9/1/18

Εθνικός εξευτελισμός - Θα το επιτρέψουμε;


16 σχόλια:

  1. Όλοι τους είναι στον ίδιο δρόμο. Δυστυχώς και ο Συριζα αλλά Κα η ΝΔ είναι στον ίδιο δρόμο!!!! Μόνο αν εμφανιστεί κάποιος με γόνατα και βάλει τα πράγματα στην θέση τους . Οι σημερινοί είναι ολο ι τους σκουπίδια. Βλέπετε ότι ου τε που τους ενοχλεί το φτυσημο5 , αυτοί λένε ότι βρέχει. Ουστ γαϊδούρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεπουλήθηκε το θέμα είναι ολοφάνερο.

    Η μόνη λύση "σύνθετης" ονομασίας θα ήταν το "Σλαβομακεδόνες" για την εθνική τους ταυτότητα ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ και κυρίως έναντι του εαυτού τους. Να καταλάβουν ποιοι πραγματικά είναι. Αυτό είναι, Σλαβομακεδόνες είναι.

    Μετά δεν έχει σημασία πώς θα λέγεται η χώρα, έτσι και λυθεί το θέμα της εθνικής ταυτότητας. Που λέει ο λόγος, σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να ονομάζεται μέχρι και "Δημοκρατία της Μακεδονίας", χωρίς να έχουμε εμείς πρόβλημα. Γι' αυτό ακριβώς (αν λυθεί το πρόβλημα της εθνικής τους ταυτότητας), θα μπορούσαν μετά και αυτοί να δεχθούν να λέγεται όπως να 'ναι η χώρα τους. Μέχρι και Δημοκρατία της Ωραίας Θέας στο Βουνό, που λέει ο λόγος.

    Ας λύναμε το πρόβλημα της εθνικής τους ταυτότητας, λοιπόν, και ας κρατούσαμε το θέμα της ονομασίας του κράτους για αργότερα, έως και για πολύ αργότερα. Δεν θα μας πείραζε πια τότε.

    Τώρα τους χαρίζουμε τα πάντα, είναι απίστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 30% περίπου των κατοίκων των Σκοπίων είναι Αλβανοί. Θα δεχόταν να ονομαστούν Σλάβοι; Πολύ αμφιβάλλω.

      Διαγραφή
    2. "Θα δεχόταν" => θα δέχονταν. Συγγνώμη.

      Διαγραφή
    3. Βρε συ Nativist, όταν λέμε για εθνική ταυτότητα εννοείται ότι εννοούμε για τους Σλάβους. Οι Αλβανοί δεν έχουν πρόβλημα εθνικής ταυτότητας, ξέρουμε ότι είναι Αλβανοί. Να ονομαστούν "Σλαβομακεδόνες" και αντίστοιχα η γλώσσα τους κλπ. οι Σλάβοι της χώρας αυτής και όσοι άλλοι αισθάνονται να ανήκουν στο ίδιο έθνος. Τέλος. Και η χώρα μετά δεν έχει και τόση σημασία πώς θα ονομαστεί. Το αφήνουμε για άλλα 20-30 χρόνια ανοικτό και το λύνουμε τότε, αφού πια έχουν παραδεχθεί και έχει εμπεδωθεί σε μια γενιά τουλάχιστον ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο της ελληνικής μακεδονικής ταυτότητας. Τότε πια ούτε που θα τους νοιάζει και το όνομα της χώρας τόσο, αν έχουν μια ξεκάθαρη και, κυρίως, αληθινή εθνική ταυτότητα.

      Το "Σλαβομακεδονία" θα ήταν πρόβλημα για τους Αλβανούς ως όνομα της χώρας της ίδιας. Δεν είναι πρόβλημα ως όνομα της σλαβικής πλειοψηφικής εθνότητας της χώρας. Και η χώρα θα ονομάζεται αλλιώς. "Δημοκρατία των Κεντρικών Βαλκανίων" ή όπως αλλιώς θέλει. Το παν είναι να λυθεί το πρόβλημα της εθνικής τους ταυτότητας. Αυτό είναι το πρόβλημα.

      Διαγραφή
    4. Αν εννοείται ότι το εννοείτε, καλώς το εννοείτε, αλλά πώς να το ξέρω εγώ; Και παρακάτω ρωτούν κάποιοι, απ' ό,τι είδα.

      Τα υπόλοιπα είναι όνειρα θερινής νυκτός, άπαξ και το θέμα τείνει να κλείσει εις βάρος μας.

      Διαγραφή
  3. Να ρωτηστε τους συμμαχους σας τους αμερικανο-βουλγαρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνω: οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν αντιδρούν ;;
    Τους συμφέρει να αποκαλούνται Μακεδόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καναδός9 Ιανουαρίου 2018 - 11:11 μ.μ.
    Δεν καταλαβαίνω: οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν αντιδρούν ;;
    Τους συμφέρει να αποκαλούνται Μακεδόνες;

    Πριν λίγες μέρες άκουσα δήλωση από Αλβανό ανώτατο στέλεχος της τωρινής κυβέρνησης σκοπίων να λέει ότι: Και εμείς οι Αλβανοί δικαιούμαστε να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των Μακεδόνων από την μεριά της Μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και σεις οι Έλληνες δικαιούστε!-Ήταν σε Ελληνικό τηλεοπτικό κάναλο

    Αλίμονο αν περιμενουμε το πρόβλημα να μας το λύσουν άλλοι π.χ. βούλγαροι, αλβανοί καλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποθετικη ερωτηση
    Αν τα αρματα μαχης μας..σε 48 ωρες βρεθουν στα Σερβικα συνορα...τι θα κανουν οι Ανερικανοι και δυτικοι...κλπ...?? Ειναι αστειο....αλλα εκατο τα εκατο..θα μας φωναξουν ...να τα βρουμε...για την νεα πραγματικοτητα...Δεν εχουν χρονο να κανουν οτιδηποτε...εναντιον Νατοικης χωρας...κι ειναι πραγματιστες...θα συνδιαλαγουν με τον νεο ιδιοκτητη...θα τους δωδουμε και μια βαση εκει...η χωρα θαχει ντε φακτο ενσωνατωθει στο ΝΑΤΟ...κι ολα μελι γαλα...Ισως μας δωσουν και βραβειο που τους βγαλαμε σπο σκοτουρες...και χρονοτριβες...Παω στοιχημα ..θα μας δανεισουν και λεφτα...για επιδιωρθωσεις ...κτηριων....Εσεις τι λετε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να επεμβει η δικαιοσυνη, για λογους εθνικης προδοσιας, αμεσα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημητρη Κ. Ξεγυμνωσες τελικα το σχεδιο τους. Αυτοι δεν δινουν δεκαρα για ΝΑΤΟ, βασεις και τρια αυγα Σαγκαης. Την Ελλαδα θελουν να σβυσουν και τωρα που βαλανε τους ανθρωπους τους στις καταλληλες θεσεις δωσανε το συνθημα της ολικης επιθεσης. Σ* αυτες τις καταστασεις η απαντηση ειναι ολικη αντεπιθεση κι* οποιον παρει ο χαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτα που λετε δεν γινονται...δεν συμφωνουν οι επικυριαρχοι...
    Κι'ως γνωστον την δοξαν πολλοι εμισησαν ,το χρημα ουδεις...
    Κι'ως γνωστον επισης,οι επκυριαρχοι εχουν ολο το χρημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν εχουν ομως ολη τη γνωση. Κι* αυτη που εχουν ειναι σκλαβωμενη κατω απο πολυ βαριες αλυσσιδες. Σκεψου μηχανη εσωτερικης καυσεως χωρις πετρελαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.