18/12/18

Βάλαμε πάλι τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα - Ποιοι πραγματικά έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο;

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Η ζωή και η πολιτεία όλων μας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν κυλάει ομαλά. Δεν «ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Η πατρίδα μας είναι βαρειά πληγωμένη και οι Θεσμοί της υπό κατάρρευση. Όχι επειδή ήταν νομοτέλεια. Όχι. Αλλά εξαιτίας των ανήθικων και πρόστυχων βολών που δέχτηκαν και δέχονται από τους κυβερνώντες.
Η Ελλάδα βυθίστηκε σε μια κρίση αξιών, ηθών και νομιμότητας, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η αφορμή της οικονομικής κρίσης έκανε να βγουν στην επιφάνεια χαιρέκακα και ζωώδη ένστικτα κάποιων, όπως ακριβώς φυτρώνουν τα αγριόχορτα στο έδαφος ενός παρατημένου σπιτιού. Η διαίρεση, η κακία, η ανηθικότητα, η ιδιοτέλεια και το ατομικό συμφέρον επικράτησαν την ώρα που ήταν πιο αναγκαίο από ποτέ να αναδυθούν και να υπερισχύσουν η αλληλεγγύη, η ομόνοια, η εξωστρέφεια και το εθνικό καθήκον.
Στο πλαίσιο αυτό όλοι – επαναλαμβάνω, όλοι – βάφτισαν κάποιους «εχθρούς», περισσότερο για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και να αποτινάξουν το άγος της ανοχής του σεσηπότος πολιτικού συστήματος. Αυτούς τους «εχθρούς» στη συνέχεια άρχισαν δειλά-δειλά να υβρίζουν και μετά να τους πετροβολούν. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αποτέλεσμα; Η πλήρης εξαχρείωση μιας ταλαιπωρημένης κοινωνίας και η ανάδειξη του ιζήματός της, το οποίο να σημειωθεί ότι υπάρχει και παραμονεύει σε όλες τις κοινωνίες όλων των εποχών.
Ανάλογα με τις ορέξεις του εκάστοτε επικρατήσαντος κόμματος, στοχοποιήθηκαν συλλήβδην βουλευτές, δικαστές, δικηγόροι, επιχειρηματίες, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, και πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων θεράποντες, αρκεί αυτό να εξυπηρετούσε το αποτυχημένο αφήγημα του Μαξίμου. Ως μέσα για την σπορά αυτής της απέχθειας στην ψυχή του κάθε μικρόψυχου χρησιμοποιήθηκαν πρωτίστως εφημερίδες και ΜΜΕ και πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα εφημερίδας που…κυβέρνησε, σε πρωτοσέλιδο της οποίας κατονομαζόταν ως «κλεπταποδόχος» κάποιος που μετά από λίγο καιρό δολοφονήθηκε από τον εκτελεστικό βραχίονα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο καταιγισμός προσβολών, ύβρεων, απειλών και χαλκευμένων ειδήσεων, προκειμένου να καταστεί ευχερέστερος ο παραγκωνισμός όσων έχουν ταχθεί να ελέγχουν τις ελίτ και τους κυβερνώντες κι έτσι να διοικούν οι τελευταίοι τη χώρα αυθαίρετα είναι διαρκής. Προσωπικές επιθέσεις σε δικαστές, σε δικηγόρους, σε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη συνιστούν αυτό που οι αριστεροί της κυβέρνησης θα αποκαλούσαν «δολοφονία χαρακτήρα». Από αυτήν μέχρι την πραγματική δολοφονία η απόσταση είναι ελάχιστη.
Κάποιοι ίσως να μην ενδιαφέρονται για όλα αυτά. «Καλά να πάθουν όσοι έφταιξαν για την κατάσταση» λένε. Άλλοι επιχαίρουν για την απαξίωση των Θεσμών και των λειτουργών τους και είναι πρόθυμοι για ανάληψη περαιτέρω δράσης.
Διαπράττουν μέγα λάθος! Αύριο, μεθαύριο ή εν πάση περιπτώσει, όποτε θελήσει ο εκάστοτε «πολυχρονεμένος» πρωθυπουργός, θα στραφεί, εάν αυτό τον βολεύει, εναντίον των δικών τους θεσμικών συμφερόντων και θα αποπειραθεί να τα ξηλώσει με βίαιο τρόπο. Μετά από λίγα χρόνια, με αυτόν τον ρυθμό, η Ελλάδα θα είναι μόνον ένα παράπηγμα φιλοξενίας μεταναστών, για να μην πω ασύντακτη πολιτεία, μια και όλοι θα έχουν φαγωθεί μεταξύ τους.
Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι πρέπει να «πολεμάς» το σύστημα. Και επιλέγουν νοσηρούς και εγκληματικούς τρόπους γι’ αυτό, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έτσι ρίχνουν νερό στον μύλο του συστήματος.
Ένεκα των παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη για όποιον ενημερώνεται στοιχειωδώς η τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο του Εφετείου Αθηνών. Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση, μέλη της, έχουν κλιμακώσει τον – ανόητο και όχι ανένδοτο – αγώνα τους εναντίον της δικαστικής εξουσίας.  Ανεπίτρεπτες θεσμικές βολές, μεθοδευμένη κυκλοφορία ροζ δημοσιευμάτων, αδιαφορία και περιφρόνηση, δεν είναι η αντιμετώπιση που αρμόζει στη μία εκ των τριών λειτουργιών της Δημοκρατίας μας. Η αποτυχημένη θητεία ενός υπουργού, ο οποίος δεν πάει καν στη συνέλευση της μεγαλύτερης ένωσης του τομέα του είναι προφανής. Ο διαγκωνισμός μεταξύ πολιτικών και δικαστών είναι εκτροχιασμός. Και εάν σε αυτόν δεν τεθεί τέρμα, τότε θα οδηγηθούμε σε εκτροπή.
Η Ελλάδα έχει, αυτή τη στιγμή, ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία και όχι από «ηγέτες», «σωτήρες» ή «μεσσίες». Αυτοί, όσο αυτονομούνται από το θεσμικό μας οικοδόμημα, γίνονται επικίνδυνοι και ασταμάτητοι. Όπως και η βλακεία…

30 σχόλια:

  1. "Ο διαγκωνισμός μεταξύ πολιτικών και δικαστών είναι εκτροχιασμός"

    Που ακριβώς υπάρχει αυτό το σπρώξιμο δια των αγκώνων και με τι έπαθλο άραγε ;

    Τι είναι αυτό που θέλουν οι δικαστές και δεν τους αφήνει η κυβέρνηση να το πάρουν χρησιμοποιώντας τους αγκώνες της, και δή αν δεν σταματήσει το σπρώξιμο πάμε για εκτροπή ; Τι είδους εκτροπή άραγε ;

    Όλα αυτά μου φαίνονται ακατέργαστα και τραβηγμένα από τα μαλλιά, εκτός του απόντος ερωτήματος γιατί αυτά δεν συνέβαιναν επί των προηγουμένων κυβερνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κρίμα μέσα στον φανατισμό να μη βλέπει κάποιος μπροστά του.

      Διαγραφή
    2. Για βοήθα λοιπόν να δώ μπροστά μου. Γράψε κάτι επί της ουσίας εκτός από γενικόλογους αφορισμούς.

      Διαγραφή
    3. Έγραψα, αλλά απέδειξες ότι η περίπτωσή σου είναι ανίατη.
      Και πάλι, κρίμα.

      Διαγραφή
    4. Σε ρωτάω, δεν μου απαντάς, και μου λές διάβασε αυτά που έγραψα.

      Τις κουμπάρες θα παίξουμε ή πρέπει να περιμένω την εκτροπή ;

      Διαγραφή
    5. Αυτό που περίμενες ήρθε.
      Ήταν η Ελπίδα που υποστήριξες.

      Διαγραφή
  2. Η κυβερνηση πληστηριαζει , η δικαιοσύνη την υποβοηθά κάνοντας ιδιώνυμο τη διαμαρτυρία κατα των πληστειριασμων ! Δε βλέπω καμια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης.Οι τρομοκράτες ισως γράψουν κάποια προκυρηξη όπου θα αναφέρουν κατι για το μνημόνιο δαιμονοποιωντας την κριτική.Μια χαρά υπηρετούν το μνημόνιο ολοι και την σωτηρία της χώρας ! Ισως λιγο προνομιακά για τον κλάδο τους βέβαια οι δικαστές ... Αλλά αυτά επιτρέπονται.Οι Έλληνες πολιτες κοιμούνται σήμερα στο ψύχος,τα κανάλια ομιλούν για τη δημοκρατία,Ευτυχές 2017 ακομα καλυτερο 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βουλή με την κυβέρνηση τυποποίησαν ως αδίκημα τη διαμαρτυρία στους πλειστηριασμούς.
      Ή Δικαιοσύνη πού κολλάει;
      Μάλλον αγνοείτε το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Σωστά ! Το διορθώνω ! Δεν νομοθετούν οι δικαστές ! Η Βουλή νομοθετεί.Οι δικαστές όμως αποφάσισαν επανειλημμένως υπέρ του μνημονίου. Η κόντρα δικαιοσύνης κυβέρνησης ειναι για συμφέροντα που οι ίδιοι υπηρετούν άνευ σημασίας για το λαό.Ιδιωτικα συμφέροντα υπηρετούν οι δυο θεσμοί,καμια σχέση με την δημοκρατία.

      Διαγραφή
    3. Δεύτερη διόρθωση τα συμφέροντα του κλάδου τους υπηρετούν οι δυο θεσμοί.Προσωπικως δε εχω στοιχεία οτι υπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα.Εχουν κατηγορηθεί απο υπουργούς όμως της κυβερνήσεως , ας τους εγκαλέσουν ...Κοντονή ,Πολάκη.

      Διαγραφή
  3. Η μία εκ των "τριών λειτουργιών της δημοκρατίας μας" δεν φάνηκε να πολυσυγκινείται οταν υποθηκεύθηκε εθνικός πλούτος με αγγλοσαξωνικό δίκαιο, εκχωρήθηκε Εθνική κυριαρχία, κόπηκαν συντάξεις με πληρωμένες ςπι δεκαετίες εισφορές και αλλα πολλά ... δημοκρατικά !
    Μάλλον εχει ισχυρά αναντακλαστικά οταν θίγονται προνόμια και παροχές της κάστας της, φανταζόμενη οτι παραμυθιαζόμεθα ακόμη με την ..."τυφλή" !
    Τα έλεγε ο Balzac : "οι νόμοι είναι σαν ιστοί αράχνης που συγκρατούν τις μικρές μύγες ενώ τους διαπερνούν οι μεγάλες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα θέλατε να καταργηθεί η μία εκ των τριών λειτουργιών δηλαδή;

      Διαγραφή
    2. Μαλλον Δημοκρατια με Πολιτες διχως παιδεια δεν υπαρχει ......

      Διαγραφή
    3. @ wotan 398.
      Τοτε λοιπον,απο αλλου επρεπε να αρχισουν οι μπομπες.

      Διαγραφή
    4. @ Ναιας & wotan 398

      Ούτε ο Balzac, ούτε ο Σόλων. Ο Ανάχαρσις φέρεται να το είπε.

      Διαγραφή
  4. Προς τους 3 προλαλήσαντες: Ρε μάγκες πόσο πάει το μαλλί .6€ το σχόλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωρεαν ! Αν ξέρετε κάποιον με τον οποίο συμφωνούμε πολιτικά και εχει την ευγενή καλοσύνη να με συνδράμει για να σχολιάζω ομολογώ οτι δεν μπορω να αρνηθώ λόγω οικονομικών προβλημάτων τη χορηγία.

      Διαγραφή
    2. «όλα για όλα» - Μπράβο τουλάχιστον έχεις τον γνώθι σαυτόν

      Διαγραφή
    3. Ο Σύριζα μήπως? έτσι τυχαίως μου ήρθε στο μυαλό.

      Διαγραφή
  5. Πιστευω οτι το ερωτημα ειναι υποθετικο αφου το νιαου-νιαου στα κεραμιδια το κανει 99% ενας γατος.
    Υ.Γ. Μπορει καποιος να ισχυριστει οτι το νιαου-νιαου το κανει ενας σκυλος που ξερει 'ξενες γλωσσες'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ισως πρεπει να αρχιζουμε το στοχασμο μας καπως αλλιως . Ποια πρεπει να ειναι η στοχευση καθε ενεργου πολιτη για να αλλαξει κατι ; Εχουν καποια εννοια οι Δημορκατικη θεσμοι ; εχουμε Δημοκρατια ; ποιοι καθοριζουν τη τυχη μας ; υπαρχει τροπος να περεμβουμε ; Η στοχευση καθε εξουσιας ειναι η χειραγωγηση και η απομυζηση καθε περιουσιας μας . Μπορουμε να ξεφυγουμε και πως , οι διαπιστωσεις ειναι το πιο ευλοκο πραγμα τελικα , αν δε φτασεις στη ριζα του κακου ματαιοπονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι και ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα. Αλίμονο στην δύσμοιρη Χώρα μας μέχρι να γίνει χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δικαστικό σώμα δεν είναι που αποφάσισε ότι όλα έγιναν όμορφα και καλά.... νόμιμα; Αφού πρώτα είχε δώσει τεράστιες αυξήσεις στον εαυτό του ως προκαταβολή για αυτά που θα αποφάσιζε; Αυτό δεν κουκούλωσε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες υποθέσεις χοντροειδέστατης κλοπής δημοσίου χρήματος;
    Δεν υπάρχει ΤΊΠΟΤΑ... Όλα αυτά περί δικαιοσύνης, νόμων και συνταγμάτων είναι παραμύθια... Όλο αυτό είναι μια καλοστημένη εγκληματική οργάνωση γιγαντιαίων διαστάσεων που ξεπερνάει τα σύνορα...
    Αρκετά πια να κατηγορείτε τα παραζαλισμένα θύματα αυτού του καταχθόνιου εγκλήματος
    Αρκετά...
    Αααα και να μην ξεχάσουμε, βγήκαν τώρα και μας λένε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πάρουν αναδρομικά....10 δις...
    Στον πόλεμο που πλησιάζει να πάτε λοιπόν εσείς και τα παιδιά σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ Μπαλακτάρη.
    Από αυτά που γράφεις σχηματίζω την εντύπωση ότι κατά τα γραφόμενα σου ο συριζα στοχοποιεί βουλευτές δικαστές δημοσιογράφους δικηγόρους επιχειρηματίες αστυνομικούς κλπ κλπ. Στοχοποιεί τους πάντες δηλαδή.
    Εγώ από αυτά που διάβασα έμαθα ότι αυτά γίνονταν στη διάρκεια της φασιστικής χούντας του Παπαδόπουλου. Τότε η δικαστική αρχή ούτε λίγο ούτε πολύ λειτουργούσε κατ εντολή της φασιστικής χούντας.
    Εσύ λοιπόν κ Μπαλακτάρη εννοείς ότι η τρίτη εξουσία (δικαστική) εκτελεί σήμερα εντολές της εκτελεστικής εξουσίας(κυβέρνησης);
    Μήπως στην πραγματικότητα ενοχλείσαι κ Μπαλακτάρη επειδή την κυβερνητική εξουσία στην αστική μας δημοκρατία την ασκεί κόμμα με το οποίο έχεις ιδεολογικές διαφορές;
    Αλήθεια κ. Μπαλακτάρη όταν κυβερνούσε με τα δακρυγόνα και τα ΜΑΤ ο ακροδεξιός Σαμαράς τότε πως αντιδρούσες;
    Όταν κ. Μπαλακτάρη ο Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ(12/12/18) μιλώντας για τον συριζα και τον Τσιπρα είπε τη φράση της Χρυσής Αυγής χαβιάρι φαγοπότι και Αρη Βελουχιώτη εσύ πως αντέδρασες;
    Την ίδια μέρα που μαζεύτηκαν μόλις 300 Μακεδονομάχοι στον Λευκό Πύργο (Θεσσαλονίκη) και κάποιοι από αυτούς μπροστά στην κάμερα χαιρετούσαν με την γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό εσύ κ, Μπαλακτάρη πως αντέδρασες;
    Μήπως κ Μπαλακτάρη θεωρείς ότι από τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου μόνο η ΝΔ δικαιούται να εκφράζεται με ακροδεξιές πρακτικές, και κατακρίνεις τον συριζα επειδή αντιγράφει την ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Christo, basically you admit SYRIZA is a far right party (based on your definition chart). In the meantime, you claim to be a follower of a more left ideology who at the same time loves and supports SYRIZA. The very same force that you just finished saying is adopting practices of the extreme right. So for you, actions have no value. Dogmatically you are following shadows thinking they are something else, eventhough you know they are not.

      Any shrinks in the chat to elaborate Christo's case???? PLEASE!!!!

      Διαγραφή
    2. Χρηστο ...χμμμ ..εχεις απωλεια...φαιας ουσιας..Ολη η δομη του λογου και η επιχειρηματολογια....η φορα και η επεξεργασια της σκεψης σου...ειναι ανεκδοτο.Νομιζα οτι εισαι ωριμος...αλλα οταν ειπες για την χουντα .".διαβασα..."...καταλαβα πως εισαι νεος..οποτε καποτε..θα ωριμασεις ...Παντως ακομη ..δεν καταλαβες τι γινεται στην χωρα χρονια πολλα...Αυτες οι παιδικες χαζομαρες ..δεξια...ακροδεξια...αριστερα...ακροαριστερα.....που ποτιζουν φανατικα τα λογια σου...δειχνουν τον χαμηλο δεικτη επεξεργασιας νοησης..Δεν εχεις παρει χαμπαρι τι εγινε η γινεται εδω..δεκαετιες...Καποτε ισως παρεις.Αλλα η ακλονητη πιστη σου στα στερεοτυπα του παππου μου...του χθες...τα κλισε λογια ποδοσφαιρου...οι αντιπαλοτητες και οι κοντρες ..οι εμμονες και ο μεσσιανισμος σου....δεν δικαιολογουν ..τοσες αστοχιες..Εισαι ..ερασιτεχνης και καμωνεσαι τον ειδικο.Δεν ειναι κακο ισως...αλλα μην μας σπας τα νευρα διοτι εχουμε ξεφυγει απ αυτην την στοιχειωδη επεξεργασια...προ καιρου..Το μοτιβο σου ειναι ντεμοντε...και δεν τοχεις καταλαβει ουτε αυτο..Δεν μας ενδιαφερει μια τετοια οπτικη καθολου...οκ ?

      Διαγραφή
    3. Κοιταξε τον ..Γκρεγκ....τα εχει επεξεργαστει ολα...εβγαλε συμπερασμα σφαιρικο...κατεληξε καπου.Εβγαλε κριση.Δεν κολωβαραει γυρω γυρω χρονια ξοδευοντας τον νου του αδικως.Εσυ ολη μερα κοσκινιζεις αμμο....αχρειαστη...Με την ευκαιρια...μπραβο Γκρεγκ...δεν εισαι κοροιδο...αλλα ενας εξυπνος ανθρωπος με αρχη και τελος....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.