25/12/17

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία…

ABD Hatti- Αμερικανική γραμμή, Rus Hatti- ρωσική γραμμή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες την ετήσια έκθεσή τους για τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), στην οποία χαρακτηρίζονται η Κίνα και η Ρωσία ως ανταγωνιστές, ενώ η Τουρκία δεν αναφέρεται στο έγγραφο ως «αντίπαλος» ή «σύμμαχος».
Στην 68σέλιδη έκθεση που κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρονται η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος ως ‘φιλικές- συμμαχικές’ χώρες.

Η απουσία οποιασδήποτε μνείας για την Τουρκία στο αμερικανικό έγγραφο, είναι η τελευταία από μια σειρά εξελίξεων, που δείχνουν την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, καθώς η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να συνεργάζεται ανοιχτά με την κουρδική οργάνωση της Συρίας,PYD, την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική, παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις της Άγκυρας, συνεχίζει τις προσπάθειές της να περικυκλώσει την Τουρκία αυξάνοντας τον αριθμό των στρατευμάτων της στην περιοχή από 40 χιλιάδες μόλις πριν από μερικούς μήνες, όπως δήλωσε το Πεντάγωνο, σε 65 χιλιάδες σήμερα.

Η μεγαλύτερη αύξηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ, ήταν στις τουρκικές βάσεις καθώς οι αριθμοί τους διπλασιάστηκαν σε μόλις δύο μήνες, φθάνοντας τους 4.000.

Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων που μεταφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο Κατάρ αυξήθηκε από 3.000 σε 7.000 μόνο στους τελευταίους 3 μήνες.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης σημαντικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και τη Συρία.

Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, που έγινε με το πρόσχημα του ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να περικυκλωθεί η Τουρκία από τη Δύση.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα και πυρομαχικά στην Ανατολική Ευρώπη σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία, μεταξύ των άλλων.

Η τελευταία εκστρατεία του Πενταγώνου στοχεύει να αλλάξει το χάρτη της περιοχής προκειμένου να περικυκλώσει την Τουρκία δημιουργώντας «αμερικανικό άξονα» που εκτείνεται από την Ουγγαρία μέσω της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, μέχρι τον κόλπο της Μπάσρας.

Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που ισχυρίζονται ότι έχει συσταθεί ως αμυντική γραμμή εναντίον της Ρωσίας, ο πραγματικός στόχος για το έργο αυτό είναι η Τουρκία και το Ιράν.

Οι ΗΠΑ απειλούν επίσης την Τουρκία από το νότο, υποστηρίζοντας τους τρομοκράτες του PKK στη βόρεια Συρία, οι οποίοι έχουν παραλάβει πάνω από 4.000 φορτία οχημάτων και πυρομαχικών από το Πεντάγωνο τους τελευταίους μήνες.

Τις επόμενες ημέρες η Τουρκία προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση για την εκκαθάριση των τρομοκρατών του PKK από την Αφρίν και τις περιοχές που βρίσκονται υπό την κατοχή τους, δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

Θεωρείται μόνο ως θέμα χρόνου μια πιθανή αντιπαράθεση μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών στρατευμάτων στις περιοχές που δραστηριοποιείται η ‘Ασπίδα του Ευφράτη’, είτε στην Αφρίν είτα στην Μαντί.
(Στοιχεία από yenisafak.com)
--
The Hellenic Information Team

6 σχόλια:

  1. Σαν τις "προφητείες" του Λεβεντη... Η Τουρκία έχει κίνηση διαθέσιμη να κάνει, πχ μια δήλωση μετανοιας, μια υπαναχωριση στο αυτά που πρόσφατα υποστηριζε, λες να μην γνωριζουν, ότι είναι το ατού που θα ήθελε οποίος θέλει να κάνει παιχνίδι στην περιοχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι έχεις δίκαιο. Η Τουρκία ανα πάσαν στιγμή μπορεί να ξαναρχίσει το δούλεμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δούλεμα υπήρχε όσο υπήρχε κάποιο πάτημα. Τώρα η Τουρκία δεν έχει κάτι να δώσει, μόνο πρόβλημα είναι. Είναι σαν μια μαύρη τρύπα ανάμεσα σε συμμαχικά εδάφη. Επίσης η δύση βαρέθηκε να ρίχνει λεφτά στο πηγάδι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ xXBa.
      Δουλεμα ξεδουλεμα ,μια ζωη εδω και δεκαδες χρονια η τουρκια τους χορευει ολους στο ταψι και ολοι τσιμπανε.
      Δεν βγηκε τυχαια το σφαξε με αγα μου να αγιασω.

      Διαγραφή
  4. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα το οτι δεν αναφέρεται η Τουρκία σαν σύμμαχος, αφού είναι μέλος του ΝΑΤΟ θεωρείται τυπικά αυτόματα σύμμαχος και δεν θα χρειάζονταν ειδική αναφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The USA, Britain and even Russia protect Turkey, it's unity and borders.
    Of course, what they do is totally stupid. But again, stupid people rule the world, and Turkey uses its anatolia n tricks to get away with murder while these stooges still love it and support it.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.