11/12/17

Το στρατιωτικό τέλος της “Αραβικής Άνοιξης”

Η αυτοκτονία του πλανόδιου μικροπωλητή στην Τυνησία, το 2010 με αυτοπυρπόληση, έβαλε φωτιά στις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Αποτέλεσε την αρχή της λεγόμενης “Αραβικής Άνοιξης”, η οποία χαρακτηρίσθηκε από άκρατη και ωμή βία.
Αυτή είχε ως συνέπεια την πλήρη αποσταθεροποίηση κρατών, όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Συρία κ.λπ.. Συγχρόνως, η πολεμική αναταραχή που ακολούθησε στη λεκάνη της Μεσογείου ενέπλεξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, όλες τις δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν ταυτόχρονα με την καταπολέμηση του ΙΣΙΣ, να εξυπηρετήσουν και τα συμφέροντά τους.
Μάλιστα, το 2015 εισήλθε στον πόλεμο της Συρίας ακόμη και η Ρωσία, η οποία με την ισχύ πυρός της και τη διπλωματική της δεινότητα, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, οδήγησε στο τέλος του συριακού εμφυλίου.
Ήδη, σήμερα 11/12/2017, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε επίσκεψη-αστραπή στην  Λατάκεια (αρχαία Λαοδικεία) ανακοίνωσε τη σταδιακή αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Όπως δήλωσε ο κ. Πούτιν: “Μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πολυπληθέστερη στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών”.
Πηγή: Μαύρο Κουτί

4 σχόλια:

  1. Της ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ προηγήθηκε από το 90,ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ στην Β.Αφρική από ΟΡΔΕΣ εξ ανατολών όπως οι Αμιρ που έρχονται εις την Ελλάδα μας τώρα.Με τις ΟΡΔΕΣ που έρχονται εδώ, ήδη έχει ξεκινήσει Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και λιγο πιο βορια, με τις πυρκαγιες του 2007 και με την δολοφονια του Γρηγοροπουλου στις 6 Δεκ. του 2008 ξεκινησαν ολα οσα περνα η Ελλαδα και οι Ελληνες μεχρι σημερα.
    Καλησπερα στο προξενειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    Κανένα δικαστήριο εγκληματιών πολέμου τύπου Χάγης για τους υπεύθνους, Χίλαρυ, Ομπάμα, ηγέτες ΕΕ (Σαρκοζύ και άλλοι) που κατέστρεψαν, Τυνησία, Λιβύη, πα' όλίγον την Αίγυπτο και τη Συρία με 500.000 αθώους νεκρούς κτλ. Που επιπλέον ίδρυσαν τον ISIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθή παρατήρηση!
      Γι αυτό όλοι τα ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΜΜΕ εις τας Ευρώπας ονόμασαν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ των ΣΦΑΓΩΝ ΄΄ΑΝΟΙΞΗ΄΄!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.