7/12/17

Ο Ερντογάν και η «δημοκρατία» μας

Η απερίσκεπτη ενέργεια της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας να προσκαλέσει στην πατρίδα μας τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ήδη έχει κόστος.
Ο ίδιος με ένα διπλό «χτύπημα», αφενός με τα λεγόμενά του σε τηλεοπτική συνέντευξη την παραμονή της επίσκεψής του και αφετέρου με όσα είπε κατακεραυνώνοντας τον Έλληνα ΠτΔ και τους συμπαριστάμενους αλλά και τον ελληνικό λαό στο Προεδρικό Μέγαρο, έδειξε ξεκάθαρα τις βουλιμικές ορέξεις του. Ήρθε στη χώρα μας σαν προσκεκλημένος, αλλά δεν σεβάστηκε ούτε την πρόσκληση, ούτε τους προσκαλούντες.
Μάλιστα, με την παρρησία που τον διακρίνει, αποκάλυψε και μυστικές συζητήσεις με Έλληνες πρωθυπουργούς για ζητήματα, τα οποία ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος των ελληνοτουρκικών επαφών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης και δη επίμονα και επιτακτικά. Στην προσπάθειά του να πείσει για το ορθόν της ανακίνησης του – ανύπαρκτου για την Ελλάδα – ζητήματος, είπε: «άλλωστε, έχουμε συζητήσει και με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς της Ελλάδας την ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάννης, με τον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου αλλά και τον Τσίπρα, αλλά δεν είχαμε αποτελέσματα», ρίχνοντας μια «οβίδα» στους Έλληνες πολίτες που πληροφορήθηκαν το πρώτον, από τον Τούρκο πρόεδρο, το περιεχόμενο των συζητήσεών του με την ηγεσία του ελλαδικού κράτους.
Έτσι, εμβάλλει σε δικαιολογημένη ανησυχία όλες και όλους μας για το πραγματικό μενού των διμερών επαφών με την Τουρκία εδώ και δεκαετίες, κυρίως επειδή πρέπει να σκεφτούμε τί έχει συζητηθεί για το Κυπριακό, για το Αιγαίο, για τα νησιά μας, για τη Θράκη και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…
Η πολιτική μας ελίτ να διαπραγματεύεται τα εν ου παικτοίς και οι πολίτες μένουν στα τυφλά.
Φως θέλουμε και όχι σκοτάδι.
Να γινόμαστε κοινωνοί όλων αυτών επιθυμούμε και όχι να διαπραγματεύονται την πατρίδα μας εν αγνοία μας.
Εν ολίγοις, αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς για τα εθνικά μας δίκαια, επειδή αυτό τους επιτρέπει το πολιτικό σύστημα. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε.
Δεν πάει άλλο και δεν θα τους αφήσουμε!
Μάθε πώς: http://todelta.gr

4 σχόλια:

 1. Έναν άξιο ηγέτη θέλουμε, που να μας βγάλει από τα αδιέξοδα και να υπερασπιστεί τα δίκαια της Πατρίδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από το κείμενο προκύπτει ότι η Τουρκία (και όχι ο Ερντογάν) έχει φάει πόρτα εδώ και πολλά χρόνια από όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς αναφορικά με τα θέλω της.

  Αυτό όμως δεν είναι διαπραγμάτευση και συνεπώς γιατί υπάρχει ανησυχία ; Αρκεί η επαγρύπνηση.

  Και διεθνώς βεβαίως ισχύει τα εν οίκω μη εν δήμω, για τα σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελικά σήμερα πληροφορηθήκαμε, ότι έδωσε μάχη για να έρθει στην Ελλάδα. Για τους γνωστούς λόγους του. Νομίζετε ότι στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αντί για τον Κύριο Παυλόπουλο ήταν κάποιος άλλος και στην θέση του πρωθυπουργού ήταν επίσης κάποιος άλλος, δεν θα έλεγε όσα είπε; Εδώ ο βρικόλακας δεν σεβάστηκε ούτε την κατάθεση στεφάνου στο Σύνταγμα. Τι άλλο πρέπει να δούμε απ'αυτόν. Αυτός δεν σέβεται την δική του χώρα θα σεβαστεί την Ελλάδα; Τώρα το αν έπρεπε να έρθει η όχι νομίζω ότι η Ελλάδα ως Ελλάδα καλώς έπραξε για να μην αποτελέσει πρόβλημα στα γενικότερα προβλήματα της Τουρκίας λέγοντάς του όχι. Και τέλος, η Αμερική ανακοίνωσε μέσω State Department ότι δεν τίθεται θέμα συνθήκης Λωζάνης....κιάλος πόνος για Ερτογάν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο ερώτημα "εάν ήταν άλλος θα έλεγε τα ίδια;", η απαντηση είναι:
   Ο Ερντογάν ανέφερε ότι έχει συζητήσει την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης με Σημίτη, Καραμανλή, ΓΑΠ και Τσίπρα.
   Ποιός λείπει..;

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.