26/1/18

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για τη Συρία

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ/ EPA/STEFFEN KUGLER / GERMAN GOVERNMENT HANDOUT
Η στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στην πόλη Αφρίν της Συρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικές επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, ο Ερντογάν είπε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν όπλα στο YPG.
Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της τουρκικής προεδρίας υπενθυμίζει ότι η επιχείρηση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και έχει ως στόχο να «εξαφανίσει τα τρομοκρατικά στοιχεία» από το Αφρίν.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε, με τη σειρά του, τον Τούρκο ομόλογό του να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης με αμερικανικές δυνάμεις.
«Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Αφρίν, θέτει σε κίνδυνο τους κοινούς στόχους στη Συρία» τονίζει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, και συμπληρώνει:
Προέτρεψε την Τουρκία να αποκλιμακώσει, να περιορίσει τη στρατιωτική της δράση και να αποφύγει τις ανθρώπινες απώλειας και την αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων.
CNN Greece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.