16/12/17

Ελάτε προπαγανδιστές, αραδιάστε τις δικαιολογίες που σας έδωσαν - Και ο Τσίπρας στη συζήτηση για την εκλογή μουφτή στη Θράκη

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Την αρχή έκανε ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Παρασκευής στο Κανάλι της Βουλής. Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο ανάδειξης του μουφτή στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. «Δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η συζήτηση για το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες που αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη να μην αμφισβητούνται από τη μειονότητα ή μέρος της μειονότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας: Η συζήτηση έχει ανοίξει προ πολλού στο εσωτερικό της κυβέρνησης και πρέπει να γίνει και δημόσια.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι η διαβούλευση με τη μουσουλμανική μειονότητα πρέπει να προχωρήσει, ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρχει και η αντίστοιχη νομοθέτηση. Πάντως, έσπευσε να συμπληρώσει πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σε βάθος χρόνου, «και όχι τις επόμενες ημέρες».
Το θέμα είχε βάλει στη δημόσια συζήτηση ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Αν και είχε πει ότι είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας, είχε χαρακτηρίσει το διορισμό και όχι την εκλογή του μουφτή «μια σοβαρή πληγή».
Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχολίασε πως «δεν συζητάμε τέτοια θέματα» εννοώντας πως δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διμερούς διαλόγου με την Άγκυρα. Αργότερα, πηγές του ΥΠΕΞ σημείωναν ότι το θέμα είναι «κύριας αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας».

6 σχόλια:

  1. Η εγχείρηση επέτυχε ,ο ασθενής απεθανε μοιάζει το όλο σκηνικό της επισκέψεις Ερδογαν για την ελληνική πλευρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O sultanos prepei na einai eftihis me ta yusufakia tou sthn Thrace kai sthn Athina tora.
    Dr. Athanasopulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κερδάτε κατά κράτος, κολαούζοι και λοιποί υποστηρικτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι υποτακτικοί νενέκοι εξασφάλισαν την πολιτική στήριξη του σουλτάνου στις προσεχείς εκλογές. Παραδίδουν την Θράκη στους Τούρκους, παρέδωσαν όλη την δημόσια περιουσία στους δανειστές.
    Ακόμη και ο Τσολάκογλου έβαλε τους Γερμανούς να υπογράψουν κατοχικό δάνειο για να τους δώσει τον χρυσό του κράτους. Αυτοί τα δίνουν όλα με μόνο αντάλλαγμα, την παραμονή τους στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Ακόμη και ο Τσολάκογλου έβαλε τους Γερμανούς να υπογράψουν κατοχικό δάνειο για να τους δώσει τον χρυσό του κράτους<

      Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο δεν έχει καμμία σχέση με τον χρυσό τού κράτους. Επίσης, για τα επιπλέον των δικαιουμένων χρημάτων, που έπαιρναν Γερμανοί και Ιταλοί, υπεγράφη άτοκο δάνειο με πρωτοβουλία τού Ιταλού υπουργού οικονομικών. Ο Τσολάκογλου δεν έπαιξε κανέναν ρόλο σ' όλα αυτά. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να κάνεις χιούμορ, αλλά αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

      Το αναγκαστικό κατοχικό "δάνειο" στους Γερμανούς και το ιστορικό της διεκδίκησης του


      <a href=

      Διαγραφή
  5. Οχι κυριοι...το ανταλλαγμα δεν ειναι αυτο ...στο εγγυς μελον...το ανταλλαγμα ειναι η παραμονη μονιμα στην φυλακη..Αν δεν το κανουμε ετσι ...θαναι στην εξουσια.Αλλα δεν θαναι παντα σαρακοστη εδω...το μον ο μονιμο στο συμπαν ειναι η μεταβολη... Ας πει καποιος πως οχι.. Απο εμας ολους εξαρταται...κι οταν εμεις δεν ....τοτε εξαρταται απ τον Θεο...κι αυτον δεν τον ελεγχει καμμια τροικα. .νεα ταξη...η βλακεια....Γιαυτο αντιπαθουνε τοσο τον Θεο....διοτι ειναι ανεξελεγκτος... Αυτος ο καραγκιοζοπαιχτης..ο Σπαθαρης.. ο χατζατζαρης...ο Σουρλετης..που απωθησε το Ευαγγελιο σαν ναταν...ακαθαρσια...ειναι ολα τα λεφτα ...ενας χιμπατζης...με υφος πυρηνικου θραυσματος....εξηγησε με την κινηση του...τις αιτιες...των παντων... η αυτου υψηλοτης της νεας ιερας εξετασης.. .. των οπισθοδρομικων του λιθου...που τραυλιζουν Ελληνικα...και γουργουριζει η κοιλια τους...Βρε παιδια ποιος τους ψηφιζει αυτους τους απολιθομενους χομο ερεκτους...??Παλαιοντολογοι..?? Ειδικοι στα απολιθωματα της παλαιοζωικης περιοδου..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.