29/11/17

Sıdkı Ayan, ο επιχειρηματίας που ίδρυσε την offshore του Ερντογάν - Διαβάστε τι έγινε πριν λίγα χρόνια, για να πειστείτε ποιον ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε στην Αθήνα

Ο Σιντκί Aγιάν είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας SOM Petrol, που ίδρυσε το 2011 την offshore Belvev, στη νήσο Μαν. Ο Aγιάν, όταν διεκδικούσε την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από το Ιράν στην Τουρκία, πρόσφερε ως "δώρο" στον Μπιλάλ, γιο του Ερντογάν, δέκα εκατομμύρια δολάρια.
Ο Μπιλάλ γνωστοποιεί την προσφορά στον πατέρα του τηλεφωνικά και εκείνος του λέει: "Πρόσεξε, σε καμία περίπτωση να μην πάρεις τα λεφτά. Να δώσει εκείνα που υποσχέθηκε. Οι άλλοι επιχειρηματίες πώς τα δίνουν δηλαδή και αυτός δεν τα δίνει; Άστον, όπως και νάναι θα έλθει να καθήσει μόνος του στην αγκαλιά μας". Αυτή η συνομιλία έχει καταγραφεί και έχει δημοσιευθεί, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός. Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα του 2014 και ακούστε τη σχετική συνομιλία:

“10,000,000 dollars is not enough”


10,000,000 dollars is not enough
A new recording of a phone call between Prime Minister Tayyip Erdoğan and his son Bilal has been leaked last night.
In the alleged recording, Erdoğan and his son are discussing the amount of the bribe to be taken from a businessman named Sıtkı Ayan. Erdoğan finds the offered 10 million dollars insufficient, and instructs his son not to accept unless Ayan provides the amount he promised.

Sıtkı Ayan is the owner of SOM Petrol, a London-based corporation that owns oil and gas wells in various countries and turns over billions of dollars every year. Turang Transit Transportation, also owned by Mr. Ayan, was awarded the government contract to build a $11.5 billion pipeline to transport natural gas from Iran and Turkmenistan to Europe. The investment was subsidised by the government, and the corporation was held exempt from VAT and various other taxes and duties.
According to the whistleblowers who leaked the call, Mr. Ayan pays regular bribes to Prime Minister Erdoğan, just like the “other businessmen”.
Transcript:
Bilal Erdoğan: Mr. Sıtkı came yesterday, saying he couldn’t do the transfer properly, that he currently has about 10 or so (million dollars), that he can give it whenever we want…
Tayyip Erdoğan: No no, don’t you take it.
Bilal Erdoğan: No I won’t, but I don’t know what we’ll do now.
Tayyip Erdoğan: No, don’t take it. If he’s going to bring what he promised, then let him bring it. If not, then no need. Others can bring it, so why can’t he, huh? What do they think is? But they are falling now, they’ll fall on our laps, don’t you worry.
Bilal Erdoğan: OK, daddy.
Click here to listen to the recording (in Turkish):

3 σχόλια:

  1. Αναπαράγετε αμάσητη την προπαγάνδα της CIA που προσπαθεί με λύσσα να ρίξει τον ρετζέπη, με στημένες δίκες, φανταστικές και μη κατηγορίες για παραπτώματα που ισχύουν μόνο στην αμερική. Η αμερική μπορεί να νομοθετεί και να δικάζει για τον εαυτό της, τον εαυτό της και μόνο. Η κάθε χώρα έχει δικαίωμα να υπερασπίζει τα συμφέροντα της. Λες και είσαστε τελάληδες της CIA, μας πρήξατε με τις γκαρίδες σας για τον ζαράμπ και τον κάθε άλλο που χρησιμοποιούν οι ηπα για να τσακίσουν τον ρετζεπη, αγνοώντας παντελώς για τα συμφέροντα της Ελλάδας.
    Το λέμε από παλιά το ξαναλέμε τώρα. Ο ερδογάνης είναι το καλύτερο όπλο της Ελλάδας. Έχει διαλύσει εκ των έσω τον μεγαλύτερο εχθρό μας και τον έχει απομονώσει από όλους τους συμμάχους του. Μας δίνεται χρόνος κύριοι. Μια χρυσή δεκαετία ανασύνταξης πριν την αναμέτρηση μαζί τους. Το έχουν αντιληφθεί αυτό οι "δημοκράτες" αναλυτές που μέσα στην ιδεολογική τους πλάνη θέλουν να σωθεί η τουρκία από το δικτατορικό δρόμο στον οποίο διολισθαινει; Έχετε καταλάβει το πατιρντί που έχει να πέσει, αν πέσει ο ερδογάνης κι έρθει κανα δημοκρατικό μπουμπούκι στη θέση του, τα βρει με τους κούρδους και τα αμερικανάκια και πάρει δωράκι το μισό αιγαίο; Αντί λοιπόν να διοχετεύετε ένα οχετό προκατασκευασμένων ψευδών και να ρίχνετε νεράκι στον μύλο της CIA των γκιουλενιστών και των κεμαλικών, δεν κάνετε κανένα οδοιπορικό στον σημερινό Πόντο και στην καταπίεση που υφίσταται ακόμη και σήμερα. Με τόσα δείγματα ομιλίας και τις σημερινές τεχνολογίες ακόμη και γω μπορώ να σας κάνω ένα αρχειάκι στο οποίο ο ερδογάνης θα τραγουδάει ποντιακά θα δηλώνει κρυπτο-χριστιανός και θα απαγγέλλει στα τούρκικα τον ελληνικό εθνικό ύμνο, έτσι για αβάντα. Από μακρυά κι αγαπημένοι με τον ρετζέπη, αλλά ψηφίζουμε ερδογάνη δαγκωτό, αξίζει όσο 7 τσίπρες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.