2/1/18

Λοβέρδος: Πιθανή έμμεση έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών - Εικασίες για συμφωνία κυβέρνησης - Ερντογάν

Την πρακτική της έμμεσης έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, πιθανολογεί ότι εξετάζει η κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι ενδεχομένως η ελληνική κυβέρνηση να εξετάζει την έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών σε μια τρίτη χώρα και από εκεί να εκδοθούν τελικώς στην Τουρκία. 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, επειδή ο κ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των στρατιωτικών, ενδεχομένως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα να συμφωνήθηκε η λύση της έμμεσης έκδοσης. 
Αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου ο κ. Λοβέρδος είπε ότι την θεωρεί λογική λύση δεδομένου ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου έχει απαγορευθεί η έκδοση των οκτώ στρατιωτικών. Ωστόσο, θετική εισήγηση για χορήγηση ασύλου υπάρχει μόνον για έναν εκ των οκτώ. 
Αλλά η απόφαση της κυβέρνησης να προσβάλλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου την περασμένη εβδομάδα έχει δημιουργήσει πολιτική και δικαστική διαμάχη. 
Σχολιάζοντας ο Ανδρέας Λοβέρδος την απόφαση της κυβέρνησης έκανε λόγο για «δουλική σπουδή» της κυβέρνησης και συμπλήρωσε ότι, σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η έφεση κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου έγινε σε αστυνομικό τμήμα.
ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

  1. Ὑπάρχει καί ἡ ἐκ προθέσεως παραβίαση τοῦ Συντάγματος.....Φτάνει πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ξέρουν αυτή τη μοντα στο ΠΑΣΟΚ, την εφάρμοσε ο παγκαλάκος... μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλό θα ήταν να είχαν πάει πακέτο στον χασάπη πριν σηκωθεί το θέμα.
    Τώρα όμως διακυβεύεται το γόητρο της χώρας και μας μετράνε φίλοι κι εχθροί.
    Υποτίθεται πως είμαστε το λίκνο του Πολιτισμού και αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί.
    Αν ο κομμουνιστικός θίασος που άρπαξε την εξουσία αποφάσισε να προδώσει την χώρα στα κρίσιμα εθνικά θέματα και να βιάσει το δημοκρατικό πολίτευμα αργά ή γρήγορα θα μιλήσουν τα πιστόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.