25/12/17

Κόκκινα δάνεια όπως «κόκκινος Οχτώβρης»

Είναι ακριβώς αυτοί που τίμησε ο έλληνας πολίτης με την ψήφο του πλουσιοπάροχα


Θυμάμαι βλοσυρούς νεολαίους έξω από ταμεία της ΔΕΗ να προτρέπουν τον κοσμάκη να μην πληρώσει τις οφειλές του. Θυμάμαι μυστήριους τύπους με κίτρινα γιλέκα «δεν πληρώνω» να σηκώνουν μπάρες διοδίων στις εθνικές οδούς. Θυμάμαι λιμοκοντόρους καθηγητές να εξηγούν στην πλέμπα τη σεισάχθεια, σε περιβάλλον βρώμικου λουκάνικου και δημόσιου ουρητηρίου, στην πλατεία των αγανακτισμένων. Στην τηλεόραση εν αναμονή υπουργοί διαβεβαίωναν το πλήθος ότι δεν θα πληρώσει την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Αρκεί να τους ψηφίσει, για να γίνουν υπουργοί.
Δεν χρειαζόσουν μάτια για να βλέπεις και αυτιά για να ακούς, μπορούσες ακόμα και να το πιάσεις. Η Ελλάδα ήταν παρμένη, στο επαναστατικό άναμμα του «δεν πληρώνω». Όνειρα μιας ζωής θα γίνονταν πραγματικότητα. Ο κομμουνισμός με τα λεφτά των άλλων περνούσε σε άλλη πίστα. Αν ο κακομοίρης ο Σώρας ήταν έτοιμος να του δώσει τα λεφτά από την πώληση των απολλώνιων μυστικών για να ξεχρεώσει, ο Αλέξης όχι μόνο του χάριζε τα χρέη αλλά θα έφερνε και τη Μέρκελ γονατιστή να παρακαλά να τον δανείσει. Μιλάμε για ομαδική παράκρουση. «Και τα μισά, απ’ όσα υποσχέθηκε, να κάνει» έλεγε ο άλλος, «την κάναμε, σωθήκαμε». Όπως σώθηκε και ο Λουράντος που δεν θα έχανε ούτε μία στο εκατομμύριο.   

Για τη συνέχεια AthensVoice

7 σχόλια:

  1. Αυτό είναι άρθρο; Παροξυσμκού χαρακτήρος, να υποθέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά, αυτός ο Λουράντος τι σκέφτεταιτώρα!!! Είναι και Κεφαλλονίτης, Θέλει προσοχή μην πάθει τίποτα ο Άνθρωπος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Katagrafeas.
      Αυτος ο λουραντος ειναι ο πρωην προεδρος των φαρμακοποιων που απειλουσε οτι 11.000 φαρμακεια θα τα κανει προεκλογικα κεντρα του Συριζα ;.

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο άρθρο κυρία μου, που λέει πολλά πράγματα με το όνομά τους και κάπου - κάπως προσπαθεί να ξυπνήσει τη συνείδηση όλων όσων πίστεψαν, για χίλιους δυό δικούς τους λόγους τους συριζανέλ. Αλλά ξέχασα, υπάρχει κι ένα 1,5% που δηλώνει αισιόδοξο για την μελλοντική οικονομική τους κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει καποιος ναναι εντελως ασχετος (δηλ. το 95% των ανθρωπων στο οποιο και απευθυνεται το κατασκευασμα ) για να μην σταματησει κανεις την αναγνωση του απο την πρωτη κιολας γραμμη.
      λοιπον ασχετοβλακα αρθρογραφε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ισοσκελισμενος ΚΡΑΤΙΚΟΣ προυπολογισμος.
      ο προυπολογισμος ειναι ΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΣ αναλογα με την φαση του οικονομικου κυκλου.
      ειναι,ΑΣΧΕΤΕ,μαζι με την νομισματικη πολιτικη(ηδη νεκρη) τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ μεσα ασκησης δημοσιονομικης πολιτικης.
      αν δεν το εχετε καταλαβει μας λεει ο μπαρουφολογος οτι ειναι σωστο να μην υπαρχει κρατικη ελληνικη υποσταση και συνεπως,επειδη ειμαι και σε πατριωτικο site,εμεις kiowa και οι αλλοι F-35 και εχει ο Αλλαχ.
      κι'ολα αυτα για να απαλλαγουν οι γαλλογερμανικες τραπεζουλες απο τα ελληνικα ομολογα που ειχαν φορτωθει την χρυση γαλαζοπρασινη (σημιτης,καραμανλης) δεκατια 2000-2009 της κραιπαλης του ιδιωτικου τομεα.εχουμε μνημη χρυσοψαρου και βριζουμε συνδικαλιστες και συλληβδην δημοσιους υπαλληλους αλλα ξεχναμε την φουσκα των ακινητων(2.000 το τετραγωνικο το φθηνοτερο κλουβι),των ελευθερων επαγγελματιων (μηπως θελετε παραδειγματα γιατρων,δικηγορων,ηλεκτρολογων ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ..?!),των εισαγωγεων(πηξαμε στο κινεζικο μπιχλιμπιδι και στα σκορδα Αργεντινης και πατατες Κοστα Ρικα...) και λοιπον αρπακολλατζηδων του ιδιωτικου τομεα (ξερετε φραπεδακι στο τελευταιο κ@λοχωρι 4 ευρω,αβερτα δανεια οι τραπεζουλες σε καθε λαμογιο που ανεπνεε και δεν εχει σταματημο η κατρακυλα)
      μετα απο ολα αυτα βγαινουν κατι ηλιθιοι και μιλανε για αξιοκρατια και αριστεια την στιγμη που νεποτισμος και οικογενειοκρατια ΠΝΙΓΟΥΝ το πολιτικο συστημα και κανεις σοβαρος και αξιος τολμα να ασχοληθει
      η Ελλαδα τετελεσται,εχουμε αφεθει στα χερια του Θεου και μονο μια εθνικη καταστροφη(ας ελπισουμε ναναι διαχειρισιμη) θα μας απαλλαξει απο το καρκινωμα που μας εχει σβερκωθει τα τελευταια 40 χρονια.εγω προσβλεπω μονο σε ενα Γουδι για ενα restarting αυτου του τοπου σε υγιεις βασεις.
      δεν περιμενω απο κανενα κουλη η αλεξη, αδωνι η καρανικα να με σωσει.ειπαμε η βλακεια εχει και τα ορια της.ενταξει,κομματοσκυλα και χαμαιλεοντες της εξουσιας τους καταλαβαινω. οι υπολοιποι γιατι ψηφιζουν και νομιμοποιουν τους πρωτους ? μας εχουν βαλει και χορευουμε στο τρυπακι της κατ,ευφημισμον δημοκρατιας.ολιγαρχια του κερατα εχουμε και οποιος βγαινει απο το κλουβι τον τρωει ο λυκος.γνωστα και χιλιοειπωμενα αυτα αλλα δεν τα συνειδητοποιουμε.

      Διαγραφή
  4. γLifo, Athens' Vomit, Βλήμερος, Λουράντος και λοιποί νεοφιλελέδες που οικτίρουν ένα ολόκληρο έθνος για τα πεπραγμένα της πασοκοκρατίας, πράσινης, γαλάζιας, ροζουλί/κουκουέδικης...
    ...αυθεντικές "πατριωτικές" φωνές... με προσήλωση στα ιδεώδη της... Μέρκελ.
    Ό,τι πρέπει δηλαδή για τον Ινφογνώμονα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ενα ωραιο δειγμα κατευθυνομενης δημοσιογραφιας. Κυριοι τοτ Athens Voice σε οποιανου το μυλο ριχνετε νερο? η ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΕς ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥς ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥς, ΤΟ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥς ΠΑΤΡΙΩΤΕς??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.