7/12/17

Ο Erdogan ζητάει νέα χάραξη συνόρων, αλλιώς διαρκή ένταση

Όποιος και μετά από τη χτεσινή συνέντευξη Erdogan εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Τουρκία θα πάψει να απειλεί με ένοπλα μέσα, σαν τα πολεμικά της αεροπλάνα, κάθε μέρα την Ελλάδα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν ζήτησε απλώς την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, όπως τονίζεται στα ΜΜΕ. Είπε ανοιχτά ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα με τα χωρικά ύδατα, που «πρέπει να οριοθετηθούν με δικαιοσύνη». Κοινώς αμφισβητεί ευθέως τα σύνορα.
Και δεν περιορίζεται στα θαλάσσια σύνορα, που ο κ. Τσίπρας έμαθε μόλις πριν δυό χρόνια ότι υπάρχουν. Αλλά, μίλησε και για «πρόβλημα στον εναέριο χώρο», που πρέπει επίσης να μπει στο τραπέζι!
Δηλαδή, ρώτησε ο Α. Παπαχελάς, μ' αυτά μπορούμε να λέμε ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ των δύο χωρών; Και ο πονηρός Τούρκος απάντησε: Η λέξη πόλεμος πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τις δύο χώρες. Γιατί σε περίπτωση πολέμου αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι δύο λαοί. Γι' αυτό, συνέχισε ο πονηρός, πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω και να τα συζητήσουμε με καλή διάθεση για συνεννόηση…
Μα, η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτε από την Τουρκία. Η Τουρκία ζητάει. Αυτό είναι ετεροβαρές για ενδεχόμενες συνομιλίες, του είπε σωστά ο δημοσιογράφος. Και ο Erdogan ξεκαθάρισε: Η Τουρκία έχει μερικά λογικά προβλήματα, ας πούμε με τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών! Και δεν μπορεί να ανεχθεί (!) να περιορίζεται η ελεύθερη ναυσιπλοΐα της.

Για τη συνέχεια liberal

5 σχόλια:

 1. Και επιτέλους με τους ηλίθιους κυβερνητικούς και άλλους πολιτικούς παράγοντες που τους φαίνεται να τους έχει κολλήσει η βελόνα και αναμασούν συνέχεια ως μηρυκαστικά αντί χόρτων την καραμέλα περί ευρωπαϊκής πορείας των κρατών που δεν είναι μέλη και ότι τάχα η Ελλάδα θα βοηθήσει κτλ κτλ, ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι κανένα κράτος της περιοχής δεν δίνει δεκάρα για την ένταξη του στην εξευτελισμένη ένωση. Εδώ έφτασαν στο σημείο κράτη που ήταν μέσα να φεύγουν (βλ Η.Β.) και ο παυλόπουλος συνεχίζει το βιολί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ταϋγέτη.

  Ποιὸς ξέρει ἀπὸ ποῦ κρατᾶνε τὸν Παυλόπουλο καὶ τὴν κάθε κυβέρνησι γιὰ νὰ ἀναμασᾶνε τὴν ἴδια καραμέλα.

  Μακάρι νὰ βγαίναμε ἀπὸ τὴν φωλιὰ τῶν λύκων·καλλίτερα εἴμαστε πρό Εὐρώπης·καὶ τὸ γράφω αὐτὸ γιὰ ἐκείνους τοὺς εὐρωλιγούριδες ποὺ ἀδιάβαστοι ἱστορικῶς δὲν γνωρίζουν τὶ ἔχει ὑποστῆ καὶ ἀκόμα ὑφίσταται ἡ φυλή μας ἀπὸ τοὺς βαρβάρους εὐρωπαίους ἀκόμα καὶ πρὸ τῆς Ἀλώσεως,δλδ ἀπὸ Γαλᾶτες,Ρωμαίους,καὶ ἄλλες"πολιτισμένες" γερμανικὲς φυλές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να μας πει ο σουλτανος τις αποστασεις των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ νησιων που του δημιουργουν προβληματα ωστε να τα μετακινησουμε αναλογως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τουλάχιστον θα έχουμε να δείχνουμε κάτι σε όσους μας λένε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. κι εγώ θέλω ραντεβού με την Scarlett Johanson και την Catherine Zeta Jones... Έτσι είναι η ζωή ποτέ δεν έχεις όλα όσα επιθυμείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.