20/11/17

Νέα απειλή απ’ τον Ερντογάν… “αν δε μου δώσετε F-35 θα ξηλώσω το ραντάρ του ΝΑΤΟ”!

Θα αποδεχθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον νέο εκβιασμό του Ερντογάν προς την Ατλαντική Συμμαχία βάζοντας «την ουρά στα σκέλια» ή θα επιλέξουν να απαντήσουν με δυναμικό τρόπο στον διεφθαρμένο ηγέτη της Τουρκίας που όλα δείχνουν ότι δε διστάζει να επιχειρήσει να πλήξει καίρια την Ατλαντική Συμμαχία για να διασώσει το τομάρι του, καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία για τον πραγματικό ρόλο του συσσωρεύονται;

Δεν έχει προηγούμενο η απειλή που εκτόξευσε με το γνωστό λαϊκιστικό ύφος και ενώπιον των οπαδών του που είναι πλέον φανερό ότι δεν ασχολούνται με το ότι ο ηγέτης τον οποίο προσκυνούν, κυριολεκτικά, έχει κατακλέψει τη χώρα, επί της ουσίας δηλαδή τους ίδιους που ήδη αισθάνονται στην καθημερινότητά τους την κρίση που αργά και βασανιστικά δείχνει να ενσκήπτει στην Τουρκία.
Ο Ερντογάν, απαντώντας στις απειλές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εξαιτίας της απόφασης να προμηθευτεί το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 Triumf, οι οποίες έφθασαν στο σημείο να θέτουν θέμα για την παραλαβή από την τουρκική Αεροπορία του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II της Lockheed Martin, απειλεί ευθέως με κατάργηση – απομάκρυνση κρίσιμης εγκατάστασης ραντάρ που είναι εγκατεστημένο στη Μαλάτεια (ελληνική ονομασία: Μελιτηνή)!

Πρόκειται για ένα σύστημα ραντάρ τύπου AN-TPY-2, εξαιρετικής σημασίας για την άμυνα της Ατλαντικής Συμμαχίας που εγκαταστάθηκε στην Τουρκία μόλις το 2012, με το οποίο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες βαθιά μέσα στα ιρανικά σύνορα και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα συνεχίζει να συντονίζει τις κινήσεις της με το Ιράν και τη Ρωσία με τρόπο απροκάλυπτο, σε ένα ακόμα πλήγμα στην Ατλαντική Συμμαχία.

Η ρητορική του Ερντογάν απέναντι στο ΝΑΤΟ έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα, με τον Τούρκο ηγέτη να κάνει λόγο για «αναξιοπιστία» του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή ο αρχηγός του γενικού επιτελείου τω τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποκαλεί τη Συμμαχία ως την πλέον επιτυχημένη στην ιστορία, καλώντας για την προστασία του δεσμού ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Τουρκία.

Αφορμή της νέας επίθεσης του Ερντογάν κατά του ΝΑΤΟ ήταν η άσκηση στη Νορβηγία, όπου άγνωστο πως, εμφανίστηκε ο Ερντογάν και ο Ατατούρκ να αποτελούν εχθρούς για το ΝΑΤΟ. Είναι τόσο «κραχτή» αυτή η ενέργεια, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Νορβηγός γενικός γραμματέας της Συμμαχίας να καλεί τον Ερντογάν και να απολογείται, που μας κάνει να δηλώνουμε ότι δεν θα μας εξέπληττε να μαθαινόταν κάποια στιγμή ότι αποτέλεσε τουρκική προβοκάτσια!

Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς την εμμονή Ερντογάν; Ασφαλώς και υπάρχει εξήγηση και αφορά την εξαφάνιση του κρατούμενου στις ΗΠΑ, Τουρκοϊρανού επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος εμπλέκεται στην οργανωμένη από το τουρκικό κράτος και την τουρκική ηγεσία συνωμοσία καταπάτησης των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Η εξαφάνιση του Ζαράμπ από τα φώτα της δημοσιότητας, παραπέμπει σε συμφωνία με την ανεξάρτητη αμερικανική Δικαιοσύνη να ανοίξει το στόμα του… και «γαία πυρί μειχθήτω». Το πιθανότερο θύμα μιας τέτοιας εξέλιξης, εάν επιβεβαιωθεί, είναι ο ίδιος ο Ερντογάν.

Οπότε, ο Τούρκος ηγέτης, αντιλαμβανόμενος την «καταιγίδα» να πλησιάζει, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να τα ρίξει όλα σε «συνωμοσία» των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Ήδη, έβαλε την τουρκική «Δικαιοσύνη» να ανακηρύξει τα έγγραφα επί των οποίων στηρίχθηκαν οι διώξεις κατά των Τούρκων υπηκόων ως «πλαστά», ενώ κλιμακώνει την «εθνικά υπερήφανη» ρητορική, ότι κανείς δεν υπαγορεύει στην Τουρκία ποια όπλα θα αγοράσει, κι άλλα συναφή…

Οι απειλές του Τούρκου προέδρου δεν αφήνουν εκτός και το θέμα των Κούρδων, με τις αναφορές του να απειλούν ευθέως τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και την εικόνα τους απέναντι στους Κούρδους, τους οποίους στήριξαν στο πλαίσιο των προσπαθειών εξουδετέρωσης του ISIS και τώρα το τελευταίο θέμα που θα επιθυμούσαν, θα ήταν να εμφανιστούν να τους αφήνουν παντελώς ακάλυπτους…

defence-point.gr/

7 σχόλια:

  1. Στο αρθρο απαντα το επομενο αρθρο του Στρατφορ περι αναγκαιοτητος της τουρκιας.
    Γαργαρα θα την κανουν ολοι με τον σουλτανο και θα του κανουν ολα τα χατηρια.
    Απο την στιγμη που επεισε το ποιμνιο του οτι ειναι Μωαμεθοσταλτος προφητης,κανεις δεν τον κουναει και οτι τον κατηγορουν το ριχνει στους εχθρους,(φασιστες στην παρουσα στιγμη), που επιβουλευονται την τουρκια.
    Το τελευταιο κατι μου θυμιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Η τουρκία οδηγεί συστηματικά σε αδιέξοδο τις ΗΠΑ με μόνη εναλλακτική λύση την ίδρυση του φιλοαμερικάνικου Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει περίπτωση να φανεί κάποιος Έλληνας κυβερνήτης σαν τον Ερντογάν;
    Όχι για τίποτα άλλο αλλά για να ανασάνει λίγο η Χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ερδο αντλει την εξουσια του απο τον λαο...
    Και αρα εχει εγγεγραμμενους τους αμερικανους...
    Αντιθετα οι εξουσιαστες στην αμερικη ειναι Ολιγαρχες δηλ. δυναστες του αμερικανικου λαου...
    Αρα,εχουν αναγκη τον ερδο...αλλα και τους δικους μας ολιγαρχες...οποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι πεπεισμένος υπερ του ατλαντικού προσανατολισμού της χώρας.Αλλα άν οι ΗΠΑ υποκυψουν στην Τουρκία και δεν εφαρμόσουν λογική των Αθηναίων εναντίον των Mίλησίων σημαίνει οτι η ισχύς της πρώτης είναι αμελητέα οτι ο νέος Ηγεμόνας είναι η Τουρκία και πρέπει κι εμείς να εγκαταλείψουμε την ψοφοδεή νατοική συμμαχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.