11/12/17

Έργα στην Πάφο εγκαινίασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (εικόνες)

Τα πέντε μεγάλα έργα στον ιστορικό και εμπορικό πυρήνα του Δήμου Πάφου που άλλαξαν το πρόσωπο και τη λειτουργία της πόλης, εγκαινίασε επισήμως την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος και τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εγκαινίασε την αναπλασθείσα κεντρική πλατεία Κέννεντυ, τις τρεις πλατείες περιμετρικά του Δημοτικού Μεγάρου, τις οδούς που οδηγούν από την κεντρική πλατεία προς το νέο Μαρκίδειο Θέατρο, τη συνοικία Μουττάλου και την πέριξ της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου περιοχή.
Σε ομιλία του κατά την τελετή, στην παρουσία των αρχών της επαρχίας Πάφου και πλήθους πολιτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα έργα που εγκαινιάσθηκαν επισήμως σήμερα αποτελούν το καλύτερο δείγμα της ορθής διαχείρισης και της καλής συνεργασίας της δημοτικής αρχής Πάφου με τα κρατικά και κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες.
«Αν δεν υπήρχε αυτή η συνέπεια και παρακολούθηση της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων από τον Δήμο Πάφου», τόνισε, « δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα».
Αυτή η στήριξη που παρείχε το κράτος στον Δήμο Πάφου, θα έχει και συνέχεια, προανήγγειλε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ανακοίνωσε ειδικότερα ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί δύο αιτήματα της δημοτικής αρχής: Την παραχώρηση του κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού στην κεντρική πλατεία και του Δημόσιου Κήπου στον Δήμο Πάφου.
«Για το θέμα του Αστυνομικού Σταθμού», τόνισε, «δρομολογούμε την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης, ώστε το υφιστάμενο κτίριο να αποδοθεί στον Δήμο Πάφου για αξιοποίηση, ώστε να ολοκληρωθεί ο στρατηγικός εξωραισμός της κεντρικής πλατείας της πόλης.
Ξεκάθαρη είναι και η πολιτική μας βούληση να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανταλλαγής του Δημόσιου Κήπου Πάφου με άλλη έκταση, ώστε ο Κήπος να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου. Αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη, ο Δημόσιος Κήπος θα παραδοθεί στον Δήμο Πάφου και βεβαίως θα ικανοποιηθεί αντιστοίχως η Εκκλησία που είναι η ιδιοκτήτρια σήμερα του Κήπου».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Δήμο Πάφου για το έργο που έχει επιτελέσει, τονίζοντας ότι πλέον η Πάφος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εντός και εκτός Κύπρου για την χρηστή διοίκηση, την ορθή χρήση δημοσίου χρήματος και την αποτελεσματική προώθηση έργων.
«Παρά τη σωρεία των προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, « μπορέσαμε με στοχευμένα μέτρα και κινήσεις να δρομολογήσουμε και εξαγγείλουμε έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε παγκύπρια βάση».
Σε χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης των έργων, ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι η πόλη τίμησε την εμπιστοσύνη που της επέδειξε η κυβέρνηση.
«Σήμερα, μπορούμε να το πούμε: Τα καταφέραμε», είπε χαρακτηριστικά. « Θέσαμε την Πάφο σε τροχιά μόνιμης ανάπτυξης, πετύχαμε μια επανάσταση που βάζει την πόλη μας σε πορεία ανόδου.
Τα εγκαίνια των πέντε μεγάλων έργων και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν, είναι το επιστέγασμα μιας μακράς πορείας με ορόσημο τον Ιούνιο του 2015, όταν από την Πάφο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε 12 συνολικά έργα, που στη συνέχεια έγιναν 14, με πραγματικό κόστος τα 53 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 47 εκατομμύρια δόθηκαν από την Ευρωπαική Ένωση και το κράτος και τα άλλα έξι από τον Δήμο».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη και στην μετονομασία του Παφιακού Σταδίου σε «Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης». Σε δηλώσεις του κατά την τελετή, τόνισε ότι θα γίνουν παράλληλα έργα βελτίωσης του σταδίου ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλους διεθνείς αγώνες, ενώ θα υπάρξει διαρκής βελτίωση της κλειστής αίθουσας Αφροδίτη, που βρίσκεται δίπλα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο.
  Ντόρα Χριστοδούλου 
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.