14/12/17

Οι ηλίθιοι των κατεχομένων μοιάζουν πολύ με τους δικούς μας ηλίθιους

Νομίζετε ότι είναι μόνο ο Σενέρ Λεβέντ στο μάτι των ηλιθίων σε αυτόν τον τόπο; Πλανάστε. Η διαφορά είναι ότι ο Λεβέντ διώκεται από το κατοχικό καθεστώς, την τρομοκρατική Τουρκία και τους εποίκους, και γι΄ αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος που διατρέχει και πολύ θαυμαστή η στάση του.
Αλλά, γενικά στη μακαρία νήσο των νεοκυπρίων, υπάρχει και εκδηλώνεται κατά καιρούς πολύ έντονη τάση για διώξεις κατά της αντίθετης άποψης.
Τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται υπογείως, ύπουλα και, φυσικά, με αθέμιτα μέσα. Χτες ακόμα μου έλεγε δημοσιογράφος για τις προσπάθειες ορισμένων ηλιθίων να βρουν κάτι εναντίον του για να τον τρομάξουν και να σταματήσει να γράφει αυτά που γράφει και ενοχλούν τον προεκλογικό φανατισμό τους. Προχτές, μου έλεγε σκιτσογράφος για παρεμβάσεις που κάνουν ορισμένοι στη δουλειά του, προσπαθώντας να του κόψουν δουλειές γιατί κάνει γελοιογραφίες που τους ενοχλούν. Για το Κυπριακό όλα. Για να μη μιλήσουμε για τις επιθέσεις που δέχονται δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι στα μέσα (αντι)κοινωνικής δικτύωσης, που φτάνουν σε απίστευτες χυδαιότητες, σε ανυπόστατες κατηγορίες που διοχετεύονται με μόνο σκοπό να τραυματιστεί η υπόληψη και η προσωπικότητα όποιου έχει άλλη άποψη από αυτήν των φασιστοειδών. Διότι όταν κάποιος διαδίδει, για παράδειγμα, ότι ένας δημοσιογράφος είναι πληρωμένος από κάποιον πολιτικό για να γράφει αυτά που γράφει, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να προσπαθεί να ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον του, όπως κάνουν δηλαδή και οι Γκρίζοι Λύκοι ή άλλοι ομοίως φανατισμένοι στα κατεχόμενα. Εδώ, βέβαια, φαινομενικά δεν κινδυνεύει η ζωή του δημοσιογράφου όπως κινδυνεύει η ζωή του Σενέρ Λεβέντ. Αλλά με τέτοιες λογικές, ποιος εγγυάται ότι δεν θα βρεθούν κι απ΄ εδώ οι ίδιοι ανεγκέφαλοι να απειλήσουν και με άλλους τρόπους; Τα ζήσαμε πολλές φορές στην ιστορία μας. Εξάλλου και η συκοφαντία είναι αρκετή για να εξοντώσει κάποιον ηθικά και επαγγελματικά. Δεν ενδιαφέρει κανέναν η αλήθεια, φτάνει να αφήνει κανείς τους ψιθύρους να μεταφέρονται στην εύκολη χώνεψη του διαδικτύου και να εξοντώνουν ανθρώπους. Και δεν χρειάζεται να κάνουν οι δικοί μας ηλίθιοι όσα κάνουν οι ηλίθιοι των κατεχομένων εναντίον του Σενέρ Λεβέντ. Ο Σενέρ βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του, διότι γράφει σε ένα παράνομο στρατοκρατούμενο καθεστώς και ενοχλεί μια χώρα δικτατορική που δεν διστάζει να φυλακίζει και να εξαφανίζει όσους την ενοχλούν. Εδώ, δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, αλλά έχουν την ίδια ακριβώς λογική και νοοτροπία. Όποιος δεν προσαρμόζεται στη νέα τάξη που θέλουν να επιβάλουν στην Κύπρο, μπορεί να εξοντωθεί με σπερμολογίες, με συκοφαντικούς ψιθύρους, που εύκολα και ανώνυμα διοχετεύονται στην κοινή γνώμη. Κι αυτοί που το κάνουν παριστάνουν και τους προοδευτικούς δημοκράτες, που πρώτοι και καλύτεροι συγκλονίζονται από τις επιθέσεις εναντίον του Λεβέντ. Είναι οι ίδιοι που δεν τους πειράζει καθόλου να βάλουν την Τουρκία να «προστατεύει» και τις ελεύθερες περιοχές κι ας διώκει και Ελληνοκύπριους ενοχλητικούς.
Οι ίδιοι, για παράδειγμα, που κατακεραυνώνουν την κοινότητα Σωτήρας διότι απαγόρευσε τη θεατρική παράσταση του ΘΟΚ, και μιλούν με στόμφο για την ελευθερία της έκφρασης, ζητούν κάθε μέρα από τον εκδότη του Φιλελεύθερου την κεφαλή του ΠΙΝ επί πίνακι γιατί δεν τους αρέσουν τα σκίτσα του. Διότι όλα κι όλα, αλλά έχει και η ελευθερία έκφρασης τα όριά της, λένε, και τα όρια τα βάζουν οι ίδιοι, αυθαίρετα. Οι ίδιοι που κάνουν αφοριστικές διακηρύξεις περί της ελευθερίας του ΘΟΚ, αλλά δεν είπαν ποτέ λέξη για τη λογοκρισία του κατοχικού καθεστώτος στα βιβλία των εγκλωβισμένων μαθητών και τις λίστες απαγορευμένων εκπαιδευτικών. Δεν είπαν λέξη ούτε για τον Ερντογάν, που θαύμαζαν και εξυμνούσαν χρόνια και χρόνια, βέβαιοι ότι αυτός θα λύσει το Κυπριακό. Κι όταν τολμούσε να τον επικρίνει ο Λεβέντ, ζώντας μέσα στο στόμα του γκρίζου λύκου κι όχι στα ασφαλή γραφειάκια μας, αυτοί τον χαρακτήριζαν γραφικό. Διότι τους χαλούσε το κλίμα και την ουτοπία. Τους χαλούσε την υποκρισία της δήθεν επαναπροσέγγισης προτάσσοντας την ουσία της κατοχής. Αυτοί είμαστε, όμως, υποκριτές, λογοκριτές, συκοφάντες, προασπιστές της ελευθερίας της άποψης φτάνει να συμφωνεί με τη δική μας.
Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Ακόμη ένα εξαιρετικό άρθρο κύριε Καλεντερίδη. Επίσης τα επίθετα "υποκριτές, λογοκριτές, συκοφάντες, προασπιστές της ελευθερίας της άποψης φτάνει να συμφωνεί με τη δική μας" είναι όλα πυλώνες του φασισμού αλλά κανένας κολλημέμνος αριστερός η φιλελεύθερος, η liberal, η "προοδευτικός" δεν πρόκειτε ποτέ να παραδεχθεί ότι είναι φασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα παντου οι ηλιθιοι ειναι ιδιοι,ειδατε πουθενα γεωγραφικο η εθνοτικο προσδιορισμο για τους ηλιθιους ;.
    Απλως ο βαθμος ηλιθιοτητος προσδιοριζει το μεγεθος και την τραγικοτητα του ηλιθιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.