7/12/17

Tο χρήμα του Κρεμλίνου προς την Λε Πεν

Με εισαγγελική εντολή έκλεισαν 27 τραπεζικοί λογαριασμοί του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία. Οι αρχές εξετάζουν την οικονομική κατάσταση επώνυμων μελών του Εθνικού Μετώπου που αύξησαν σημαντικά τα περιουσιακά τους στοιχεία τα 3 τελευταία χρόνια.




Το ότι –με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν– οι μυστικές υπηρεσίες και τα αόρατα ταμεία του Κρεμλίνου χρηματοδοτούν ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκά κόμματα και «κινήματα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνον οι πέτρες ίσως να μην το γνωρίζουν. Αλλά, σαφώς δεν είναι γνωστό ποιο είναι το ύψος των ποσών που πηγαίνει στα ταμεία των κομμάτων και άλλων δήθεν μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ίσως, όμως, με αφετηρία την Γαλλία, βρεθεί κάποια άκρη.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, μετά από εισαγγελική εντολή έκλεισαν στην Γαλλία 27 τραπεζικοί λογαριασμοί του κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λε Πεν, παράλληλα δε ερευνάται και η υπόθεση ενός ρωσικού δανείου προς το κόμμα, ύστερα από πρωτοβουλία βουλευτή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η έρευνα των γαλλικών αρχών εξετάζει και την οικονομική κατάσταση επώνυμων μελών του Εθνικού Μετώπου, τα οποία τα τρία τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο των περιουσιακών στοιχείων τους, χωρίς αυτή να δικαιολογείται από την αντίστοιχη άνοδο των εισοδημάτων τους. Κατά τις πληροφορίες μας, τα στελέχη αυτά διαχειρίστηκαν δάνεια 11 εκατ. ευρώ τα οποία το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν πήρε από μαφιόζικες ρωσικές τράπεζες, τις οποίες στις αρχές του 20917 αναγκάστηκαν να τις κλείσουν και οι ρωσικές αρχές. Πρόκειται για τις Strategy Bank και MKB Bank, ενώ άλλα 9 εκατ. ευρώ χορήγησε το 2014 στο Εθνικό Μέτωπο και η First Czeck Russian Bank.
Για τη συνέχεια Euro2day

6 σχόλια:

  1. Κρίμα ο άνθρωπος. Τα έχει παίξει τελείως, αλλιώς δεν δικαιολογούνται αυτά που γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη κύριοι διαβάζετε τί βάζετε; (...)"Πέρα, όμως, από την περίπτωση αυτή, θόρυβο κάνει στην Γαλλία και η αποκάλυψη Γάλλου μετανοημένου τζιχαντιστή ότι, στην Συρία, η ρωσική αεροπορία σκοπίμως βομβάρδιζε αμάχους για να ενισχύσει με τον τρόπο αυτόν το μεταναστευτικό ρεύμα προς Τουρκία και μετά προς Ευρώπη"(...)Ἐλπίζω να εἶναι κατανοητή ἡ διαφορά τῆς λέξεως "ἀποκάλυψη" ἀπό την λέξη "εἰκασία". Στην προκειμένη περίπτωση ὁ τζιχαντιστής εἰκάζει κάτι γιά τον πιό μισητό ἐχθρό του. Γιατί θά ἔπρεπε νά θορυβούμε κι ἐμεῖς, μαζί μέ ὅλη την Γαλλία, άπό την εικασία ἐνός τζιχαντιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συντάκτης του άρθρου βρίσκεται επιεικώς σε σύγχυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στον κ. Αντ. Πικ. για την ανάρτηση. Το έκανε ασφαλώς, ο πονηρούλης, για να μας υποδείξει έμμεσα ποιος στην ειδυλλιακή ευρωπαϊκή μας οικογένεια
    -δημοσιοκάφρος, εφημερίδα, περιοδικό, τηλέ-ραδιοσταθμός- αντλεί μαχητικό
    ευρω-ενθουσιασμό από τα 16 δις δολάρια των ΜΚΟ του Σόρος, παρέα με τούς 224 ευρωβουλευτές που κατονόμασε ο Φάρατζ και πλήθος άλλα σκύβαλα της πολιτικής, της "παιδείας" και της "διανόησης".
    Βάζε μας τέτοια τέτοια βαρύτιμα πνευματικά πονήματα κύριε Α.Π. και θα μας κάνεις
    φανατικούς τελικά θαυμαστές της συμμορίας των Βρυξελλών και των αφεντικών της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαράδεκτο, κίτρινο άρθρο από το Euro2Day. Ο Σάββας καλά έκανε και το έβαλε για να ξέρουμε τι γίνεται. Δεν μπορούμε πάντα να διαβάζουμε αυτά που μας αρέσουν. Επίσης οι ποιό πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αρθρογραφπς βρισκεται σε νοηματικη αταξια διοτι η σαλπιγκα εχει ηδη δωσει το συνθημα η εκπουστευση τηε Ευρωπης τερμα. C^ est fini, over.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.