11/1/18

Νέου τύπου ραγιαδισμός - Αυτό είναι το μοντέλο, κατάλαβες τώρα;

Σφοδρή κριτική Spiegel σε Τσίπρα: «Όταν η εύνοια του Ερντογάν είναι σημαντικότερη από τα ανθρώπινα δικαιώματα»
Την υπόθεση της αναστολής ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό στην Ελλάδα σχολιάζει με έντονα επικριτικό ύφος το Spiegel.
Στο άρθρο του, που τιτλοφορείται «Όταν η εύνοια του Ερντογάν είναι σημαντικότερη από τα ανθρώπινα δικαιώματα», το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί και στη διάψευση των ελπίδων του ότι τα βάσανά του θα τελείωναν μετά από 18 μήνες κράτησης όταν «εντελώς απρόσμενα η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε το Δικαστήριο να αναθεωρήσει την απόφασή του για χορήγηση ασύλου ώστε να μην προκληθεί ζημιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η κυβέρνηση κέρδισε τη Δευτέρα τον πρώτο γύρο, καθώς δικαστήριο ανέστειλε για λόγους “δημοσίου συμφέροντος” τη χορήγηση ασύλου και η αίτηση ακύρωσής της θα συζητηθεί επισήμως στις 15 Φεβρουαρίου.»
«Ο Ερντογάν οργίζεται, ο Τσίπρας ακολουθεί», γράφει το περιοδικό σχολιάζοντας ότι η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών είναι μια «ανοικτή πληγή» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με την Άγκυρα να απαιτεί πολλάκις την έκδοσή τους και τον Ερντογάν να τους χαρακτηρίζει «προδότες και πραξικοπηματίες».
Τονίζει ότι η Αθήνα διαβεβαίωσε την Άγκυρα ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί. Θυμίζει το ρόλο της Τουρκίας στη συγκράτηση του προσφυγικού ρεύματος και υπογραμμίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει τώρα ότι θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις νομικές της δυνατότητες για να αρνηθεί στους Τούρκους στρατιωτικούς το δικαίωμα διαμονής. Φαίνεται ότι η Αθήνα υιοθέτησε τις κατηγορίες των Τούρκων κατά των “οκτώ” (….) Ξαφνικά η Ελληνική κυβέρνηση δείχνει να θέλει να δώσει βάση στις υποσχέσεις του Ερντογάν ότι θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία, παρά την αντίθετη γνώμη του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αθήνα.»

«Η ελληνική κυβέρνηση εκφοβίζεται από την Άγκυρα»

Το Spiegel κάνει λόγο για το σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση στην Ελλάδα και τις έντονες αντιδράσεις νομικών, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διανοουμένων και της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «οι δικηγόροι των στρατιωτικών φοβούνται ότι τα δικαιώματά τους θα θυσιαστούν για να κατευναστεί η οργή του Ερντογάν.»
«Η ελληνική κυβέρνηση εκφοβίζεται από την Άγκυρα» είπε στο περιοδικό ο Όμηρος Τσέλιος, ένας εκ των δικηγόρων εκφράζοντας το φόβο μήπως ο πελάτης του βρεθεί μεταξύ σφύρας και άκμονος στην κόντρα διπλωματών και νομικών, λόγος για τον οποίο τάσσεται υπέρ της ανάμειξης της ΕΕ στην υπόθεση.
Είπε δε ότι εξετάζει όλες τις επιλογές, ακόμη και την υποβολή αιτήματος χορήγησης ασύλου για τους πελάτες τους σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις και του διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνου Ντόκου, ο οποίος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με την αντίδρασή της στην απόφαση για τη χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου, να διορθώσει το ένα λάθος με ένα άλλο.
«Αν η κυβέρνηση ανησυχεί τόσο πολύ για τις επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προσφυγική κρίση, τότε θα έπρεπε να είχε στείλει πίσω τους οκτώ λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα -μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», είπε.
Παράλληλα αναφέρει τη γνώμη ορισμένων ότι ο Τσίπρας ενεργεί όπως ενεργεί για να μπορέσει στο τέλος να πει στον Ερντογάν ότι προσπάθησε τα πάντα, τουλάχιστον όσα είναι εφικτά στο πλαίσιο της διάκρισης των εξουσιών. Υπενθυμίζει, ωστόσο, ότι «όπως έχει δείξει το παρελθόν, ο Ερντογάν δεν ικανοποιείται με το επιχείρημα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».
Και καταλήγει: «Εάν η έκδοση των Τούρκων είναι ο μόνος τρόπος για να κατευναστεί ο Ερντογάν, τότε οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να καταλήξουν όχι μόνο πολιτικά, νομικά και ηθικά αμφισβητήσιμες, αλλά μάταιες…»
Πηγή: Λυκαβητός

9 σχόλια:

  1. Δηλαδή τώρα οι Γερμανοί...κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα να υποθέσει κανείς ε;
    Γιατί εμένα μου φαίνεται πως το μόνο που προσπαθούν είναι να παρουσιάζουν διαρκώς μια Ελλάδα φοβισμένη, πάγιος στόχος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι και αλλιώς η πολιτική ελίτ φοβισμένη και βολεμένη είναι δεν αλλάζει τίποτα απλά με την αριστερά προσθέσαμε και αλλα προβλήματα και τούτο γιατί οι αριστεροί έχουν σοβαρό έλλειμμα πατριωτισμού και παιδείας γενικότερα.

      Διαγραφή
  2. Ασχετο.
    Καποτε στην Τρουμπα οποια κοπελλια δεν ειχε ισχυρο νταβατζη την ετρωγε το σκοταδι αφου δεν σταυρωνε πελατη.
    Μονο μια απορια εχω : Θα μας στηριξει ο σουλτανος η αφου μας τα παρει θα μας αφησει στα κρυα του λουτρου ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένεις απο τον τουρκο να σε στηρίξει !!!! το λες σαν κάτι απλό !!! όχι θα σε πνίξει β...α αν αυτήν είναι η απορία σου δεν έχεις παρά να διαβάσεις την ιστορία για να δεις ποιος είναι ο τουρκος... Εσύ λέγεσαι Ελληνας τώρα?? τι να πω καλύτερα να μην μιλούσες..

      Διαγραφή
    2. Την εξυπνη σκοπτικοτητα του σχολιου του Ναια δεν την βλεπεις ?? Η εισαι τυφλη ??

      Διαγραφή
    3. @ Unknown 11 Ιανουαριου 2018-4.45 μ.μ.
      Να ξυπνας πιο πρωι για να μην χανεις το σχολικο και γινεις βλακας σαν και εμενα.

      Διαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Γιὰ τὰ ἀνθρώπινα δικαιὼματα;
    Κανένας.Οἱ Ἕλληνς; Πρέπει νὰ πεθάνουν.
    Κούνια ποὺ τοὺς κούναγε!
    Συμπατριῶτες ἑτοιμαστῆτε νὰ τὸ κάνουμε λαμπόγυαλο·εἶμαι ἕτοιμη καὶ ἐγώ παρὰ τὰ χρόνια ποὺ κουβαλάω,δὲν πάει ἄλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.