12/1/18

'Εκκληση ενός πολίτη προς τους βουλευτές της Π.Ε.Κοζάνης: Μας πουλάτε «για μια χούφτα δολλάρια»; Δε θα το ξεχάσουμε.


Κι ο πιο ανίδεος γνωρίζει ότι δε διαπραγματεύεσαι στρατηγικής σημασίας θέματα όταν βρίσκεσαι στο χειρότερο σημείο από άποψη ισχύος κι η Ελλάδα είναι σήμερα στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 χρόνων από αυτή την άποψη.
Από την άλλη είναι κατανοητό ότι υπάρχει έξωθεν επιβεβλημένη πίεση (ατλαντική) κι η Ελλάδα σέρνεται να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων λόγω του ανταγωνισμού των 2 Μεγάλων παικτών στη Βαλκανική, δίνοντας υποτίθεται ανάσα ζωής στο Κρατίδιο αν αυτό ενταχθεί στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, δεν έχει καμία σημασία τι θα συμφωνηθεί μεταξύ ημών και των γειτόνων μας, αφού η άλλη πλευρά δεν θα το τηρήσει, εφ’ όσον πάρει την ένταξη σε ΕΕ & ΝΑΤΟ. Οποιοδήποτε συνθετικό πέραν του «Μακεδονία» θα εκπέσει: αφού δε σεβάστηκαν την Ενδιάμεση Συμφωνία (κατά την οποία μας είχαν ανάγκη για να «αναπνέουν» ουσιαστικά), θα σεβαστούν την Τελική όταν θα έχουν μπει στις Ευρωατλαντικές δομές; Κι αυτό, αν τελικά αποδεχθούν την erga omnes (έναντι όλων) χρήση του συμφωνηθέντος ονόματος.
Κάτι που δε θέλουν να καταλάβουν όλα τα κόμματα είναι πως το ζήτημα ακουμπά τον ψυχισμό όλων των Ελλήνων, όχι μόνο των Μακεδόνων και άπτεται της μελλοντικής ακεραιότητας της χώρας μας.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 83% των Ελλήνων αντιτίθεται στη χρήση της λέξης «Μακεδονιά» σε οποιαδήποτε μορφή στο όνομα του κρατιδίου. Δεν μπορεί να είναι ακραία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών!
Αντιθέτως το 35% των Σκοπιανών συμφωνεί με την αλλαγή της κρατικής τους ονομασίας, παραδεχόμενοι ως εκ τούτου την ιδεοληψία τους (πηγή huffingtonpost).
Γι’ αυτό δεν πρέπει να εγγράψετε «υποθήκες» για τη διάδοχη κατάσταση αυτού του θνησιγενούς μορφώματος, έναντι της περιοχής μας.
Γι’ αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας η άρνηση η δική μας να αναγνωρίσουμε το οποιοδήποτε δικαίωμα των γειτόνων επί της Μακεδονίας. Από εμάς διεκδικούν, εμείς τους δικαιώνουμε αν το κάνουμε και κανένας άλλος από όσα Κράτη κι αν τους έχουν αναγνωρίσει. Κι όλα τα Κράτη της Υφηλίου να τους αναγνωρίσουν, εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε το κλειδί της νομιμοποίησης των αξιώσεών τους ως αποκλειστικοί ιδιοκτήτες της μακεδονικής κληρονομιάς.
Γι’ αυτό είναι απαράδεκτη η ταύτιση των ορθότατων θέσεων της Εκκλησίας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής που επιχειρήθηκε από το ΥΠΕΞ.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσετε τη Μακεδονία να κυλήσει πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, πίσω στο μακεδονικό αγώνα, ακυρώνοντάς τον και  βάζοντας οι ίδιοι τους Σλάβους «από το παράθυρο» σε αυτή.
Σε πρόσφατη συνάντηση του Σκοπιανού Προέδρου με τον Ινδό Πρέσβη στα εγκαίνια της Πρεσβείας των Σκοπιανών στη Βραζιλία, ο πρώτος είπε στο δεύτερο ότι η λέξη «Μακεδονία» προέρχεται από την Ινδία και η αρχική ονομασία της ήταν «Μαα Κι Ντουνίγια» (Maa Ki Duniya), και στη συνέχεια οι Ρωμαίοι την αποκάλεσαν «Μακεδονία» με τον Ινδό να μένει... εκστασιασμένος (πηγή mkd.mk και meta.mk).
Μα καλά, αυτές τις ηλιθιότητες πάτε να νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας; Δε σέβεστε καθόλου τους εαυτούς σας;;
Γιατί εμάς του Πολίτες σίγουρα δε μας σέβεστε, αφού κανένας σας δεν αντέδρασε στις δηλώσεις του «μεγάλου ασθενούς» του Μεγάρου Μαξίμου, που ζήτησε από τον Ζ. Ζάεφ «να μην μονοπωλούν οι Σκοπιανοί την κληρονομιά του Μ. Αλεξάνδρου». Ευχαριστούμε για τη μεγαλοψυχία κ. Πρωθυπουργέ, αφήνετε και σε εμάς λίγο από...Μέγα Αλέξανδρο. Σε αυτή τη σχιζοφρένεια υποκλίνονται οι Έλληνες πολιτικοί λοιπόν;
Κλείνοντας, παραθέτω τα λόγια έγκριτου αρθρογράφου των Αθηνών: «ο κ. Τσίπρας και το αμόρφωτο τσούρμο του, δεν έχουν καμιά συναίσθηση ότι επιβραβεύουν έναν ακραίο εθνικισμό (σ.σ. των Σκοπίων) και τον τροφοδοτούν για να υπάρχει πιο δυνατός και στο μέλλον. Γιατί οι αμόρφωτοι δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η πολιτική και η Διπλωματία στην πράξη» (πηγή liberal.gr).
Κύριοι Βουλευτές Κοζάνης, η Ιστορία (κι εμείς οι μικροί, οι Πολίτες) θα είναι αμείλικτη απέναντι σε όποιον Έλληνα Βουλευτή ψηφίσει την προδοσία της Μακεδονίας. Ειδικά σε όσους εκλέγονται στη Μακεδονία και συναινέσουν στο άδειασμα των αγώνων μας, στην παραχώρηση της ταυτότητας μας σε άκαπνους επιβουλείς, στην βεβήλωση των νεκρών Ηρώων του ελληνισμού για τη Μακεδονία.
Το Σύνταγμα δίνει την υποχρέωση στους Πολίτες να υπερασπίζονται την ακεραιότητα της Πολιτείας.
Και θα το πράξουμε με κάθε μέσο.
Έναντι όλων.



Αναστάσιος Κοπανίδης PhD, Διδάκτωρ Παν/μιου Δυτικής Μακεδονίας

11 σχόλια:

  1. κύριε κοπανίδη όσο και να φωνάζουμε όλοι οι Ελληνες ,δεν υπάρχει περίπτωση η Κυβέρνηση αυτή να ακούσει τον λαό της και αυτό, διότι πράγματατι είναι αγράμματοι και απατρίδες !!! Μια ζωή έτρεχαν πίσω απο τις κατάληψης και από τους Ρουβίκωνες γι αυτο και μια ζωή ήταν στο περιθώριο της αγάπης των Ελλήνων !!! Και τώρα ήλθε η ώρα να εκδικηθούν τον Ελληνικό λαό !!! γιατί είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει Ελληνας που να αποδέχεται την ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία και παρ ολα αυτά, οι Ανθέλληνες - προδότες τα ξεπουλάνε όλα !!!! Είθε !! η τιμωρία να είναι παραδειγματικη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά το πάνε από εδώ... το φέρνουν από εκεί, πάλι η χρυσή αυγή ευθύνεται και αυτό γιατί η κατεστημένη πολιτική και άλλη ελιτ πάει να παραδώσει την ιστορία μας αλλά και την εν γένει υπόσταση μας.

    Αλλά αφού χρεοκόπησαν την χώρα και αφού φόρτωσαν σε εμάς την δική τους χρεοκοπία και κατόπιν μας παρέδωσαν όλους ως δουλοπάροικους και αφού τώρα παραδίδουν ότι απέμεινε από την Ελλάδα (το Αιγαίο, τη Μακεδονία και την Θράκη και την Κύπρο), ωστόσο κρίνουν εμάς τους πολίτες τόσο ηλίθιους που ανταλλάσσουν μεταξύ τους επιχειρήματα ποιος είναι χειρότερος και από την χρυσή αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρεξηγησις: δεν πουλάνε, χαρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ποιότητα των πολιτικών συνολικά, αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, είναι απογοητευτική.
    Ας ψηφίσουν κάτι τέτοιο (όλοι, όχι μόνο οι του ΣΥΡΙΖΑ) κι ας έρθουν ξανά σε Μνημόσυνα για το μακεδονικό αγώνα, στο Μπούρινο ή στη Δαμασκηνιά Βοΐου πχ όπου συνεπλάκη έξω από το χωριό ο Παύλος Μελάς με το απόσμασμά του.
    Και μετά δε θα φταίνε οι πολίτες για ότι ακολουθήσει, όπως λέει και το παραπάνω....
    Βράζει η Μακεδονία, απ'άκρη σ'άκρη .
    Βράζει μαζί της κι η υπόλοιπη Ελλάδα.
    Ως εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε οι λοιποί αναμενόμενο συριζεικα κορμιά αυτά ξέρουν αυτά κάνουν. Βλέπω όμως μεταξύ τους και το στρατηγο το Ντζιμανη που η πατρίδα τον τίμησε και τον έκανε στρατηγό. Στρατηγε περιμένω κάτι καλυτερο από σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βρώμικα πόδια του Τέλλου Άγρα μέσα στο Βάλτο των Γιαννιτσών λάμπαν πιό πολύ από τα παράσημα τέτοιων Στργών.
      Ο Ντζιμάνης δεν ήταν που αποστρατεύτηκε σαν Συντχης επί ΝΔ και τον "επέστρεψε" στην ενεργό υπηρεσία το ΠΑΣΟΚ μετά από "θητεία" του σε πολιτικό γραφείο της περιοχής-όχι φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντάς του τα χρόνια που ήταν εκτός σαν εν υπηρεσία;
      Οι συνάδελφοί του που ξημεροβραδιάζονταν κι ανεμοδέρνονταν σε Έβρο και νησιά δλδ έκαναν την ίδια... υπηρεσία με αυτόν που κάθονταν στον ΠΑΣΟΚικό καναπέ.
      Κι όταν επέστρεψε, "υπηρέτησε" την Πατρίδα στέλνοντας "καναδέζες" Σαββατιάτικα σε χωριά της περιοχής να του κουβαλάν σίδερα για τη βίλλα που έκτιζε σε άλλο χωριό.
      Με τέτοιους Στργούς, τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί μας.
      Μην περιμένετε τίποτα καλύτερο από τον εν λόγω...

      Διαγραφή
    2. @ IASPIS
      Μη στεναχωριέστε και γνωρίζω πολύ καλά τι θα πει Ντζιμανης απο πρωτο χέρι, καθώς και όλες τις λαμογιές του για το πώς έχτισε το σπίτι του σε χωριό έξω από την Κοζάνη και για τα ψώνια της κυρίας στρατηγεσας στα ΙΚΕΑ με σταγιερ του στρατού. Το σχόλιό μου ήταν ειρωνικό. Επίσης χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που γνωρίζει. Το θέμα είναι ότι για το πόπολο αυτός είναι ο στρατηγός με κύρος ενώ οι άλλοι Αξκοι που φτυνουν αίμα καθημερινά είναι αφανείς και στο περιθώριο.

      Διαγραφή
  6. ποιος ξερει τι εδωσε ο Τσιπρας ακομα στον Βορειοαμερικανο.....για να εχει την καρεκλα ακομα ενα χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να λέμε;Ούτε στελέχη για βουλευτές δεν είχε ο σύριζα στην περιοχή.Ο Μουμουλίδης σκηνοθέτης στην Αθήνα ήταν και οι υπόλοιποι στην αφάνεια θα γυρνούσαν μόλις έχαναν την κυβερνητική εξουσία γι αυτό και ψηφίζουν ναι σε ολα .Αλλα η αφάνεια θα ήταν μεγάλο προνόμιο μπροστά σ αυτο που θα ακολουθήσει τετοιου μεγέθους προδοσία.Αυτό το προνόμιο πια δεν το έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.