8/1/18

Εύγε Μίκη αιώνιε έφηβε: Η χρήση του όρου Μακεδονία θα έχει ολέθριες συνέπειες

Ηχηρή παρέμβαση του γνωστού μουσικοσυνθέτη προς τους νάνους της πολιτικής για το Σκοπιανό

Παναγιώτης Σαββίδης
 «Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος»
Ηχηρή παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ζητάει να μην υπάρξει παρέκκλιση από την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 1992, που καθόρισε την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό, σύμφωνα με το οποίο δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.
"Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας" αναφέρει, συνεχίζοντας με νόημα: "Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου». Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών" αναφέρει.
Και η επιστολή Θεοδωράκη καταλήγει με νόημα: "Οι καιροί ου μενετοί. Οταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός. Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες".
Αναλυτικά η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, όπως δημοσιοποιήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, έχει ως εξής:
"Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία».
Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».
Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.
Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!
Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιτότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους στην σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαυίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.
Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.
Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην Κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει την νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.
Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαυίας;
Οι καιροί ου μενετοί.
Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.
Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!
Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!
Αθήνα, 7.1.201
Μίκης Θεοδωράκης"
Πρώτο Θέμα

22 σχόλια:

  1. Ο μόνος δόκιμος ορισμός είναι Δαναοί ή Παιανία με Ιθαγένεια Παιάνες δεν υπάρχει άλλος ορισμός να οριστεί Γεωγραφικά , Γενεαλογικά και Ιστορικά . Ο τελευταίος ορισμός του κρατιδίου θα μπορούσε να ήταν το ακριβέστερο Ιλλυρία εκ των Ιλλυριών εκ του οποίου το ακριβές γενοσημο γονιδιακό σύμπλεγμα του DNA των Σκοπιανών είναι αυτοί οι Ιλλυριοί της Ιλλυρίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Δλδ κύριε Levy νὰ μὴ τοὺς δώσουμε τὸ Ἑλληνικότατο Μακεδονία ἀλλὰ νὰ τοὺς δώσουμε ἄλλο Ἑλληνικὸ ὄνομα.

      Κατ᾿ἀρχήν κάνετε ἕνα μεγάλο λάθος,θέλετε νὰ πῆτε Παιονία καὶ ὄχι Παιανία ποὺ βγαίνει ἀπὸ τὸ ἀρσενικὸ Παιάν-Παιᾶνος καὶ εἶναι ἐπίθετο τοῦ Ἀπόλλωνος καὶ σημαίνει τὸν σώζωντα ἐκ νόσου,δλδ σημαίνει τὸν ἱατρό (ὁ Ἀπόλλων θεράπευε).

      Παιονία ὅμως εἶναι χώρα τἠς Μακεδονίας(μεταξὺ Ἀξιοῦ καὶ Στρυμόνος) ὅπου κατοικοῦσε λαὸς Ἑλληνοθρακικὸς ὀνόματι Παίονες.
      Πρὶν τὴν ἵδρυσι τοῦ Μακεδονικοῦ κράτους,ἡ Παιονία ἔφθανε μέχρι τὴν Ἤπειρο καὶ τὴν Θεσσαλία.
      Σήμερα εἶναι μία ἐκ τῶν δύο ἐπαρχιῶν τοῦ νομοῦ Κιλκὶς μὲ ἕδρα τὴν Γουμένισσα.
      Πῶς λοιπὸν θὰ δώσης ἕνα Ἑλληνικότατο ὄνομα σὲ Σλάυους;
      Οὔτε ἱστορικὰ,οὔτε γενεαλογικά ἔχουν σχέσι μὲ τὴν περιοχή.

      Δαναοὶ ΔΕΝ μποροῦν νὰ ὀνομασθοῦν διότι ὁ Δαναὸς ἦταν Ἕλληνας ἥρωας τῆς Μυθολογίας,ἀδελφὸς τοῦ Αἰγύπτου(ἐδῶ φαίνεται σχέσις Ἑλλήνων καὶ Αἰγυπτίων,ὄχι τῶν σημερινῶν)ποὺ εἶχε 50 κόρες,τὶς Δαναΐδες.

      Οἱ Δαναοὶ ἦταν ναυτικὸς λαὸς(καμμία σχέσι μὲ θάλασσα οἱ Σλαύοι)καὶ ὁ Δαναὸς ἔφιαξε τὴν πρώτη πεντηκόντορο ὅπου ἔβαλε στὰ κουπιὰ τὶς 50 θυγατέρες του.
      Ὅλα αὐτὰ ὅταν οἱ Σλαύοι δὲν εἶχαν ἐφευρεθῆ ἀκόμα.

      Τὸ ἀκριβέστερο δὲν εἶναι ἡ Ἰλλυρία,διότι ὁ Ἰλλυριὸς ἦταν γυιὸς τῆς Ἁρμονίας καὶ τοῦ Κάδμου,βασιλέως τῶν Θηβῶν,δλδ Ἕλλην καὶ εἶχε μορφὴ δράκου,οἱ δὲ ὑπήκοοὶ του ὠνομάζοντο Ἔγχελεῖς,δλδ χέλια (ἔγχελυς=χέλι).
      Ἑλληνικὰ ὅλα αὐτὰ δὲν νομίζεις;
      Βλέπεις τίποτα τὸ σλάυικο σὲ ὅτι σοῦ ἔγραψα;

      Καὶ γιατὶ σώνει καὶ καλὰ νὰ τοὺς βαπτίσουμε ἐμεῖς; Ἄς πάρουν ὅτι ὄνομα θέλουν πλήν τὸ τῆς Μακεδονίας ἤ ἄλλο Ἑλληνικὸ.

      Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες ἀντί νὰ ἀσχολούμεθα μὲ σουβλάκια,πλατεῖες καὶ γκόμενες,καλὸν θὰ ἦταν νὰ διαβάσουμε καὶ λίγο Ἱστορία ΚΑΙ Μυθολογία,γιατὶ καὶ αὐτή προϊστορία εἶναι,ὥστε νὰ ξεστραβωθοῦμε καὶ νὰ ὑπερασπιστοῦμε τὴν Πατρίδα μας.

      Διαγραφή
    2. Αφου εσεις τους φτιαξατε την Γλωσσα τους . Σωστα ? Αρα ως προς τι Λαλεις και τι Παραλαλεις και Τι Γραφεις κρανιο εν παραληρηματος ή Εχεις ενα αντισμιμιτισμο μενομενου μισους κατα των Ορθοδοξων Εβραιων ή Των οποιον Φιλελευθερων ειτε αριστερον ετε δεξιον ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ? Μηπος χρειαζεται ειδικος ψυχιατρος να σας κειταξει ή κατι τετειο ?

      Διαγραφή
    3. και σου επαναλαμβανω Επηστιμονικα τεκμηρια κορυφαιων Ιδρυματων στην παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα οτι :

      "Ο τελευταίος ορισμός του κρατιδίου θα μπορούσε να ήταν το ακριβέστερο Ιλλυρία εκ των Ιλλυριών εκ του οποίου το ακριβές γενοσημο γονιδιακό σύμπλεγμα του DNA των Σκοπιανών είναι αυτοί οι Ιλλυριοί της Ιλλυρίας" .

      Διαγραφή
    4. Πολλα κοριφαια επιοστημονικα ιδρυματα των οποιων ο0ι πληστες μελετες ειναι επι παραγγελια....

      Διαγραφή
    5. παραγγελίες της παγκοσμιας επιστημονικης κοινοτητας , δηλαδη με την λογικη σας ολος ο πλανητης ειναι συνομοτικος κατα παραγελεια.


      Δεν Θα μπω στην λογικη αυτη την συνομοσιολογικη διοτι και η γη ειναι επιπεδη και η γη γυριζει και ο καθε λογικος μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.


      Νομιζω οτι εγινε ξεκαθαρω το σχλιο μου και καταδηχνει ακριβως τον κατυφορο της κοινονικης μαλακιασεις μας.

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή οι μυκηναϊκοί ερευνά στους Έλληνες Δεν είναι συνομωσία κατά παραγγελία , αλλά τον Σκοπιανών είναι ?

      Το αφήνω ως εδώ .

      Διαγραφή
    7. Σαββα κρυα ντους και κοπμρεσες στους κυριους . Με πολυ αγαπη .

      Διαγραφή
    8. Αυτά που γράφετε όντως μοιάζουν με τα επιστημονικά ευρήματα (κατ' άλλους... haute paparologie) που κυκλοφορεί κατά καιρούς - κατόπιν αμοιβής φαντάζομαι (και στα Σκόπια!... χαχαχα!) το Ελβετικό Ινστιτούτο Γενετικής iGENEA (ευρωπαϊκό παρακλάδι του FTDNA, "Family Tree DNA" του πανέξυπνου επιχειρηματία Bennett C. Greenspan)...

      Κάποιες πηγές στο Διαδίκτυο γράφουν ότι η iGenea δεν είναι καν αξιόπιστη εταιρεία, στηριζόμενες π.χ. τόσο σε κάποια διαβόητη - όπως την χαρακτηρίζουν - «εκστρατεία μάρκετινγκ» που είχε κάνει (η iGenea), σχετικά με την έρευνά της για τον... Τουταγχαμών, όσο και για τον ισχυρισμό της περί της ύπαρξης 100.000.000 Ελλήνων σε όλο το πλανήτη, βασιζόμενη - λένε - σε μια «απόκρυφη» έρευνα που είχε κυκλοφορήσει γύρω στο 2008. Η γενετική έρευνα διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια, χρησιμοποιώντας εκτενή βιβλιογραφία από περίπου 500 επιστημονικές πηγές και σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, είχε δε δημοσιευθεί αρχικά το 2010, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στα Σκόπια το 2014 και επανέρχεται και πάλι σήμερα (2017) από σκοπιανά ΜΜΕ, που ψάχνουν να βρουν... «ποιοι τελικά είναι οι κάτοικοι των Σκοπίων;;;».

      Τονίζεται ότι στην έρευνα των Ελβετών, υπάρχουν εξόφθαλμες σκοπιμότητες, όπως π.χ. η αναφορά σε «Μακεδόνες» και «Ιλλυρίους», εθνότητες που δεν υπάρχουν και μπήκαν με τις λέξεις αυτές για να στηρίξουν τα Σκόπια και να πλήξουν την Σερβία ή όπως ο σκόπιμος διαχωρισμός Ελλήνων από τους Θράκες.

      ΠΗΓΗ

      οΟο

      «Ιστορικά οι Ιλλύριοι κάνανε ψιλομαγκιές στη Μακεδονία, ώσπου τους ισοπέδωσε ο Φίλιππος. Μετά ξαναπήγανε γυρεύοντας και πέσανε πάνω στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος αφού έσπασε πλάκα μαζί τους, πήρε και μερικούς στην εκστρατεία της Ασίας.»

      ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (31 ΜΑΡ 2011)

      Διαγραφή
    9. Ενω η Επιστημονικη ομαδα γενετικης του Δευκαλιων των Δημοσιογραφων της Μυστηραις ομαδας ειναι τεκμηριομενεη ?

      Ενω η 10 χρονια ερευνας ΔΕΝ ειναι ?

      Μια χαρα .

      Ο καθε ενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του .

      Η ιδια Ομαδα εχει βρει τα ευρηματα των Μυκηνεων Ελληνων .

      Διαγραφή
    10. Εισται Φασκοντες και αντιφασκοντες . Οστοσο τα σημερινα Σκοπια ηταν η Επαρχια της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας με το Ονομα Μεκεδονια .

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_(%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1)

      Διαγραφή
    11. Δυστηχος ειναι 10 χρονια Γενετικης ερευνας αυτα παρομοια με αυτα που δημοσιευτικαν απο επιστημονικο περιοδικο για τους Μυκοινεους της Ελλαδας.

      Διαγραφή
    12. . Οστοσο η 20 χρονια ερευνας με Επιστημονικες αναφορες ειναι αποδεχτα απο την Παγκοσμια Επιστημονικη κοινοτητα και χωρις καμια πλακα σπασιματος τα τεκμηρια ειναι εκει .

      Κανε ενα τεστ μπορει να πεισσεις .

      Διαγραφή
    13. Και για να τελειονουμε βασει της Ιστοριας , της Γεωγραφιας ΚΑΙ των Γενεολογικων τεκμηριων Δεν ειναι Σκοπιανοι ειναι μιγμα οπος καταγραφει η Ερευνα της Ι Genea , αυτο που δυχνει ξεκαθαρα ειναι οτι ειναι Ελληνικα Φυλα , Σλαυικα φυλα και Ιλιρικα δηλ τοπικες φυλες . και Εδω ειναι και η γεωγραφια της Μακεδονιας. https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(region)

      Διαγραφή
    14. Εδω η Ιλλυρια https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%BB%CE%BB%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1

      Διαγραφή
    15. Αυτο δηχνει η ερευνα οτι ΔΕΝ ειναι ΑΛβανοι αλλα Ιλλυριοι . ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΑ ΒΑΣΕΙ 10 χρονια της Ιστορικης Ερυνας . Ο τουκαχαμον ειναι Ιστορικο και Γενεολογικο Ιστορικο που δεν εχει καμια σχεσει με την γενεολογια τον Σκοπιον . ξεκαθαρα το 45% των Κατοικον τους ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ.

      Διαγραφή
    16. Εδω το Επιστημονικο περιοδικο που εχει χρησημοποιεισει ΤΗΣ ΙΔΙΕΣ μεθοδους καταγραφεις DNA οπως ΚΑΙ το Ι GENEA εχουν ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ τεκμηριοσεις .

      http://www.sciencemag.org/news/2017/08/greeks-really-do-have-near-mythical-origins-ancient-dna-reveals


      http://www.sciencemag.org/news/2017/08/greeks-really-do-have-near-mythical-origins-ancient-dna-reveals

      Διαγραφή
    17. Πες τα μεγαλε,να μην τα λεω μονο εγω και οπως ειπε και ο Κομφουκιος,'Φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντας'.. Οσο για την ορθογραφια σας,εξαιρετικη ε?

      Διαγραφή
  2. δυστυχώς δεν είναι μονο προδότες οι του σύριζα αλλά και των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ! Μακάρι να έλθει η τιμωρία σας αν ξεπουλήσετε την χώρα !! Σαν τον ΜΙΚΗ και ας είναι αριστερός είναι πάνω απο ολα πατριώτης, Οι πολιτικοί του σήμερα δυστυχώς δεν αγαπούν την χώρα τους αλλα την τσέπη τους !! Ηθε να βρεθεί ο τιμωρος τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ' ότι είμαι σε θέση να καταλάβω, αν συμφωνήσουμε να περιέχεται ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, τότε, στο μέλλον, αυτό το κράτος θα μας κηρύξει τον πόλεμο με το αιτιολογικό ότι θέλει να απελευθερώσει την λοιπή περιοχή της Μακεδονίας η οποία κατέχεται-υποτίθεται-από την Ελλάδα.

    Και φυσικά, όχι μόνο θα μας κηρύξει τον πόλεμο, αλλά φοβόμαστε ότι θα μας νικήσει κιόλας !!!

    Απορώ : Ποιά κοινή λογική παράγει ένα τέτοιο παράλογο συμπέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Ἡ ἀριστερή λογικὴ ποὺ δὲν πιστεύει σὲ Πατρίδα.

      Διαγραφή
    2. Υποθέτω ότι, μετά την συμφωνία μας να περιέχεται ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία τους :
      - Θα τους θεωρήσουμε ως αδέρφια μας και θα ανοίξουμε τα σύνορά μας σαν να πρόκειται γιά έναν ακόμα Νομό μας.
      - Θα ανοίξουμε εκατοντάδες φροντιστήρια στον νέο νομό μας, γιά να μάθουν όλοι ΔΩΡΕΑΝ την γλώσσα του Αλεξάνδρου.
      - Θα χορηγήσουμε σε όποιον το θέλει και το αισθάνεται Ελληνική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και υπηκοότητα, άνευ διατυπώσεων
      - κ.λ.π.

      Αν είναι έτσι, τότε, καταλαβαίνω την πολιτική του Κοτζιά.
      Αν δεν είναι-που νομίζω ότι δεν είναι-να περιμένουμε σε πολύ λίγα χρόνια, την έγερση αλυτρωτικών αξιώσεων επί Ελληνικών εδαφών.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.