9/1/18

Προς κυβέρνηση, κόμματα και πολιτικούς: Βγάλτε τις κουκούλες, μη στέλνετε αντικαθεστωτικούς στην Τουρκία και σηκώστε το κεφάλι στο... σουλτάνο - Θα νιώσετε καλύτερα

Στρατηγική για τους οκτώ... Όσο για τις κουκούλες του τίτλου, διαβάστε αυτό: Το (αριστερό) όνειδος των παράνομων απελάσεων
Σάββας Καλεντερίδης
Η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος και ζητούν άσυλο από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας, τείνει να μετατραπεί σε ένα «όπλο άσκησης κρατικής τρομοκρατίας» από πλευράς της Τουρκίας προς την πατρίδα μας.
Να βάλουμε όμως τα πράγματα στη σειρά.
Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που πρόσφερε απόλυτη στήριξη στον Ταγίπ Ερντογάν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, και το γνωρίζει ο ίδιος. Ο οποίος επίσης γνωρίζει ότι εκείνη τη νύχτα τα ελληνικά ραντάρ είχαν όλα τα στοιχεία της περιπετειώδους πτήσης του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Νταλαμάν και του αεροσκάφους που τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Την επομένη του πραξικοπήματος οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, χαμηλού βαθμού, προσγειώνονται με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ζητούν άσυλο από την Ελλάδα. Η Ελλάδα ούτε τους κάλεσε ούτε έχει καμία ευθύνη που ήλθαν στη χώρα μας. Όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αυτά που προβλέπει η εθνική νομοθεσία και οι διεθνείς συμβάσεις που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις.
Ο Ερντογάν, όμως, αμετροεπής και πολιτικά ανάγωγος, τηλεφωνεί στον Έλληνα πρωθυπουργό και αντί να πει για άλλη μια φορά ευχαριστώ για τη στήριξη, ζητεί να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να παραδώσει η Ελλάδα στην Τουρκία τους οκτώ αιτούντες άσυλο. Εκεί έγινε ο πρώτος λάθος χειρισμός από πλευράς μας, αν είναι αλήθεια τα όσα ισχυρίζεται ο Ερντογάν, τα οποία –σημειώνεται– δεν έχουν διαψευσθεί από ελληνικής πλευράς. Άλλωστε πώς να διαψευστούν, αφού είναι γνωστό ότι οι σοβαρές χώρες καταγράφουν αυτές τις συνομιλίες.
Εκεί λοιπόν φέρεται να υποσχέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα φροντίσει να παραδοθούν οι οκτώ σε 15-20 μέρες στην Τουρκία.
Έκτοτε η Τουρκία παίζει ένα εξαιρετικά μπαμπέσικο και προσβλητικό παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας, που οδηγεί σε λάθος χειρισμούς από ελληνικής πλευράς, που διαδέχονται ο ένας τον άλλον.
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Οι υψηλόβαθμοι πραξικοπηματίες είναι γνωστοί στον Ερντογάν. Υπάρχουν τα σχέδια των πραξικοπηματιών, τα ηγετικά πρόσωπα που οργάνωσαν και υλοποίησαν την απόπειρα του πραξικοπήματος, υπάρχουν έτοιμα τα πρώτα Προεδρικά Διατάγματα, υπογεγραμμένα, με τους ανώτατους αξιωματικούς που θα αναλάμβαναν θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό και την κυβέρνηση.
Υπάρχουν όλα τα ονόματα των διοικητών μειζόνων και απλών σχηματισμών, ακόμα και μονάδων, αλλά και των επιτελών σχηματισμών που προετοίμασαν και συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Πουθενά δεν αναφέρονται τα ονόματα των οκτώ, οι οποίοι το πιο πιθανόν είναι να κλήθηκαν από τους διοικητές τους να κινηθούν και να κάνουν ορισμένες ενέργειες το βράδυ του πραξικοπήματος, χωρίς αυτό να τους κάνει πραξικοπηματίες.
Όταν οι άνθρωποι αυτοί είδαν τα λιντσαρίσματα φοβήθηκαν, και επειδή διέθεταν ιπτάμενο μέσο έφυγαν από την Τουρκία, όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι αξιωματικοί.
Άρα η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει την αλληλουχία των τραγικών λανθασμένων χειρισμών της υπόθεσης αυτής, να εγκαταλείψει τη ρητορική «περί συνθήκης της Γενεύης που δεν επιτρέπει τη χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματίες», να αφήσει τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να υψώσει επιτέλους το ανάστημά της στην Τουρκία, αποκρούοντας μετά βδελυγμίας τις άθλιες κατηγορίες και απαιτήσεις της από...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

20 σχόλια:

  1. Κάνεις πως καταλαβαίνεις ότι για να συμπεριφέρονται έτσι οι παλαβοί του συριζα και να κάνουν αυτά τα αίσχη, είτε κάτι πολύ σημαντικό κερδίζει η Ελλάδα, είτε κάτι τους έχει τρομάξει πολύ έως πάρα πολύ;
    Αμέτι μουχαμέτη με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ό,τι συμφέρει την μαμά Ελλάδα, αυτό πρέπει να γίνεται. Ότι επιτρέπουν οι δυνατότητες της χώρας και επιβάλλουν οι συγκυρίες και το συμφέρον της. Τελεία και παύλα. Εκτός κι αν έχεις στοιχεία ότι αυτά που γίνονται δεν μας συμφέρουν αυτή την δεδομένη στιγμή.
    Σταυρόν επιάσαμεν! Αγιασμόν ήπιαμεν! Πάλι μεμέτια βλέπομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκτροπε
      σε καλώ να αναρωτηθείς.
      Πόσο λογικό σου φαίνεται να μου κάνεις μαθήματα σε αυτά τα ζητήματα;
      Το θέμα δεν είναι το διεθνές δίκαιο, αλλά να μην εξευτελίζεις μια χώρα, επειδή αμέτι μουχαμέτι στο ζητάει η Τουρκία.
      Έχω πολύ λίγο χρόνο για να κάνω μαθήματα.

      Διαγραφή
    2. το θέμα δεν είναι το ζητάει η τουρκία (το προφανές δηλαδή) αλλά τι μας δίνει σε αντάλλαγμα, κάτι που είτε αγνοείς, είτε καταλήγεις να αγνοείς (κοίτα κάτω από το τραπέζι πιστόλα είναι ετούτον για σουτζούκ λουκούμ). Και στην τελική, υπάρχει κανένας λόγος να πα να πέσουμε πάνω στο μαχαίρι τώρα που είμαστε λαβωμένοι, μη και μας πουν λιγότερο άντρες; Βλέπεις καμμιά σοβαρή χώρα να μας ψέγει για την στάση μας; Όλοι κάνουν πλάτη στα εθνικά θέματα. Όταν πέσουν κάτω οι τούρκοι θα τους επιστρέψουμε και την τελευταία πρόκληση στο ακέραιο.
      Όσο για τα υπόλοιπα, δεν συχνάζω σε παρθεναγωγεία, όταν η ηθική περιληφθεί στα μαθήματα στρατηγικής και γεωπολιτικής, θα το σκεφτώ να ασχοληθώ.

      Διαγραφή
    3. Τι μας δίνει σε αντάλλαγμα; Για ενημέρωσε μας.

      Διαγραφή
    4. Ταϋγέτη.

      Ἡ Τουρκία δὲν δίνει ποτὲ τίποτα.

      Ὅσο γιὰ τοὺς δικοὺς μας; Ὑψώνεις τὸ ἀνάστημά σου ὅταν ἔχης ἀνάστημα.
      Καὶ οἱ 300+1 γεννήθηκαν σκυφτοί.

      Διαγραφή
  2. Πες, ότι δώσαμε τους Τούρκους πίσω και ποιο το κέρδος ; Ένα πρέπει να ξέρουμε , ότι ,ότι και αν δώσουν θα είναι αμελητέο και δεν αξίζει τον κόπο να θυσιάσεις οκτώ ανθρώπους έτσι επειδή δεν έχεις σαν αρχηγός κράτους να χειριστείς ενα σοβαρό θέμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The Turk understands only the language of power.
    If the Turks feel that Greeks are weak and afraid of Turkey their demands will increase not only in this case of the Turkish soldiers but on more important issues such as Thrace, the Agean , the Exclusive Economic Zone of Cyprus and Greece.
    I totally agree with Mr Kalenderidis that is imperative to put a stop to the Turkish aggression and disrespect of our nation. Even if this will result to violence. The Turkish bullying must end even if this will result to war.
    The question is not if but when.
    If we are smart we will choose the right time to strike the Turkish bully a fatal knockout blow. It only takes some guts and very good planning. Israel is a prime example of a country that strikes its enemy at the right time. That is why they managed to survive against the all odds in recent times.
    And if you want to go back in history, the ancient Greeks have a lot to teach us. The only problem seems to be that we forgot our own history...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαββα, μιλας για ενα πολιτικο συστημα που τα τελευταια 75 χρονια, δεν εχει χρησιμοποιησει, τη λεξη ΟΧΙ. Περιμενεις τωρα να γινει χρηση σε Ερντογαν, Σκοπια και κυπριακο? Καλα, ακομα δεν τους εχεις καταλαβει?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ektropos,
    Μάλλον δεν έχεις συναίσθηση του τι γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Έκτροπος παρεκτρέπεται χωρίς να ντρέπεται :-)

      Είναι μάλλον λίγοι, ελάχιστοι, εκείνοι που καταλαβαίνουν, ότι κάθε παραχώρηση/υποχώρηση προς την Τουρκία, μάς φέρνει σε χειρότερη θέση απ' ό,τι είμαστε, διότι δείχνουμε αδυναμία. Είναι τής νοοτροπίας "βρε ας την βγάλομε και σήμερα και βλέπομε γι αύριο".

      Διαγραφή
    2. Και μου να δείτε τι θα γίνει μετά το σκοπιανό. Όταν και ο Ζαεφ πάρει αυτό που θέλει μάλλον οι αιτιάσεις του σουλτάνου και οι πιέσεις του διεθνή παράγοντα θα σταματήσουν κάπου έξω από το Κολωνάκι

      Διαγραφή
    3. Nativist ακόμα προτείνεις τις εκλογές για να αντιδράσουμε.....;

      Διαγραφή
    4. Ποτέ δεν πρότεινα εκλογές για ν' αντιδράσουμε. Απλώς είχα πει ότι η πρότασή σου ν' αναθέσομε την φύλαξή/τήρηση τού Συντάγματος στον στρατό, είναι ανεδαφική. Μάθε να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και να διακρίνεις την διαφορά.

      Διαγραφή
  6. Κάποιοι γελάνε όταν γράφουν μερικοί να βάλει ο Θεός το χέρι του, κι όμως πλέων την χώρα δεν μπορεί να την σώσει κανείς, μόνο ο Θεός! Δυστυχώς βλέπω μεγάλες εθνικές συμφορές με όλους αυτούς στην Βουλή άνευ εξαιρέσεως, πάμε από το κακό στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ορθά αυτά που γράφει ο αρθρογράφος.Το να πει όμως κάποιος ΟΧΙ,προυποθέτι ότιδιαθέτει γενναίο φρόνημα,αρετή που λείπει από τους κυβερνώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως το είπε ο Τσώρτσιλ? “Κατευναστής είναι αυτός που ταΐζει τον κροκόδειλο, ελπίζοντας ότι θα τον φάει τελευταίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί. Δεν θα δοθούν στην Τουρκία οι πραξικοπηματίες-αντικαθεστωτικοί πείτε τους όπως θέλετε. Κατά τα άλλα ο λαικισμός Καλά κρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έζησα το 74 και μεγαλοσα με ιστορίες του 63,και ακόμη θυμαμαι, μικρό παιδί, τις ατελείωτες ανακοινώσεις του Ερυθρού Σταυρού, μετά το δελτίο των 12.Με τα ονόματα αυτών που χάθηκαν και αναζητουντο, από την καταστροφή του 1922.
    Στο διάβολο όλοι οι Τουρκομογγολοι, και ακόμη παραπέρα.
    Εμένα σαν Έλληνα, με συμφέρει να τους στηλουμε πακέτο στον Μογγολο.
    Τι ποιο όμορφο από το να βλέπεις να σκοτώνονται μεταξύ τους.
    Άποψη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποιος δεν μπορει να σηκώσει κεφάλι πρώτα και κύρια στα κοράκια τους "δανειστές" ( κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την κυβέρνηση του Σύριζα, αλλά και για μεγάλο μέρος της μνημονιακής αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή) πως θα σηκώσει κεφάλι απέναντι στον νεο-σουλτάνο γείτονα; Απλά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.