14/12/17

Η μέθοδος του σαλαμιού και η Τουρκία

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Ο Ερντογάν ήρθε, έκαμε τη δουλειά του και απήλθε. Εκείνο που έδειξε ήταν  πως επισκέφθηκε ένα λαό, που κάποτε ήταν υπόδουλος στους προγόνους του. Θύμισε, επί το βαρβαρότερο, επίσκεψη του Μακρόν στις υποσαχάριες πρώην γαλλικές αποικίες. Μένει τώρα η πολιτική μας ηγεσία να κάνει την αυτοκριτική της και να δει με αντικειμενικότητα τα λάθη της. 
Στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων, θεμάτων ύπαρξης του Ελληνισμού, δεν χωρεί επιπολαιότητα, ούτε ανευθυνότητα. Δεν χωρεί δημαγωγία και λαϊκισμός. Η όποια εκμετάλλευση εθνικών θεμάτων για προσωπικά ή κομματικά οφέλη είναι βούτυρο στο ψωμί της γείτονος. Στα εθνικά θέματα είμαστε όλοι Εθνική Ελλάδος.

Το έχω γράψει και παλαιότερα, για την αντιμετώπιση της Τουρκίας απαιτείται γνώση της διαχρονικής και διακομματικής νοοτροπίας και στρατηγικής των πολιτικών της ηγετών. Η μέθοδος που από την περίοδο που κυριάρχησαν οι Νεότουρκοι,  ακολουθούν είναι του σαλαμιού. Πρώτος ο ηγέτης του ΚΚ της Ουγγαρίας Ματίας Ράκοσι (1892-1971) έγραψε για την εφαρμογή της. Αν  αντικατασταθεί το «Κόμμα» με το τουρκικό προξενείο, η ΕΣΣΔ με την Τουρκία, το αστικό κράτος με το ελληνικό κράτος, τα εργατικά συνδικάτα με τα ελεγχόμενα από το τουρκικό προξενείο σωματεία και η Ουγγαρία με τη Θράκη τότε γίνεται σαφές το τι συμβαίνει.
Έγραψε ο Ράκοσι: « Αν κάνουμε μια φανερή  και κατά μέτωπο επίθεση για να πετύχουμε το σκοπό μας θα συνενώσουμε τους αντιπάλους εναντίον μας. Η καλύτερη τακτική είναι να αποφύγουμε τη γενική κατά μέτωπο επίθεση και να αρχίσουμε τη βαθμιαία εξουδετέρωσή τους... Θα επιβάλουμε την κυριαρχία μας σιγά – σιγά, κατακτώντας το έδαφος βήμα με βήμα, με μια όχι εντυπωσιακή, αλλά σοφά σχεδιασμένη και σταθερή πορεία....Έτσι “φέτα – φέτα” θα φθάσουμε, ίσως πιο αργά, αλλά οπωσδήποτε πιο σίγουρα στο τέρμα. Το μπαστούνι του σαλαμιού θα φαγωθεί χωρίς να μας σταθεί στο λαιμό».
Στα πλαίσια της μεθόδου του σαλαμιού ο Ράκοσι πρώτον ανέβασε στους Ούγγρους  το γόητρο της ΕΣΣΔ, δεύτερον έλεγξε τα συνδικάτα, τρίτον έθεσε θέμα καταπατήσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ξένων μειονοτήτων, τέταρτον επιχείρησε σταδιακή διείσδυση του Κόμματος στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ουγγαρίας, πέμπτον  δημιούργησε δίκτυο παραπληροφόρησης, ενώ επιχείρησε και πέτυχε να κλείσουν τα ΜΜΕ, που δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του. Στο τελικό στάδιο εντάθηκαν οι ομιλίες του ιδίου και των στελεχών του Κόμματος, το οποίο άρχισε να προκαλεί κοινωνικές αναταραχές και μαζικές κινητοποιήσεις...
Αν δεν θέλουμε η Θράκη μας να καταλήξει να γίνει μεταπολεμική Ουγγαρία, τότε οφείλουμε πανεθνικά να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Η συστηματική εργασία της Τουρκίας, σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη μας, από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά, μας υποχρεώνουν να δείξουμε γνώση και ευφυΐα στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας της γείτονος. Και πρέπει να μην είμαστε μονίμως αμυνόμενοι, αν όχι απολογούμενοι. Πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε στην αντεπίθεση.-   

8 σχόλια:

  1. Ταϋγέτη.

    Ἐμεῖς,οἱ περισσότεροι εἴμαστε στὴν Ἐθνικὴ Ἑλλάδος·ἡ Κυβέρνησι εἶναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παμε αλλη μια φορα. Η Κυβερνηση ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.iefimerida.gr/news/382923/kotzias-o-erntogan-edose-synenteyxi-ston-skai-logo-atzoyn-toy-survivor-kai-metaniose Εδω καμαρώστε τι υπουργό εξωτερικών έχουμε ο Χριστός και η Παναγία με τι ηλίθιους έχουμε μπλέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος με την αυτολυπηση,τη μιζέρια και την αυτουπονομευση.... ΓΙΑ τα επόμενα 65 χρόνια θα λέμε πόσο απροετοιμαστοι, αστοχοι και λανθασμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ερντογάν σε συνεργασία με τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ της ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θέλει την ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ για να αλωνίζει.Τα περί ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΊΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.
    Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ.Επί πλέον οι ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ.ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ DNA ME TOYΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!!
    Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ.
    ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ,ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ!!!!!
    Ολα αυτά γίνονται για να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ κατ εντολήν Μανου Αλιβιζάτου,Αυτό θέλουν οι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ να το ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ οπως η Ελλάδα ΟΠΟΥ ΤΑ ΜΌΝΑ ξένα έθνη είναι οι γύφτοι της Θράκης και οι 2200 εβραίοι.
    Οτι σκαρώνουν οι Μωαμεθανοι της Θράκης συνέβη με τους ονομαζόμενους Τουρκοκυπρίους που ήσαν αλα μπρατσετα με τον Ρότσιλντ και με το ΚΚ Κύπρου το ΑΚΚΕΛ.Αφού αλώνισαν οι τουρκοκύπριοι με το ΔΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΈΖΩΝ,ΤΏΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ στα κατεχόμενα ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ,και μας κάνουν τους ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ!
    Ετσι και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ της Θράκης θα πληρώσουν ακριβά την προδοσία τους.. ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτρέψτε μου, ένα σχόλιο:
    Κατά τη γνώμη μου όλοι αγαπούν την Ελλάδα.
    Ο καθένας όμως με τον τρόπο του.
    Αυτό έχει ως συνέπεια ο καθένας να εφαρμόζει δική του πολιτική
    Όμως όλοι θέλουν να κάνουν καλό στην Ελλάδα. Αυτό είναι αναμφισβήτητο.
    Όμως, όσο και να θέλεις να κάνεις καλό εάν σου λείπουν στοιχειώδεις ικανότητες τότε ενδεχομένως να κάνεις ζημιά.
    Επίσης, ο βαθμός αγάπης για την Ελλάδα είναι κάτι μη μετρήσιμο, εφόσον ο καθένας αγαπάει όσο θέλει και όπως θέλει την Ελλάδα.

    Αυτό όμως που σίγουρα θα φέρει αποτέλεσμα και είναι μετρήσιμο είναι η αγάπη των ελλήνων μεταξύ τους.
    Βλέποντας την κοινοβουλευτική πραγματικότητα από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας να ξεπεράσουμε τους ατομικούς και ομαδικούς εγωισμούς μας.
    Αυτό είναι μετρήσιμο...
    Κυβέρνηση και αντιπολιτεύσεις να μας δείξουν στην πράξη ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί η αγάπη μεταξύ ελλήνων.
    Αυτό θα φανεί από τον τρόπο που μιλάνε, που αναγνωρίζουν το θετικό έργο του άλλου, από τον τρόπο που συγχωρούν κτλ κτλ κτλ

    Και είναι απολύτως σίγουρο ότι όποιος στην πράξη αποδεικνύει ότι αγαπάει τους έλληνες, θα αγαπάει και την Ελλάδα ° το αντίστροφο δεν ισχύει πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 28η Οκτωβριου.
      Απο ευγενεια δεν σας προσγειωνω στην πραγματικοτητα.
      Τουλαχιστον απολαυστε την πτηση στο συννεφακι της αγαπης.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.