγητης Μιράντας Ξαφά για δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, όπου υποστήριξε ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση στις αρχές του 2018 και η χώρα θα οδηγηθεί σε τέταρτο Μνημόνιο!

Οι αντιδράσεις αποκτούν άλλη διάσταση λόγω και των σχέσεων της κυρίας Ξαφά -η οποία εγκαλείται για «δολιοφθορά», την ώρα που η Ελλάδα επιχειρεί να περάσει διεθνώς το μήνυμα της ανάκαμψης και της προσέλκυσης επενδύσεων- με τη Ν.Δ. Αν και η Πειραιώς διαψεύδει ότι είναι «σύμβουλος ή συνεργάτις του κ. Μητσοτάκη», αποτελεί γεγονός ότι πρόκειται για πρωτοκλασάτο στέλεχος της Δράσης που έχει ενταχθεί πλέον στη ΝΔ.

Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», η Μιράντα Ξαφά, όπως και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης περιλαμβάνονταν πρόσφατα σε μυστική δημοσκόπηση ως υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών! Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-2009, η πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού κυρία Ξαφά δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για υπονομευτικές δηλώσεις.

Η πληροφόρηση

Σοβαρό θέμα δημιουργείται και για τις πηγές πληροφόρησής της. Η ίδια φέρεται ότι είπε, κατόπιν επίμονων ερωτήσεων από τους συνομιλητές της, πως έχει «εσωτερική πληροφόρηση από τραπεζίτες στην Ελλάδα». Η απάντηση αυτή δημιουργεί ερωτήματα δεδομένου ότι η μόνη τράπεζα που διαθέτει, λόγω της εποπτείας που ασκεί, γενική εικόνα της κατάστασης είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δεν στερείται σημασίας ότι ανάλογης νοοτροπίας παρεμβάσεις έχουν υπάρξει και από τον Γιάννη Στουρνάρα.Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι η κυρία Ξαφά είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία» του Κυριάκου Μητσοτάκη ως άτυπη σύμβουλός του.

«Η μεθοδευμένη υπονόμευση προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος, την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της Δικαιοσύνης» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτις του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως, ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα» απάντησε η Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αποπροσανατολισμό και ανοησίες». Για «κατασκευή ειδήσεων» έκανε, γενικά, λόγο από την πλευρά της η κυρία Ξαφά, που προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ούτε στις λίστες!

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είπε η κυρία Ξαφά στο Λονδίνο. Ο ρόλος και οι θέσεις της εξάλλου είναι γνωστές εδώ και χρόνια και σίγουρα δεν βοηθούν τους πολίτες που δοκιμάζονται τα τελευταία επτά χρόνια από μια πολλαπλή κρίση. Δεν ξέρουμε και εάν η κυρία Ξαφά είναι ή όχι άτυπη μυστικοσύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Διότι, αν ίσχυε το παραπάνω, δεν θα ήταν ούτε μυστική ούτε άτυπη.

Εκείνο όμως που γνωρίζουμε είναι: πρώτον, ότι το κόμμα στο οποίο συμμετείχε προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και, δεύτερον, ότι πρόσφατα η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε ότι κάποιοι τη μετρούν για υποψήφια της Ν.Δ. σε δημοσκοπήσεις. Ούτε το ένα ούτε το άλλο τα διέψευσε η Πειραιώς. Γι’ αυτό ζητάμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Θα είναι η κυρία Ξαφά με τις γνωστές ακραίες στην οικονομία απόψεις της στις λίστες της Ν.Δ.; Περιμένουμε.

17 σχόλια:

  1. Τι συζητάμε ρε παίδες τι είπε η ξαφα; Γιατί τι είναι είναι κανένας μεγαλοπαραγοντας η κανένας θεσμικός παράγοντας. Δηλαδή ούτε στη Ζιμπάμπουε αυτά. Άλλωστε οι επενδυτές δε χρειάζεται να ακούσουν κανέναν άλλον για να μην επενδύσουν ούτε ένα ευρώ αρκεί να ανοίξουν την τηλεόραση ή να δουν τον πρωθυπουργό σε κάποια εκδήλωση εκεί τελειώνουν όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...η κυρία Ξαφά με τις γνωστές ακραίες στην οικονομία απόψεις της...",
    "...Ο ρόλος και οι θέσεις της εξάλλου είναι γνωστές εδώ και χρόνια και σίγουρα δεν βοηθούν τους πολίτες που δοκιμάζονται τα τελευταία επτά χρόνια από μια πολλαπλή κρίση...".

    Τι το ακραίο λέει η κα Ξαφά; "Χρειαζόμαστε μικρότερο κράτος, με λιγότερους φόρους, για να μεταφερθούν πόροι στον παραγωγικό, εξωστρεφή ιδιωτικό τομέα -την κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Αντί να συσπειρώσει τις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού, η κυβέρνηση στηρίζει τους βολεμένους του status quo που αντιδρούν σε κάθε αλλαγή. "

    Δυστυχώς, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας στην Ελλάδα. Ότι θεωρούμε ακραία την αλήθεια και mainstream το παραμύθιασμα. Μέχρι τα γεγονότα να μας υποχρεώσουν να ξυπνήσουμε. Και εις άλλα, με υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιάνεσαι από κάτι που θεωρείς λογικό.Αυτοί λέγοντας αυτά εννοούν πέρα από τα απλά που καταλαβαίνουμε να φτιάξουμε ιδωτικο σύστημα ασφάλισης ώστε να μην έχει βαρη το κράτος.Που apo τα λεφτά των εισφορών ένα μέρος τους "τσογαρετε" στο χρηματιστήριο και σύνταξη παρόλο που θα δίνουν εισφορές κανεις δεν θα πάρει με σιγουριά τα ίδια.Και παρόλο που είναι κακή κατάσταση και κουρεμένες οι συντάξεις φαντάσου άμα ήταν ήδη στα χερια ιδιωτών.Μικρότερο κράτος μπορεί να είναι να πουλήσεις και το νερό.Επίσης εκσυχρονισμός άμα πας στο εξωτερικό είναι πια να καταστρέφουν τους μικρομεσαίους ώστε i οικονομία να είναι βιώσιμη και θα δεις κρεοπωλεία φαρμακεία ψαράδικα μανάβικα αρτοποιεια να μην βρίσκεις και να περπατάς ώρες παρα μονο στα σουπερμάρκετ όπως είναι στο εξωτερικό .Τώρα θα λες αυτά είναι αριστερές μπουρδολογίες i κάτι αλλα δυστυχώς δεν είναι .Ο έλληνας αγάπa οτιδήποτε ευρωπαϊκό αλλα δεν πάει να δει πως έχουνε καταντήσει σε κάποιους τομείς.Φυσικά είναι καλύτεροι σε πολλά λειτουργικό κράτος κράτος πρόνοιας καλύτερες υποδομές λιγότερο κράτος αλλα είναι για πολύ λιγότερους σε σχέση με παλιά.Auto που πρέπει να γίνει είναι ένα συμβόλαιο κοινωνικό όπου να τελειώσουμε με την γραφειοκρατία και να συνεννοούμαστε σε βασικά όπως το μέλλον τις οικονομίας και ο στρατός σε βάθη δεκαετιών και με επικεφαλής ειδικούς που δεν θα ναι μονο οικονομολόγοι όπως έχουμε μάθει.

      Διαγραφή
  3. Το δημοσίευμα αυτό της εφημερίδας Δημοκρατία είναι αντικειμενικό γιατί αναφέρεται σε όλα όσα έχουν άμεση σχέση με την κ Μιράντα Ξαφά γνωστή υπέρμαχο του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού.
    Είναι γνωστό επίσης ότι η εφημερίδα Δημοκρατία πρόσκειται μεν στη ΝΔ και ιδιαίτερα στην Καραμανλική τάση η οποία φαίνεται ότι απορρίπτει τόσο την νεοφιλελεύθερη τάση, όσο και την ακροδεξιά τάση της ΝΔ.
    Τελικά η εφημερίδα Δημοκρατία προς τιμή της δεν συμπαρατάχθηκε με την θέση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ (Νεοφιλελεύθεροι + Ακροδεξιοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια είναι η Ξαφα ρε μεγάλε πλάκα μας κάνεις; Εδώ πνίγηκαν άνθρωποι γιατί μετά τις πυρκαγιές του 2016 κάποιος ξέχασε τις αντιπλημμυρικες μελέτες στο συρτάρι και εμείς μιλάμε για ξαφα; Μα την Παναγία πρώτη φορά την ακούω και ανάθεμα αν μπορεί η Ξαφα να πείσει ή να αποτρέψει έστω και έναν επενδυτή. Μεγάλε με το που βλέπει ο επενδυτής τον Πολακη τον κουφοντινα τους αντιχασαπηδες τον σπιρτζη κτλπ κόβει πέρα το επόμενο δευτερόλεπτο

      Διαγραφή
    2. Να σου θυμίσω τι έλεγες για την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή να σου τα ζωγραφίσω;
      https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjLzanus8bXAhViGZoKHbjWAloQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dimokratianews.gr%2Fcontent%2F47234%2Fypothesi-marathea-frihtotero-egklima-toy-veloyhioti&usg=AOvVaw26FtGL9KADwX9XztJze_AY
      ΄Αντε αλλού να παίξεις παιδάκι μου.

      Διαγραφή
  4. Ο Ελληνας και ΜΙΝΙΟΝ ειχε και ΚΑΤΡΑΝΤΖΟ ειχε και ΚΛΑΟΥΔΑΤΟ ειχε και ΧΡΩΠΕΙ ειχε και ΔΡΑΚΟ(ΙΖΟΛΑ) ειχε και ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ειχε και, και .... Τι εγιναν ολα αυτα? Ξυπνησε καποια στιγμη ο Ελληνας απο ολονυκτια ουζοκατανυξη και τα καψε ολα η μηπως κατι αλλο συνεβη? Ειναι ντροπη σε εναν αλυσσοδεμενο χειροποδαρα λαο και με μεταλλικο περιλαιμιο να του λες εισαι μακακας που δεν ελευθερωνεσαι.Ο ελληνικος λαος εχει χορτασει απο μυγες. Ολα αυτα τα διδακτορικα που τελευταια κυκλοφορουν μαζικα ας σκεφτουν κατι αλλο. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΥΘΕΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΛΗΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έλεγε ο μακαρίτης ο Μητσοτάκης το 1990. Πέρασαν 27 χρόνια από τότε...
    Τα ίδια λέει τώρα η Ξαφά εν έτη 2017. Τα ξαναλέμε ξανά το 2045, ζωή νάχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΔ και εφημερίδα """δημοκρατία"" έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους εδώ και χρόνια. Ότι δεν μπορούν να βάλουν οι άλλοι ογκόλιθοι της δημοσιογραφίας Ετων Σ και documento --γιατί πρ΄πει να φανεί σαν αντίδραση από μέσα, αναλαμβάνει η εφηεμρίδα του κουρτάκη. Αυτός δεν είναι υπόδικος για εκβιασμούς μέσω των εντύπων του?
    Και εν πάση περιπτώσει, το τί είπε η Ξαφά ούτε μυστικό είναι, ούτε έκρυψε ποτέ της το τί πιστεύει, ούτε έκανε ποτέ άλλα από αυτά που πιστεύει. Ας απολογηθούν καλλίτερα αυτοί που άλλα --λένε ότι-- πιστεύουν και άλλα κάνουν.
    Και αν βάλει υποψηφιότητα σε κάποιο κόμμα, σίγουρα δεν θα είναι στον συριζα. Ή μήπως θα είναι? Ξέρω εγώ? Εδώ έκαναν τη κωλοτούμπα διεθνή λέξη ,του άλλα λέω κι 'άλλα κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια παρατηρηση
    Δεν με ενδιαφερει καθολου τι λεει αυτη η κυρια...Ας λεει οτι θελει...καρφι δεν μου καιγεται...
    Ομως εκτρεποντας την κουβεντα....μενω στην οπτικη μορφη και στην φυσιογνωμια της...και τους ηχους που βγαζει...οταν την ακους....τα ματια...το υφος...τις δονησεις στον χωρο...
    Γυναικολογικα ..λες ..καλυτερα να το βαλω στο ...οινοπνευμα...
    Απο αποψη ενεργειας...νιωθεις...πλην 273..βαθμους...απολυτο μηδεν...
    Απο αποψη βλεμματος...αισθηση..ψυχροαιμμης σαυρας..τεροσαυρου...φιδιου...απο αποψη..
    συναισθηματος...κατι σαν υπνοβατη..ρομποτ...μηχανικου βλακα...εξαρτηματος...οχι ανθρωπου....τζομπι...απο δονησεις.κατι σαν θερμοδυναμικος θανατος...ουτε ενα ηλεκτρονιο δεν κινειται..δεν εχει σπιν...δεν κανει κιχ...
    Ερωτηση..."" υπαρχει αντρας που την εχει αυτην...??"" Να την κανει τι ...??..Δεν παει καλυτερα για αρκουδες...και φωκιες στην Αλασκα..?? Αν ειναι εγγαμη....θα μεινω αφωνος... εγω θα τοκοβα...εντελως για ..τα σκυλια..
    Εσεις...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυρία ήρθε στην Αθήνα κάπου στις αρχές του 1990 αν δεν κάνω λάθος, λόγω του ότι ήταν κολλητή με την Μπακογιάννη. Την βάλανε σε ένα γραφείο σέ ένα κτίσμα που είναι τσόντα στο νεοκλασσικό της Ηροδότου 1, στον 1ο όροφο. Προσελήφθη από την παρά τω Πρωθυπουργώ Ντόρα, ώς οικονομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

      Εκεί εγκαταστάθηκε με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα έγχρωμο εκτυπωτή παρακαλώ (!!!) και με ένα σκασμό προγράμματα από το ΔΝΤ. Ενα άδειο γραφείο γενικώς, και μία Ξαφά μόνη της χωρίς γραμματέα, ένα άνθρωπο που ποτέ δεν τον είδα να χαμογελάει. Άσε δε που συννενοούμην μαζί της καλύτερα στα Αγγλικά παρά στα Ελληνικά.

      Πιστεύω ότι έχει βαθύ πρόβλημα προσωπικότητος, και ότι κατά βάθος είναι ένα απολύτως ξένο σώμα με το περιβάλλον της. Με αυτή σε ένα νησί, σίγουρα ξαναπέφτεις στην θάλασσα και φεύγεις.

      Παρόλα ταύτα δεν είναι καθόλου αμελητέα και έχει μεγάλη γνώση για τα μακροικονομικά, αν την συγκρίνεις με κάτι "συναγωνιστές" επιπέδου Τζήμερου.

      Αυτή ήταν που έπεισε τον Ψηλό, ότι έπρεπε να αντικατασταθεί άμεσα ο κρατιστής Σουφλιάς, με τον φιλελεύθερο Μάνο για να πάει μπροστά το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

      Ο Ψηλός τον Μάνο δεν τον πήγαινε καθόλου, αλλά την άκουσε και τον έκανε υπουργό. Οι συμβουλές της εκείνη την περίοδο ήταν μη απορριπτέες και συμβατές με την εποχή, αλλά ακριβώς για αυτό τον λόγο η διαπλοκή έκρινε ότι ήταν καλύτερο να απορριφθεί ολόκληρη η κυβέρνηση και θανάρθουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ για να συνεχιστεί το φαγοπότι είς βάρος του Δημοσίου.

      Διαγραφή
    2. Την Τασία την έχεις δεί; Αυτήν που έβαζε του λάθρο να λιάζονται στην Ομόνοια...
      Την άλλην καλλίπυγο, την Αλέκα; Αυτήν που μένει κατά Περισσό μεριά;;

      Διαγραφή
    3. Δημητριε
      Εχεις...δικιο....σαν ..τσατσαδες ειναι ολες...θελουν σιδερωμα...σαν πατσαβουρες λιασμενες...βαζουν ..μπανελες στα ματια ..να μεινουν ανοιχτα....που βρεθηκαν ολες αυτες οι ανεραστες...?? Απ τον πλανητη ...χωρις..πουλια ηλθαν...??

      Διαγραφή
    4. Δημητρη
      Σορυ..αλλα ειπα να χαλαρωσουμε και λιγο.Γαυτο εξετρεψα λιγο την κουβεντα σε αλλα.Παντως ξεχασαμε εκεινη την Γιαννακακη.Σαν ναχει συνδρομο Νταου μιλαει.Βραδυνοια..βραδυγλωσσια...κλπ.Αλλο κι αυτο το κακο.Εκει στον Πειραια δεν βλεπουν ??

      Διαγραφή
  8. Ταϋγέτη.

    "Ο Ελληνας και ΜΙΝΙΟΝ ειχε και ΚΑΤΡΑΝΤΖΟ ειχε και ΚΛΑΟΥΔΑΤΟ ειχε και ΧΡΩΠΕΙ ειχε και ΔΡΑΚΟ(ΙΖΟΛΑ) ειχε και ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ειχε και, και..."

    Ναὶ,ἀλλὰ καὶ γιὰ κακή του τύχη εἶχε καὶ ἕναν Καραμανλῆ τὸν ἐπονομαζώμενο "Ἐθνάρχη".

    Ξέχασες τὸν Ἀνδρεάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απ' οτι βλεπω εδω μεσα ολοι σας ξερετε μισα πραγματα. Η δις Ξαφα ειναι ανηψια του μακαριτη --αειμνιστου--Δημητριου "Τακου" Μακρη υπουργου του Κ. Καραμανλη. Αυτο τα λεει ολα για τους γνωριζοντες καταστασεις. Τωρα, η δις Ξαφα κατεβηκε σαν υποωηφιος με την ΝΔ στον Ν.Φλωρινης αλλα απετυχε να εκλεγει. Εαν τωρα η ΝΔ την θελει ακομα για υποψηφιο,κατα την γνωμη μου θα ηταν ενα περισσο βαριδι. Ο λογος απλουστατος, η δις Ξαφα ΓΝΩΡΙΖΕ τις αλητιες επι Γιωργακη που γινονταν το ΔΝΤ ( η ιδια το ανεφερε σε δημοσιευση της στην Καθημερινη απ οτι θυμαμαι), ΑΛΛΑ δεν ανοιξε το στομα της να ενημερωσει τον ελληνικο λαο. Ορισμενα πραγματα δεν ξεχνιουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμενα αυτο το πσγωμενο ...ερπετοειδες υφος με τρελενει....ερπετα την εστειλαν εδω..??...Τα λογια της δεν μας νιαζουν...τι αλλο θαλεγε ενα ...ερπετο...?? Γλυκα λογια...η θα ειχε...συμπονια .?? Η απουσια αισθηματων με τρελενει οταν την κοιταζω....σαν πορολιθος κοιταζει...σαν ασβεστολιθικο αγαλμα... σαν να βλεπεις το στοουνχετζ....ενα τοτεμ ...τα λογια της ειναι φυσικα...οτι της λενε απ το αρχηγειο...βαζει κασσετα...τελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.