8/1/18

Ρουμανία 2017: Χαμηλοί φόροι = Ανάπτυξη 7%


- «Διάβασες τις δηλώσεις αυτού του πολιτικού της Ρουμανίας; Ενώ εσύ μας λες πως η χώρα τους πάει καλά, αυτός αποκάλυψε την αλήθεια. Το εξωτερικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε το 2017 κατά 1,5 δισ. Ευρώ, ποιος ξέρει τι θα έγινε και με τα δάνεια των πολιτών...»
- «Αλήθεια είναι. Το ΑΕΠ της χώρας ανέβηκε από τα 169 στα 181 – 183 δις Ευρώ και προσπέρασε το Ελληνικό. Το έλλειμμά της παρέμεινε κάτω του 3% του ΑΕΠ, περίπου 5 δις, ενώ δανείστηκε από το εξωτερικό μόνο 1,5 δισ. Ευρώ».
- «Και αυτό είναι καλό;»
- «Δηλαδή είναι κακό μία χώρα να προσφέρει επιπλέον πλούτο 12 – 14 δισ. στους πολίτες της, με έλλειμμα μόλις 5 δισ. και αυτό να χρηματοδοτείται κατά 70% εντός της χώρας, σε τοπικό νόμισμα, με επιτόκιο 2 – 2,5%;»
- «Και πόσο είναι το συνολικό χρέος τους; Θα σκάσουν σαν και εμάς, το ξέρω εγώ...»

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Λετε να μην γνωριζουν τα αφεντικα οτι δεν ποροκειται να ερθει αναπτυξη στην Ελλαδα με αυτη την φορολογικη αφαιμαξη? Ασφαλως και το ξερουν. Αλλη ειναι η στοχευσις. Εχω την εντυπωση οτι συντομα θα αρχισουν να εμφανιζονται οι ΕΟΖ οπου θα υπαρχει αναπτυξη χωρις φοροεσοδα για τη χωρα με εργατικο δυναμικο εισαγομενο. Οι ποιοτικοι Ελληνες θα οδευσουν προς την εσπεριαν με οτι αυτο συνεπαγεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας αποδείξω οτι τα νούμερα αυτά ειναι γελοιότητες ? Το ισοζύγιο εργαζομένων που πανε προς χώρες που εχουν χειρότερα νούμερα απο τη Ρουμανία ειναι μεγαλύτερο απο τους εργαζόμενους που πανε στη Ρουμανία να δουλέψουν ! Διορθώνω απο μόνα τους τα νούμερα ειναι γελοιότητες .Μια οικονομία μετράται κυρίως χωρίς νούμερα.Εδω τα τελευταία χρονια έχουμε θετικά νούμερα αλλά ειμαστε λιγο πριν πιούμε κονιάκ και φάμε παξιμαδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.