11/1/18

Όπου και να κρυφτείτε, το ξεπούλημα δεν θα περάσει, όπως δεν πέρασε και το Σχέδιο Ανάν, που υποστηρίζατε

Σιωπητήριο και εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις - Μυστική διπλωματία για το Σκοπιανό: Δεν ανακοινώνουν πού και πότε ο Κοτζιάς θα συναντήσει τον Ντιμιτρόφ
Μάκης Πολλάτος

Από το υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντούν πού θα γίνει η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ - «Ουδέν σχόλιον» για τα δημοσιεύματα που θέλουν το ΥΠΕΞ να σχολιάζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος «συμπορεύεται» με τη Χρυσή Αυγή
Με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ θα συναντηθεί σήμερα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Κοτζιάς, ωστόσο από την Αθήνα δεν ανακοινώνεται ούτε ο τόπος, ούτε όμως και ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών. 
Το protothema.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρο Γεννηματά ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, γίνεται προαναγγελία στη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πού και πότε θα γίνει η συνάντηση των δύο υπουργών, σε μία χρονική στιγμή που οι δύο χώρες δείχνουν να «καίγονται» για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας για το κράτος των Σκοπίων ώστε να προχωρήσει η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ. 



Η συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα σε άγνωστη τοποθεσία και σε ώρα η οποία επίσης δεν έχει ανακοινωθεί, λαμβάνει -με ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών- όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι επιχειρείται η διεξαγωγή συζήτησης με όρους που παραπέμπουν σε μυστική διπλωματία.

Τρεις ημέρες μετά την άφιξη στην Αθήνα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμοδίου για τις σχέσεις με την Ε.Ε., Bujar Osmani και τις συναντήσεις του με τον Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων φαίνεται ότι επιταχύνονται.

Στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν ουσιαστικά βήματα» στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος του ονόματος των Σκοπίων. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως δείχνει η προσπάθεια αποσιώπησης σχετικά με το επουσιώδες θέμα του χώρου και του χρόνου που θα γίνει η συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, θέλει να διαπραγματευθεί το ονοματολογικό της FYROM μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στην Αθήνα, από το υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει σχόλιο ούτε για τις δηλώσεις του Αλβανού αναπληρωτή πρωθυπουργού των Σκοπίων Οσμάνι ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. 

«Τη σύνθετη ονομασία την έχουμε δώσει από το 1995, όχι εμείς ως κυβέρνηση, όχι εγώ προσωπικά, αλλά η Ελλάδα με το "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αυτός ήταν ο συμβιβασμός που κάναμε» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Ant1 ο Νίκος Κοτζιάς. Αναφερόμενος στο όνομα που μπορεί να περιλαμβάνει η φόρμουλα συμβιβασμού με τα Σκόπια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Στο έτος 2018 και με τις πραγματικότητες που έχουμε,δεν είμαστε από το ανώνυμο που θα βαφτίσουμε, είμαστε από το έχον πολύ συγκεκριμένη ονομασία, πολύ συγκεκριμένη αναγνώριση διεθνή, το οποίο εμείς θέλουμε να του προσθέσουμε και να του δώσουμε μια σύνθετη ονομασία με τρόπο που να είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία».

«Ουδέν σχόλιον» για τις θέσεις της Εκκλησίας, απαντούν από το ΥΠΕΞ
Μετά την ανακοίνωση της Ιεραρχίας ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του για την ονομασία των Σκοπίων, διαρροές που αποδίδονται σε διπλωματικούς και κυβερνητικούς «κύκλους» έριχναν λάδι στη φωτιά της κόντρας του υπουργείου Εξωτερικών με την Εκκλησία. «Άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;» ανέφεραν μη κατονομαζόμενες διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα της Καθημερινής. Το protothema  ρώτησε τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών αν οι συγκεκριμένες αναφορές απηχούν τις απόψεις του Νίκου Κοτζιά. «Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Γεννηματά, εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος απέφυγε να διαψεύσει ή και να επιβεβαιώσει τις αναφορές εναντίον της Εκκλησίας οι οποίες αποδίδονται σε διπλωματικές πηγές. 
Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Ο Σύριζα συμφωνούσε προεκλογικά και με σκέτο «Μακεδονία» για το ονομασία του κρατιδίου. Επιτέλους κάνουν αυτό που έλεγαν προεκλογικά. Γιατί εξάπτεστε τώρα? Τι 80% το σχολιαστών και αρθογράφων εδώ στον Ινφογνώμωνα υποστήριζε Σύριζα προεκλογικά. Τώρα ζητάτε τα ρέστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Τὸ "κοσμᾶς Αἰτωλὸς" μὴ τό χρησιμοποιῆς ὅταν γράφης ἀνοησίες.

      Ὁ Σύριζα οὐσιαστικὰ πῆρε ἕνα 19% καὶ εἶναι κβέρνησι μὲ τσόντα τὸν ἱπποπόταμο Καμμένο.
      Μέσα στὸν Ἰνφογνώμονα ἀμφιβάλλω ὅτι ἡ πλειονοψηφία ὑποστήριξε προδότη πρωθυπουργό,ὁ ὁποῖος ἔδειχνε τὶ κουμᾶσι εἶναι.

      Τὸ 80% τὸ ὀνειρεύεσαι διότι μᾶλλον τὸ ἐπιθυμῆς.

      Διαγραφή
    2. "Unknown" Παρεξηγήθηκες μήπως επειδή έθιξα την πρώτη φορά αριστερά? όταν γράφεις «αμφιβάλλω» επιβεβαιώνεις ότι δεν είσαι και τόσο σίγουρος για αυτά που γράφεις. Έχεις όμως το θράσος να βρίζεις για κάτι που δεν ξέρεις. Εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με τις ανοησίες σου.

      Διαγραφή
    3. Ευριπίδης Μπίλλης
      ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΛΙΝ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΤΑ "ΣΚΟΠΙΑΝΑ" ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΟΥΝ ΜΑΚΕΝΤΟΣΚΙΚΑ.

      Το ένα “πουλάκι” είναι ο "καθοδηγητής" μας, επί έτη δημοσιογράφος σε “αριστερές” Ανανιακές κτλ εφημερίδες. Ονόματι Τάσος Παππάς, νυν της εφημερίδας των Συντακτών.

      Της εφημερίδας που προώθησε την κ. Περιστέρα Τσίπρα ως μελλοντική κατοχική "αριστερή" Λε Πεν της Ελλάδας. Δείτε σχετικό άρθρο του. ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ. Ζει ο Μέγας Αλέξανδρος; http://www.efsyn.gr/arthro/zei-o-megas-alexandros .

      Στον ΑΝΤ1 του κ. Παπαδάκη δεν είχαμε ένα πουλάκι, αλλά χορωδία από σκοπιανά πουλάκια όλων των κατοχικών κομμάτων.

      Με το λίγο σωματώδη εκπρόσωπο του όχι «εθνικιστικού» ΚΚΕ του κ. Κουτσούμπα, να ενδιαφέρεται μόνον για τις απεργίες και όχι για την κατοχική υποδούλωση της Ελλάδας και τον μελλοντικό νεοταξικό και διεθνιστικό της ακρωτηριασμό

      Στον δε ΣΚΑΪ της δεσποσύνης που μιλά με συνέχεια ανοικτό το στόμα (φωτογραφία), είχαμε αυτόν «που όλην την Αθήνα κτλ», τον κατοχικό Ποταμησοπασοκονεοδημοκράτη Τατσόπουλο, να μας λέει:

      Ότι ναι μεν έχει δίκαιο ο κ. Κοτζιάς δεν έχει δίκαιο να λέει ότι "η εκκλησία (και συνεπώς όποιος υποστηρίζει την Εθνική στάση να μην δοθεί το όνομα) ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή" αλλά πολιτικολογεί και από την άλλη να κάνει τη χάρη να μας λέει ότι ο καθένας στην (κατοχική) "δημοκρατία" του μπορεί να λέει τη γνώμη του.


      Διαγραφή
  2. Και το κυβερνητικο αλαλουμ συνεχιζεται.......
    Πληροφοριες αναφερουν οτι υπηρξε εντονος καυγας μεταξυ σκοπιανων και αλβανων ως προς την σειρα προτεραιοτητος για την 'εποιλυση' των αιτηματων τους κατι π.χ. σαν τις εκπτωσεις της μαυρης Παρασκευης οπου συνωστιζονται για να προλαβουν να αρπαξουν τα καλα κομματια μισοτιμης.
    Ευτυχως που η στιβαρη εμφανιση της τουρκιας επεβαλλε την ταξη αφου διεμηνυσε οτι αυτη θα αποκτησει τα καλα κομματια και κατοπιν οι σκοπιανοι,τσαμηδες,βουλγαροι,σερβοι θα μοιραστουν τα υπολοιπα ωστε να αποκλειστουν τα νεοναζιστικα μορφωματα οχι μονον της Χ.Α. αλλα και ολων των φασιστων Ελληνων που προκλητικα επιμενουν να δηλωνουν οτι η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες.
    Αναμενεται δηλωση του 'αρχιεπισκοπου' αχριδος και πασης 'μακεδονιας''παπατσαρκνια' σχετικα με την τοποθετηση των νεων 'μητροπολιτων'.
    Ο δε ξαδελφος χαμογελα πλεον ευτυχισμενος που το ιδιωμα θα ακουγεται επισημα πλεον στην Φλωρινα και οχι μονον στο ετησιο πανηγυρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συναντηση θα γινει στο Λαγκλευ..Βιτζινια...εκει κοβονται και οι επιταγες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.