30/12/17

Αίγυπτος: Καταδίκη του πρώην προέδρου Μόρσι για εξύβριση του δικαστικού σώματος

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδίκασε ποινικό δικαστήριο του Καΐρου τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και άλλα 19 πρόσωπα, ως ενόχους κατηγοριών για εξύβριση του δικαστικού σώματος, ενώ επέβαλε επίσης στον Μόρσι πρόστιμο 2 εκατ. αιγυπτιακών λιρών (94.000 ευρώ).
Σε άλλους που δικάσθηκαν για την ίδια υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος Αιγύπτιος ακτιβιστής Αλάα Αμπντέλ Φάταχ και ο βουλευτής και τηλεοπτικός παρουσιαστής Ταουφίκ Οκάσα, επιβλήθηκαν πρόστιμα από 30.000 έως 1 εκατομμύριο αιγυπτιακές λίρες.
Οι ετυμηγορίες μπορεί να εφεσιβληθούν.
Ο Μόρσι, ο οποίος εξελέγη δημοκρατικά μετά την αιγυπτιακή επανάσταση του 2011, ανατράπηκε στα μέσα του 2013 από τον τότε στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι που είναι σήμερα πρόεδρος, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.
Συνελήφθη αμέσως και τώρα εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, αφού καταδικάσθηκε για προτροπή σε φόνο διαδηλωτών στη διάρκεια διαδηλώσεων το 2012 και σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για κατασκοπεία για λογαριασμό του Κατάρ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Ενώ εμείς εδώ έχουμε κάποιους περιώνυμους/ονομαστούς ακατονόμαστους
    υπουργούς (ακόμη και πρώην δικηγόρους, ακόμη και πρώην δικαστοεισαγγελικής ιδιότητας), που σέρνουν τα μύρια όσα στα Δικαστήρια,συκοφαντώντας τούς Δικαστές ως σύνολο (δηλαδή στο Δικαστικό Σώμα)και δεν κουνιέται φύλλο, αυτί δεν ιδρώνει κανενός .
    Στην Ελλάδα και ιδίως την Συριζανελική, το βρισίδι κατά των Δικαστών και τού Δικαστικού Σώματος είναι δωρεάν και κάποτε μάλιστα και επιβραβεύεται.
    Συκοφαντούν οι πολιτικοί μας, συκοφαντούν χωρίς να τούς κοστίζει τίποτε.
    Και στο τέλος γίνονται πιστευτές οι συκοφαντίες και φθάσαμε να θεωρούνται οι Δικαστές στην Ελλάδα σάπιοι και επικίνδυνοι!!
    Και η χυδαιότητα κάποιων θρασύδειλων είναι που προσπαθούν μετά να πούν ότι τάχα δεν εννοούν όλους, αλλά μερικούς ... που τελικά αν ξαναδιαβάσεις τι είπαν νωρίτερα είναι ακριβώς όλο το Δικαστικό Σώμα.
    Οι εξωνημένοι εκτός από συκοφάντες είναι συνήθως και θρασύδειλοι .
    Και η λάσπη τής κατασυκοφάντισης των Δικαστών μάς πνίγει ατιμωριτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.